Diumenge 19 de gener la Fira del Fesol-Fira de Sant Antoni a Santa Pau 2020 aplega diferents activitats: parades d’artesania, fesolada, lliurament del Fesol d’Or 2020 i altres.
A la Fesolada es podrà degustar com és habitual a la plaça del poble, diferents plats elaborats amb fesols de Santa Pau de la mà d’una quinzena de restaurants de la comarca i la 1 del migdia es farà el lliurament del fesol d’or 2020.
Què fa tan especials els Fesols de Santa Pau?
Les característiques específiques dels Fesols de Santa Pau fan que aquest producte sigui considerat d’alt valor gastronòmic, tant a la comarca de la Garrotxa com arreu de Catalunya, i que sigui l’ingredient principal d’una gran quantitat de receptes.
Les seves qualitats, les adquireixen gràcies a la terra volcànica en què són cultivats, un sòl porós i lleuger que afavoreix la retenció de l’aigua de la pluja sense provocar embassaments.
Els Fesols de Santa Pau són blancs i de forma arrodonida, tenen una superfície lleugerament brillant i la seva textura és més aviat llisa. El gra és de mida petita, amb un pes mitjà de 18 a 30 g per 100 llavors.
Una vegada cuits, destaquen per tenir un gust molt suau, amb una textura especialment cremosa, una farinositat baixa-mitjana i una pell poc perceptible.
També són reconeguts pel seu elevat contingut de proteïnes.
Consulteu aquí el programa de La Fira Sant Antoni de Santa Pau, Fesolada »
