Heu llegit alguna vegada sobre mares que guarden la placenta després del part, i no només per plantar-la sota un arbre?
Probablement això que us plantegem us sorprendrà, però, en el fons, podria ser el més lògic del món! La placenta té moltíssims nutrients i, de fet, és ingerida per tots els mamífers després del part.
A moltes dones els desagradaria menjar-se la placenta tal qual, i és totalment comprensible, però hi ha diverses maneres d’aprofitar els seus nutrients:
Suc de placenta
Hi ha moltes opcions i es tracta que utilitzeu la combinació que més us agradi, amb les fruites i les verdures que preferiu.
En cru, la placenta cal prendre-la en els 3 primers dies després del part. Després, és millor congelar-la en trossets. Per a un got de suc només cal afegir un trosset petit de placenta.
A continuació us donem un suggeriment (de la web www.placentera.com) per congelar la placenta i utilitzar-la en sucs i batuts:
Liqüeu 2-3 trossos de la grandària d’una nou de placenta fresca amb fruits vermells frescs o congelats i col·loqueu aquesta barreja en un recipient per fer glaçons. Quan es congelin, retireu-los i conserveu-los en una bossa de plàstic dins del congelador.
Càpsules de placenta en cru
Cal triturar la placenta crua. Una vegada triturada s’estén sobre un paper de forn i es posa al deshidratador a 40ºC durant 5 o 6 hores. Després es tritura fins a obtenir una pols fina i es posa la pols a les càpsules. Si teniu un encapsulador, el procés és més fàcil i ràpid. Trobareu el procés pas a pas fent clic aquí.
Càpsules de placenta al vapor
Poseu la placenta en una olla al vapor durant uns 15-20 minuts, fins que veieu que la placenta s’ha tornat ferma i marró. Després s’esmicola la placenta en tires i es posa al deshidratador a 40º entre 10 i 20 hores, depenent de la grossor de les tires. Després es tritura fins a obtenir una pols fina i es posa la pols a les càpsules. Si teniu un encapsulador, el procés és més fàcil i ràpid.
Placenta a la planxa
Talleu trossos de placenta en cru i les poseu a la planxa en una paella. Podeu amanir-ho amb verdures, arròs, espècies… Hi ha moltes receptes possibles!!
Tintura de placenta
Aquesta opció requereix una mica més de temps i d’elaboració. Podeu llegir el procés pas a pas fent clic aquí.
Però si no us sentiu còmodes amb la idea d’ingerir la placenta, sempre podeu plantar-la sota un arbre, enterrar-la en algun lloc especial o fer una impressió de la placenta en paper.