cus-cus
cus-cus
Hola!!
Potser ja ho feu servir però jo fa poc que he descobert el cus-cus i m'encanta. Jo el preparo fent una especie de pisto, fregeixo ceba a trocets, una mica de pebrot verd tambè a trocets i quan ja esta daurat afegeixo bolets i un tomaquet madur a daus. Això ho pots fer amb temps perquè despres preparar el cus-cus es molt rapid, ho barrejo tot i a menjar!!
El Marc tambè s'ho menja sol amb un rajoli d'oli.
Algun té algun recepta més per fer amb cus-cus?
Potser ja ho feu servir però jo fa poc que he descobert el cus-cus i m'encanta. Jo el preparo fent una especie de pisto, fregeixo ceba a trocets, una mica de pebrot verd tambè a trocets i quan ja esta daurat afegeixo bolets i un tomaquet madur a daus. Això ho pots fer amb temps perquè despres preparar el cus-cus es molt rapid, ho barrejo tot i a menjar!!
El Marc tambè s'ho menja sol amb un rajoli d'oli.
Algun té algun recepta més per fer amb cus-cus?
Re: cus-cus
a nosaltres tmb ens agrada molt el cus-cus, jo ho preparo d'una manera semblant a la teva, amb verduretes:
sofregeixo ceba i all picadet, dsps afegeixo pebrot, pastanaga, carbasso, champis (tot super picat) i a ultima hora el cus cus amb l'aigua, a vegades hi afegeixo tmb una mica de soja q a casa ens agrada molt i bonisim!!!
avans ho feia amb pases i piñons i unes girgoles, pero desde q ho vaig començar a fer amb les verduretes ens agrada més, es més sabros
sofregeixo ceba i all picadet, dsps afegeixo pebrot, pastanaga, carbasso, champis (tot super picat) i a ultima hora el cus cus amb l'aigua, a vegades hi afegeixo tmb una mica de soja q a casa ens agrada molt i bonisim!!!
avans ho feia amb pases i piñons i unes girgoles, pero desde q ho vaig començar a fer amb les verduretes ens agrada més, es més sabros
Re: cus-cus
A mi també m'agrada molt... i tinc algunes receptes....
A l'estiu faig Tabulé: amanida de couscous amb cogombre, tomata, ceba tendra, menta i julivert (tot tallat força petit), i una vinagreta a parts iguals d'oli i suc de llimona... queda fresquissima i bonissima!!
I durant la resta de l'any faig couscous amb pollastre i verdures:
Per una banda sofregeixo alls, ceba, pastanagues, algun pebrot verd (bitxo) i una mica de salsa de tomata
Doro i coc, 1 o 2 pits de pollastre tallats a talls petits
Faig el couscous a part
Un cop fet ho barrejo tot i afegueixo una barreja d'especies: 1/2 c de nou moscada molta, 1 c de canyella molta, 2 claus matxacats, una mica de jenjibre ratllat, 1/3 c de pebre molt i 1/2 c d'un pot d'especies marroquins (el vaig trobar a l'Hipercor i hi ha una mica de tot)
A vegades també faig un couscous amb verdures i hi afegueixo curry... i també hi queda molt bé
A l'estiu faig Tabulé: amanida de couscous amb cogombre, tomata, ceba tendra, menta i julivert (tot tallat força petit), i una vinagreta a parts iguals d'oli i suc de llimona... queda fresquissima i bonissima!!
I durant la resta de l'any faig couscous amb pollastre i verdures:
Per una banda sofregeixo alls, ceba, pastanagues, algun pebrot verd (bitxo) i una mica de salsa de tomata
Doro i coc, 1 o 2 pits de pollastre tallats a talls petits
Faig el couscous a part
Un cop fet ho barrejo tot i afegueixo una barreja d'especies: 1/2 c de nou moscada molta, 1 c de canyella molta, 2 claus matxacats, una mica de jenjibre ratllat, 1/3 c de pebre molt i 1/2 c d'un pot d'especies marroquins (el vaig trobar a l'Hipercor i hi ha una mica de tot)
A vegades també faig un couscous amb verdures i hi afegueixo curry... i també hi queda molt bé
Re: cus-cus
té molt bona pinta aquesta recepta nuri
Re: cus-cus
No fa massa en vaig fer un que va quedar bonissim, a veure si m'en recordo!
El cuscus es fa amb formatge, però el que es posa a les amanides a daus que es més gustós i s'hi afegeix julivert, anet i civulet picat.
A part prepares uns tomàquets per farcir-los, els hi treus la pell (escaldant-los) i els hi talles "la tapa" i el cul pq s'aguantin drets.
Es farceixen els tomàquets i s'amaneix amb un raig d'oli i una mica de sal maldon.
mmmm ara per l'estiu boníssims!!
El cuscus es fa amb formatge, però el que es posa a les amanides a daus que es més gustós i s'hi afegeix julivert, anet i civulet picat.
A part prepares uns tomàquets per farcir-los, els hi treus la pell (escaldant-los) i els hi talles "la tapa" i el cul pq s'aguantin drets.
Es farceixen els tomàquets i s'amaneix amb un raig d'oli i una mica de sal maldon.
mmmm ara per l'estiu boníssims!!
El post d'en POL: viewtopic.php?f=50&t=13495" onclick="window.open(this.href);return false;
El post d'en Jan: viewtopic.php?f=115&t=32447" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: cus-cus
Per les que no sapigueu com fer el couscous fred... simplement es fica en un bol el couscous, l'aigua que li toqui (la mateixa quantitat que fessiu servir per coure'l) i es deixa a la nevera durant 20-30 minuts. És molt ràpid!
Re: cus-cus
mireiafor ha escrit:I si el feu en calent quanta estona es bull??
Els envasos ho explica, en general, es fica una quantitat d'aigua a bullir i un cop arrenca el bull, si tira el couscous, s'apaga el foc i es tapa i es deixa reposar 5 minuts o el que marqui l'envàs. Després es separa el gra amb una mica de mantega i una forquilla.
Re: cus-cus
Nuri g ha escrit:mireiafor ha escrit:I si el feu en calent quanta estona es bull??
Els envasos ho explica, en general, es fica una quantitat d'aigua a bullir i un cop arrenca el bull, si tira el couscous, s'apaga el foc i es tapa i es deixa reposar 5 minuts o el que marqui l'envàs. Després es separa el gra amb una mica de mantega i una forquilla.
Merci!!!
Re: cus-cus
No sabia que es pogues preparar fred, ara per l'estiu millor... gracies
Re: cus-cus
L'altre dia vaig provar de fer el cus cus en calent i em va quedar molt tou i engaxós (gairebé com una pasta). Sabeu com ho puc arreglar??
Merci!!
Merci!!
Re: cus-cus
mireiafor ha escrit:L'altre dia vaig provar de fer el cus cus en calent i em va quedar molt tou i engaxós (gairebé com una pasta). Sabeu com ho puc arreglar??
Merci!!
Això és que li vas posar massa aigua. La veritat, quan faig cuoscous no poso mai la proporció d'aigua que posa l'envas, agafo 2 vasos, a un li fico cuscous i l'altre l'aigua, fins la mateixa alçada... i sempre em surt perfecte (o sigui, el mateix volum.... no ho peso mai).
Prova-ho així a vewure que tal...
Re: cus-cus
Merci Nuri!! És que a la recepta que vaig seguir posava que havia de posar el doble d'aigua que de cus-cus. Provaré el que em dius
Re: cus-cus
Jo també el feia com diu la Nuri G fins que vaig conèixer al meu home. Al dir-li que feia el cus-cus en 3 minuts va flipar i com era d'esperar no li va agradar gens
Em quedava perfecte però la veritat és que no té res a veure amb el que es fa al vapor... però tardes 3h en fer-lo.
A casa ja no l'he tornat a fer més d'aquesta manera. Sempre el fa ell al vapor, quan té temps, es clar
Em quedava perfecte però la veritat és que no té res a veure amb el que es fa al vapor... però tardes 3h en fer-lo.
A casa ja no l'he tornat a fer més d'aquesta manera. Sempre el fa ell al vapor, quan té temps, es clar
Re: cus-cus
entrerius ha escrit:Jo també el feia com diu la Nuri G fins que vaig conèixer al meu home. Al dir-li que feia el cus-cus en 3 minuts va flipar i com era d'esperar no li va agradar gens
Si, entrerius, jo sempre he parlat del couscous semicuit... el de veritat és una altra cosa... però aquest si que no l'he provat de fer mai.
Re: cus-cus
Mireiafor, jo no l'he fet mai però crec que primer el neteja bé amb aigua i el posa a la vaporera.
De tant en tant el treu d'alli (dos o tres cops) per remenar-lo en un bol molt gran per poder treballar-lo bé. Així no queda enganxat i es cou millor.
Mentre el remena hi posar una mantega especial (molt forta) però a casa normalment fa servir una miqueta de mantega normal o oli d'oliva....
Al principi ho fa sols amb aigua i desprès ja hi posa a coure la carn i desprès les verdures que serviran d'acompanyament. Així es cou amb el mateix vapor de l'estofat.
Crec que ho fa així, però si t'interessa saber-ho del cert ja li preguntaré.
De tant en tant el treu d'alli (dos o tres cops) per remenar-lo en un bol molt gran per poder treballar-lo bé. Així no queda enganxat i es cou millor.
Mentre el remena hi posar una mantega especial (molt forta) però a casa normalment fa servir una miqueta de mantega normal o oli d'oliva....
Al principi ho fa sols amb aigua i desprès ja hi posa a coure la carn i desprès les verdures que serviran d'acompanyament. Així es cou amb el mateix vapor de l'estofat.
Crec que ho fa així, però si t'interessa saber-ho del cert ja li preguntaré.
Re: cus-cus
mireiafor ha escrit:Entrerius no et preocupis, veig que és complicat i de moment aniré a lo fàcil
ja m'ho pensava si per mi el de 3 minuts era perfecte
mateix volum de couscous que de líquid bullint. Remenes una miqueta i el tapes de seguida en un recipient on no pugui surtir el vapor i en 3-5 està llest
Depèn de amb que vulguis fer-ho pots posar-hi sols aigua amb sal, aigua amb espècies, brou, fumet....... Jo posava una miqueta d’oli a l’aigua perquè no s’enganxés tant.
Desprès ho remenes i queda tots els granets separats i al punt
També es pot fer amb llet i canyella, tipus arròs amb llet.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |