TR4 març-cremes, salses i mermelades
TR4 març-cremes, salses i mermelades
aaaaai que vaig tard!
aquest mes al Taller de Receptes farem cremes, salses i mermelades!
això vol dir que podem fer crema catalana (típica per Sant Josep!) crema pastissera, crema anglesa, crema Chantilly, ganatxe de xocolata, lemon curd, coulis de fruita....i també mermelades, confitures i compotes!
va, què trieu?
idees:
viewtopic.php?f=93&t=20646
viewtopic.php?f=93&t=19581
viewtopic.php?f=93&t=10537
http://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/ ... uixes.html
http://www.trossetsdecuina.cat/2013/03/ ... is-de.html
http://www.cuinaperllaminers.com/2012/0 ... josep.html
http://www.lacuinadesempre.cat/2010/12/ ... ssera.html
http://www.lacuinadesempre.cat/2012/07/ ... glesa.html
http://ca.wikipedia.org/wiki/Xantill%C3%AD
http://www.iavuiquecuino.com/2013/12/cr ... -curd.html
índex de receptes
crema de caramel (muc)
crema catalana (Nenita)
crema pastissera (ametista)
aquest mes al Taller de Receptes farem cremes, salses i mermelades!
això vol dir que podem fer crema catalana (típica per Sant Josep!) crema pastissera, crema anglesa, crema Chantilly, ganatxe de xocolata, lemon curd, coulis de fruita....i també mermelades, confitures i compotes!
va, què trieu?
idees:
viewtopic.php?f=93&t=20646
viewtopic.php?f=93&t=19581
viewtopic.php?f=93&t=10537
http://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/ ... uixes.html
http://www.trossetsdecuina.cat/2013/03/ ... is-de.html
http://www.cuinaperllaminers.com/2012/0 ... josep.html
http://www.lacuinadesempre.cat/2010/12/ ... ssera.html
http://www.lacuinadesempre.cat/2012/07/ ... glesa.html
http://ca.wikipedia.org/wiki/Xantill%C3%AD
http://www.iavuiquecuino.com/2013/12/cr ... -curd.html
índex de receptes
crema de caramel (muc)
crema catalana (Nenita)
crema pastissera (ametista)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. abr. 01, 2014 11:26 pm, en total s’ha editat 3 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 març-....
Ole!!! Jo.... Ganatxe de xoco i melmelada segur!!! Mmmmmm
Re: TR4 març-....
hola
mmmmmmmmmmm quina gana m'entra ja!!!!!
mmmmmmmmmmm quina gana m'entra ja!!!!!
Re: TR4 març-....
Ostres! Vaig tard! Encara no he posat res al febrer!! Però pel març tinc dues idees ja!!
Re: TR4 març-....
ai noies, jo estic a dieta per poder arribar una mica bé a l'estiu.. i no faig res de dolços perquè sinó me'ls menjo!!! Estic en plan verdureta, planxa i fruita.
Però justament la setmana passada vaig comprar maduixes i no eren massa bones i per aprofitar-les vaig fer coulis, però no en vaig fer foto Si puc en faig aquest cap de setmana. A mi el coulis m'agrada molt menjar-lo amb iogurt natural enlloc del sucre.
Però justament la setmana passada vaig comprar maduixes i no eren massa bones i per aprofitar-les vaig fer coulis, però no en vaig fer foto Si puc en faig aquest cap de setmana. A mi el coulis m'agrada molt menjar-lo amb iogurt natural enlloc del sucre.
Re: TR4 març-....
Bona tarda noies!
Us porto una recepta digne de pecat capital Sauce caramel, és a dir, una crema de caramel, recepta d'un amic francès. La salsa es pot posar sobre del pa com si fos nutella, com a farcit d'una coca o barrejada amb iogurt.. en fi, que malauradament desapareix més ràpid del que la operació bikini permetria
Ingredients:
250 g de sucre (jo ho he fet amb sucre moreno)
80 ml d’aigua
200 g de mantega + 1/2 cull. de cafè de sal (o bé 200 g de mantega amb sal)
120 ml de crema de llet
La recepta és ben senzilla. Només haureu d’anar amb compte amb el caramel, que no us quedi ni massa poc fet (no tindrà gust de caramel) ni massa fosc, que llavors tindrà un gust massa amargant.
Poseu el sucre i l’aigua en una cassola i deixeu, sense remenar, que es faci el caramel. Aneu-lo vigilant de tant en tant, perquè no es torni massa fosc. Mentrestant, barregeu la mantega amb la sal.
Quan el caramel estigui al punt, retireu-lo del foc i afegiu-hi, sense parar de remenar, la crema de llet. Torneu a posar la cassola al foc, per cosa de mig minut (sense deixar de remenar). Retireu la cassola del foc i deixeu reposar un parell de minuts. Finalment, aneu afegint a la crema la mantega a culleradetes no gaire grans, sense deixar de remenar. Un cop hagueu incorporat tota la mantega a la massa, poseu la crema en pots i tanqueu-los. Quan siguin freds, podreu posar la crema a la nevera, que s’endurirà i tindrà textura de crema. Podeu guardar aquesta crema força temps a la nevera, si és que no us la mengeu abans!
