TR5 gener-llegums a la catalana II*II
TR5 gener-llegums a la catalana II*II
seguint amb la Cuina tradicional catalana aquest mes cuinarem:
faves a la catalana http://www.lacuinadesempre.cat/2013/03/ ... alana.html
cigrons a la catalana http://www.lacuinadesempre.cat/2012/03/ ... alana.html
cigrons amb espinacs http://www.cuinacatalana.eu/ca/pag/receptes/?id=216
llenties estofades amb costella de porc http://www.lacuinadesempre.cat/2013/02/ ... -porc.html
empedrat http://www.lacuinadesempre.cat/2013/09/empedrat.html
truita de mongetes http://www.cuinacatalana.eu/ca/pag/receptes/?id=558
mongetes amb botifarra http://www.lacuinadesempre.cat/2012/08/ ... eques.html
pèsols ofegats http://www.lacuinadesempre.cat/2013/05/ ... egats.html
siiiii ja sé que a dia d'avui no ve gaire de gust posar-se amb aquestes receptes però el mes és llarg, ànims i a cuinar!
faves a la catalana http://www.lacuinadesempre.cat/2013/03/ ... alana.html
cigrons a la catalana http://www.lacuinadesempre.cat/2012/03/ ... alana.html
cigrons amb espinacs http://www.cuinacatalana.eu/ca/pag/receptes/?id=216
llenties estofades amb costella de porc http://www.lacuinadesempre.cat/2013/02/ ... -porc.html
empedrat http://www.lacuinadesempre.cat/2013/09/empedrat.html
truita de mongetes http://www.cuinacatalana.eu/ca/pag/receptes/?id=558
mongetes amb botifarra http://www.lacuinadesempre.cat/2012/08/ ... eques.html
pèsols ofegats http://www.lacuinadesempre.cat/2013/05/ ... egats.html
siiiii ja sé que a dia d'avui no ve gaire de gust posar-se amb aquestes receptes però el mes és llarg, ànims i a cuinar!
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dg. gen. 04, 2015 7:18 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 - gener
índex de receptes
cigrons a la catalana (muc)
cigrons a la catalana (Navi)
truita de mongetes (ametista)
llenties (nb_30)
llenties (kine)
cigrons a la catalana (muc)
cigrons a la catalana (Navi)
truita de mongetes (ametista)
llenties (nb_30)
llenties (kine)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. feb. 11, 2015 1:17 pm, en total s’ha editat 5 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 - gener
noies, he obert el taller de dolços perquè al juliol no ens posarem a fer tortell de Reis però ara em fa por que ens posem a fer tortells, coques i melindros i no fem faves ja ha costat fer escudella.....
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. gen. 01, 2015 8:26 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 - gener
Jo com cada any repeteixo tortell amb la recepta de la web webos fritos i el farcire de nata!
Re: TR5 - gener
Va, que ja tenim el post de gener! A veure si aquest mes aconsegueixo cenyir-me més a les regles...
De fet, tinc cigrons secs a l'armari. Quins trucs teniu per coure'ls? Jo n'he fet un parell de vegades però mai m'acaben de quedar com voldria!
De fet, tinc cigrons secs a l'armari. Quins trucs teniu per coure'ls? Jo n'he fet un parell de vegades però mai m'acaben de quedar com voldria!
Re: TR5 - gener
com els has fet? jo tant els faig a l'olla normal com a l'exprés, segons el temps que tingui. A l'olla exprés són uns 30-35 minuts
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
i els deixes remullar la nit abans? amb bicarbonat? o directament a l'olla?? A mi sempre se m'acaben desfent...
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
12 hores amb aigua sí, la canvio per coure'ls... no me'n recordo mai de posar bicarbonat a l'aigua de remullar però també queden bé.... suposo que és anar-li trobant el punt
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
Va, començo!
I aquest mes no m'allunyo tant del tema
Cigrons a la catalana
Us porto la meva versió ràpida i de pobre dels cigrons a la catalana. De fet, la recepta ja és una recepta senzilla i de pobre.
Ingredients:
Cigrons
Tomàquets madurs
Brou
Ceba
Ous
Ametlles, avellanes,..
Galeta o torrada de farina de blat de sarraí
Per començar fem un sofregit amb la ceba. Quan més temps tingueu, més bo quedarà, però jo el vaig fer rapidet. També s'hi pot posar un all picat, però jo ho vaig fer sense. Un cop la ceba estigui, hi afegim el tomàquet triturat. I deixem que segueixi sofregint. Un cop tinguem el sofregit fet, hi afegim els cigrons cuits.
Hi afegim brou fins a just cobrir-los; en aquest cas vaig fer servir brou de vedella que tenia. Ho deixem coure uns 10-15 minuts. Si cal, hi afegim sal. Finalment, hi afegim la picada. La meva picada duia ametlles, avellanes, un parell d'anacards. Hi volia afegir una galeta, però com que no en tenia sense gluten, vaig posar-hi mitja torrada de farina de blat de sarraí.
Un cop retirat del foc, hi afegim els ous durs, en el meu cas, tallat a quarts.
Aquest cop vaig fer servir cigrons que ja tenia cuits, però em queda pendent coure'n, amb l'esperança que aquest cop quedin bé!
I aquest mes no m'allunyo tant del tema
Cigrons a la catalana
Us porto la meva versió ràpida i de pobre dels cigrons a la catalana. De fet, la recepta ja és una recepta senzilla i de pobre.
Ingredients:
Cigrons
Tomàquets madurs
Brou
Ceba
Ous
Ametlles, avellanes,..
Galeta o torrada de farina de blat de sarraí
Per començar fem un sofregit amb la ceba. Quan més temps tingueu, més bo quedarà, però jo el vaig fer rapidet. També s'hi pot posar un all picat, però jo ho vaig fer sense. Un cop la ceba estigui, hi afegim el tomàquet triturat. I deixem que segueixi sofregint. Un cop tinguem el sofregit fet, hi afegim els cigrons cuits.
Hi afegim brou fins a just cobrir-los; en aquest cas vaig fer servir brou de vedella que tenia. Ho deixem coure uns 10-15 minuts. Si cal, hi afegim sal. Finalment, hi afegim la picada. La meva picada duia ametlles, avellanes, un parell d'anacards. Hi volia afegir una galeta, però com que no en tenia sense gluten, vaig posar-hi mitja torrada de farina de blat de sarraí.
Un cop retirat del foc, hi afegim els ous durs, en el meu cas, tallat a quarts.
Aquest cop vaig fer servir cigrons que ja tenia cuits, però em queda pendent coure'n, amb l'esperança que aquest cop quedin bé!
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
Aquests cigrons tenen molt bona.pinta!! A mi no m'entusiasmen i aquests me'ls menjaria!
- la_lluna_rodona
- :: peixet
- Entrades: 286
- Membre des de: dg. set. 14, 2014 9:22 am
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
Jo tampoc sóc gaire amant dels cigrons i així els provaré!
Avui he comprat per fer faves diumenge!! Espero fer els deures i no descuidarme la foto!!!!
Perfecte!!
Avui he comprat per fer faves diumenge!! Espero fer els deures i no descuidarme la foto!!!!
Perfecte!!
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
muc molt bé!!!!
(perquè t'has ajustat a la temàtica, hehehe)
i fan molt bona pinta aquests cigrons!
lluna_rodona esperem les teves faves!
jo avui per dinar faig mongetes
(perquè t'has ajustat a la temàtica, hehehe)
i fan molt bona pinta aquests cigrons!
lluna_rodona esperem les teves faves!
jo avui per dinar faig mongetes
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
Hola noies!
Jo també he fet cigrons a la catalana. No n'havia fet mai, així que he fet la recepta de lacuinadecasa, però sense els alls tendres i canviant el vi per brou. Veient els de la Muc em sembla que els meus els hi faltava més salsa, han quedat lletjos però bons
Hi hem afegit allioli casolà que fan on compro els cigrons i molt bé!
Jo també he fet cigrons a la catalana. No n'havia fet mai, així que he fet la recepta de lacuinadecasa, però sense els alls tendres i canviant el vi per brou. Veient els de la Muc em sembla que els meus els hi faltava més salsa, han quedat lletjos però bons
Hi hem afegit allioli casolà que fan on compro els cigrons i molt bé!
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
que bé que hi hagi moviment per aquí!
Navi segur que eren ben bons, i tant!
ara poso la meva recepta
Navi segur que eren ben bons, i tant!
ara poso la meva recepta
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
doncs al final he fet truita de mongetes!
a casa ens agrada poc feta per dins, que si no costa d'empassar
a casa ens agrada poc feta per dins, que si no costa d'empassar
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
Navi, que bé que tu també hagis fet cigrons! El que no sé és això del suc, eh! Jo els vaig fer amb força suc perquè em va semblar, no sé dir-te si ha de ser així A mi també em van agradar molt i crec que repetirem aviat!
Ametista, quina pintassa aquesta truita! Ara me n'has fet venir ganes! (però no tinc mongetes... )
Que bé que hi hagi moviment al fil!
Ametista, quina pintassa aquesta truita! Ara me n'has fet venir ganes! (però no tinc mongetes... )
Que bé que hi hagi moviment al fil!
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
Bona tarda noies. fa molt temps q volto pel soc petit. i fins avui no us havia descobert.. ( potser es q ara em comença agradar cuinar mica en mica) al gra: es un grup tancat o m hi puc afegir. si es aixi em podrieu fer cinc cèntims de com funciona????
Salut a totes
Salut a totes
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
Estic preparant llenties a la crockpot per primer cop. Us deixo una foto de les llenties en cru i d'aqui 6 hores veurem que tal ha quedat!
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
nb_30 a veure com queden aquestes llenties!
hola tona! i tant que t'hi pots afegir! doncs si has xafardejat una mica hauràs vist que aquesta edició està dedicada a la Cuina tradicional catalana cada mes es fa una proposta de receptes d'un tema concret (aquest mes fem llegum) i es tracta de fer una recepta (o més d'una, si en tens temps i ganes durant tot el mes) de la llista de propostes de la primera entrada. La idea es que cadascú faci la recepta tal i com es fa a casa seva i així compartim les diferents maneres que hi ha de fer un mateix plat però també es poden agafar idees dels enllaços que hi ha al principi perquè potser alguna recepta no l'hem feta mai i en volem aprendre!
au, anima't que si vols ja pots començar aquest mes!
tona ha escrit:Bona tarda noies. fa molt temps q volto pel soc petit. i fins avui no us havia descobert.. ( potser es q ara em comença agradar cuinar mica en mica) al gra: es un grup tancat o m hi puc afegir. si es aixi em podrieu fer cinc cèntims de com funciona????
Salut a totes
hola tona! i tant que t'hi pots afegir! doncs si has xafardejat una mica hauràs vist que aquesta edició està dedicada a la Cuina tradicional catalana cada mes es fa una proposta de receptes d'un tema concret (aquest mes fem llegum) i es tracta de fer una recepta (o més d'una, si en tens temps i ganes durant tot el mes) de la llista de propostes de la primera entrada. La idea es que cadascú faci la recepta tal i com es fa a casa seva i així compartim les diferents maneres que hi ha de fer un mateix plat però també es poden agafar idees dels enllaços que hi ha al principi perquè potser alguna recepta no l'hem feta mai i en volem aprendre!
au, anima't que si vols ja pots començar aquest mes!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 gener-llegums a la catalana II*II
Les llenties a la crock tot un exit! Aquest olla es un gran descobriment,,jo us la recomano pq es una passada! I us deixo la meva recepta:
600 gr llenties
1 ceba
1 os pernil
Tomaquet triturat
1 pastanaga
1 tros pebrot verd
Aigua mineral
Sofregeixo la ceba i el tomaquet i ho poso a la crockpot. Hi afegeixo les llenties, os de pernil, pebrot i pastanaga en cru i ho cobreixo d'aigua. L'aigua ha de cobrir les llenties un dit. I 5 hores a temperatura low.
Les faig light perque en menja la nena.
600 gr llenties
1 ceba
1 os pernil
Tomaquet triturat
1 pastanaga
1 tros pebrot verd
Aigua mineral
Sofregeixo la ceba i el tomaquet i ho poso a la crockpot. Hi afegeixo les llenties, os de pernil, pebrot i pastanaga en cru i ho cobreixo d'aigua. L'aigua ha de cobrir les llenties un dit. I 5 hores a temperatura low.
Les faig light perque en menja la nena.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |