El món del dolç adquireix una dimensió única i irrepetible amb la 25a edició de la Fira del Torró i de la Xocolata a la Pedra d’Agramunt!!
Els propers 12 i 13 d’octubre us hi esperen tallers, una àmplia oferta comercial i atractius per a tota la família.
Podreu gaudir de La Cuita, elaboració tradicional en directe del Torró d’Agramunt; Lo Catxo, el peculiar joc de cartes que utilitzaven antigament els torronaires per fires i mercats; Menestralia, la tradicional mostra d’oficis antics; l’Espai Infantil, amb activitats i distraccions diverses, totes elles encarades a la gastronomia, vigilades per monitors; Activitats esportives, amb el Transiscar, una prova de BTT, i la Cursa del Torró, una cursa atlètica; Aula del gust, un espai de demostracions, tastos guiats i conferències; i molt més!!
Curiositats del Torró d’Agramunt i la Xocolata a la Pedra:
Una acurada tria d’uns ingredients de primera qualitat i una preparació correcta i exacta d’aquests són el secret d’un procés d’elaboració lent i feixuc del Torró d’Agramunt. Encara que continua essent un ofici artesà, actualment, gràcies a les noves tecnologies, la feina resulta menys pesada.
I, com es prepara la Xocolata a la Pedra?
Tot i que està preparada per ser menjada cuita, molta gent prefereix consumir-la sense desfer, amb pa o sola.
Existeixen tres formes de preparar-la:
Preparació tradicional a l’espanyola
S’esmicola la xocolata amb un ganivet de cuina o un ratllador, tot i que també es poden posar les preses senceres, però trigaran més a desfer-se. Cal desfer-la a foc lent barrejada amb aigua. Cal remenar-la contínuament per a que no s’enganxi i quan arrenqui el bull, es retira del foc. Quantes més vegades bulli, més espessa serà la xocolata. El més tradicional és deixar-la molt espessa, sempre al gust del consumidor.
Preparació tradicional a la francesa
S’esmicola la xocolata amb un ganivet de cuina o un ratllador, tot i que també es poden posar les preses senceres, però trigaran més a desfer-se. Cal desfer-la a foc lent barrejada amb llet. Cal remenar-la contínuament per a que no s’enganxi i quan arrenqui el bull, es retira del foc. Quantes més vegades bulli, més espessa serà la xocolata. Es deixa més líquida que la preparada a l’espanyola, sempre al gust del consumidor.
Preparació tradicional a la suïssa
La preparació és igual que la francesa, però se serveix amb un floc de nata ensucrada per sobre.
Racions:
Com a proporció podeu comptar que quatre preses de xocolata donen una tassa de xocolata espessa. A partir d’aquí podeu variar-ho segons les vostres preferències.
Més informació i programació a Fira del Torró www.firadeltorro.com