UUna recepta apta per intolerants o al·lèrgics a la lactosa i el gluten. No deixem passar el dilluns de Pasqua sense celebrar-ho amb una mona per a tota la família!
Ingredients per un motlle per a 4-6 persones:
Per al pa de pessic:
· Blat de moro (llauna) 300 g
· Beguda d’arròs 100 g
· Sucre 200 g
· Farina de blat de moro 200 g
· Oli de gira-sol 90 ml
· Ou 4 u.
· Llevat en pols 15 g
Per a la crema:
· Beguda d’arròs 500 ml
· Sucre 50 g
· Ou 4u.
· Midó de blat de moro 40 g
· Pell de llimona
· Branca de canyella
· Altres: sucre per cremar
Elaboració:
Per al pa de pessic:
- Tritureu el blat de moro, la beguda d’arròs, l’ oli i 100 g de sucre. Si ho
desitgeu podeu colar la barreja per obtenir el pa sense grumolls. Reserveu la
preparació. - Separeu les clares dels rovells. Bateu els rovells amb 50 g de sucre, fins que
hagin doblat el seu volum. Reserveu. - Bateu les clares amb el sucre restant (50 g) a punt de neu.
- Afegiu amb moviments suaus els rovells a la barreja de blat de moro.
Seguidament feu-ho amb les clares. - Aboqueu-ho sobre el motlle prèviament untat amb oli o a un motlle de
silicona. - Coeu-ho al forn durant 35 minuts a 170ºC.
Per la crema:
- Poseu en un cassó 450 ml de beguda d’arròs, la pell de llimona, la canyella, el
sucre i ho escalfeu, sense que arribi a bullir. - Als 50 ml de beguda d’arròs restants li afegiu el midó i ho remeneu.
- En un bol, bateu els rovells d’ou, afegiu el midó dissolt.
- Aboqueu la beguda d’arròs infusionada a la barreja de rovells i midó.
- Torneu a posar-ho al cassó i ho coeu remenant fins que tingui una textura
espessa. - Ho retireu del foc i ho deixeu refredar.
Per acabar:
- Talleu el pa de pessic per la meitat hi ho farciu de la melmelada que més us
agradi. - Recobriu el pa de pessic amb la crema.
- Poseu una mica de sucre per sobre la crema i ho cremeu amb una pala o
bufador. - Afegiu unes ametlles laminades i torrades pels laterals.
- Decoreu-la amb els motius de Pasqua.
Font: Fundació Alícia
