TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
hola compis cuineres! feliç 2014!!!
comencem l'any amb un nou taller, aquest cop una mica més lleuger que l'anterior....o no
aquest mes farem flams, quallades, gelatines....i pastissos que quallin, com els de formatge, de mousse de fruita...aquí uns exemples:
flam d'ou
flam de vainilla (sense ou)
flam de torró
natilles de vainilla
flams i natilles de xocolata de soja
flam de mató
flam de formatge philadelphia
flam de formatge fresc
flam de quallada i formatge
panna cotta
mousse de fruits vermells
gelatina de poma
bavaresa de taronja
bavaresa de llimona i xocolata
gelatina amb maduixes
pastís de maduixa
quallada d'ametlla (sense llet, sense sucre, sense ou)
quallada de galetes Maria
pastís de quallada
pastís de maduixa i plàtan
pastís de petit suisse
pastís de 3 xocolates
pastís de pinya
"bizcoflan"
pastís de formatge
pastís de mascarpone
NY cheesecake
pastís de formatge amb gerds (sense forn)
...i paro perquè les possibilitats són infinites
comencem l'any amb un nou taller, aquest cop una mica més lleuger que l'anterior....o no
aquest mes farem flams, quallades, gelatines....i pastissos que quallin, com els de formatge, de mousse de fruita...aquí uns exemples:
flam d'ou
flam de vainilla (sense ou)
flam de torró
natilles de vainilla
flams i natilles de xocolata de soja
flam de mató
flam de formatge philadelphia
flam de formatge fresc
flam de quallada i formatge
panna cotta
mousse de fruits vermells
gelatina de poma
bavaresa de taronja
bavaresa de llimona i xocolata
gelatina amb maduixes
pastís de maduixa
quallada d'ametlla (sense llet, sense sucre, sense ou)
quallada de galetes Maria
pastís de quallada
pastís de maduixa i plàtan
pastís de petit suisse
pastís de 3 xocolates
pastís de pinya
"bizcoflan"
pastís de formatge
pastís de mascarpone
NY cheesecake
pastís de formatge amb gerds (sense forn)
...i paro perquè les possibilitats són infinites
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
índex de receptes
flam d'ou i formatge fresc (muc)
Panna Cotta de xocolata (kine)
flam lleuger de xocolata (ametista)
flam (desastrós) de iogurt (ametista)
púding de pa (mama de l'ametista)
flam ràpid (Aitona)
"Falsa Quesada" (Ponioleta)
Mousse de llimona (kine)
flam d'ou i formatge fresc (muc)
Panna Cotta de xocolata (kine)
flam lleuger de xocolata (ametista)
flam (desastrós) de iogurt (ametista)
púding de pa (mama de l'ametista)
flam ràpid (Aitona)
"Falsa Quesada" (Ponioleta)
Mousse de llimona (kine)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. març 19, 2014 11:06 pm, en total s’ha editat 3 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Bon any!!!!
A veure si aquest mes trobo una mica de temps i faig alguna cosa...
Si més no una crema de vainilla, que des que va néixer l'Arnau me n'he fet moltes, que em venien molt de gust i són ràpidíssimes de fer (i no tenia temps per coses que requeríssin gaire més temps! )
A veure si aquest mes trobo una mica de temps i faig alguna cosa...
Si més no una crema de vainilla, que des que va néixer l'Arnau me n'he fet moltes, que em venien molt de gust i són ràpidíssimes de fer (i no tenia temps per coses que requeríssin gaire més temps! )
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Genial!!! per cap d'any vaig fer una recepta de pastís de fomatge deliciosa i molt senzilla.
No tinc foto així que l'hauré de tornar a fer (obligada pel SP! ) i us penjo foto i recepta
No tinc foto així que l'hauré de tornar a fer (obligada pel SP! ) i us penjo foto i recepta
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Bon any a totes!!!!
Se m'acumula la feina..... tinc la recepte del taller passat per penjar. Es el postre que vaig fer el dia de Nadal ja pensant amb penjar-la, però no m'ha donat temps....
Se m'acumula la feina..... tinc la recepte del taller passat per penjar. Es el postre que vaig fer el dia de Nadal ja pensant amb penjar-la, però no m'ha donat temps....
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Ooooh! Jo tb faig una recepta que feia la meva sogre de pastis de formatge bonissima!o
Estem fent la manteta dels 100 desitjos, ens hi vols ajudar???
http://www.elfildenjan.blogspot.com
Fotopacte de panxulina: martabv, Naiff, tonamar, campanilla, maneta, xuxe, aRaSal, Mof, soleilua, nacristai, Hawi, Laida, Ninetaa, solet2, Peke25, Ada82, Ania, nuit
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Nenes! ahir vaig fer la primera prova per la recepta d'aquest mes.. un flam de coco. Va quedar bo, però va ser impossible treure'l del motlle en condicions (potser perquè no en tenia cap d'adequat i el que vaig fer servir era ple de cantonades i punxes... )
De manera que no vaig fer foto, així que l'hauré de repetir
De manera que no vaig fer foto, així que l'hauré de repetir
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Per cert, algú te una recepta de flam de formatge fresc (philadephia) que no dugui ni sobres de cuajada ni llet condensada?
És que em vindria molt de gust fer-ne, però aquí de cuajada no n'hi ha i de llet condensada sí, però el preferiria sense, ja posats a demanar.
És que em vindria molt de gust fer-ne, però aquí de cuajada no n'hi ha i de llet condensada sí, però el preferiria sense, ja posats a demanar.
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Com sempre la proposta genial!! Jo faré flam tradicional que ens agrada molt i fa temps que no en faig!
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
muc crema de vainilla, flam de coco...? que bo tot! per cert, aquesta recepta de flam de formatge és amb gelatina, per si et serveix viewtopic.php?f=93&t=10174#p577662 jo el vaig fer amb formatge de burgos però la recepta original era amb philadelphia és un flam quallat, no d'ous...el meu gran repte és aconseguir un flam de formatge bo dels que es couen al bany maria! però sóc bastant negada amb els flams a veure si amb aquest taller aprenc algun truqui! nb_30 estic esperant impacientment la teva recepta!
Ponioleta m'encanta el pastís de formatge! també estic impacient! nacristai tu també podries posar la teva recepta, noooooo?
Aitona ànims!! quan puguis poses la recepta de desembre i si tens temps fas alguna coseta per gener!
jo ja li estic donant tombs a què faré...
Ponioleta m'encanta el pastís de formatge! també estic impacient! nacristai tu també podries posar la teva recepta, noooooo?
Aitona ànims!! quan puguis poses la recepta de desembre i si tens temps fas alguna coseta per gener!
jo ja li estic donant tombs a què faré...
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Bona tarda!
al final m'he tirat a la piscina i he fet la primera prova d'un flam de formatge fresc amb ou (sense gelatina ni cuajada ni llet condensada) i ha quedat molt bo. La textura no és tan cremosa com esperava però potser això ja és filar massa prim, tenint en compte que és el primer expriment Potser si dugués crema de llet ho seria més, de cremós..
Edito per dir que havia fet uns quants flamets petits i un de gran i que havia escrit això després de provar els petits. I en provar el gran és moooolt més cremós! Tal i com me l'imaginava! Suposo, per tant, que es deu tractar d'un tema de cocció, ja que, tot i que els petits els he tret abans del forn, deuen haver cuit massa (sobretot tenint en compte que el flam gran d'on era més més cremós era al mig. O sigui que el pròxim cop hauré de vigilar més la cocció.
Flam de formatge fresc
Ingredients
3 ous
100g de sucre (el meu un que tinc aromatitzat amb beines de vainilla)
150g de formatge fresc tipus philadelphia
200g de nata agre (si no en trobeu suposo que es pot substituir per barreja de creme fraîche i iogurt, o simplement posar-hi quark. Es tracta de que sigui un formatge un pèl més àcid que el philadelphia).
Per al caramel: sucre i aigua
Es fa el caramel i es tira al fons del recipient.
Es barregen tots els ingredients, intentant que la batedora no faci molta escuma. S'aboca al recipient o a les flameres i es cou al bany maria (forn preescalfat a 200 graus i safata de forn (o olla en el meu cas) directament a la base del forn, amb escalfor només a la part de baix i l'aigua per fer el bany maria que ja sigui bullint). En el meu cas he posat l'olla le creuset directament a la base del forn, amb les flameres a dins
Deixar-ho coure fins que al fer la prova de l'escuradents, surti net.
Apa, una recepta fàcil i booona (els hem fet refredar amb el mètode turbo de treure'ls al balcó Amb les temperatures alemanyes no es tarda gaire i els hem pogut provar ben aviat
al final m'he tirat a la piscina i he fet la primera prova d'un flam de formatge fresc amb ou (sense gelatina ni cuajada ni llet condensada) i ha quedat molt bo. La textura no és tan cremosa com esperava però potser això ja és filar massa prim, tenint en compte que és el primer expriment Potser si dugués crema de llet ho seria més, de cremós..
Edito per dir que havia fet uns quants flamets petits i un de gran i que havia escrit això després de provar els petits. I en provar el gran és moooolt més cremós! Tal i com me l'imaginava! Suposo, per tant, que es deu tractar d'un tema de cocció, ja que, tot i que els petits els he tret abans del forn, deuen haver cuit massa (sobretot tenint en compte que el flam gran d'on era més més cremós era al mig. O sigui que el pròxim cop hauré de vigilar més la cocció.
Flam de formatge fresc
Ingredients
3 ous
100g de sucre (el meu un que tinc aromatitzat amb beines de vainilla)
150g de formatge fresc tipus philadelphia
200g de nata agre (si no en trobeu suposo que es pot substituir per barreja de creme fraîche i iogurt, o simplement posar-hi quark. Es tracta de que sigui un formatge un pèl més àcid que el philadelphia).
Per al caramel: sucre i aigua
Es fa el caramel i es tira al fons del recipient.
Es barregen tots els ingredients, intentant que la batedora no faci molta escuma. S'aboca al recipient o a les flameres i es cou al bany maria (forn preescalfat a 200 graus i safata de forn (o olla en el meu cas) directament a la base del forn, amb escalfor només a la part de baix i l'aigua per fer el bany maria que ja sigui bullint). En el meu cas he posat l'olla le creuset directament a la base del forn, amb les flameres a dins
Deixar-ho coure fins que al fer la prova de l'escuradents, surti net.
Apa, una recepta fàcil i booona (els hem fet refredar amb el mètode turbo de treure'ls al balcó Amb les temperatures alemanyes no es tarda gaire i els hem pogut provar ben aviat
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Quina pinta més bona Muc! M'apunto la recepta i el truc de refredar turbo que no se m'hagués passat mai pel cap!
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
muc que booooooooooooooooo!!!!
després de respondre't vaig pensar que potser quan deies sense quallada et referies a que volies fer-lo d'ous doncs per ser el primer experiment t'ha sortit de fàbulaaaa!!!! jo ara fa temps que no ho intento però m'estan tornant les ganes per moments...el meu problema és que si abans ja els feia amb llet desnatada i sense nata/crema de llet (i per tant el tema cremositat es complicava...i ho intentava compensar amb més ous acabant amb truites dolces gegants ) ara que ni tinc llet de vaca a casa no sé com anirà! els vull fer amb llet d'arròs que com que ja és una mica dolceta així redueixo sucre...o l'alternativa al sucre que faci servir...vaja, que l'únic que tindrà de flam seran els ous!
després de respondre't vaig pensar que potser quan deies sense quallada et referies a que volies fer-lo d'ous doncs per ser el primer experiment t'ha sortit de fàbulaaaa!!!! jo ara fa temps que no ho intento però m'estan tornant les ganes per moments...el meu problema és que si abans ja els feia amb llet desnatada i sense nata/crema de llet (i per tant el tema cremositat es complicava...i ho intentava compensar amb més ous acabant amb truites dolces gegants ) ara que ni tinc llet de vaca a casa no sé com anirà! els vull fer amb llet d'arròs que com que ja és una mica dolceta així redueixo sucre...o l'alternativa al sucre que faci servir...vaja, que l'únic que tindrà de flam seran els ous!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Si, quan deia sense quallada, volia dir sense sobres de "cuajada Royal", que n'hi ha molts que en duen
Ara se m'acaba d'acudir, potser, per al teu flam que de flam només té els ous podries fer servir tofu d'aquest anomenat "de seda", aquest que és molt fi i cremós... Això, si mengeu soja, vaja.. Ai, ara m'han vingut ganes de seguir experimentant a mi i tot
Ara se m'acaba d'acudir, potser, per al teu flam que de flam només té els ous podries fer servir tofu d'aquest anomenat "de seda", aquest que és molt fi i cremós... Això, si mengeu soja, vaja.. Ai, ara m'han vingut ganes de seguir experimentant a mi i tot
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
ooooh doncs és una idea muc! la veritat és que no acostumem a menjar soja però si li ha de donar textura als meus flams jo ho provo!
ara que ho dius, sí que xafardejant receptes en vaig veure alguna que portava tofu i em vaig preguntar per què...mira n'he trobat una http://www.hiulitscuisine.com/flam-vainilla-vega/ de fet aquest per no portar no porta ni ous!
ara que ho dius, sí que xafardejant receptes en vaig veure alguna que portava tofu i em vaig preguntar per què...mira n'he trobat una http://www.hiulitscuisine.com/flam-vainilla-vega/ de fet aquest per no portar no porta ni ous!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Hola noies!! M'agradaria fer mousse de llimona, ja que tinc llimones i nata per gastar. No vull posar-hi ous ( amb els nens prefereixo no posar-n'hi). Sabeu d'alguna recepta? Creieu que podria aplicar la que hi ha de mousse de fruits vermells al primer post?
Aquest mes, que ja estic de baixa, tinc ganes de fer moltes coses!!!!!!!""
Aquest mes, que ja estic de baixa, tinc ganes de fer moltes coses!!!!!!!""
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
kine no havia vist que esperes el tercer, enhorabona!!!
doncs suposo que sí que pots adaptar la recepta per fer-la amb llimona, no? l'has feta? explica, explicaaaa
doncs suposo que sí que pots adaptar la recepta per fer-la amb llimona, no? l'has feta? explica, explicaaaa
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
muc!!! uau!!!
Ametista, per si et serveix. No queda cremós però és bastant bo. Jo l'he fet diverses vegades. http://eldelantalverde.wordpress.com/20 ... -de-yogur/
L'agar-agar ara ja l'he vist en alguns supermercats, al costat de gelatines i similars, tot i que si no ets vegetariana pots fer servir gelatina
I per cert, el blog aquest està molt bé (és de cuina vegana)
A casa em reclamen una segona edició del pastís de formatge. Jo estava intentant fer bondat després de festes però crec que no m'hi podré resistir
Ametista, per si et serveix. No queda cremós però és bastant bo. Jo l'he fet diverses vegades. http://eldelantalverde.wordpress.com/20 ... -de-yogur/
L'agar-agar ara ja l'he vist en alguns supermercats, al costat de gelatines i similars, tot i que si no ets vegetariana pots fer servir gelatina
I per cert, el blog aquest està molt bé (és de cuina vegana)
A casa em reclamen una segona edició del pastís de formatge. Jo estava intentant fer bondat després de festes però crec que no m'hi podré resistir
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Us deixo el pastís de formatge que vaig fer, tot i que vull provar de fer alguna de les receptes que poseu
http://aprenent-a-ser-mare.blogspot.com ... matge.html
http://aprenent-a-ser-mare.blogspot.com ... matge.html
Re: TR4 gener-flams, gelatines i postres quallats
Ei!!! Al final m'he decidit per..... Pana cotta de xocolata!!! Boníssima!!!! Buscava una recepta sense ous i he trobat aquesta que només pota 4 ingredients. També he canviat el sucre per stevia, ja que en tenia que encara l'havia de provar i mb!!
PANNACOTTA DE XOCOLATA
3 fulles de gelatina
250ml de nata per montar
25gr de sucre
50gr de xocolata
Hidratar la gelatina amb aigua freda 10 min.
Escalfar en un cassó la nata, la xocolata i el sucre. Quan arrenqui el bull apagarvel foc, afegir la gelatina i remenar fins que es disolgui bé.
Abocar als motlles i quan estiguin freds cap a la nevera.
PANNACOTTA DE XOCOLATA
3 fulles de gelatina
250ml de nata per montar
25gr de sucre
50gr de xocolata
Hidratar la gelatina amb aigua freda 10 min.
Escalfar en un cassó la nata, la xocolata i el sucre. Quan arrenqui el bull apagarvel foc, afegir la gelatina i remenar fins que es disolgui bé.
Abocar als motlles i quan estiguin freds cap a la nevera.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |