La transferència embrionària és el punt culminant de diversos tractaments de reproducció assistida, entre els quals hi ha la fecundació In Vitro o l’ovodonació.
Aquest procés consisteix a transferir l’embrió o el blastocist des del laboratori al lloc definitiu per al seu desenvolupament, a l’úter de la futura mare. A més, és un procediment ambulatori que es fa sense necessitat d’anestèsia i dura al voltant de 15 minuts. La finalitat és que aquests embrions s’implantin a l’endometri i aconseguir així el tan desitjat embaràs.
En alguns casos la transferència també es pot fer a les trompes. Si és així es farà per microlaparoscòpia i la pacient rebrà anestèsia general. Després de la transferència cal romandre en repòs per dues hores.
Claus de l’èxit d’una TE
L’èxit de la transferència depèn de diversos factors. Els més importants són els següents.
Qualitat de l’embrió: com més qualitat de l’embrió, més probabilitats que s’implanti correctament a l’úter.
Estat de l’úter i l’endometri: l’ecografia permet avaluar l’estat de l’úter i l’endometri per poder implementar-lo.
El procediment: acudir a un centre reconegut i especialitzat és fonamental perquè la transferència surti bé. A Fertilab Barcelona, la taxa de part (nen sa a casa) per cicle de FIV amb òvuls propis és del 42,39% i en dones menors de 35 anys, el percentatge d’èxit augmenta fins al 63,5%.
Quants embrions es poden transferir?
En funció de les característiques de cada pacient i de l’evolució dels tractaments previs a què s’hagi sotmès, es decidirà el nombre d’embrions que es transfereixen.
La Llei 14/2006, sobre tècniques de reproducció humana assistida, estableix el màxim en tres embrions per transferència. No obstant això, gràcies als avenços en el camp de la reproducció assistida que han passat els darrers anys, avui dia el més comú és fer transferències d’un o dos embrions i obtenir bons resultats. A Fertilab Barcelona fem transferències d´un sol embrió en estadi de blastocist.
El nombre d’embrions a transferir és important per a la consecució de la gestació, però el més rellevant no és el nombre, sinó la qualitat. La transferència d’un únic embrió d’alta qualitat a l’estadi de blastocist, és a dir entre els dies 5 i 6, pot donar millor resultat que la transferència de dos embrions al tercer dia de desenvolupament, per exemple.
La transferència embrionària a la FIV
La FIV és la tècnica de reproducció assistida en què la unió dels òvuls i dels espermatozoides ocorre al laboratori per arribar a aconseguir embrions que seran transferits a l’úter dies després.
Al laboratori de reproducció assistida i embriologia de Fertilab Barcelona intentem que l’ambient sigui el més semblant possible al que passaria a les trompes de Fal·lopi. Idealment, intentem aconseguir el creixement d’uns 8-10 fol·licles entre els dos ovaris. D’aquesta manera, augmenten les possibilitats d’aconseguir un embrió viable per implantar.
Onze dies després de la transferència es pot mesurar a la sang de la dona l’hormona BHCG, que permet documentar la presència o no d’embaràs. Aquesta hormona duplica el valor cada 1.5 a 2 dies. D’aquesta manera, mesuraments seriats poden aportar informació útil relativa a la qualitat de la gestació abans de ser visible amb ecografia.
La implantació embrionària per FIV pot ser la millor opció per fer realitat el vostre desig de tenir un fill. La nostra primera consulta us sortirà gratis perquè puguem fer un reconeixement previ de la situació i trobar la solució més adequada al vostre cas.
Demana la teva cita online gratuïta »
www.fertilab.com
info@fertilab.org
t. 93 241 14 14
