Cereals NO "industrials"
Cereals NO "industrials"
potser no ho he definit bé però em perdo amb ak nomenclatura
em vinc a referir que he llegit "porahi" que es poden donar cereals que no siguin d'aquests típics que compres, m'enteneu, no?
Què li podria donar a la Joana?
em sembla que vaig llegir quelcom de sèmola o no sé què però no hi entenc res!
em vinc a referir que he llegit "porahi" que es poden donar cereals que no siguin d'aquests típics que compres, m'enteneu, no?
Què li podria donar a la Joana?
em sembla que vaig llegir quelcom de sèmola o no sé què però no hi entenc res!
-
Vi
- mainadaabord
- :: dragona
- Entrades: 4479
- Membre des de: dj. gen. 04, 2007 3:35 pm
Penso q la preparació només té un petit truquillu: s'ha de bullir!! Les farinetes comprades a la farmàcia no cal bullir-les; hi tires la llet i avall, però per preparar farinetes de les de "tota la vida" s'han de bullir.
Una cosa: la sèmola porta gluten. Ho dic per si teniu por pel tema de les al·lèrgies... Això abans no es mirava però ara... Crec q tb hi ha sèmola sense gluten però ara mateix no sabria dir quina!
Una cosa: la sèmola porta gluten. Ho dic per si teniu por pel tema de les al·lèrgies... Això abans no es mirava però ara... Crec q tb hi ha sèmola sense gluten però ara mateix no sabria dir quina!
Fa un temps vaig enviar una consulta semblant, dins un post ja obert que es titula CEREALS. Potser no em vaig explicar bé, però em referia precisament a experiències de mames que donessin cereals no industrials.
A mi m'agradaria que la Roure anés descobrint els aliments a mesura que pugui, o sigui que quan introduïm els cereals sense gluten, li faré arròs, farinetes de maicena (o sigui, de farina de blat de moro), i vull mirar si hi ha altres cereals sense gluten a l'abast.
Quan toquin amb gluten, tens totes les pastes, el pa, la sèmola...
Suposo que les "papilles industrials" també les utilitzaré, de tant en tant, segur que són molt pràctiques!
A mi m'agradaria que la Roure anés descobrint els aliments a mesura que pugui, o sigui que quan introduïm els cereals sense gluten, li faré arròs, farinetes de maicena (o sigui, de farina de blat de moro), i vull mirar si hi ha altres cereals sense gluten a l'abast.
Quan toquin amb gluten, tens totes les pastes, el pa, la sèmola...
Suposo que les "papilles industrials" també les utilitzaré, de tant en tant, segur que són molt pràctiques!
Calongina
De tapioca en venen al Carrefour,al Mercadona i al Caprabo tambe.
He trobat aixo:
La alimentación del bebé: ¿son la tapioca y la sémola alimentos aptos para bebés?
Hace unos años, las papillas de cereales tenían que hervirse porque, si no, resultaban más difíciles de digerir por los bebés. Era muy famosa una papilla a base de harina de maíz. Los productos actuales son instantáneos. No hay que hervirlos, basta con añadirlos a la leche caliente.
Pues bien, la sémola es una harina gruesa de cereal (suele ser de trigo y, en ese caso, sí contiene gluten, pero la hay de otros granos). Se puede preparar con leche (como unas gachas) o con caldo (como una sopa). Pero tiene que hervir unos 5 minutos.
La tapioca es un derivado de un tubérculo de consistencia harinosa. Al cocerse en el caldo, forma pequeños grumos transparentes muy agradables al paladar de los niños. Actualmente la tapioca se añade a muchos preparados de cereales, o si no, ¡lee las etiquetas!
He trobat aixo:
La alimentación del bebé: ¿son la tapioca y la sémola alimentos aptos para bebés?
Hace unos años, las papillas de cereales tenían que hervirse porque, si no, resultaban más difíciles de digerir por los bebés. Era muy famosa una papilla a base de harina de maíz. Los productos actuales son instantáneos. No hay que hervirlos, basta con añadirlos a la leche caliente.
