Fer la mona de Pascua a casa
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Fer la mona de Pascua a casa
Hola noies,
Doncs que estic pensant fer la mona a casa. Quan feia pastissos o mones sempre feia la recepta del pa de pessic amb les mides de iogurt però no em quedava esponjós...sabeu algun truc perquè quedi esponjós?
Una vegada una cuinera em va dir un truc, de tirar.hi una mica de llet a una de les capes( ja que el feia farcit de melmelada).pero no m.enrecordo si aquest truc era perque quedes mes esponjos o era per quan es torrava massa al forn i no tingues gust a cremadet.
He vist aquí al fòrum que també feu el pa de pessic de taronja i que queda bonissim. Les que heu provat el típic de mides de iogurt i el de taronja, quin es millor per la mona de Pascua? I el farcit que no quedi massa dolç?
A veure que opineu, gràcies anticipades!
Doncs que estic pensant fer la mona a casa. Quan feia pastissos o mones sempre feia la recepta del pa de pessic amb les mides de iogurt però no em quedava esponjós...sabeu algun truc perquè quedi esponjós?
Una vegada una cuinera em va dir un truc, de tirar.hi una mica de llet a una de les capes( ja que el feia farcit de melmelada).pero no m.enrecordo si aquest truc era perque quedes mes esponjos o era per quan es torrava massa al forn i no tingues gust a cremadet.
He vist aquí al fòrum que també feu el pa de pessic de taronja i que queda bonissim. Les que heu provat el típic de mides de iogurt i el de taronja, quin es millor per la mona de Pascua? I el farcit que no quedi massa dolç?
A veure que opineu, gràcies anticipades!
Re: Fer la mona de Pascua a casa
granota2012 ha escrit:Hola noies,
Doncs que estic pensant fer la mona a casa. Quan feia pastissos o mones sempre feia la recepta del pa de pessic amb les mides de iogurt però no em quedava esponjós...sabeu algun truc perquè quedi esponjós?
Una vegada una cuinera em va dir un truc, de tirar.hi una mica de llet a una de les capes( ja que el feia farcit de melmelada).pero no m.enrecordo si aquest truc era perque quedes mes esponjos o era per quan es torrava massa al forn i no tingues gust a cremadet.
He vist aquí al fòrum que també feu el pa de pessic de taronja i que queda bonissim. Les que heu provat el típic de mides de iogurt i el de taronja, quin es millor per la mona de Pascua? I el farcit que no quedi massa dolç?
A veure que opineu, gràcies anticipades!
La base per la mona normalment és la "massa genovesa" . Mira't el bloc de Cuina per llaminers i hi trobaràs moltes mones! http://www.cuinaperllaminers.com/2009/0 ... i.html?m=1
I pel socpetit hi ha d'haver un post de mones a l'apartat de cuina. Si tinc temps te'l busco
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Gràcies nb_30 miraré l.enllaç. Lo de la llet que comento ho sabeu? Gracies
Re: Fer la mona de Pascua a casa
granota2012 ha escrit:Gràcies nb_30 miraré l.enllaç. Lo de la llet que comento ho sabeu? Gracies
jo particularment no he posat mai llet al pa de pessic! però no sóc pastissera
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Hola
No, segons va dir la llet crec que era per treure el gust a massa torrat pero es que no estic segura. I es veu que no agafa gust de llet.
No, segons va dir la llet crec que era per treure el gust a massa torrat pero es que no estic segura. I es veu que no agafa gust de llet.
- Rossinyola
- :: pantera
- Entrades: 806
- Membre des de: ds. maig 21, 2011 11:05 am
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Hola
Pq quedi esponjós jo el q faig es tamisar bé la farina i el llevat i muntar les clares d'ou a punt de neu i afegir-les al final de tot en dues tandes barrejant amb espàtula des de sota cap a dalt per evitar q es perdi l'aire de les clares, i de seguida cap al forn.
Pq quedi esponjós jo el q faig es tamisar bé la farina i el llevat i muntar les clares d'ou a punt de neu i afegir-les al final de tot en dues tandes barrejant amb espàtula des de sota cap a dalt per evitar q es perdi l'aire de les clares, i de seguida cap al forn.
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Hola
Nb_30, a l.enllaç només he vist una recepta, dius que n.hi ha mes? Aquesta recepta es veu molt elaborada,no? I amb aquest farciment amb tan ou i sucre no quedarà massa dolça?
Rossinyola, per la mona quina recepta fas?
Gràcies noies.
Nb_30, a l.enllaç només he vist una recepta, dius que n.hi ha mes? Aquesta recepta es veu molt elaborada,no? I amb aquest farciment amb tan ou i sucre no quedarà massa dolça?
Rossinyola, per la mona quina recepta fas?
Gràcies noies.
Re: Fer la mona de Pascua a casa
A la web cuina per llaminers tens un apartat que posa "receptes" i estan totes classificades alfabeticament. A la M trobaras unes quantes mones.
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Gràcies, ara miraré la web.
- MariaCarme
- :: formigueta
- Entrades: 54
- Membre des de: dl. feb. 02, 2015 7:18 pm
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Granota, si fas la recepta de iogur del pa de pessic i li poses llevat hauria de quedar be. Que el poses a la nevera? Si es poses en fred es torna mes dur i ja no es tant esponjos.
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Hola MariaCarme,
li posava tot 1 sobret de Royal i no el posava a la nevera...
li posava tot 1 sobret de Royal i no el posava a la nevera...
Re: Fer la mona de Pascua a casa
El truc que jo utilitzo amb la coca de iogur pq quedi esponjós és posar una cullaradeta de bicarbonat, fa que es conservi més "humidet". i l'he fet moltes vegades per la mona amb la xocolata de cobertura per sobre, queda bonissima!
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Hola montsecm
I també hi poses el llevat oi? Gràcies.
El problema es la xocolata per cobrir-lo no els agrada! I el farciment de que el feu? Gràcies.
I també hi poses el llevat oi? Gràcies.
El problema es la xocolata per cobrir-lo no els agrada! I el farciment de que el feu? Gràcies.
- Rossinyola
- :: pantera
- Entrades: 806
- Membre des de: ds. maig 21, 2011 11:05 am
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Granota, jo la mona la faig de la coca de iogurt, a vegades de taronja afegint ralladura d'una taronja, o fins i tot l'he fet de maracuyà afegint unes cullaredetes de concentrat de maracuyà (hi ha un munt de fruita concentrada q dóna molt joc per la coca de iogurt!), jo en gasto de la casa home chef, crec q es diu així. Si no us agrada la xocolata pots fer qualsevol recobriment de fruita, tipo frosting, o bé recobrir-la de xocolata blanca, la cobertura blanca nestlé va molt bé. I repeteixo q separar les clares i fer-les a punt de neu t'hauria de donar més esponjositat (posant-les al final i amb compte). Potser tb pots provar de posar-hi una mica meys d'oli.
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Sí, sí, el llevat també i tant!
Nosaltres sempre cobrim de xocolata pq el meu fill es massa fan de la xocolata, per tant ja no es contempla cap altra opció I com ja queda prou contundent ja no la farcim.
estic d'acord que batir les clares a punt de neu i afegir-les al final també ajuden a augmentar l'esponjositat
Nosaltres sempre cobrim de xocolata pq el meu fill es massa fan de la xocolata, per tant ja no es contempla cap altra opció I com ja queda prou contundent ja no la farcim.
estic d'acord que batir les clares a punt de neu i afegir-les al final també ajuden a augmentar l'esponjositat
- Anna Maria
- :: girafa
- Entrades: 2125
- Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
- Ubicació: Lleida
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Bones!
no puc donar consells sobre la massa, pero a la resi on teballo ens porten el pa de pessic i nosaltres el "rellenem", i el truc es emborratxar una mica el pa de pessic amb licor o suc rebaixat amb aigua. una mica abans es passa uns cucharons per cada capa. a nosaltres ens funciona!
no puc donar consells sobre la massa, pero a la resi on teballo ens porten el pa de pessic i nosaltres el "rellenem", i el truc es emborratxar una mica el pa de pessic amb licor o suc rebaixat amb aigua. una mica abans es passa uns cucharons per cada capa. a nosaltres ens funciona!
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Fer la mona de Pascua a casa
hola
Anna Maria hi poseu per ex. suc de taronja amb una mica d.aigua per cada capa? gracies
Rossinyola ara miraré això del recobriment de fruita tipus frosting que es. Pel nom, ni idea. gracies.
montsecm doncs sí, potser la culleradeta de bicarbonat m.anirà be perque quedi mes esponjos.Ja li possaré.gracies.
aniré en compte a muntar les clares pero no tinc l.aparell que porta 2 varilles per muntar clares que diuen que va molt bé i esclar, no em queda molt voluminos...
Anna Maria hi poseu per ex. suc de taronja amb una mica d.aigua per cada capa? gracies
Rossinyola ara miraré això del recobriment de fruita tipus frosting que es. Pel nom, ni idea. gracies.
montsecm doncs sí, potser la culleradeta de bicarbonat m.anirà be perque quedi mes esponjos.Ja li possaré.gracies.
aniré en compte a muntar les clares pero no tinc l.aparell que porta 2 varilles per muntar clares que diuen que va molt bé i esclar, no em queda molt voluminos...
- Rossinyola
- :: pantera
- Entrades: 806
- Membre des de: ds. maig 21, 2011 11:05 am
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Guapa el frosting és molt fàcil, és el q porten els cupcakes pel damunt. Només és meitat mantega meitat sucre glass (jo hi poso una mica menys de mantega pq no quedi tan fort o bé part de la mantega li poso philadelphia). La mantega i el formatge philadelphia l'has de tenir a temperatura ambient tota una nit almenys, q tingui textura de pomada. Llavors l'has de batre moooolt, canviarà de color una mica, i afegir el philadelphia (si és q n'utilitzes), batre, i afegir la meitat del sucre glass mica en mica. Llavors pots posar-hi alguna essència com vainilla, o bé suc de llimona o taronja (lo just pq tingui gust pero q no s'aigualeixi) o pasta de fruita concentrada, q no porta tanta aigua. I et servirà tan pel recobriment com pel farcit
- Anna Maria
- :: girafa
- Entrades: 2125
- Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
- Ubicació: Lleida
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Fer la mona de Pascua a casa
Gràcies a totes per respondre. A veure quins mona faré al final. Ja us informaré.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 8 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |