AMANIDES!!
AMANIDES!!
No sé a vosaltres, però a mi amb aquesta calor només em ve de gust menjar amanides fresques... Què us sembla si fem un recopilatori de les nostres "amanides estrella"?
Començo! La vaig veure un dia a Cuines, i vaig fer alguna modificació. Així queda!
AMANIDA DE TÀRTAR DE TONYINA
- 200 g de llom de tonyina
- 4 cullerades de salsa de soja
- 1/2 cullerada de mostassa antiga
- cibulet, pebre negre
- enciams
- sal i oli d'oliva
Agafem el llom de tonyina (jo el congelo i el descongelo, pel tema de l'anisakis), i el tallem en dauets. Els posem en un bol, juntament amb la soja, la mostassa, el cibulet i el pebre, i ho deixem macerar un estona (1 hora o 2).
Es munta el plat amb diverses varietats d'enciam (i/o canonges, rúcula, etc...), i hi afegim els daus de tonyina per sobre.
S'hi afegeix un raig d'oli i sal, i ja està a punt!
Nota/Variant: Jo en lloc de salsa de soja vaig fer servir vinagre de mòdena, i queda la mar de bo!!
Començo! La vaig veure un dia a Cuines, i vaig fer alguna modificació. Així queda!
AMANIDA DE TÀRTAR DE TONYINA
- 200 g de llom de tonyina
- 4 cullerades de salsa de soja
- 1/2 cullerada de mostassa antiga
- cibulet, pebre negre
- enciams
- sal i oli d'oliva
Agafem el llom de tonyina (jo el congelo i el descongelo, pel tema de l'anisakis), i el tallem en dauets. Els posem en un bol, juntament amb la soja, la mostassa, el cibulet i el pebre, i ho deixem macerar un estona (1 hora o 2).
Es munta el plat amb diverses varietats d'enciam (i/o canonges, rúcula, etc...), i hi afegim els daus de tonyina per sobre.
S'hi afegeix un raig d'oli i sal, i ja està a punt!
Nota/Variant: Jo en lloc de salsa de soja vaig fer servir vinagre de mòdena, i queda la mar de bo!!
Re: AMANIDES!!
Jo, a vegades, li poso fruits secs. Ho heu provat?
Re: AMANIDES!!
Mmmm!!! Que bones!!!
A mi tbé m'agrada la típica de formatge de cabra amb anous, i/o panses... Amb vinagreta de mel, mmm!!!
I últimament i fico germinats, m'encanten!
Ah!!! de vegades i fico préssec amb almívar, també triomfa molt!
A mi tbé m'agrada la típica de formatge de cabra amb anous, i/o panses... Amb vinagreta de mel, mmm!!!
I últimament i fico germinats, m'encanten!
Ah!!! de vegades i fico préssec amb almívar, també triomfa molt!
Re: AMANIDES!!
mmm... sí!! M'encanten els fruits secs... sobretot les nous!!
Us deixo una altra amanida!
AMANIDA D'ESPINACS
- espinacs frescos (podeu fer servir una bossa d'aquestes que ja van netes i tallades)
- xampinyons
- bacon tallat a tiretes
- formatge parmesà
- oli d'oliva, sal, vinagre de mòdena
(Mides al gust) Passeu per la paella el bacon i els xampinyons laminats fins que quedin cuits i rostidets (sense massa oli). Es posen els espinacs nets i tallats al plat, els xampinyons i el bacon sortint del foc. Ho amaniu amb oli d'oliva, sal i vinagre de mòdena (també podeu fer una reducció de vinagre de mòdena, queda molt bo!), i finalment, el parmesà per sobre.
No és ben bé una amanida "light", però està tan bona!!
Us deixo una altra amanida!
AMANIDA D'ESPINACS
- espinacs frescos (podeu fer servir una bossa d'aquestes que ja van netes i tallades)
- xampinyons
- bacon tallat a tiretes
- formatge parmesà
- oli d'oliva, sal, vinagre de mòdena
(Mides al gust) Passeu per la paella el bacon i els xampinyons laminats fins que quedin cuits i rostidets (sense massa oli). Es posen els espinacs nets i tallats al plat, els xampinyons i el bacon sortint del foc. Ho amaniu amb oli d'oliva, sal i vinagre de mòdena (també podeu fer una reducció de vinagre de mòdena, queda molt bo!), i finalment, el parmesà per sobre.
No és ben bé una amanida "light", però està tan bona!!
Re: AMANIDES!!
mmmmmm.... nenes quines amanides més bones!!!
A mi m'encanta el formatge per tant l'amanida que més m'agrada és:
- Varietat d'enciams
- Varietat de formatges
- Nous
- una vinagreta de mel, de mostassa, o simplement oli i vinagre de mòdena!
Però ara faig amanides de tot, de pasta, d'arròs, de llenties, de cigrons...
A mi m'encanta el formatge per tant l'amanida que més m'agrada és:
- Varietat d'enciams
- Varietat de formatges
- Nous
- una vinagreta de mel, de mostassa, o simplement oli i vinagre de mòdena!
Però ara faig amanides de tot, de pasta, d'arròs, de llenties, de cigrons...
Re: AMANIDES!!
Mmmmm... que bones!! La de la Duneta triumfa com la pepsi a casa meva!!
Pitisu, la de llenties, doncs la faig força ara a l'estiu, és la millor manera de menjar llegums!! Provaré de fer això de la ceba, que no m'agrada que piqui tant!! Jo a vegades la deixo una estona amb aigua i vinagre, però això d'estomacar-la m'ha agradat!!
Amb això me n'has fet recordar una altra!
AMANIDA DE CARBASSÓ
- Enciam del tipus que vulgueu, o barrejats.
- Carbassó petitó i tendre
- Ceba
- Formatge feta, o formatge de cabra
- Olives negres
- Tomates cherry
- Oli, sal i vinagre
L'únic secret és que s'ha de tallar el carbassó i la ceba a làmines molt fines. Es posa les làmines en un bol i es deixa macerar amb aigua i vinagre, durant 1 o 2 hores. Passat aquest temps es cola i es munta el plat barrejant amb la resta d'ingredients!
Pitisu, la de llenties, doncs la faig força ara a l'estiu, és la millor manera de menjar llegums!! Provaré de fer això de la ceba, que no m'agrada que piqui tant!! Jo a vegades la deixo una estona amb aigua i vinagre, però això d'estomacar-la m'ha agradat!!
Amb això me n'has fet recordar una altra!
AMANIDA DE CARBASSÓ
- Enciam del tipus que vulgueu, o barrejats.
- Carbassó petitó i tendre
- Ceba
- Formatge feta, o formatge de cabra
- Olives negres
- Tomates cherry
- Oli, sal i vinagre
L'únic secret és que s'ha de tallar el carbassó i la ceba a làmines molt fines. Es posa les làmines en un bol i es deixa macerar amb aigua i vinagre, durant 1 o 2 hores. Passat aquest temps es cola i es munta el plat barrejant amb la resta d'ingredients!
Re: AMANIDES!!
Hola noies!!!!
Versió "keyech" de l'amanida Waldorf
Ingredients:
enciams de vàries classes
poma (varietat golden i si us agraden les coses àcides...la grany smith)
gambes pelades
nous
pinyons
oli
vinagre de mòdena
a mi m'agrada bastant!
Muaks
Versió "keyech" de l'amanida Waldorf
Ingredients:
enciams de vàries classes
poma (varietat golden i si us agraden les coses àcides...la grany smith)
gambes pelades
nous
pinyons
oli
vinagre de mòdena
a mi m'agrada bastant!
Muaks
Re: AMANIDES!!
Mmmmmmmmmmmm!! Si a qualsevol amanida hi afegiu "Doritos" trencats ben petitons, veureu que bo que queda!!! I si teniu convidats, no saben trobar què és i els encanta!
A mi m'encanta l'amanida de cigrons:
Un pot de cigrons
Tomàquet tallat irregular.
Anxoves
Una vinagreta de sal, oli, vinagre de mòdena i unes gotes de Aroma de Maggi
I una altra que m'encanta:
Tomàquet
Pebrot verd
Formatge fresc
Orenga
Vinagreta
A mi m'encanta l'amanida de cigrons:
Un pot de cigrons
Tomàquet tallat irregular.
Anxoves
Una vinagreta de sal, oli, vinagre de mòdena i unes gotes de Aroma de Maggi
I una altra que m'encanta:
Tomàquet
Pebrot verd
Formatge fresc
Orenga
Vinagreta
Re: AMANIDES!!
Doncs vinga va! Jo faig la meva aportació!
Amanida Elbereth
Jo la faig amb mesclum d'enciams, rabanets, tonyineta, blat de moro, soja germinada, pastanaga a tires primetes i pinyons saltejats a la paella. En el plat (es quadrat) a les cantonades poso 4 triangles de formatge curat (el Flor d'Esgueva em pirra!!!) i li tiro a cadascun una mica d'orenga!
Amanida Elbereto
I com no m'agrada el tomaquet pero a l'elbereto li encanta lo que faig per ell son amanides de cherry!
10 meitats de tomaquet cherry oberts amb sal, pebre i oli d'oliva. Despres faig laminas de parmesano que poso una a una sobre de cada meitat, reducció de modena pels cantons i alfabrega per sobre del formatge!
Ups que se m'oblidava!! Les Vinagretes!!! Jo les faig de mel, de taronja, de mostassa i de gerds!!!
Apa! Bon apetit!!
Amanida Elbereth
Jo la faig amb mesclum d'enciams, rabanets, tonyineta, blat de moro, soja germinada, pastanaga a tires primetes i pinyons saltejats a la paella. En el plat (es quadrat) a les cantonades poso 4 triangles de formatge curat (el Flor d'Esgueva em pirra!!!) i li tiro a cadascun una mica d'orenga!
Amanida Elbereto
I com no m'agrada el tomaquet pero a l'elbereto li encanta lo que faig per ell son amanides de cherry!
10 meitats de tomaquet cherry oberts amb sal, pebre i oli d'oliva. Despres faig laminas de parmesano que poso una a una sobre de cada meitat, reducció de modena pels cantons i alfabrega per sobre del formatge!
Ups que se m'oblidava!! Les Vinagretes!!! Jo les faig de mel, de taronja, de mostassa i de gerds!!!
Apa! Bon apetit!!
Les gràfiques amb el + !!
http://28dias.es/elbereth/wykresy/2009-03-17
http://www.fertilityfriend.com/home/261840
El nostre post: viewtopic.php?f=50&t=13662&start=0
Re: AMANIDES!!
Nyam!!!! Em sembla que em quedo amb l'amanida Elberetho!!!!! Jejjejej
Re: AMANIDES!!
Les amanides que comenteu tenen una pinta... un parell de truquillos:
A les amanides de llenties els va molt bé les.... MADUIXES!!! i si per amanir-les a l'oli li afegim una mica de mostassa de la bona.... UFFFFF!!!
I a les amanides de cigrons unes virutes d'un formatge ben sec i gustós del tipus manxec sec, idiazabal o parmessà: per llepar-se els dits!!
Ara poso la meva recepta: AMANIDA TÈBIA DE VERDURETES
Ingredients per a dos persones: dues cebes tendres mitjanes, un pebrot vermell gran, un manat d'espàrrecs verds, pinyons, virutes de parmessà, oli d'oliva verge extra, vinagre de mòdena i sal maldon.
- Es renten les verdures.
- La ceba tendra es talla la tija (només la part verda, que li quedi una mica de tija) i es talla a quarts, se sala bé i es deixa així mentre fem la resta.
- El pebrot es talla a tires de 2cm. d'ample. Es treuen les llavors i els nervis blancs.
- Els espàrrecs es talla la part de la tija blanca i dura.
- Es renten les cebes i s'assequen amb paper de cuina.
- A la graella on es faran les verdures però sense oli, es doren els pinyons. Es treuen i es reserven.
- Es posa unes gotes d'oli a la graella i es posen les verdures en aquest ordre: primer els pebrots i quan estan daurats, s'afegeixen els espàrrecs i quan estan daurats, s'afegeixen els quarts de ceba.
- Es presenta als plats, s'afegeixen els pinyons, es tallen unes virutes de parmessà i es posen per sobre. Per últim es fa una vinagreta posant en un got oli verge, vinagre de mòdena i sal maldon. Es bat molt bé i es rega l'amanida.
- S'ha de menjar de seguida I QUE VAGI DE GUST!!
A les amanides de llenties els va molt bé les.... MADUIXES!!! i si per amanir-les a l'oli li afegim una mica de mostassa de la bona.... UFFFFF!!!
I a les amanides de cigrons unes virutes d'un formatge ben sec i gustós del tipus manxec sec, idiazabal o parmessà: per llepar-se els dits!!
Ara poso la meva recepta: AMANIDA TÈBIA DE VERDURETES
Ingredients per a dos persones: dues cebes tendres mitjanes, un pebrot vermell gran, un manat d'espàrrecs verds, pinyons, virutes de parmessà, oli d'oliva verge extra, vinagre de mòdena i sal maldon.
- Es renten les verdures.
- La ceba tendra es talla la tija (només la part verda, que li quedi una mica de tija) i es talla a quarts, se sala bé i es deixa així mentre fem la resta.
- El pebrot es talla a tires de 2cm. d'ample. Es treuen les llavors i els nervis blancs.
- Els espàrrecs es talla la part de la tija blanca i dura.
- Es renten les cebes i s'assequen amb paper de cuina.
- A la graella on es faran les verdures però sense oli, es doren els pinyons. Es treuen i es reserven.
- Es posa unes gotes d'oli a la graella i es posen les verdures en aquest ordre: primer els pebrots i quan estan daurats, s'afegeixen els espàrrecs i quan estan daurats, s'afegeixen els quarts de ceba.
- Es presenta als plats, s'afegeixen els pinyons, es tallen unes virutes de parmessà i es posen per sobre. Per últim es fa una vinagreta posant en un got oli verge, vinagre de mòdena i sal maldon. Es bat molt bé i es rega l'amanida.
- S'ha de menjar de seguida I QUE VAGI DE GUST!!
Re: AMANIDES!!
Una aportació. AMANiDA GLORIETA,jejeje.
Amanida mesclum (del carrefour mateix)
Anxoves
Formatge (flor d'esgueva,mmmmmm)
Anous
Panses
Tomaquets cherrys
Picatostes
Palitos de cranc
(a vegades m'animo i també li poso taquets de fuet,jejejej)
Per amanir: oli i vinagre de mòdena, o una vinagreta d'anxoves
Amanida mesclum (del carrefour mateix)
Anxoves
Formatge (flor d'esgueva,mmmmmm)
Anous
Panses
Tomaquets cherrys
Picatostes
Palitos de cranc
(a vegades m'animo i també li poso taquets de fuet,jejejej)
Per amanir: oli i vinagre de mòdena, o una vinagreta d'anxoves
Re: AMANIDES!!
Hola!
Us poso dues receptes que fem molt a casa:
AMANIDA TÈBIA AMB FORMATGE DE CABRA
Mesclum d'enciams
Nous
Panses
Rodanxes de formatge de cabra (1 per persona)
Vinagreta: sal, pebre, oli verge i vinagre de mòdena
Es barregen els enciams nets i ben escorreguts. S'hi afegeixen les panses i les nous en cru. Ho emplatem en plats individuals.
Posem una safata la forn amb paper "cuison" amb les rodanxes de formatge de cabra. Quan es comencin a fondre les traiem i les col·loquem sobre l'amanida.
Cadascú s'ho amaneix com vol amb la vinagreta.
Se serveix calent.
AMANIDA TÈBIA AMB BACÓ I VINAGRETA DE MEL
Mesclum d'enciams
Pinyons
Panses
Bacó tallat a dauets
Vinagreta: sal, pebre, oli verge, vinagre de mòdena, mel
Es barregen els enciams nets i ben escorreguts. Els posem en plats individuals.
Posem les panses a remullar en aigua calenta.
En una paella anitadherent hi fregim sense oli el bacó fins que estigui dauradet. El retirem i el reservem.
A la mateixa paella hi posem els pinyons perquè es daurin una mica. Hi afegim les panses escorregudes i el bacó de nou. Ho remenem bé i ho repartim pels plats.
S'amaneix amb la vinagreta de mel.
Hi ha que fa una barreja amb les dues, però com que a mi el formatge de cabra no m'agrada...
Bon profit!
Us poso dues receptes que fem molt a casa:
AMANIDA TÈBIA AMB FORMATGE DE CABRA
Mesclum d'enciams
Nous
Panses
Rodanxes de formatge de cabra (1 per persona)
Vinagreta: sal, pebre, oli verge i vinagre de mòdena
Es barregen els enciams nets i ben escorreguts. S'hi afegeixen les panses i les nous en cru. Ho emplatem en plats individuals.
Posem una safata la forn amb paper "cuison" amb les rodanxes de formatge de cabra. Quan es comencin a fondre les traiem i les col·loquem sobre l'amanida.
Cadascú s'ho amaneix com vol amb la vinagreta.
Se serveix calent.
AMANIDA TÈBIA AMB BACÓ I VINAGRETA DE MEL
Mesclum d'enciams
Pinyons
Panses
Bacó tallat a dauets
Vinagreta: sal, pebre, oli verge, vinagre de mòdena, mel
Es barregen els enciams nets i ben escorreguts. Els posem en plats individuals.
Posem les panses a remullar en aigua calenta.
En una paella anitadherent hi fregim sense oli el bacó fins que estigui dauradet. El retirem i el reservem.
A la mateixa paella hi posem els pinyons perquè es daurin una mica. Hi afegim les panses escorregudes i el bacó de nou. Ho remenem bé i ho repartim pels plats.
S'amaneix amb la vinagreta de mel.
Hi ha que fa una barreja amb les dues, però com que a mi el formatge de cabra no m'agrada...
Bon profit!
Re: AMANIDES!!
Mmmmmm, a mi l'amanida tèbia de formatge de cabra me pirra!!!
Re: AMANIDES!!
Nyaaaaaam, Aidyana!!!!!!
Provarem, provarem!!!!!!
Provarem, provarem!!!!!!
Re: AMANIDES!!
A la tardor podeu substituir les panses, per grans de magrana, ummmmmmmm, el contrast de la magrana amb el formatge de cabra tambè es bonisim
Re: AMANIDES!!
Pitisu, boniiiiissima!!!Agafo la recepta...ja sé que dinare demà;) ja ja ja
A mi m'encanta que portin sobretot formatge i fruits secs...uuummmmm....ah, i vinagre de mòdena!!!
A mi m'encanta que portin sobretot formatge i fruits secs...uuummmmm....ah, i vinagre de mòdena!!!
Re: AMANIDES!!
kina ganaaaaaaaaaa!!!!
Re: AMANIDES!!
Per donar un toc diferent i per anar variant, a les amanides se li poden afegir germinats... cada vegada en venen a més supermercats, i sinó, te'ls pots fer a casa. I també fruits secs i llavors com les pipes de carbassa o girasol, sésam...
així també aportem minerals i vitamines extres!
I us deixo una amanida ben senzilla i que m'encanta
amanida de llenties
llenties, tomàqut tallat ben petitó i enciam tallat ben petitó. Per amanir, vinagreta amb una culleradeta de curry. Veureu que el toc de curry li dóna un sabor molt bo i diferent!
amanida de cous-cous
cous-cous (la sèmola de blat) bullida i freda, pastanaga ratllada, enciam tallat petitó i menta picada. Amanit amb oli.
així també aportem minerals i vitamines extres!
I us deixo una amanida ben senzilla i que m'encanta
amanida de llenties
llenties, tomàqut tallat ben petitó i enciam tallat ben petitó. Per amanir, vinagreta amb una culleradeta de curry. Veureu que el toc de curry li dóna un sabor molt bo i diferent!
amanida de cous-cous
cous-cous (la sèmola de blat) bullida i freda, pastanaga ratllada, enciam tallat petitó i menta picada. Amanit amb oli.
Re: AMANIDES!!
Jo a moltes amanides i poso panses i també hi donen un toc molt especial!
A vegades hi poso alguna vinagreta de maduixa o taronja amarga (ja hi ha un post que en parla)
Totes boníssimes i molt saludables
A vegades hi poso alguna vinagreta de maduixa o taronja amarga (ja hi ha un post que en parla)
Totes boníssimes i molt saludables
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |