Dissabte 17 i diumenge 18 de febrer
Una coreografia d’Antonio Ruz, que s’inspira en la nit màgica de la revetlla i les celebracions de foc del Pirineu català. Música i dansa que descriuen desfilades de figures màgiques i danses de torxes, amb música interpretada al piano de Robert Gerhard.
La producció La nit de Sant Joan (Soirées de Barcelone), segon ballet del compositor Robert Gerhard (1896-1970), amb escenografia de Joan Junyer i argument de Ventura Gassol, va quedar inèdita el 1939 pels avatars de la Guerra Civil. L’obra s’havia creat fruit del furor per la dansa de principis de segle XX, amb el rerefons de la imatge europea d’una Espanya exòtica i de gran èxit que Manuel de Falla havia conquerit en aquest àmbit.
Música, un viatge entre dos mons
La música de Robert Gerhard combina un llenguatge contemporani amb elements de la cultura tradicional i popular. Les referències a músiques i danses tradicionals es poden escoltar durant tot el ballet.
La producció presenta la versió original per a piano del propi Gerhard. Miguel Baselga ha recuperat la partitura original i, en aquest projecte és l’encarregat de la coordinació i preparació musical de joves pianistes que l’interpretaran en directe.
Una nova coreografia
Antonio Ruz crea una nova coreografia per aquest espectacle amb elements propis de les festes del foc, les danses populars i el ballet d’avantguarda i dirigeix els joves ballarins que l’interpretaran.
Una història màgica representada amb escenografia de Joan Sunyer que inclou referències al paisatge dels Pirineus, l’arquitectura tradicional i l’imaginari festiu
Un projecte jove
Col·laboració amb la Diputació de Barcelona per a la incorporació de joves ballarins així com amb la Fundació Conservatori del Liceu i la Fundació Ferrer Salat per a la incorporació de joves músics en un projecte de formació, professionalització i projecció artística.
Més informació i entrades a www.liceubarcelona.cat »