Socpetit.cat
  • Inici
  • Agenda
  • Cultura
  • Educació
  • Salut
  • Turisme
  • Manualitats
  • Dibuixos
  • Jocs
  • fòrum
  • Contacte
  • Subscriu-te
Sense resultats
View All Result
  • Inici
  • Agenda
  • Cultura
  • Educació
  • Salut
  • Turisme
  • Manualitats
  • Dibuixos
  • Jocs
  • fòrum
  • Contacte
  • Subscriu-te
Sense resultats
View All Result
Socpetit.cat
Sense resultats
View All Result
Home Salut Cuina

Coca De Sant Joan de crema i pinyons

22 de juny de 2022
a Cuina, Destaquem

La coca va ser incorporada a les revetlles l’any 1860 i cap a l’any 1900 ja n’era un element essencial. De primer, era freqüent de menjar-se-la acompanyada de vi dolç o ranci, però avui aquestes begudes han anat deixant pas al cava.

Per a la crema pastissera:

Ingredients

  • ½ litre de llet (sencera)
  • 4 rovells d’ous
  • 125 g de sucre
  • 50 g de fècula de blat de moro
  • Branca de canyella
  • Branca de vainilla o ½ cullerada d’extracte de vainilla
  • Pell d’una llimona.

Preparació: Aquesta crema es pot fer el mateix dia o el dia anterior. Això sí, cal tenir en compte que en portar ous, es recomana consumir-la com a màxim al cap de dos dies.
En un cassó posem a bullir la llet juntament amb la pell de la llimona, la branca de canyella i la vainilla (si és en branca, la buidarem prèviament de llavors).
En un bol a part, posem el sucre, les gemmes i la fècula i barregem amb varetes fins que tot estigui integrat. A continuació, afegirem la llet abocant-la a poc a poc i sense deixar de remoure. Quan estigui tot barrejat, ho posem tot en una olla a bullir a foc lent i sense deixar de remoure, fins que aconseguim que espessi.
Retirem i deixem refredar, tapant amb un plàstic que toqui la mescla per a evitar que surti crosta. Un altre truc per a evitar la crosta, és untar amb una mica de mantega.
Quan la tinguem reposada, introduirem en una màniga pastissera, ja llesta per a decorar.

Per a la massa:

Ingredients:

  • 500 g de farina de força
  • 30 g de llevat fresc o 10 g de llevat de fleca (no utilitzar llevat químic)
  • 120 ml de llet (sencera)
  • 10 g de sal
  • 80 g de sucre
  • 3 ous
  • 85 g de mantega
  • Entre 50 g i 75 g de pinyons (al gust).

Preparació:
Abans de començar amb la massa, deixarem en remull els pinyons en aigua perquè es vagin estovant i així no se’ns cremin durant la cocció de la coca.
Mentrestant, en 1 bol posarem tots els ingredients a excepció de la mantega (que haurem deixat a temperatura ambient). Pastem amb l’ajuda d’un robot o manualment fins a aconseguir una pasta homogènia. Després, agregar a poc a poc la mantega i continuar remenant fins a integrar-la per complet. Finalment, afegirem el llevat i actuarem d’igual forma. Quan hàgim completat la mescla, farem amb la massa una bola i la deixarem en un bol tapat perquè creixi. Un cop fermentada, estirarem la massa amb ajuda d’un corró i li donarem forma ovalada o rectangular. I procedirem a la seva decoració.
Per a això, realitzarem uns talls en la massa en forma de reixeta, on introduirem la crema, i entre els buits, els pinyons i una mica de sucre.
Introduirem al forn a uns 180 graus durant uns 30 minuts.

Font: AMIC | Eva Remolina

EnviarCompartirTuit

Llegir comentaris » amb una imatge:
Entrada anterior

Festa Major del Barri de la Marina de Barcelona

Següent entrada

Consells per a una revetlla de Sant Joan segura

Entrades Relacionades

L’enigma de les joies robades, nova activitat d’estiu al Món Sant Benet
Activitats

L’enigma de les joies robades, nova activitat d’estiu al Món Sant Benet

5 de juliol de 2022
Dites del mes de juliol
Destaquem

Dites del mes de juliol

30 de juny de 2022
Fumar afecta a la fertilitat femenina?
Destaquem

Fumar afecta a la fertilitat femenina?

30 de juny de 2022
Tortell Poltrona, Creu de Sant Jordi
Circ

Tortell Poltrona, Creu de Sant Jordi

28 de juny de 2022
Fem un granissat de llimona
Cuina

Fem un granissat de llimona

22 de juny de 2022
Consells per a una revetlla de Sant Joan segura
Destaquem

Consells per a una revetlla de Sant Joan segura

22 de juny de 2022
Següent entrada
Consells per a una revetlla de Sant Joan segura

Consells per a una revetlla de Sant Joan segura

Fòrum :: últimes entrades ::

Entrades Recents

Detectiu Conan: La núvia de Halloween

Detectiu Conan: La núvia de Halloween

6 de juliol de 2022
Una guia de l’Estany feta pels alumnes de l’escola convida les famílies a descobrir el patrimoni del poble

Una guia de l’Estany feta pels alumnes de l’escola convida les famílies a descobrir el patrimoni del poble

5 de juliol de 2022
L’enigma de les joies robades, nova activitat d’estiu al Món Sant Benet

L’enigma de les joies robades, nova activitat d’estiu al Món Sant Benet

5 de juliol de 2022
Diada dels Raiers de la Noguera Pallaresa a la Pobla de Segur, el Pallars Jussà

Diada dels Raiers de la Noguera Pallaresa a la Pobla de Segur, el Pallars Jussà

30 de juny de 2022
Festa Major de Terrassa

Festa Major de Terrassa

30 de juny de 2022
Facebook Twitter Instagram Telegram Pinterest

Socpetit.cat som el portal de referència per a Pares i Mares; des de l'any 2005 t'oferim un portal pels nens amb agenda, jocs, dibuixos, fòrum pels pares. Si busques, esperes o en tens, aquí trobaràs el fòrum de pares i mares més participatiu de tota la xarxa.


Membre de l'AMIC


Hosting web Cat1.NET

Entrades més populars

Dites de l’estiu

Dites de l’estiu

21 de juny de 2022
Dites del mes de juliol

Dites del mes de juliol

30 de juny de 2022
Dites del mes de juny

Dites del mes de juny

1 de juny de 2022
Festa de la Bici i Bicicletada a Barcelona

Festa de la Bici i Bicicletada a Barcelona

16 de juny de 2022
Coca De Sant Joan de crema i pinyons

Coca De Sant Joan de crema i pinyons

22 de juny de 2022

© 2005-22 Socpetit.CAT        Grup de comunicació: Creacions.com   Passeig Joan Fuster i Ortells, 31 08770 Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) 657 688 692

Sense resultats
View All Result
  • Inici
  • Agenda
  • Cultura
  • Educació
  • Salut
  • Turisme
  • Manualitats
  • Dibuixos
  • Jocs
  • fòrum
  • Contacte
  • Subscriu-te

© 2005-22 Socpetit.CAT        Grup de comunicació: Creacions.com   Passeig Joan Fuster i Ortells, 31 08770 Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) 657 688 692

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Socpetit utilitza cookies per millorar l´experiència de navegació, fer tasques estadístiques i poder donar accés al serveis per usuaris registrats, tot sense guardar dades personals. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes. Acceptar
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Sempre activat
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
DESA I ACCEPTA

Add New Playlist