RECEPTES DE NADAL
Re: RECEPTES DE NADAL
Nina que camina ha escrit:Hola maques!
Jo per Nadal de fa 2/3 anys vaig fer una recepta de xai al forn amb mel que em va quedar boníssima. Però ha d'agradar la barreja del dolç i el salat!!
Escalfo el forn a 190-200º. Mentrestant preparo una safata del forn untant-la en oli, hi poso un llit de patata tallada en rodanxa, a sobre hi poso el xai ja salat i, per sobre, hi tiro la meitat d'una barreja de mel i vi blanc. També li poso unes rametes de romaní per aromatitzar. Ho poso dins del forn i hi vaig tirant més barreja a mesura que ho va necessitant. Quan ja està fet el xai (1/2 hora o 3/4) ho trec del forn, li trec les rametes de romaní, ho emplato i a menjar.
No us poso les mides de mel ni de vi blanc perquè depen del xai que feu i de com sigui la safata. Jo, per dues persones, compto 3/4 d'un got (dels de nocilla) de la barreja, en la que hi poso un parell de dits de mel però al Ninu li agrada molt el dolç!
Ja em direu què us sembla!
eeeep! em sembla que ho faré aquest diumenge... fa molt bona pinta!!!! Una cosa, jo sóc una mica patata a l'hora de comprar les coses. El xai com es demana? quina part he de comprar?....
Re: RECEPTES DE NADAL
Ualaaa! Quina bona idea aquest post! Jo també n'aportaré una.
POLLASTRE DE PAGÈS FARCIT
1 pollastre de pagès senser
1 poma tallada a dauets
1 grapat de cebetes d'aquelles tan petitones no sé com es diuen
1 grapat d'orellanes o panses o figues seques
1 butifarra tallada a dauets
1 tira de cansalada tallada a tires
una agulla grossa i fil de cotó per cosir carn.
sal pebre i llimona
Primer es buida el pollastre (sense obrir-lo) i es renta per dins i per fora. S'escorre. Passem una llimona tallada per la meitat per tot l'interior del pollastre per desinfectar i aromatizar. Salem i pebrem generosament per dins i per fora i reservem.
EL FARCIT
En una paella amb una raig d'oli posem la butifarra tallada a trocets i les cebes senseres a sofregir, Al cap d'una mica hi afegim la cansalda tallada a tiretes i les orellanes. Deixem que es facin 10 minuts afegim la poma i reservem.
Fiquem el farcit dins el pollastre i en cosim el cul. Si no hi cab tot el farcit no passa res perquè també queda molt bò per acompanyar.
Es posa al forn a 180 graus, en una platera ben gran i tapat amb paper de plata. És deixa fer bastantes hores. Més o meys 1 hora per cada kilo de pollastre. De tant en tant s'ha d'anar obrint el forn i posant suquet per sobre per hidratar-lo.
La última 1/2 hora es posa el farcit que ha sobrat al voltant del pollastre perquè s'escalfi i s'acabi de fer.
És un currasso però val la pena!
POLLASTRE DE PAGÈS FARCIT
1 pollastre de pagès senser
1 poma tallada a dauets
1 grapat de cebetes d'aquelles tan petitones no sé com es diuen
1 grapat d'orellanes o panses o figues seques
1 butifarra tallada a dauets
1 tira de cansalada tallada a tires
una agulla grossa i fil de cotó per cosir carn.
sal pebre i llimona
Primer es buida el pollastre (sense obrir-lo) i es renta per dins i per fora. S'escorre. Passem una llimona tallada per la meitat per tot l'interior del pollastre per desinfectar i aromatizar. Salem i pebrem generosament per dins i per fora i reservem.
EL FARCIT
En una paella amb una raig d'oli posem la butifarra tallada a trocets i les cebes senseres a sofregir, Al cap d'una mica hi afegim la cansalda tallada a tiretes i les orellanes. Deixem que es facin 10 minuts afegim la poma i reservem.
Fiquem el farcit dins el pollastre i en cosim el cul. Si no hi cab tot el farcit no passa res perquè també queda molt bò per acompanyar.
Es posa al forn a 180 graus, en una platera ben gran i tapat amb paper de plata. És deixa fer bastantes hores. Més o meys 1 hora per cada kilo de pollastre. De tant en tant s'ha d'anar obrint el forn i posant suquet per sobre per hidratar-lo.
La última 1/2 hora es posa el farcit que ha sobrat al voltant del pollastre perquè s'escalfi i s'acabi de fer.
És un currasso però val la pena!
Re: RECEPTES DE NADAL
Nina que camina, quan xai per quantes persones? L'has de comprar sencer o millor tallat?
Jo tampoc són massa bona amb les quantitats!
Fa molt bona pinta la recepta.
Jo tampoc són massa bona amb les quantitats!
Fa molt bona pinta la recepta.
Re: RECEPTES DE NADAL
raquel79 ha escrit:oooooh! quina pinta té el pollastre...
Gràcies Raquel, la veritat és que queda boníssim. Super melós i mooolt gustós. Jo el vaig fer l'any passat que erem 6 per nadal i vaig triomfar molt. A més té la pinta aquella de paó farcit que porten a la taula a les "pelis" americanes El vam anat tallant a la taula mateix i ens el vam cruspir tot (Jo que en volia fer croquetes dels pits )
Ara, reconec que n'has de tenir ganes, que és una feinada!
Re: RECEPTES DE NADAL
sí? dóna molta feina?
jo encara he de pensar què faré per sant esteve, que és quan em toca a mi....
jo encara he de pensar què faré per sant esteve, que és quan em toca a mi....
Re: RECEPTES DE NADAL
Home...jo hi disfruto amb aquestes coses, però és clar has de netejar el pollestre, fer el farcit farcir-lo ( jo això ho faig el dia abans) i després el mateix dia posar-lo al forn quatre hores abans o així i anar-lo controlant...
Re: RECEPTES DE NADAL
Cuscus!! Si aquest any el tornes a fer jo vull venir a casa teva!!! mmmmmmm....
Ei no, en sèrio. Un cap de setmana d'aquests el provo de fer i ja t'en diré el resultat .
Ei no, en sèrio. Un cap de setmana d'aquests el provo de fer i ja t'en diré el resultat .
- Nina que camina
- :: rateta
- Entrades: 181
- Membre des de: dj. març 06, 2008 10:26 am
Re: RECEPTES DE NADAL
Nenes, perdoneu que no hagi vist les vostres respostes!!!
A veure, jo he fet la recepta de xai amb mel de diferents maneres, l'he fet amb espatlles de xai senceres al forn (compteu 2/3 persones per cada espatlla) i també l'he fet amb xai ja talladet i hi havia desde costelles, mitjanes, coll,... una mica de tot i comptava 3/4 trossos per persona. Tot depen de la mida del xai també.
Com que no costa gens ni mica, si la penseu utilitzar per Nadal, feu una prova un dia per dinar amb els de casa i ja em direu què tal ha anat!!
Petons!
A veure, jo he fet la recepta de xai amb mel de diferents maneres, l'he fet amb espatlles de xai senceres al forn (compteu 2/3 persones per cada espatlla) i també l'he fet amb xai ja talladet i hi havia desde costelles, mitjanes, coll,... una mica de tot i comptava 3/4 trossos per persona. Tot depen de la mida del xai també.
Com que no costa gens ni mica, si la penseu utilitzar per Nadal, feu una prova un dia per dinar amb els de casa i ja em direu què tal ha anat!!
Petons!
Re: RECEPTES DE NADAL
NURIUS ha escrit:Cuscus!! Si aquest any el tornes a fer jo vull venir a casa teva!!! mmmmmmm....
Ei no, en sèrio. Un cap de setmana d'aquests el provo de fer i ja t'en diré el resultat .
Va va. A veure si és veritat. Hauré de venir per supervisar que t'ha quedat bé...
Re: RECEPTES DE NADAL
Nina que camina, quant de temps poses l'espatlla al forn? té molt bona pinta la teva recepta i m'agradaria provar-la, pero no en tinc massa idea, així q faré el q has proposat: la faré un dia d'aquests i si me n'ensurto la repetiré per les festes...
Re: RECEPTES DE NADAL
Llagostins:
us poso una recepta de pica-pica. Tot i que us sembli estranya, us la recomano molt, tothom que ho ha probat se l'ha endut cap a casa!!!
Necessiteu:
Llagostins congelats
vinagre de poma
Deixeu la nit anterior els llagostins descongelant-se a la nevera. Al matí els peleu (i si podeu treieu els intestins, el filet negre). Els poseu en una safata un al costat de l'altra i els cobriu amb el vinagre de poma.
Ho heu de deixar un parell d'hores. Veureu que es van tornant blancs (el vinagre els cou). Quan portin 1h i 1/2 o 1h i 3/4 n'hagafeu un i el partiu i mireu si de dins també s'ha cuit.
Un cop fet, escorreu el vinagre i els serviu amb un raig d'oli i si voleu una mica de sal maldon (per fer maco).
Queden molt i molt bé!!!!
us poso una recepta de pica-pica. Tot i que us sembli estranya, us la recomano molt, tothom que ho ha probat se l'ha endut cap a casa!!!
Necessiteu:
Llagostins congelats
vinagre de poma
Deixeu la nit anterior els llagostins descongelant-se a la nevera. Al matí els peleu (i si podeu treieu els intestins, el filet negre). Els poseu en una safata un al costat de l'altra i els cobriu amb el vinagre de poma.
Ho heu de deixar un parell d'hores. Veureu que es van tornant blancs (el vinagre els cou). Quan portin 1h i 1/2 o 1h i 3/4 n'hagafeu un i el partiu i mireu si de dins també s'ha cuit.
Un cop fet, escorreu el vinagre i els serviu amb un raig d'oli i si voleu una mica de sal maldon (per fer maco).
Queden molt i molt bé!!!!
Re: RECEPTES DE NADAL
Edae! que bo això dels llagonstins.... doncs jo tinc dues caixes a la nevera per nadla...... No sabia com fer-los (bé, si a la planxa) però... que ho probaré aquest cap de setmana com queden un parell i així no els tinc que fer.. que som uns 20 a casa el 24 a sopar... menys mal que jo ho faig tot aamb la tmx , tapes, patés, postres tot ho faig amb ella. Si algú té alguna idea per Nadal???... Jo m'he fet amb una revista que ha sortit especial Nadal i algú en treure.
Em quedo amb això dels llagostins!
Em quedo amb això dels llagostins!
Re: RECEPTES DE NADAL
ei, que s'animi aquest post...
aish! s'apropa sant esteve i no tinc ni flowers del què preparar...
aish! s'apropa sant esteve i no tinc ni flowers del què preparar...
Re: RECEPTES DE NADAL
Carlotta proba-ho!!!! Jo també ho vaig provar amb un parell la primera vegada que m'ho van explicar!!!! Ara, sobretot no diguis a ningú que no han passat pel foc fins que els hagin probat, que si no n'hi ha que no ho menjarien!!
Re: RECEPTES DE NADAL
Ostres, m'ha encantant la recepta dels llagostins! fàcils, i han d'estar boníssims!!
La provaré segur!
La provaré segur!
Re: RECEPTES DE NADAL
Ara entro un momentet, però si us interessa us puc passar la recepta de pollastre amb prunes i pinyons. És molt fàcil i queda molt bo!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |