Socpetit.cat
  • Inici
  • Agenda
  • Cultura
  • Educació
  • Salut
  • Turisme
  • Manualitats
  • Dibuixos
  • Jocs
  • fòrum
  • Contacte
  • Subscriu-te
Sense resultats
View All Result
  • Inici
  • Agenda
  • Cultura
  • Educació
  • Salut
  • Turisme
  • Manualitats
  • Dibuixos
  • Jocs
  • fòrum
  • Contacte
  • Subscriu-te
Sense resultats
View All Result
Socpetit.cat
Sense resultats
View All Result
Home Salut Cuina

Coca De Sant Joan de crema i pinyons

20 de juny de 2024
a Cuina

La coca de Sant Joan amb crema i pinyons és una delícia tradicional catalana que marca l’inici de l’estiu. Preparar aquesta recepta amb els nens és una manera fantàstica de passar temps en família, creant records i gaudint d’una experiència culinària junts.

Aquesta recepta no només és deliciosa, sinó que també és una gran oportunitat per ensenyar als petits la importància de les tradicions i la cuina casolana. Amb ingredients simples i passos senzills, segur que us divertireu molt fent la vostra pròpia coca de Sant Joan!

Per a la crema pastissera:

Ingredients

  • ½ litre de llet (sencera)
  • 4 rovells d’ous
  • 125 g de sucre
  • 50 g de fècula de blat de moro
  • Branca de canyella
  • Branca de vainilla o ½ cullerada d’extracte de vainilla
  • Pell d’una llimona.

Preparació: Aquesta crema es pot fer el mateix dia o el dia anterior. Això sí, cal tenir en compte que en portar ous, es recomana consumir-la com a màxim al cap de dos dies.
En un cassó posem a bullir la llet juntament amb la pell de la llimona, la branca de canyella i la vainilla (si és en branca, la buidarem prèviament de llavors).
En un bol a part, posem el sucre, les gemmes i la fècula i barregem amb varetes fins que tot estigui integrat. A continuació, afegirem la llet abocant-la a poc a poc i sense deixar de remoure. Quan estigui tot barrejat, ho posem tot en una olla a bullir a foc lent i sense deixar de remoure, fins que aconseguim que espessi.
Retirem i deixem refredar, tapant amb un plàstic que toqui la mescla per a evitar que surti crosta. Un altre truc per a evitar la crosta, és untar amb una mica de mantega.
Quan la tinguem reposada, introduirem en una màniga pastissera, ja llesta per a decorar.

Per a la massa:

Ingredients:

  • 500 g de farina de força
  • 30 g de llevat fresc o 10 g de llevat de fleca (no utilitzar llevat químic)
  • 120 ml de llet (sencera)
  • 10 g de sal
  • 80 g de sucre
  • 3 ous
  • 85 g de mantega
  • Entre 50 g i 75 g de pinyons (al gust).

Preparació:
Abans de començar amb la massa, deixarem en remull els pinyons en aigua perquè es vagin estovant i així no se’ns cremin durant la cocció de la coca.
Mentrestant, en 1 bol posarem tots els ingredients a excepció de la mantega (que haurem deixat a temperatura ambient). Pastem amb l’ajuda d’un robot o manualment fins a aconseguir una pasta homogènia. Després, agregar a poc a poc la mantega i continuar remenant fins a integrar-la per complet. Finalment, afegirem el llevat i actuarem d’igual forma. Quan hàgim completat la mescla, farem amb la massa una bola i la deixarem en un bol tapat perquè creixi. Un cop fermentada, estirarem la massa amb ajuda d’un corró i li donarem forma ovalada o rectangular. I procedirem a la seva decoració.
Per a això, realitzarem uns talls en la massa en forma de reixeta, on introduirem la crema, i entre els buits, els pinyons i una mica de sucre.
Introduirem al forn a uns 180 graus durant uns 30 minuts.

