4 activitats per fer en família aquesta tardor a Ponent

Tota l'actualitat a Socpetit i tots els vostres comentaris.
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6079
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

4 activitats per fer en família aquesta tardor a Ponent

EntradaAutor: Toni » dv. nov. 22, 2019 12:51 pm

Amb la baixada de temperatures tendim a quedar-nos a casa però els més petits demanen marxa nevi o plogui. Per això us proposem algunes caminades i activitats perquè tots junts gaudiu de l’entorn a través del senderisme o la bicicleta, descobriu nous indrets i us amareu de cultura.


Buscar or en família

El Centre d’Interpretació de l’Or del Segre de Balaguer organitza novament l’activitat 'Recerca d’Or en família', una proposta única, emocionant i molt divertida que convida els visitants a convertir-se durant una estona en autèntics buscadors d’or. L’activitat, que té una durada aproximada d’una hora, consta d’una visita guiada per l’espai expositiu per conèixer la història de l'explotació aurífera al riu Segre, seguit d’un taller de recerca artesanal d'or a la zona dels safareigs. A l'acabar, tothom s'emporta les partícules d'or que es troben durant el taller en un petit vial de plàstic que facilita el personal del centre

Imatge

Una visita pels refugis de la Guerra Civil

Una altra proposta per fer una escapada que desperti la curiositat dels més petits és fer memòria històrica a Agramunt. Descobriu el Pou de Gel i el refugi antiaeri que es troba sota el temple de Santa Maria d'Agramunt, un equipament singular a tot Catalunya -que forma part dels espais de la memòria recuperats pel Memorial democràtic- i que s'ha convertit en un símbol del qual va patir la població durant la Guerra Civil.

Imatge

Camins a peu pla

Una de les rutes que, sens dubte, ha de fer en algun moment de la seva vida tot ponentí, és resseguir el Canal d'Urgell en alguna de les seves sèquies i deixar-se fluir com l'aigua. Hi ha diferents itineraris, caminant o en bici. Us recomanem que feu la ruta en bici, ja que podreu visualitzar més tram del camí. Podeu sortir des de les Borges Blanques, on trobareu la 4a sèquia i 9 Salts, seguint una banqueta arbrada que fa cap a Juneda. I sense diferenciar una comarca de l'altra podeu continuar fins a Torregrossa on el recorregut s'enfila progressivament fins a la sèquia de la Serra, que ens ofereix unes boniques vistes de la plana. Després de passar pel Salt del Duran podeu dirigir-vos a Mollerussa. En el recorregut, que és molt pla i fàcil per tota la família, hi trobareu nombrosos salts d'aigua.

Imatge

Ribelles, un poble de conte

Descobriu Ribelles, un petit poble de la Noguera que pertany al municipi de Vilanova de l'Aguda i que forma part de la xarxa de pobles amb encant de Lleida. Una iniciativa que valora pobles únics i diferents de les nostres terres. El poble és molt petit, només té 20 cases, i per arribar al cap del turó cal pujar 564 metres per una carretera molt singular. Sens dubte, el castell és l'edificació insígnia de Ribelles. Aquesta obra medieval va ser restaurada durant els segles XV i XVI, mantenint bona part de l'obra medieval amb base preromànica i romànica. El fet que es trobi ubicat en la ruta de les invasions obligava als barons de Ribelles a participar activament en la política de conquesta i repoblació dels comtes d'Urgell.

Imatge

Font/Fotos: surtdecasa.cat | AMIC

Torna a “Actualitat a Socpetit”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::