Pues bien, la sémola es una harina gruesa de cereal (suele ser de trigo y, en ese caso, sí contiene gluten, pero la hay de otros granos). Se puede preparar con leche (como unas gachas) o con caldo (como una sopa). Pero tiene que hervir unos 5 minutos.
La tapioca es un derivado de un tubérculo de consistencia harinosa. Al cocerse en el caldo, forma pequeños grumos transparentes muy agradables al paladar de los niños. Actualmente la tapioca se añade a muchos preparados de cereales, o si no, ¡lee las etiquetas!
- mainadaabord
- :: dragona
- Entrades: 4479
- Membre des de: dj. gen. 04, 2007 3:35 pm
-
Vi
Avui per fi he provat de fer sèmola d'arròs.
L'he fet bullir en brou de verdures durant 5 minuts. Com que tenia poc brou he posat només 3 culleradetes de cafè. Quan ha estat llest ho he afegit la papilla de verdura (patata, carrota i porro) amb peix (lluç), amb un raig d'oli d'oliva i dues fulletes de julivert.
Deliciós.
El proper pas és fer-li la sèmola per sopar però l'hauré de fer amb brou igualment perquè amb llet.... com es fa?
No ho puc pas fer amb la llet de continuació (2) perquè s'ha de fer bullir, no?
L'he fet bullir en brou de verdures durant 5 minuts. Com que tenia poc brou he posat només 3 culleradetes de cafè. Quan ha estat llest ho he afegit la papilla de verdura (patata, carrota i porro) amb peix (lluç), amb un raig d'oli d'oliva i dues fulletes de julivert.
Deliciós.
El proper pas és fer-li la sèmola per sopar però l'hauré de fer amb brou igualment perquè amb llet.... com es fa?
No ho puc pas fer amb la llet de continuació (2) perquè s'ha de fer bullir, no?
-
Vi
L'arròs no té gluten, ni el blat de moro, fixa't que de papilla de cereals d'arròs (que es sol donar quan tenen diarrea) n'hi pots donar des dels 6 mesos. A veure si li agrada perquè a n'Aina només n'hi vaig poder donar un parell de vegades, la textura de la sèmola no li agrada gens, però com que ja té moltes dents i queixals menja arròs directament, ja no menja ni puré, no el pot ni veure, tot a trossos.
-
Vi
merci noies!
al fòrum de CN hi ha un munt d'informació sobre això... allà hi ha moltes mares ecològiques!
bé, avuí he anat d'herbolaris. he comprat cereals torrats de blat de moro i de quinoa.
M'0han dit que ho bulli cinc minuts i coli l'aigua i ho barregi amb llet d'ametlles. 100% vegetal i biològica. però no he llegit de ningú que ho hagi fet amb aquesta llet així que de moment faré els cereals i estic a l'espera que les expertes d'aquell fòrum em diguin alguna cosa sobre la llet d'ametlles. sino la setmana vinent ho probaré un cop hagi introduït aquests cereals. M'han dit que així serà més dolcet. I és que el pit és dolç i clar, donar quelcom no dolç xoca una mica, i a sobre la textura...
en fi. que li he donat el pit fa cinc minuts i em poso a fer-li el postre.
Demà o després us explico què tal.
al fòrum de CN hi ha un munt d'informació sobre això... allà hi ha moltes mares ecològiques!
bé, avuí he anat d'herbolaris. he comprat cereals torrats de blat de moro i de quinoa.
M'0han dit que ho bulli cinc minuts i coli l'aigua i ho barregi amb llet d'ametlles. 100% vegetal i biològica. però no he llegit de ningú que ho hagi fet amb aquesta llet així que de moment faré els cereals i estic a l'espera que les expertes d'aquell fòrum em diguin alguna cosa sobre la llet d'ametlles. sino la setmana vinent ho probaré un cop hagi introduït aquests cereals. M'han dit que així serà més dolcet. I és que el pit és dolç i clar, donar quelcom no dolç xoca una mica, i a sobre la textura...
en fi. que li he donat el pit fa cinc minuts i em poso a fer-li el postre.
Demà o després us explico què tal.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |