8 abril, Dia Internacional del Poble Gitano

Tota l'actualitat a Socpetit i tots els vostres comentaris.
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6055
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

8 abril, Dia Internacional del Poble Gitano

EntradaAutor: Toni » dj. abr. 08, 2021 9:17 am

El Dia Internacional del Poble Gitano, el 8 d'abril, és una jornada dedicada a la cultura gitana i a la conscienciació dels problemes a què s'enfronta el poble romaní.

La proclamació del dia internacional va tenir lloc oficialment el 1990 a Serock, Polònia, seu del quart Congrés Mundial Romaní, en honor de la primera trobada internacional de rellevància formada per una representació gitana, del 7 al 12 d'abril del 1971 a Chelsfield, prop de Londres. Va ser en aquesta ocasió que es va establir l'ús preferent del terme rom, la bandera del poble romaní (la roda sobre un fons verd i blau) i l'himne Gelem, gelem

Una de les tradicions d’aquest dia és la Cerimònia del Riu, en què es llencen pètals de flors des dels marges dels rius com a símbol de llibertat i de l’èxode que va viure aquest poble fa més de mil anys.

La comunitat gitana està constituïda per més de 10 milions de persones que habiten en nombrosos països de tot el món. A Europa constitueix la minoria ètnica més important i nombrosa, amb més de 8 milions de persones.

Font: Viquipèdia

Imatge

Torna a “Actualitat a Socpetit”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::