CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

Llibres, tallers..

què ens ha semblat?

m'ha encantat!!!
0
No hi ha cap vot
m'ha agradat molt
0
No hi ha cap vot
m'ha agradat, està bé
1
25%
ni fu ni fa
3
75%
no m'ha agradat gens
0
No hi ha cap vot
 
Vots totals: 4
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Anna Maria » dj. abr. 25, 2019 10:18 am

ametista ha escrit:Anna Maria tu també estàs on fire! >.-<: >.-<: >.-<:

i la resta com ho porteu?



Bé, ja has llegit l'altra resposta, estic aguantant com una "jabata" ;-))) ;-)))
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: ametista » dg. abr. 28, 2019 1:33 pm

ara tinc una estoneta per comentar... l'última part! :b-)))

(ja tenia ganes d'acabar-lo :content: )

ATENCIÓ SPOILERS!!! LLEGIDA LA VUITENA PART!

aquesta última part és més curta i ens mostra ja la vida sense l'Anna...

per una banda parla del Sergei Ivanovich, que ja ha publicat el seu llibre i passa sense pena ni glòria... i no torna a coincidir amb la Varenka o no ho anomena... quina llàstima, semblava que hi havia algo entre ells i s'ho deixen perdre per no parlar????

per altra banda tenim al Vronski... trist i apagat... que s'apunta de voluntari a l'exèrcit per anar a lluitar contra els turcs... sense esperances de tornar, perquè ja no té res a perdre...

i finalment tenim a la Kiti i al Lievin, que acullen a la Dolli i tots els fills (perquè pel que diu sembla que ha engegat finalment a l'Stiva? per tema deutes, etc) i conviuen en família amb certa pau i felicitat... la Kiti es dedica plenament al seu fill (també té mainadera però a diferència de l'Anna ella sí dóna el pit al seu fill, el banya, hi juga...) i el Lievin segueix amb les seves dissertacions, fins al punt de tenir certa crisi existencial i acabar concluint que l'única cosa que li pot oferir la felicitat absoluta és Déu...

he de dir que tot i que la protagonista que dóna títol al llibre és l'Anna a mi potser m'agrada més el personatge del Lievin... té més profunditat, capacitat de reflexió... és veritat que té algunes mancances a nivell d'habilitats socials... i un punt masclista (entenc que per l'educació rebuda i l'època que viu) ...però m'ha semblat molt més interessant... no m'agrada tant el final aquest místic-religiós... és com si dels que per mi són els dos protagonistes la que ho fa malament (adulteri) acaba malament... i el que ho fa bé (matrimoni tradicional) es mereix el premi de la felicitat divina....

bé i fins aquí >.-<:
no puc posar que m'ha agradat molt perquè hi ha parts que se m'han fet moooolt pesades....i mooooolt llargues....... però el global del llibre i les històries que hi passen (tant d'amor com la crítica a la hipocresia aristòcrata i les diferències de classes) sí que m'han agradat i per això he votat "m'ha agradat, està bé" :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Raqueleta
:: dinosaure
Entrades: 8593
Membre des de: dt. juny 09, 2009 5:58 pm

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Raqueleta » dl. maig 06, 2019 2:33 pm

ATENCIÓ SPOILERS DE LES SIS PRIMERES PARTS

Jo he començat ara la setena part (que en el meu llibre crec que ni m’ha marcat que és la setena part, ho he vist als vostres comentaris). No estic comentant gens perquè amb tot el follón de les parts que no encaixaven no sabia ni com fer-ho i tampoc trobaria el moment, em temo…
Per moments se’m fa molt pesat, com dèieu vosaltres, les parts de caça i les eleccions. A altres moments m’agrada. A altres moments ni fu ni fa però no es fa pesat d’anar passant pàgines. En algun moment he pensat a deixar-lo però ara ja, pel que queda, l’acabo i podré dir que l’he llegit, però vaja, que ja sé que no passarà a formar part dels meus llibres preferits ni el trobaré a faltar quan acabi.

En comparació amb Emma que vam llegir fa poc, aquí tenen ocupacions, professions, els homes almenys, i les dones segueixen amb el mateix paper d’anar fent-se visites i actes de societat. Però, i suposo que serà més cosa del país que no de l’època, el tema de les relacions extramatrimonials i de com està vist socialment que l’infidel sigui l’home o la dona em fa ràbia.

L’Ana em fa certa ràbia també. Per una banda, és valenta. Tot i els valors de la societat de l’època, no és feliç i fa el que pot per canviar-ho però per altra banda es resigna a perdre el fill i li fa por demanar el divorci. Coi, si ja has caigut en desgràcia, com a mínim acaba de fer-ho, divorcia’t i casa’t de nou!
I el seu amor pels seus fills… paso palabra. Ha de deixar el fill, però la nena és tan mona que se’n mig oblida. I de cop recorda com estima el seu fill i com que no el té allà amb ella, la conclusió és que no pot estimar llavors a la seva filla…
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Anna Maria » dv. maig 10, 2019 10:57 pm

Boooones, només em queda la vuitena part per llegir, :p-) :p-) Potser em deixaré alguna cosa per comentar, però és que tinc molts apunts i no massa ganes d’escriure, :-:) :-:)
Segueixo pensant que injustament és tractada com a obra mestra, perquè penso que hi ha coses que es deixen d’explicar, que es donen per enteses, i altres hem de saber-ne fins al detall més intrascendent.

ATENCIÓ SPOILERS, LLEGIDA LA SISENA PART!

+ Quanta gent a “pan y cuchillo” que hi ha a casa de Lenin mentre la Kitty està embarassada! Però bé, en altres situacions també era normal, fins i tot quan paraven en alguna casa al mig d’un trajecte. Ho entenc, ara tot és més ràpid, tenim avions, Ave, cotxes... però no se’ns ocorreria tocar al timbre d’algú de per exemple Saragossa a mig camí per anar... al País Basc, ;-)))

+ Quina tallada de rotllo la relació sí que al final no entre Várenka i Sergei, no? Tens raó Ametista, perquè més endavant no podia ser?

+ Kitty no facis, Kitty no toquis,... això devia passar a les famílies riques només clar, perquè a les pobres les dones no ho tenien tan fàcil. Poso l'emoticó d'embarassada que feia temps que no el posava :-())

+ Què diuen, que els nens es posen a prendre el tè? A quina edat? Jorrrr...

+ Levin no se’l pot acusar d’infidel, tot i ser massa gelós, jutja al seu cunyat Oblonsky quan aquest li diu que flirtejar està fins i tot bé: “A quién hagrá besado ayer con esos labios?” Però de gelós sí que es passa, és que ni mirades diferents es poden fer. Però clar, en un moment en què una mirada semblava que havia de representar un matrimoni quasi establert, complicat trobo, no?

+ I més i més caça, que pesat!

+ Les reflexions que fa Dolly quan va a visitar Anna, primer li té enveja perquè fa molt bona cara, viu en un lloc bonic, ha decidit, tal i tal, però quan marxa ho fa perquè té moltes ganes de fer-ho i tornar a la seva vida.

+ Vaig trobar molt curiós quan parlen de l’hospital que generosament està fent construir Vronsky: no s’atendran parts, perquè no és una maternitat. S’atendran totes les enfermetats, menys les contagioses... Sí, molt generós, ell.

+ El tema de les eleccions, ho sento, un altre pal a més de la caça i les descripcions de l'església :-D

+ Comencem a veure que Vronsky s’ofega, que Anna està canviant cada dia, li demana més i ell no li pot donar més, i Anna em sembla que no sap el que vol.


ATENCIÓ SPOILERS, LLEGIDA LA SETENA PART!

+ La Kitty que no pareix, i el Levin que cada dia gasta més, però que curiosament pateix menys, com si es contagiés d’aquest estat tranquil de la resta de persones quan viuen a la capital de forma ociosa. Acaba tenint una relació amistosa amb Vronsky i tot, i Kitty s’ha d’aguantar el mal humor.

+ Sense religió no es podria educar als fills? NOoooo, que va....

+ Noies, jo crec que estem perdent el temps treballant, per què no anem de concert a mig matí?

+ I resulta que no només és Levin el gelós, que Kitty també, perquè quan ell li explica que ha anat a veure Anna... quin mal viure, jejejej

+ Pel que fa al part de la Kitty, doncs dolorós, i sense possibilitat de tanta assistència com tenim ara.

+ I el que fan amb Seriozha... apa, tu un psicòleg, a un cole que diria que és intern perquè no em queda clar, però l’actitud que ha après a tenir ell, oblidar-se de sa mare per no patir... :ufs:

+ Doncs si l’autor volia provocar angoixa amb aquest sí i no d’Anna amb Vronsky amb mi no ho ha aconseguit, més aviat se’m fa soporífer, i no inquietant. Està ben obsessionada, això em queda clar, i ja no li importa res. Tot és una porqueria, per no dir merda, jeje. Tothom s’odia, perquè allargar l’agonia... I a veure, es tira a les vies del tren o no? A mi no em queda clar :miko:

Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Martina20
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 565
Membre des de: ds. març 15, 2014 9:25 am

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Martina20 » dg. maig 12, 2019 9:05 am

Booooones!!!

Per fi acabat fins al final. Amen!!!

Spoilers. Llegit fins al final!!!

La història de l’Anna Karenina l’havia escoltada alguna vegada. Sabia la història d’amor a la Russia del finals del S XIX i el final tràgic. Creia per tan que tot el llibre seria sobre d’ella. Llegint-lo m’he quedat parada que hi havia també un gran personatge, en Levin que porten vides paraleles i encara que estan conectats en familia gairebé no es tracten mai.

De la història d’en Levin, poca cosa diré. Les seves inseguretats,les xerrades amb ell mateix, preocupacions, votacions, com funciona el sistema, etc se’m feia etern. El final em sorprèn una mica que després de tenir la crisis existencial com dieu, sembla que només es pensa que el pot salvar Déu. Només Ell li pot donar la felicitat i tampoc li dirà a la Kitty. El cert que aquest personatge i la relació amb la Kitty em posava una mica negre. Els seus mutus atacs de gelosia, malentesos, xerrades... semblaven un disc ratllat. Per aquesta parella però Si que hi ha felictat o equilibri.

Ara vaig a l’Anna. Sense cap dubte la història de l’Anna m’ha cridat molt més, m’ha tocat molt més. La seva passió per trencar amb les convencions socials de l’època és la seva condemna. I si, increïble que reconeixi que no estima a la seva filla, que no vulgui el divorci en un principi, que trii no voler veure el seu fill per marxar del país amb l’amant. Però tot això és part de la bogeria que incia sense retorn a la vida que tenia.

És una injustícia veure les diferències entre els homes i les dones. En Vronsky pot seguir fent la seva i segueix reclamant la llibertat i en canvi l’Anna és abandonada per la societat. Qui no es tornaria boja? No pot sortir de casa, ningú la vé a veure, no té el recolzament de ningú, ni de l’amant i no podrà veure més el seu fill.

L’exemple aquest de les diferències també és l’Stiva que és un vividor clarament, endeutat fins les celles, deixa a la dona sense calers però com que sembla simpàtic i cau bé doncs buenu, acaba guanyant una mica el lector. Quina barra!!

I en Vronsky, el cert que em va sorprendre que ell d’un altre manera també es vol morir i té un futur fosc ja que no li queda res per viure. A mi em semblava que amb la mort de l’Anna, com ella també creia, seria alliberat. És la imatge que em donava ja que si que l’estimava però es veia que se sentia atrapat. Amb la mort de l’Anna però que destrossat.

Tornant a l’Anna, els capítols últims de la seva vida on l’escriptor descriu la bogeria, aqui si que em van semblar fantàstics. Descriu perfectament la paranoia que sent en la seva profunda depressió. La seguim capítol a capítol i la cosa va escalant. Ella sap que la seva gelosia és irracional però és tan desesperant tot plegat que no hi pot fer res. No diu clarament en cap moment que es va a tirar a les vies però es present d’alguna manera la idea. Quan ja hi és, vaig “patir” amb ella quan a l’últim moment se n’empenedeix però ja no hi pot fer res perquè és massa tard.

Doncs si el llibre m’ha agradat? Doncs no gaire i no per l’història sinó per com està escrita, per encallar-se cada dos per tres en pensaments i per les repeticions. Serà una obra mestra per ser un testimoni de la vida a Rússia em aquella època però a mi se m’ha fet de vegades incomestible.
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Anna Maria » dg. maig 12, 2019 10:25 pm

Ueeeee, viscaaaa, ja he acabat l’Anna Karenina, que només me n’ha agradat el nom :content:

ATENCIÓ SPOILERS, LLEGIDA LA VUITENA PART

+ O sigui, se suïcida o no, l’Anna? No surt fins al cap d’una estona, després de parlar del llibre publicat pel germà de Levin, Sergei Ivanovich, i sembla que ho tregui a colació perquè com que Vronsky s’apunta voluntaria a la guerra de Sèrbia...

+ Resulta que l’Stiva està arruïnat i li demana a la seva dona que vengui la finca de la seva família per salvar el seu honor (o per continuar gastant, jejej). Levin aconsella a Kitty que per ajudar a la seva germana Dolly li cedeixi la seva part de finca, molt generós de la seva part, clar.

+ Levin aquí té el problema que no sap d’on ve, ni sap on va... (he recordat el “Pelegrí, Pelegrí” de malalts de tele, i més perquè no fa gaire l’Albert Om el va recordar en una entrevista)
L’altra gent que no té fe, que ha de creure, en la ciència? Si creu o no creu en Déu, si no sap perquè està en aquest món, si està a punt de suïcidar-se... I de sobte, la llum al final del llibre, pensava que es faria monjo i tot, vamos. Perdoneu, però és que tanta misticitat després de tanta crueltat per altra banda em fa venir basques.


ATENCIÓ SPOILERS, COMENTARIS GENERALS SOBRE EL LLIBRE

Doncs ja he dit que no m’ha agradat el llibre perquè es deixa trossos, com si fes salts en el temps. Això, quan t’explica el que li interessa de forma massa exhaustiva, em grinyola, ho hauria d’exposar. Més que res perquè desconcerta, queda com si “ho havia llegit o no?” . Com diu la Martina, no és l’argument en sí, sinó com s’exposa aquest argument.
Apunto aquí els fets que no em queden clars, realment:

+ Entenc que en una novel•la d’aquell temps no hi hagués l’explicació de la relació sexual, però no cal tampoc saltar que es donen un petó a la mà amb que Anna ja està embarassada, que també ho diuen de gairell i a partir de la conversa... molt estrany.

+ Quan Vronsky es dispara, no explica res d’on es fereix i com està, sinó que ho sabem més endavant i no pas gaire clar. Tampoc queda massa clar quan té l’accident durant la carrera de cavalls. Però sobretot que quedi clar com anava vestida la gent, molt incoherent la veritat.

+ El part d’Anna no s’explica gens, sinó el que passa al seu postpart, en canvi el de Kitty el veiem clarament.

+ Quan Vronsky i Anna marxen junts, no sabia jo que s’havien emportat la filla, fins més endavant que la nombren. Podria semblar normal que se l’emportessin, però els fets lògics no sempre ho són.

