L’stop motion és una tècnica de rodatge basada en contínues preses fotogràfiques, on cada plànol vària lleugerament de l’anterior, creant així la il·lusió d’una animació, com en els dibuixos animats i en els curts amb ninots de plastilina o materials emmotllables.
El vídeo que us mostren avui fa referència a la sèrie Clay Kids, una sèrie valenciana d’animació que explica les peripècies d’uns adolescents que viuen a la gran ciutat, enganxats a la tecnologia i en conflicte amb els seus progenitors.
Tots els elements que apareixen a la sèrie, des dels ninots fins als decorats, es construeixen en els estudis de Clay Animation. Un equip format per fusters, pintors i model makers dóna forma als dissenys. Els ninots tenen una altura d’entre 14 i 27 centímetres i, encara que van néixer de plastilina, ara es construeixen amb un esquelet interior d’acer inoxidable i un acabat exterior de resina, silicona o foam làtex, segons la part del cos. D’aquesta manera s’aconsegueixen uns ninots perfectament adaptats a les necessitats de l’animació stop motion.
Els animadors són els encarregats de donar vida als ninots mitjançant la tècnica del stop motion. Cada segon de sèrie es disparen 12 fotos en les quals els animadors van recol·locant a poc a poc els ninots, això implica que en cada capítol de ‘Clay Kids’ s’han disparat unes deu mil fotos que més tard es munten consecutivament per produir la il·lusió de moviment.
Voleu veure de què estem parlant?