El cap de setmana del 12 i 13 de setembre Masquefa tornarà a submergir-se en el túnel del temps per viatjar al passat i recordar els seus orígens vinculats a la vinya i el camp. Ho farà amb una nova edició de la Festa del Raïm, la qual mantindrà l’esquema d’èxit que es va introduir el 2013, quan la celebració es va renovar i potenciar.
L’esdeveniment inclourà la Fira de tastets i venda de vins, caves, restauració i pastisseria, amb la participació de diverses bodegues, cellers, restauradors i pastisseries masquefines i d’altres localitats de l’entorn.
Dissabte hi haurà diferents activitats per dinamitzar la fira, com per exemple una caravana de ruquets gratuïta per als més petits, els jocs gegants i populars que s’instal·laran al Passatge dels Bastoners, i una demostració, a càrrec de Punt Taronja, d’elaboració d’aiguardents i destil·lats amb una fassina, amb degustació per al públic. Com a novetat, podreu gaudir d’una mostra d’oficis, amb un picapedrer, un bufador de vidre, un manyà, un escultor i un premsador de vi.
La Festa del Raïm tornarà a donar un gran protagonisme a la tradició, amb dues activitats que cada any atrauen un gran nombre de públic. Així, el mateix dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda, es farà la popular cercavila amb els carros i cavalls d’Antonio Malet, els quals transportaran el raïm pels carrers de Masquefa tal i com es feia antigament. El recorregut començarà al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo i, al voltant de 2/4 de 8, finalitzarà a la Plaça de l’Estació, on tindrà lloc la trepitjada popular. Els infants podran enfilar-se a la trepitjadora per convertir, amb la força dels seus peus, els grans de raïm en most.
La Festa del Raïm continuarà l’endemà, diumenge, a les 6 de la tarda, amb l’actuació a la Plaça de l’Estació del grup de música Painomi, que oferirà el concert ‘Estimat convidat 2.0’. En cas de pluja, el concert es traslladarà a cobert, a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo.
Més informació a Masquefa www.masquefa.cat