TR4 abril-pastissos i tartaletes
TR4 abril-pastissos i tartaletes
aquest mes posarem en pràctica tot el que hem fet en els tallers anteriors i afegirem alguna cosa més...per unir-ho tot i crear un pastís complet!
podem fer:
- pa de pessic farcit amb salses o cremes i amb cobertura (us pot servir per fer proves per la Mona de Pasqua!)
- pa de pessic de colors: el típic marbre, el pa de pessic zebra, o el Rainbow Cake per les més atrevides!
- un Banana Bread, un pastís de pastanaga cobert amb crema de formatge
- un braç de gitano, una tortuga Gertrudis...
- un pastís de fondant, Cake Pops, un Bundt Cake...
- tartaletes de pasta brisa o de pasta de full (comprades o casolanes!) farcides amb crema i fruita per damunt i gelatina perquè brilli, o farcides de xocolata, mousse de fruites...
- una "Tarte Tatin"
- pastissos quallats de l'estil del famós tres xocolates o híbrids com el "bizcoflan"
- tornar a fer pastissos de formatge, sols o amb mermelada per damunt, amb base de galeta, de pasta de full, brisa..o sense base!
- tortells de crema, trufa o nata amb pasta de full o amb pasta "choux" (massa de lioneses)
- un "crumble" o afegir-ne damunt del pastís (és una barreja de farina, mantega i sucre damunt d'una capa de fruita, la massa queda similar a una galeta i cruixent un cop cuita al forn...també es pot fer una variant de "crumble" que en comptes de damunt de fruita va damunt d'un pastís de poma, un pa de pessic...)
au, ara toca decidir-se entre tantes idees!
podem fer:
- pa de pessic farcit amb salses o cremes i amb cobertura (us pot servir per fer proves per la Mona de Pasqua!)
- pa de pessic de colors: el típic marbre, el pa de pessic zebra, o el Rainbow Cake per les més atrevides!
- un Banana Bread, un pastís de pastanaga cobert amb crema de formatge
- un braç de gitano, una tortuga Gertrudis...
- un pastís de fondant, Cake Pops, un Bundt Cake...
- tartaletes de pasta brisa o de pasta de full (comprades o casolanes!) farcides amb crema i fruita per damunt i gelatina perquè brilli, o farcides de xocolata, mousse de fruites...
- una "Tarte Tatin"
- pastissos quallats de l'estil del famós tres xocolates o híbrids com el "bizcoflan"
- tornar a fer pastissos de formatge, sols o amb mermelada per damunt, amb base de galeta, de pasta de full, brisa..o sense base!
- tortells de crema, trufa o nata amb pasta de full o amb pasta "choux" (massa de lioneses)
- un "crumble" o afegir-ne damunt del pastís (és una barreja de farina, mantega i sucre damunt d'una capa de fruita, la massa queda similar a una galeta i cruixent un cop cuita al forn...també es pot fer una variant de "crumble" que en comptes de damunt de fruita va damunt d'un pastís de poma, un pa de pessic...)
au, ara toca decidir-se entre tantes idees!
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dg. abr. 06, 2014 7:04 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 abril
índex de receptes
pastís de pastanaga amb frosting de formatge (Navi)
pastís zebra (hiolambda)
Mona de Pasqua-sara (nb_30)
Mona de Pasqua-pastís de vainilla amb buttercream de nocilla (Nenita)
Coca de iogurt amb ganache de xocolata i melmelada de maduixa (kine)
Smart Cake (ametista)
pastís de pastanaga amb frosting de formatge (Navi)
pastís zebra (hiolambda)
Mona de Pasqua-sara (nb_30)
Mona de Pasqua-pastís de vainilla amb buttercream de nocilla (Nenita)
Coca de iogurt amb ganache de xocolata i melmelada de maduixa (kine)
Smart Cake (ametista)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. jul. 29, 2014 4:43 pm, en total s’ha editat 5 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 abril
Ja la tinc pensada!!! Bien!!! Encara he de fer el de març... A veure si puc!!!
