Respecteu les pors dels vostres fills, però no hi doneu gaire importància, recordeu que formen part del seu desenvolupament. Sobretot eviteu dir-los “ets ruc per tenir por”, etc.
– Potencieu la seva valentia, animant-los a fer front a poc a poc a situacions que els provoquin temor. I elogieu els seus comportaments valents.
– Eviteu que els nens pateixin experiències negatives i sobtades, per això, tingueu cura que les pel·lícules i programes infantils siguin adequats per a la seva edat, escolliu lectures apropiades, etc.
– Sempre que sigui possible, prepareu progressivament els nens als canvis que puguin succeir i als esdeveniments difícils, com un canvi d’escola, de casa, operacions, la mort de familiars ancians…
Davant de situacions d’estrès, per exemple si el vostre fill comença a plorar a la sala d’espera del metge, intenteu mantenir la calma i no perdre els nervis.També és important que intenteu dissimular les vostres pors en presència dels nens, perquè ells aprenen per imitació i els vostres fills podrien desenvolupar fòbies només perquè les teniu vosaltres. No sobreprotegiu els vostres fills per evitar-los problemes, perquè això els convertirà en persones dependents. Al contrari, fomenteu la resolució de problemes per part dels nens, perquè desenvolupin la seva autonomia.
font: ACPG / Redacció – Tot Sant Cugat