Font: AMIC | Eva Remolina

EnviarCompartirTuit

Llegir comentaris »

Entrada anterior

Festa de les Falles de la Vall de Boí, l’Alta Ribagorça

Següent entrada

La nit de Sant Joan no és la més curta de l’any

Entrades Relacionades

Fem pa de Sant Jordi?
Cuina

Fem pa de Sant Jordi?

22 d'abril de 2025
Mona de Pasqua sense llet i sense gluten
Cuina

Mona de Pasqua sense llet i sense gluten

20 d'abril de 2025
Fem bunyols de quaresma
Cuina

Fem bunyols de quaresma

6 de març de 2025
Quins aliments és millor no congelar
Cuina

Quins aliments és millor no congelar

14 de gener de 2025
Recepta dels panellets
Cuina

Recepta dels panellets

24 d'octubre de 2024
Gelat Casolà d’Almívar de Llet
Cuina

Gelat Casolà d’Almívar de Llet

22 d'agost de 2024
Següent entrada
La nit de Sant Joan no és la més curta de l’any

La nit de Sant Joan no és la més curta de l’any

Fòrum :: últimes entrades ::

Entrades Recents

Socpetit.cat celebra 20 anys amb una gran festa familiar

Socpetit.cat celebra 20 anys amb una gran festa familiar

14 de maig de 2025
Sortejos en col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera per celebrar els 20 anys de Socpetit.cat!

Sortejos en col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera per celebrar els 20 anys de Socpetit.cat!

14 de maig de 2025
Anzu, gat fantasma

Anzu, gat fantasma

14 de maig de 2025
Què és una gimcana familiar? Diversió, joc i moments inoblidables per a tots!

Què és una gimcana familiar? Diversió, joc i moments inoblidables per a tots!

14 de maig de 2025
All Foll Frikifolk: música esbojarrada per a tota la família!

All Foll Frikifolk: música esbojarrada per a tota la família!

14 de maig de 2025
Facebook Twitter Instagram TikTok Telegram Whatsapp
Socpetit.cat

Socpetit.cat som el portal de referència per a Pares i Mares; des de l'any 2005 t'oferim un portal pels nens amb agenda, jocs, dibuixos, fòrum pels pares. Si busques, esperes o en tens, aquí trobaràs el fòrum de pares i mares més participatiu de tota la xarxa.


Membre de l'AMIC

Hosting Km0
Hosting web Hosting Km0

Entrades més populars

Socpetit.cat celebra 20 anys amb una gran festa familiar

Socpetit.cat celebra 20 anys amb una gran festa familiar

14 de maig de 2025
Dibuixos de Sant Jordi

Dibuixos de Sant Jordi

10 d'abril de 2025
Guanyadors de 20 entrades per la Festa dels 20 anys de Socpetit!!

Guanyadors de 20 entrades per la Festa dels 20 anys de Socpetit!!

7 de maig de 2025
És aconsellable dormir amb mitjons?

És aconsellable dormir amb mitjons?

29 d'abril de 2025
Festival Bestial al Poble Espanyol

Festival Bestial al Poble Espanyol

9 de maig de 2025

© 2005-24 Socpetit.CAT        Grup de comunicació: Creacions.com   Passeig Joan Fuster i Ortells, 31 08770 Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) 657 688 692

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Socpetit utilitza cookies per millorar l´experiència de navegació, fer tasques estadístiques i poder donar accés al serveis per usuaris registrats, tot sense guardar dades personals. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Acceptar
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Sempre activat
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
DESA I ACCEPTA

Add New Playlist

Sense resultats
View All Result
  • Inici
  • Agenda
  • Cultura
  • Educació
  • Salut
  • Turisme
  • Manualitats
  • Dibuixos
  • Jocs
  • fòrum
  • Contacte
  • Subscriu-te

© 2005-24 Socpetit.CAT        Grup de comunicació: Creacions.com   Passeig Joan Fuster i Ortells, 31 08770 Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) 657 688 692

X