Us porto una recepta digne de pecat capital Sauce caramel, és a dir, una crema de caramel, recepta d'un amic francès. La salsa es pot posar sobre del pa com si fos nutella, com a farcit d'una coca o barrejada amb iogurt.. en fi, que malauradament desapareix més ràpid del que la operació bikini permetria
Ingredients:
250 g de sucre (jo ho he fet amb sucre moreno)
80 ml d’aigua
200 g de mantega + 1/2 cull. de cafè de sal (o bé 200 g de mantega amb sal)
120 ml de crema de llet
La recepta és ben senzilla. Només haureu d’anar amb compte amb el caramel, que no us quedi ni massa poc fet (no tindrà gust de caramel) ni massa fosc, que llavors tindrà un gust massa amargant.
Poseu el sucre i l’aigua en una cassola i deixeu, sense remenar, que es faci el caramel. Aneu-lo vigilant de tant en tant, perquè no es torni massa fosc. Mentrestant, barregeu la mantega amb la sal.
Quan el caramel estigui al punt, retireu-lo del foc i afegiu-hi, sense parar de remenar, la crema de llet. Torneu a posar la cassola al foc, per cosa de mig minut (sense deixar de remenar). Retireu la cassola del foc i deixeu reposar un parell de minuts. Finalment, aneu afegint a la crema la mantega a culleradetes no gaire grans, sense deixar de remenar. Un cop hagueu incorporat tota la mantega a la massa, poseu la crema en pots i tanqueu-los. Quan siguin freds, podreu posar la crema a la nevera, que s’endurirà i tindrà textura de crema. Podeu guardar aquesta crema força temps a la nevera, si és que no us la mengeu abans!
Re: TR4 març-....
Ostres muc aquesta recepta és un pecat!!! No apte en cap cas per l'operació biquini.
Re: TR4 març-....
Muc quina pinta!! Marededeusantissima!!! Me la guardo per mes endavant.
Re: TR4 març-cremes, salses i mermelades
Hola!!
Ahir vaig fer crema catalana!! Vaig treure la recepta de la wikipedia, és la següent:
Ingredients:
- 1 litre de llet
- 4 rovells d'ou
- 2 cullerades de maicena
- canyella en branca
- pell d'una llimona
- 200gr de sucre
S'escalfa la llet amb la canyella i la llimona. A part, es baten els rovells d'ou amb el sucre, i després amb la maicena. Es cola la llet i s'afegeix als ous a poc a poc i batent contínuamen. Es posa la barreja altre cop al foc sense bullir fins que espessi i es posa a les cassoletes de fang. Un cop fred s'hi posa sucre per sobre i es crema.
Boníssima i ben senzilla!!
Ahir vaig fer crema catalana!! Vaig treure la recepta de la wikipedia, és la següent:
Ingredients:
- 1 litre de llet
- 4 rovells d'ou
- 2 cullerades de maicena
- canyella en branca
- pell d'una llimona
- 200gr de sucre
S'escalfa la llet amb la canyella i la llimona. A part, es baten els rovells d'ou amb el sucre, i després amb la maicena. Es cola la llet i s'afegeix als ous a poc a poc i batent contínuamen. Es posa la barreja altre cop al foc sense bullir fins que espessi i es posa a les cassoletes de fang. Un cop fred s'hi posa sucre per sobre i es crema.
Boníssima i ben senzilla!!
Re: TR4 març-cremes, salses i mermelades
Nenita que booona!!!!
jo la faig igual....però amb el doble d'ous! recepta de ma mare a casa ens agrada potent
i aquí recepta de la crema pastissera!
l'única diferència és que és més espessa que la catalana (porta més maizena o midó) i que es pot aromatitzar amb vainilla en comptes de llimona i canyella
CREMA PASTISSERA
8 rovells d'ou
1 litre de llet
1 branca de canyella+pell de llimona o una baina de vainilla
200 gr. de sucre
100 gr. de maizena
mateix procediment que la Nenita però quan espesseix es deixa refredar una mica i es fa servir en la recepta que la necessitem: per farcir un pa de pessic, una coca de brioix, uns bunyols o unes lioneses, etc.
tinc pendent fer proves alternatives: amb llet d'arròs, sense sucre....si m'hi poso ja ho penjaré
jo la faig igual....però amb el doble d'ous! recepta de ma mare a casa ens agrada potent
i aquí recepta de la crema pastissera!
l'única diferència és que és més espessa que la catalana (porta més maizena o midó) i que es pot aromatitzar amb vainilla en comptes de llimona i canyella
CREMA PASTISSERA
8 rovells d'ou
1 litre de llet
1 branca de canyella+pell de llimona o una baina de vainilla
200 gr. de sucre
100 gr. de maizena
mateix procediment que la Nenita però quan espesseix es deixa refredar una mica i es fa servir en la recepta que la necessitem: per farcir un pa de pessic, una coca de brioix, uns bunyols o unes lioneses, etc.
tinc pendent fer proves alternatives: amb llet d'arròs, sense sucre....si m'hi poso ja ho penjaré
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |