Socpetit.cat
  • Inici
  • Agenda
  • Cultura
  • Educació
  • Salut
  • Turisme
  • Manualitats
  • Dibuixos
  • Jocs
  • fòrum
  • Contacte
  • Subscriu-te
Sense resultats
View All Result
  • Inici
  • Agenda
  • Cultura
  • Educació
  • Salut
  • Turisme
  • Manualitats
  • Dibuixos
  • Jocs
  • fòrum
  • Contacte
  • Subscriu-te
Sense resultats
View All Result
Socpetit.cat
Sense resultats
View All Result
Home Salut Cuina

Consells per fer una bona paella

25 de juliol de 2024
a Cuina

Preparar una bona paella és tot un art que requereix temps, paciència i una tècnica adequada.


Per a fer-la es necessiten uns ingredients bàsics:

Arròs: L’ideal és utilitzar arròs rodó, com el bomba o el Sénia, perquè absorbeix molt bé i aguanta la cocció.
Aigua o brou: Per a una paella més saborosa, utilitza brou de pollastre, peix o marisc, depenent del tipus de paella. És important, no barrejar els sabors, és a dir, si estàs fent una paella de marisc no es pot fer servir brou de pollastre i a l’inrevés. Un altre aspecte a tenir en compte, és, que si cal afegir més brou o aigua a la paella s’ha de procurar que estigui sempre el líquid calent per no trencar la cocció.
Carn o peix: Pollastre, conill, marisc (gambes, musclos, cloïsses) segons la varietat de paella.
Verdures: Pebrot, tomàquet, fesols verds i garrofó (per l’especialitat valenciana, no cal en altres casos).
Safrà: Essencial per donar color i aroma al plat. 
Oli d’oliva: Millor si és verge extra.
Sal: Per amanir al gust.

Consells addicionals:

Utilitza una bona paella: El recipient, ha de ser ample i baix per permetre una cocció uniforme de l’arròs.

Controla el foc: La paella necessita un foc viu al principi per sofregir els ingredients i segellar les carns. Després, un foc més suau per coure l’arròs de manera uniforme.

Sofregit ben fet: El sofregit és la base de la paella. Dedica temps a sofregir bé les verdures i les carns abans d’afegir l’aigua o el brou. D’altra banda, abans de començar amb el sofregit pròpiament dit, s’aconsella preparar el que els experts anomenen “la santa trinitat paellera” (oli d’oliva, tomàquet i pebre roig dolç), i després, afegir la resta d’ingredients.

Proporcions d’aigua i arròs: La proporció ideal és 3 parts d’aigua o brou per 1 part d’arròs. Aquesta proporció pot variar lleugerament segons el tipus d’arròs utilitzat.

No remenar l’arròs: Un cop afegit l’arròs, és important no remenar-lo. Això permet que es formi la crosta característica al fons, coneguda com “socarrat”.

El punt del safrà: Dissol el safrà en una mica de brou calent abans d’afegir-lo a la paella per garantir una distribució uniforme del sabor i el color.

Descans: Deixa reposar la paella uns 5 minuts després de retirar-la del foc, tapada amb un drap de cuina. Això ajuda a acabar de coure l’arròs i a intensificar els sabors.

Coses o accions que hauríem d’evitar:

Utilitzar cebes: La ceba pot donar massa humitat a la paella i canviar la textura de l’arròs.

No fer servir arròs llarg: L’arròs llarg no és adequat per a la paella ja que no absorbeix bé els sabors ni es cou correctament.

No posar massa ingredients: Una paella sobrecarregada no permetrà que els sabors es barregin adequadament i pot afectar la cocció de l’arròs.

No utilitzar caldo concentrat o pastilles de brou: És millor fer servir brou casolà o aigua, ja que els concentrats artificials poden alterar el sabor natural del plat.

Evitar l’excés de líquid: Afegir massa aigua o brou pot fer que l’arròs quedi massa cuit i pastós.

Eva Remolina | AMIC

EnviarCompartirTuit

Llegir comentaris »

Entrada anterior

Com Eliminar i Evitar les Puces en els Nostres Animals

Següent entrada

L’últim somni, Gira Transpirinenca del Petit Circ Cric a Isòvol i Llívia

Entrades Relacionades

Fem pa de Sant Jordi?
Cuina

Fem pa de Sant Jordi?

22 d'abril de 2025
Mona de Pasqua sense llet i sense gluten
Cuina

Mona de Pasqua sense llet i sense gluten

20 d'abril de 2025
Fem bunyols de quaresma
Cuina

Fem bunyols de quaresma

6 de març de 2025
Quins aliments és millor no congelar
Cuina

Quins aliments és millor no congelar

14 de gener de 2025
Recepta dels panellets
Cuina

Recepta dels panellets

24 d'octubre de 2024
Gelat Casolà d’Almívar de Llet
Cuina

Gelat Casolà d’Almívar de Llet

22 d'agost de 2024
Següent entrada
L’últim somni, Gira Transpirinenca del Petit Circ Cric a Isòvol i Llívia

L'últim somni, Gira Transpirinenca del Petit Circ Cric a Isòvol i Llívia

Fòrum :: últimes entrades ::

Entrades Recents

Socpetit.cat celebra 20 anys amb una gran festa familiar

Socpetit.cat celebra 20 anys amb una gran festa familiar

14 de maig de 2025
Sortejos en col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera per celebrar els 20 anys de Socpetit.cat!

Sortejos en col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera per celebrar els 20 anys de Socpetit.cat!

14 de maig de 2025
Anzu, gat fantasma

Anzu, gat fantasma

14 de maig de 2025
Què és una gimcana familiar? Diversió, joc i moments inoblidables per a tots!

Què és una gimcana familiar? Diversió, joc i moments inoblidables per a tots!

14 de maig de 2025
All Foll Frikifolk: música esbojarrada per a tota la família!

All Foll Frikifolk: música esbojarrada per a tota la família!

14 de maig de 2025
Facebook Twitter Instagram TikTok Telegram Whatsapp
Socpetit.cat

Socpetit.cat som el portal de referència per a Pares i Mares; des de l'any 2005 t'oferim un portal pels nens amb agenda, jocs, dibuixos, fòrum pels pares. Si busques, esperes o en tens, aquí trobaràs el fòrum de pares i mares més participatiu de tota la xarxa.


Membre de l'AMIC

Hosting Km0
Hosting web Hosting Km0

Entrades més populars

Socpetit.cat celebra 20 anys amb una gran festa familiar

Socpetit.cat celebra 20 anys amb una gran festa familiar

14 de maig de 2025
Dibuixos de Sant Jordi

Dibuixos de Sant Jordi

10 d'abril de 2025
Guanyadors de 20 entrades per la Festa dels 20 anys de Socpetit!!

Guanyadors de 20 entrades per la Festa dels 20 anys de Socpetit!!

7 de maig de 2025
És aconsellable dormir amb mitjons?

És aconsellable dormir amb mitjons?

29 d'abril de 2025
Festival Bestial al Poble Espanyol

Festival Bestial al Poble Espanyol

9 de maig de 2025

© 2005-24 Socpetit.CAT        Grup de comunicació: Creacions.com   Passeig Joan Fuster i Ortells, 31 08770 Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) 657 688 692

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Socpetit utilitza cookies per millorar l´experiència de navegació, fer tasques estadístiques i poder donar accés al serveis per usuaris registrats, tot sense guardar dades personals. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Acceptar
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Sempre activat
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
DESA I ACCEPTA

Add New Playlist

Sense resultats
View All Result
  • Inici
  • Agenda
  • Cultura
  • Educació
  • Salut
  • Turisme
  • Manualitats
  • Dibuixos
  • Jocs
  • fòrum
  • Contacte
  • Subscriu-te

© 2005-24 Socpetit.CAT        Grup de comunicació: Creacions.com   Passeig Joan Fuster i Ortells, 31 08770 Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) 657 688 692

X