+ A Seriozha el posen en un internat? I sa mare, hi pensa o no hi pensa? No critico que no hi pensi, tot i que no és el meu cas hi ha mares de tota classe, més que res sembla un fet no explicat bé per l’autor.
+ Sobre el suïcidi d’Anna, acaba el capítol 7 que diu que la seva vida ha deixat de ser. És un tema principal al llibre, com és que al capítol 8 es parla d’aquest fet com si fos de casualitat perquè el germà de Levin es troba amb què Vronsky marxa de voluntari a la guerra de Sèrbia?

+ I finalment, perquè el llibre ha d’acabar amb la il•luminació de Levin? Si que ell i la seva dona són personatges importants dins l’argument del llibre, però jo hagués trobat més normal que acabés el llibre amb alguna cosa sobre Vronsky, o alguna reflexió sobre Anna, o quelcom així.

Teniu raó quan dieu que hi ha trossos que són molt bons, que exposa perfectament un món ple d’injustícies per les diferències de gènere. I sí, és cert que Anna és tot una rebel del seu temps, perquè és capaç de reconèixer que a cops troba a faltar el seu fill i a cops no, que no estima la seva filla com ho hauria de fer, i l’escalada de bogeria està ben exposada.
Hi ha alguna escena que em va resultar xula, alguna altra divertida... Per això encara em queda més sensació de regust, perquè la història hagués pogut ser millor explicada.
I ja em coneixeu. Aquest cop he llegit fins al final per tenir més elements de judici, però em sap greu pensar que mentrestant m’he perdut llibres que m’agraden més. Trobo fins i tot penós que hi ha persones que es creguin tan sàvies que pensin que “no ens podem morir” sense llegir tal o qual “gran obra de la literatura”, jo crec que sense aquest es pot passar.
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: ametista » dt. maig 14, 2019 2:59 pm

noies que bé que ja heu acabat el llibre!!! >.-<: >.-<: >.-<:

vinga Raqueleta, només faltes tu!

SPOILERS!
Anna Maria ha escrit:perquè el llibre ha d’acabar amb la il•luminació de Levin? Si que ell i la seva dona són personatges importants dins l’argument del llibre, però jo hagués trobat més normal que acabés el llibre amb alguna cosa sobre Vronsky, o alguna reflexió sobre Anna, o quelcom així

doncs vaig llegir en algun lloc que el propi Tolstoi va fer un camí similar cap a la il·luminació divina i que en certa manera el personatge del Lievin estava basat en ell mateix (i suposo que per això hi ha tants capítols sobre els seus pensaments i reflexions) entenc que si aquest és l'enfoc, pel Tolstoi la millor manera d'acabar el llibre era aquesta :content:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Anna Maria » dt. maig 14, 2019 6:06 pm

Ah, gràcies ametista! Ara ho entenc una mica millor. Llavors doncs, s'hagués pogut dir Levin de títol no? :content: :content: :content:
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Raqueleta
:: dinosaure
Entrades: 8593
Membre des de: dt. juny 09, 2009 5:58 pm

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Raqueleta » dv. maig 17, 2019 12:48 pm

Em queda molt poc per acabar-lo i tinc unes ganes de treure-me'l de sobre ja! És llarg però el pitjor és que es fa llarg, que hi ha llibres amb moltes pàgines que te'ls llegeixes que ni te n'adones... Aquí hi ha molta palla innecessària, totes les explicacions del camp, de la caça, de les eleccions, pàgines i pàgines durant el part de la Kitty (jo amb dos paràgrafs ja hauria entès la situació, la veritat).
Doncs això, que al principi no em costava tant però més cap al final ja estava farta de tots els personatges, o de gairebé tots. I pel "poc" que em faltava, doncs ja l'acabava, no?, però vaja, serà un clàssic però per mi no és cap obra mestra de la literatura... és un folletín de telenovel.la que no s'acaba mai...
Avatar de l’usuari
Raqueleta
:: dinosaure
Entrades: 8593
Membre des de: dt. juny 09, 2009 5:58 pm

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Raqueleta » dv. maig 17, 2019 5:06 pm

ATENCIÓ SPOILERS: LLEGIT FINS AL FINAL

Per fi l'he acabat!
Sense tanta palla, divagacions i explicacions farragoses no estaria malament. El punt de partida és interessant, un adulteri des del punt de vista de la dona en la societat de l'època i les injustes desigualtats. I cert que representa molt bé la progressiva bogeria i obsessió de l'Ana Karenina però estava ja tan tipa del llibre que se'm feia pesat.
I tot el monòleg interior del Levin al final m'ha sobrat i no treu cap a res. Si el llibre es diu "Ana Karenina", jo l'hagués acabat amb el suïcidi. Que, per cert, jo vaig veure clar que sí s'havia llençat sota el tren.

I sí, es pot viure perfectament feliç sense haver llegit "Ana Karenina"...
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Anna Maria » dv. maig 17, 2019 6:44 pm

Bones,
doncs si us voleu entretenir una mica llegint opinions semblants a les nostres:
http://unlibroaldia.blogspot.com/2010/0 ... na-de.html
https://meencantaleer.es/anna-karenina-lev-tolstoi/

A veure, si un llibre a mi no m'agrada jo ja en tinc prou, perquè a vegades no m'han agradat i no he pogut amb llibres que l'altra gent ha devorat (tipus els pilars de la terra, per exemple) però sempre va bé veure que no ets l'única.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: ametista » dt. maig 21, 2019 12:10 pm

a veure Anna Maria, jo crec que en certa manera tens més mèrit que cap de nosaltres perquè de seguida et plantes quan un llibre no et fa el pes i en canvi amb aquest has aguantat fins al final! >.-<:

Raqueleta totalment d'acord amb els teus comentaris :content: el llibre estaria bé però massa palla, ja vaig dir en algun moment que suposo que sense tot això seria considerada una obra normal, i és abarcar tots aquests altres temes tan extensament que deu fer que se la consideri una obra mestra.... sobre el que dius de folletín justament ho era! perquè es veu que es va publicar de manera periòdica en un diari durant dos anys... clar, deuria ser "has llegit l'últim capítol? que fort, està embarassada!" o "quin tostón l'últim capítol, amb el rollo de les eleccions" vaja, com els que ara comenten Juego de Tronos :content: i clar... després posar tot això junt en un sol llibre... buf!

Martina per mi també va ser un gran alleujament acabar-lo :r) i he de dir que algun paràgraf em vaig saltar ;-))) (justament dels capítols de les eleccions, per exemple) perquè bffff... es feia molt pesat!
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Anna Maria » dv. maig 24, 2019 5:35 pm

Oh, gràcies, gràcies :-()-) :-()-) ;-))) ;-))) :b-))) :b-))) >.-<: >.-<:
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Raqueleta
:: dinosaure
Entrades: 8593
Membre des de: dt. juny 09, 2009 5:58 pm

Re: CL març'19 - Anna Karenina (Lev Tolstoi)

EntradaAutor: Raqueleta » dc. maig 29, 2019 12:07 pm

ametista ha escrit:Raqueleta totalment d'acord amb els teus comentaris :content: el llibre estaria bé però massa palla, ja vaig dir en algun moment que suposo que sense tot això seria considerada una obra normal, i és abarcar tots aquests altres temes tan extensament que deu fer que se la consideri una obra mestra.... sobre el que dius de folletín justament ho era! perquè es veu que es va publicar de manera periòdica en un diari durant dos anys... clar, deuria ser "has llegit l'últim capítol? que fort, està embarassada!" o "quin tostón l'últim capítol, amb el rollo de les eleccions" vaja, com els que ara comenten Juego de Tronos :content: i clar... després posar tot això junt en un sol llibre... buf!

Què bo! No ho sabia! Doncs sí, si hi havia algú esperant amb candeletes el següent capítol i els deixaven anar les eleccions o la caça es deurien emprenyar força :P

Torna a “Club de Lectura”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::