Panellets, la vostra recepta!
Panellets, la vostra recepta!
Bona tarda!
Buscant per internet una recepta de panellets he pensat en el fòrum i en preguntar-vos quina és la vostra recepta infl·lible, o aquella més original, o la que no passaríeu mai a la sogra però si a les companyes del fòrum
Per internet n'hi ha moltes i totes semblen iguals però són diferents (per proporcions i a vegades fins i tot ingredients). I aquest any tinc ganes de provar-ne una de nova (i ja no sé quina vaig fer l'any passat...
Buscant per internet una recepta de panellets he pensat en el fòrum i en preguntar-vos quina és la vostra recepta infl·lible, o aquella més original, o la que no passaríeu mai a la sogra però si a les companyes del fòrum
Per internet n'hi ha moltes i totes semblen iguals però són diferents (per proporcions i a vegades fins i tot ingredients). I aquest any tinc ganes de provar-ne una de nova (i ja no sé quina vaig fer l'any passat...
Re: Panellets, la vostra recepta!
Jo faig servir sempre la de Frit Ravich i sempre surten genials!!!!
Ingredients:
- 500 g d’Ametlla crua mòlta
- 400 g de Sucre
- 300 g de Patata o Moniato (jo en vaig posar més)
- La pell d’1 llimona
- Farina
- Ous
Preparació (la base és la mateixa pels diferents panellets):
Es bullen les patates (o moniatos) amb la pell. Un cop toves, s’escorren i es pelen. Es prepara un puré mentre encara són calentes, aixafant-les bé amb la forquilla. Es deixa refredar el puré completament. S’afegeix el sucre, l’ametlla mòlta i la pell de la llimona ratllada, i es barreja bé amb la forquilla, fins que quedi ben uniforme. S’acaba d’amassar amb les mans (empolsades amb farina perquè no s’enganxi) i es deixa reposar a la nevera (millor fins al dia següent).
A continuació es divideix la massa en 3 parts:
- Panellets de coco: s’afegeix 100g de coco ratllat a la massa i es treballa bé amb les mans fins que quedi ben uniforme. Es van agafant boletes i se’ls hi dóna forma de piràmide amb els dits. Amb un pinzell, es pinta la part de dalt del panellet amb una mica de rovell d’ou batut.
- Panellets d’ametlles: es fan barretes rectangulars (tipu croquetes) i es passen per la clara d’ou (batuda una mica). Es posen les ametlles en un plat (uns 250 g) i s’arrebossen els panellets. Es pinten amb un pinzell per la part de dalt amb una mica de rovell d’ou batut.
- Panellets de pinyons: es fan boles i es passen per la clara d’ou (batuda una mica). Es posen els pinyons en un plat (uns 200 g) i s’arrebossen els panellets. S’ha de pressionar bastant perquè no caiguin i, si es veuen forats, es posen els pinyons individualment per tapar-los. Es pinten amb un pinzell per la part de dalt amb una mica de rovell d’ou batut.
Els panellets es posen a la safata del forn (amb paper de forn perquè no s’enganxin) abans de pintar-los. El forn ha d’estar molt calent (uns 225-250º) i es posen uns 15 minuts.
Aquest any intentare fer de moniato, pero no se com sortiran. Els altres anys segueixo aquesta recepta i fantastics!!!
Ingredients:
- 500 g d’Ametlla crua mòlta
- 400 g de Sucre
- 300 g de Patata o Moniato (jo en vaig posar més)
- La pell d’1 llimona
- Farina
- Ous
Preparació (la base és la mateixa pels diferents panellets):
Es bullen les patates (o moniatos) amb la pell. Un cop toves, s’escorren i es pelen. Es prepara un puré mentre encara són calentes, aixafant-les bé amb la forquilla. Es deixa refredar el puré completament. S’afegeix el sucre, l’ametlla mòlta i la pell de la llimona ratllada, i es barreja bé amb la forquilla, fins que quedi ben uniforme. S’acaba d’amassar amb les mans (empolsades amb farina perquè no s’enganxi) i es deixa reposar a la nevera (millor fins al dia següent).
A continuació es divideix la massa en 3 parts:
- Panellets de coco: s’afegeix 100g de coco ratllat a la massa i es treballa bé amb les mans fins que quedi ben uniforme. Es van agafant boletes i se’ls hi dóna forma de piràmide amb els dits. Amb un pinzell, es pinta la part de dalt del panellet amb una mica de rovell d’ou batut.
- Panellets d’ametlles: es fan barretes rectangulars (tipu croquetes) i es passen per la clara d’ou (batuda una mica). Es posen les ametlles en un plat (uns 250 g) i s’arrebossen els panellets. Es pinten amb un pinzell per la part de dalt amb una mica de rovell d’ou batut.
- Panellets de pinyons: es fan boles i es passen per la clara d’ou (batuda una mica). Es posen els pinyons en un plat (uns 200 g) i s’arrebossen els panellets. S’ha de pressionar bastant perquè no caiguin i, si es veuen forats, es posen els pinyons individualment per tapar-los. Es pinten amb un pinzell per la part de dalt amb una mica de rovell d’ou batut.
Els panellets es posen a la safata del forn (amb paper de forn perquè no s’enganxin) abans de pintar-los. El forn ha d’estar molt calent (uns 225-250º) i es posen uns 15 minuts.
Aquest any intentare fer de moniato, pero no se com sortiran. Els altres anys segueixo aquesta recepta i fantastics!!!
Re: Panellets, la vostra recepta!
Aquí una recepta sense sucre. Jo en vaig fer, a banda dels de pinyons, una part amb coco i uns altres amb farina de garrofa, que la gent no es creia que no fossin de xocolata.
http://www.etselquemenges.cat/fills/pan ... bles-25040
http://www.etselquemenges.cat/fills/pan ... bles-25040
Re: Panellets, la vostra recepta!
Jo els de sense sucre també els he provat i boníssims!!!! I jo els faig sense patata. Aquesta setmana passada, a Cuines a tv3 en van fer uns amb farina d'avellana. Més foscos però feien una pinta..!!! A la web del programa hi ha la recepta!
Re: Panellets, la vostra recepta!
Els que he penjat són de moniato.
Aquests són brutals... i són molt alternatius. http://www.etselquemenges.cat/receptes/ ... cau-i-coco
Aquests són brutals... i són molt alternatius. http://www.etselquemenges.cat/receptes/ ... cau-i-coco
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Panellets, la vostra recepta!
Mara17 ha escrit:Aquí una recepta sense sucre. Jo en vaig fer, a banda dels de pinyons, una part amb coco i uns altres amb farina de garrofa, que la gent no es creia que no fossin de xocolata.
http://www.etselquemenges.cat/fills/pan ... bles-25040
Hola, vull fer aquests panallets pero rs pidrien fer amb patata? Es k hi ha gent que NO li agrada el moniato.
I la atzavara me la venen liquida semblant a la mel i a la recepta diu amb grams. Hi ha una altre atzavara o es aquesta que dic?
He llegit que el sirope d.atzavara es el doble de dolça que el sucre, així la quantitat d.atzavara que hi diu a la recepta, no es massa? Algu ha fet la recepta? gracies anticipades.
Re: Panellets, la vostra recepta!
Ostres noies! Moltes gràcies! Hi ha receptes xulíssimes! A veure què surt al final (tinc la mania de buscar receptes i al final mentre la faig, variar-la.. )
L'atzavara és líquida (també hi ha flocs però són molt poc comuns). Hauràs de pesar-ho en un vas...
L'atzavara és líquida (també hi ha flocs però són molt poc comuns). Hauràs de pesar-ho en un vas...
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Panellets, la vostra recepta!
Hola
Llavors si la recepta ho diu en grams la mateixa quantitat amb mililitres no?
Llavors si la recepta ho diu en grams la mateixa quantitat amb mililitres no?
Re: Panellets, la vostra recepta!
Com diu la Muc ho pots pesar en un vas, Granota. Jo, efectivament, hi vaig posar menys atzavara (de fet, potser hi vaig posar melassa i tot, no ho recordo). Pots fer la mescla, tastar-ho i decidir si ja t'està bé.
Amb patata no sé com quedarien. El moniato és molt dolç i ajuda (jo he fet brownies fins i tot, amb moniato). Pots provar una proporció dels ingredients i fer menys massa i valores com queda, però t'asseguro que jo els vaig dur a un dinar i la gent preferia els meus als comprats i quan els deia què portaven no s'ho creien (sobretot amb els de garrofa, que tothom pensava que eren de xocolata).
Amb patata no sé com quedarien. El moniato és molt dolç i ajuda (jo he fet brownies fins i tot, amb moniato). Pots provar una proporció dels ingredients i fer menys massa i valores com queda, però t'asseguro que jo els vaig dur a un dinar i la gent preferia els meus als comprats i quan els deia què portaven no s'ho creien (sobretot amb els de garrofa, que tothom pensava que eren de xocolata).
- granota2012
- :: gosset
- Entrades: 459
- Membre des de: dg. maig 06, 2012 10:10 pm
Re: Panellets, la vostra recepta!
Gracies Mara17! Doncs probaré amb poca quantitat primer i a veu.re com queda. Mentre faci el massapà aniré afegint atzavara fins que trobi el punt.Ja us explicaré.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |