Quan t’assabentes que estàs embarassada, sorgeixen al teu cap moltes preguntes sobretot entorn de la cura del bebè. No obstant això, també és molt important que aprenguis a cuidar-te en el teu nou estat. I a l’estiu, si per a tots és fonamental protegir-se de la radiació solar quan estàs embarassada, encara més. Així que pensant en tu, en la teva amiga o en aquest familiar que està esperant un bebè aterra aquesta entrada: prendre el sol quan estàs embarassada.
Compte amb els fotoprotectors
Puc prendre el sol quan estic embarassada? Sí, però amb cura, confiant en un factor alt (50) i revisant les reaccions al·lèrgiques i les contraindicacions. Com indica Intima, evita els fotoprotectors amb PABA o àcid paraaminobenzoic, que pot ocasionar fotosensibilitat i al·lèrgies i dificultar el funcionament de la glàndula tiroide.
A la població en general, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ens adverteix de la presència d’elements com els parabens propylparaben i butylparaben, a causa del seu efecte disruptor endocrí, perquè alteren el funcionament del nostre sistema hormonal. Un altre element a descartar és el filtre solar Ethylhexyl methoxycinnamate (OMC) (pel mateix).
Mitja hora com a màxim i protecció plus
Per a les embarassades, es recomana una exposició solar de màxim mitja hora (evitant les hores centrals del dia) i la radiació directa. El vestit de bany serà millor aliat que el biquini, perquè ajudarà a protegir la panxa i els pits del sol, també en la línia alba que acostuma a aparèixer a partir del quart mes. A més, els experts no recomanen el topless, perquè la pell està en aquest moment més sensible i vulnerable. D’altra banda, la radiació solar en excés perjudica les fibres d’elastina i augmenta l’aparició d’esquerdes i estries, pròpies del canvi de pes de l’embaràs.
En aquesta entrada sobre prendre el sol quan estàs embarassada també cal assenyalar que els rajos UVA i UVB poden provocar que els nivells d’àcid fòlic caiguin, i que això perjudiqui el desenvolupament del fetus. Per a contrarestar-ho és important ingerir aliments o suplements vitamínics amb aquest nutrient que afavoriran la formació del sistema nerviós del nadó: així el futur cervell i la medul·la espinal del nounat correran menys riscos.
Ombra, posició i altres consells
Com ens indica Intimina, quan estem embarassades el millor és fer ús d’una cadira o hamaca, i posar-nos en la riba de la mar, quan la calor no referma, i notar l’aigua fresca als peus (que a més alleujarà la sensació d’inflor). Per contra, val més descartar, sobretot en els últims tres mesos, la posició boca amunt, ja que tot el pes de l’úter cau sobre la vena cava inferior, els intestins i l’esquena. Si volem estar estirades, millor de costat i sota l’ombrel·la.
Què més hem de saber sobre prendre el sol quan estem embarassades? Que els teixits naturals i lleugers, però transpirables són ideals per a vestir-nos i mantenir-nos fresques. I en aquest repte de màxima protecció, cal incloure complements que evitin els cops de calor (com els barrets i gorres) i les ulleres solars, ja saps l’important que és també protegir la vista.
Practicar esport
Algunes de les coronaboomers més famoses han compartit en els seus perfils els seus entrenaments per a mantenir-se en forma durant l’embaràs i en el postpart. La Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia remarca que, si no hi ha complicacions, és molt saludable mantenir l’activitat física durant aquesta etapa.
Prevé la hipertensió, atenua el dolor d’esquena, augmenta la força i l’energia i ens prepara per al part. Això sí, res d’esports de contacte o postures forçades i evita les abdominals. Ens queden moltes pràctiques esportives que a més et permetran desconnectar, però nosaltres et recomanem caminar i nedar.
Font: AMIC | Bellezaactiva