He de fer 2 mones i tb vull fer un pastís mousse de llimona amb cobertura de maduixa mmmmm
He de fer 2 mones i tb vull fer un pastís mousse de llimona amb cobertura de maduixa mmmmm
Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes
Bona tarda!
Estic intentant fer una mica de bondat però avui he fet un pastís de pastanaga que ens agrada molt, i per primer cop he fet un frosting de formatge.
La recepta és treta d'aquest blog http://quedarasbe.blogspot.com/2010/07/ ... -nous.html
Ingredients:
4 ous
250ml d'oli de gira-sol
225g de farina
10 g de llevat químic
350 g de sucre
un polsim de sal
400 g de pastanaga ratllada
125 g de nous picades (jo no n'hi poso)
Pas a pas:
1. Pre escalfar el forn a 180 graus
2. Amb un batedor de clares batre el sucre, la sal, els ous i l'oli de girasol.
3. Tamisar la farina i el llevat i afegir-ho a poc a poc mentre ho anem batent.
4. Afegir la pastanaga i barrejar-ho amb una espàtula.
(5. Afegir-hi les nous)
6. Posar-ho al motlle i deixar-lo al forn uns 45 minuts / 1 hora.
Jo prefereixo fer servir un motlle una miqueta gros, perquè amb un motlle rodó estàndard em costa molt que es faci de dins. La pastanaga ocupa força i emqueda massa gruixut.
Ingredients pel frosting:
125gr de mantega
250 gr de formatge d'untar
60 gr sucre glass
Pas a pas del frosting:
1. Batre la mantega en pomada amb el sucre glass fins que quedi cremós.
2. Afegir-hi el formatge d'untar
3. Deixar reposar 20 minuts a la nevera.
Amb aquesta recepta vaig aprendre que al batedor de clares també se li pot dir enganyamarits
Es veu que aquest nom ve "d'abans", les mestresses de casa batíen 1 ou per fer truita i semblava una truita de 2 ous. Ho vaig trobar molt curiós i divertit perquè no ho havia sentit mai.
Li vaig explicar a en Naviu però sempre s'equivoca i li diu espantamarits i que consti que no l'he perseguit mai amb el batedor!
Estic intentant fer una mica de bondat però avui he fet un pastís de pastanaga que ens agrada molt, i per primer cop he fet un frosting de formatge.
La recepta és treta d'aquest blog http://quedarasbe.blogspot.com/2010/07/ ... -nous.html
Ingredients:
4 ous
250ml d'oli de gira-sol
225g de farina
10 g de llevat químic
350 g de sucre
un polsim de sal
400 g de pastanaga ratllada
125 g de nous picades (jo no n'hi poso)
Pas a pas:
1. Pre escalfar el forn a 180 graus
2. Amb un batedor de clares batre el sucre, la sal, els ous i l'oli de girasol.
3. Tamisar la farina i el llevat i afegir-ho a poc a poc mentre ho anem batent.
4. Afegir la pastanaga i barrejar-ho amb una espàtula.
(5. Afegir-hi les nous)
6. Posar-ho al motlle i deixar-lo al forn uns 45 minuts / 1 hora.
Jo prefereixo fer servir un motlle una miqueta gros, perquè amb un motlle rodó estàndard em costa molt que es faci de dins. La pastanaga ocupa força i emqueda massa gruixut.
Ingredients pel frosting:
125gr de mantega
250 gr de formatge d'untar
60 gr sucre glass
Pas a pas del frosting:
1. Batre la mantega en pomada amb el sucre glass fins que quedi cremós.
2. Afegir-hi el formatge d'untar
3. Deixar reposar 20 minuts a la nevera.
Amb aquesta recepta vaig aprendre que al batedor de clares també se li pot dir enganyamarits
Es veu que aquest nom ve "d'abans", les mestresses de casa batíen 1 ou per fer truita i semblava una truita de 2 ous. Ho vaig trobar molt curiós i divertit perquè no ho havia sentit mai.
Li vaig explicar a en Naviu però sempre s'equivoca i li diu espantamarits i que consti que no l'he perseguit mai amb el batedor!
Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes
Hola,
No sé si participar aquest mes. Jo no sóc de les habituals. Com no caigui una mona, ho veig cru. Però, us deixo l'enllaç al meu bloc on explico com vaig fer un pastís zebra (que no és més que una coca de iogurt):
http://aquihodeixodit.blogspot.com.es/2014/02/pastis-zebra.html
No sé si participar aquest mes. Jo no sóc de les habituals. Com no caigui una mona, ho veig cru. Però, us deixo l'enllaç al meu bloc on explico com vaig fer un pastís zebra (que no és més que una coca de iogurt):
http://aquihodeixodit.blogspot.com.es/2014/02/pastis-zebra.html
Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes
Navi que bo el pastís de pastanaga!
hiolambda ja saps que pots participar sempre que vulguis, el Taller està obert a tothom!
quin pastís zebra més original, de color rosadet
noies! he vist una recepta súper espectacular, mireu:
és del blog Kanela y Limón http://kanelaylimon.blogspot.com.es/201 ... nte_8.html i és un pastís que es fa com si fos un pa de pessic però quan es cou queden tres capes diferenciades: puding a sota, flam al mig i pa de pessic a sobre...diríem que és un pas més enllà del "bizcoflan"! li diuen Smart Cake (pastís intel·ligent)
deu estar boníssim! però no m'acabo d'atrevir a fer-lo perquè porta força mantega i sucre...i no sé si amb substitutius quedaran les tres capes igual... segur que ho acabo provant però de moment us el poso per si algú s'anima!!
hiolambda ja saps que pots participar sempre que vulguis, el Taller està obert a tothom!
quin pastís zebra més original, de color rosadet
noies! he vist una recepta súper espectacular, mireu:
és del blog Kanela y Limón http://kanelaylimon.blogspot.com.es/201 ... nte_8.html i és un pastís que es fa com si fos un pa de pessic però quan es cou queden tres capes diferenciades: puding a sota, flam al mig i pa de pessic a sobre...diríem que és un pas més enllà del "bizcoflan"! li diuen Smart Cake (pastís intel·ligent)
deu estar boníssim! però no m'acabo d'atrevir a fer-lo perquè porta força mantega i sucre...i no sé si amb substitutius quedaran les tres capes igual... segur que ho acabo provant però de moment us el poso per si algú s'anima!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes
La mona d'aquest any ha estat una sara adornada amb un ou de xocolata i unes quantes cireres. La recepta es del bloc la cuina vermella http://www.lacuinavermella.cat/tradicions/mona-2010/, jo fa uns anys que la faig i queda bonissima.
Bona pasqua!!
Bona pasqua!!
Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes
Bon dia!
Aqui va la meva mona, aviam si us agrada l'he tret del llibre "Objetivo: Tarta perfecta", amb alguna variació.
Pa de pessic:
- 200 ml oli
- 200 gr sucre
- 200 gr farina
- 2 culleradetes llevat químic
- 4 ous
- 1 culleradeta de vainilla
Barregem els ingredients humits i hi afegim després els secs tamitzats, i barregem de nou. Al forn a 180° uns 30-40 minuts.
Almíbar:
- 100 ml aigua
- 100 gr sucre
- 1 culleradeta de vainilla
Escalfem sucre i aigua fins que arrenqui el bull, i afegim l'aroma.
Buttercream:
- 300 gr mantenga
- 300 gr sucre glass
- 1 culleradeta de vainilla
- 2 o 3 cullerades de nocilla
I melmelada de préssec.
Muntatge: dividir el pa de pessic en 3 trossos (jo ho vaig fer en motllo de diàmetre petit), igualem i suquem totes les capes amb l'almíbar. Farcim amb una capa de buttercream sense la nocilla i una capa de melmelada a cada pis. Després posen buttercream també sense nocilla per tot el pastís per igualar i fer de "sujetamigas", i refrigerem. Al que queda de buttercream li afegim la nocilla i ho remenem bé, i amb la mànega i una espàtula o cullera anem fent la decoració, que en aquest cas són boles aixafades.
La kitty també la vaig fer jo, calcant una impressió en papel vegetal i resseguint-la amb la mànega amb xocolata negra, i després omplint amb xocolata blanca tenyida.
I aqui va la foto:
Espero que us agradi!!
Aqui va la meva mona, aviam si us agrada l'he tret del llibre "Objetivo: Tarta perfecta", amb alguna variació.
Pa de pessic:
- 200 ml oli
- 200 gr sucre
- 200 gr farina
- 2 culleradetes llevat químic
- 4 ous
- 1 culleradeta de vainilla
Barregem els ingredients humits i hi afegim després els secs tamitzats, i barregem de nou. Al forn a 180° uns 30-40 minuts.
Almíbar:
- 100 ml aigua
- 100 gr sucre
- 1 culleradeta de vainilla
Escalfem sucre i aigua fins que arrenqui el bull, i afegim l'aroma.
Buttercream:
- 300 gr mantenga
- 300 gr sucre glass
- 1 culleradeta de vainilla
- 2 o 3 cullerades de nocilla
I melmelada de préssec.
Muntatge: dividir el pa de pessic en 3 trossos (jo ho vaig fer en motllo de diàmetre petit), igualem i suquem totes les capes amb l'almíbar. Farcim amb una capa de buttercream sense la nocilla i una capa de melmelada a cada pis. Després posen buttercream també sense nocilla per tot el pastís per igualar i fer de "sujetamigas", i refrigerem. Al que queda de buttercream li afegim la nocilla i ho remenem bé, i amb la mànega i una espàtula o cullera anem fent la decoració, que en aquest cas són boles aixafades.
La kitty també la vaig fer jo, calcant una impressió en papel vegetal i resseguint-la amb la mànega amb xocolata negra, i després omplint amb xocolata blanca tenyida.
I aqui va la foto:
Espero que us agradi!!
Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes
Hola,
la meva recepta ben senzilla. Coca de iogurt amb ganache de xoco per sobre i melmelada de maduixa per dins.
Coca iogurt:
-2 ous
- 1 iogurt natural
- ratlladura de llimona
- 3/4 de mida del pot d'oli
- 2 mides de sucre
- 3 mides de farina
- 1sobre de llevat
Ganache de xoco:
- mateixa quantitat de xocolata que de nata (a vegades la vario)
Melmelada de maduixa (la faig amb la panificadora):
- 900gr de maduixes
- 500gr de sucre
Els procediments si fa falta els explico però són bastant senzills, oi?
I la mona per un súper heroi de 5 anys
Noies no puc penjar la foto. em diu que és massa gran
Provaré des del blog quan pugui.
la meva recepta ben senzilla. Coca de iogurt amb ganache de xoco per sobre i melmelada de maduixa per dins.
Coca iogurt:
-2 ous
- 1 iogurt natural
- ratlladura de llimona
- 3/4 de mida del pot d'oli
- 2 mides de sucre
- 3 mides de farina
- 1sobre de llevat
Ganache de xoco:
- mateixa quantitat de xocolata que de nata (a vegades la vario)
Melmelada de maduixa (la faig amb la panificadora):
- 900gr de maduixes
- 500gr de sucre
Els procediments si fa falta els explico però són bastant senzills, oi?
I la mona per un súper heroi de 5 anys
Noies no puc penjar la foto. em diu que és massa gran
Provaré des del blog quan pugui.
Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes
nenes sou unes artistes! Nenita et va quedar súper bé!
kine veig que ja has pogut posar la foto! al súper heroi de 5 anys li deuria encantar la Mona!
kine veig que ja has pogut posar la foto! al súper heroi de 5 anys li deuria encantar la Mona!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 abril-pastissos i tartaletes
doncs al final m'he animat a fer el Smart Cake!! una mica improvisadament amb els ingredients que he trobat a casa ma mare, o sigui sucre, farina blanca, llet de vaca............. potser perquè estic acostumada a coses més potents (tot integral, etc) l'he trobat una mica "soso"...ara, el més espectacular és que es facin les tres capes!!
la foto és del mòbil una mica cutre, però es veu bé, no?
la foto és del mòbil una mica cutre, però es veu bé, no?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |