Dubtes preinscripció escolar NEE

P3 P4 i P5 educació a l'escola i a casa.
Cuquita2016
Entrades: 3
Membre des de: ds. maig 11, 2019 1:45 pm

Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: Cuquita2016 » ds. maig 11, 2019 2:03 pm

Aviaa'm si algú em pots resoldre els dubtes que tinc sobre els alumnes amb NEE.

El sistema de preinscripció escolar és força transparent: surten les llistes amb els noms i la puntuació de tots els alumnes, posteriorment el número de sorteig i pots comprovar amb la llista al davant si has entrat al sorteig o no. Tot molt transparent fins que arribem a l'alumnat amb NEE. A partir d'aquí, transparencia nul·la i tot molt opac.

Desconeixement total si a la llista de l'escola que has posat en primera opció hi ha alumnat de NEE. No saben si ja estan apuntats a la llista i si pot ser que ja tinguin més punts. Si busques la normativa que regula les necessitats especifiques de suport educatiu, parla de discapacitat física, transtorn greu de conducta, discapacitat Intel·lectual, transtorn mental, discapacitat sensorial, malalties degeneratives, tea i situacions socioeconòmiques i socioculturals desfavorides. En l'últim cas, situacions socioeconòmiques i socioculturals desfavorides en cap moment s'explica quins criteris s'utilitzen, suposo que en aquests casos (no sé si és suposar molt) ja haurien de tenir més punts per ajudes. En cap cas tampoc s'explica el sistema d'adjudicació d'aquests places de NEE entre escoles: si una escola té 4 places i té 6 peticions, quins criteris s'utilitzen per asignar les dues places restants a una escola o una altre. Tot plegat molt poc transparent. No crec que sigui tan difícil incloure una columna on s'indiqui si l'alumne té NEE o no, bé que es publiquen i són públics la puntuació de cada alumne.

Al no publicar aquests criteris queden molts dubtes sobre l'assignació. L'alumnat nouvingut requereix de places de NEE? Amb quins criteris?

Evidentment tots aquests dubtes els tenim a l'haver quedat, per ordre, en una plaça que pertocaria a NEE. No sabem si l'alumnat d'aquestes places ja ens havien passat a davant per punts.

El dia 14 de maig surt la llista ordenada definitiva. Aquí sabrem els alumnes de NEE o fins quina data ens haurem d'esperar? Això és una agonia!

On ens haurem de dirigir per tal que ens expliquin i ens justifiquin com s'han assignat aquestes places (sobretot entre escoles). Pel que observo, les escoles concertades no omplen les places que tenen de NEE. Perquè no s'assignen places a aquestes escoles?
Libella
:: puça
:: puça
Entrades: 34
Membre des de: dt. abr. 09, 2019 4:16 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: Libella » ds. maig 11, 2019 9:35 pm

Hola Cuquita,

Jo també m’he trobat amb el mateix dubte. En teoria les places de NEE s’assignen per barris, es veu que ha canviat aquest any. Jo se que al nostre barri toquen 3 per classe, a la nostre escola 6 per ser de dues línies.
Quan vaig anar a mirar llistes em van dir que aquestes places encara es podien ocupar (fins a quan sembla ser un misteri), quan vaig dir que sabia que encara quedaven 3 lliures em varen demanar que com ho sabia, vaig comentar que a la preinscripció m’ho van dir que s’havien demanat 3 de NEE però tot seguit em van respondre que no, que això no ho podia saber.

En fi... jo també voldria saber més perquè tampoc em sembla transparent.
Cuquita2016
Entrades: 3
Membre des de: ds. maig 11, 2019 1:45 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: Cuquita2016 » ds. maig 11, 2019 11:15 pm

Una altre pregunta, sabeu si a la llista ordenada definitiva surten totes les opcions o només la primera?
lapampalluga
:: puça
:: puça
Entrades: 9
Membre des de: dc. abr. 03, 2019 2:53 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: lapampalluga » dg. maig 12, 2019 5:00 pm

Tinc el mateix dubte, entenc que si el dia 30 han d'oferir opcions a les families que no entren a cap de les escoles de la llista es perquè abans han de comunicar si s'ha entrat en alguna o no. Seria el més lògic al meu parer.

Respecte a les places de NEE jo també vaig estar buscant informació i no he trobat cap lloc on s'especifiqui criteris ni dates de preinscripcio ni res de res. És més, m'han explicat d'un cas d'una familia que ja tenia plaça asegurada a una escola durant el periode de preincripcio... o sigui que ja em faig una idea de com funciona el procés.
meferi
:: puça
:: puça
Entrades: 5
Membre des de: dl. abr. 15, 2019 12:51 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: meferi » dl. maig 13, 2019 9:02 am

Bon dia!!

acabo de sortir del Consorci d'educació BCN, pq em resolguessin dubtes.....

demà surt la llista ordenada, però simplement m'han dit que enlloc d'estar ordenada alfabèticament com fins ara, sortirà ordenada per número, i fins on s'entra.
Cal tenir en compte que pot ser que les places NEE no estiguin a la preinscripció, pq tenen l'opció de fer la preinscripció per una altra banda. Així que fins el dia 12/06 no surt la llista definitiva oficial.

Per altra banda, els que no hem entrat en 1ª opció, demà tampoc sabrem si hem entrat en alguna altra opció.... El dia 30/05, és la 2ª repesca, és a dir, si el dia 30/05 no rebem cap mail, vol dir que hem entrat en alguna de les opcions que hem posat a la llista, però no sabrem en quina. Ho sabrem el dia 12/06.
Si rebem el mail, doncs entrem en la 2ª repesca amb les places que han quedat lliures.
Libella
:: puça
:: puça
Entrades: 34
Membre des de: dt. abr. 09, 2019 4:16 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: Libella » dl. maig 13, 2019 9:33 am

Quin patiment. No entenc com intenten fer les coses de la manera més objectiva (assignant-nos números de desempat a l’atzar), el sorteig, etc... i després tot aquest “embolic” de NEE. Que puc entendre que necessiten anar per una via diferent en funció de les necessitats, que s’ha de valorar per especialistes, etc... però com dieu, transparència 0.

Nosaltres en teoria havíem entrat, però no tenim un número molt dolent, si les nostres 6 de NEE no estan a les llistes i s’omplen em penso que quedem fora. Crec que prefereixo no saber ara. Però no els hi costa res dir: hi ha 2/3/5 de NEE en aquesta llista o, per contra, no hi ha cap i s’han de tenir en compte.

En fi, esperarem, qui remei...

Gràcies per la info meferi!!
Avatar de l’usuari
LyD
:: tigre
:: tigre
Entrades: 707
Membre des de: dc. oct. 10, 2012 3:08 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: LyD » dl. maig 13, 2019 10:09 am

Jo crec que son molt poc transparents a les escoles per dues raons:
1. protecció de dades, no se qui parlava d'una columna per marcar les NEE. Impossible, això és informació confidencial i estic a favor, estaríem marcant els infants abans d'entrar a l'escola...
2. les pròpies escoles no saben si els hi derivaran un NEE que ha quedat fora de la seva primera opció, que podria fer fora a algú de la llista; així que és clar, no és volen mullar. Si et diuen que hi ha 3 sol·licituds NEE i et deixen tranquil, però després deriven d'una escola que ha tingut de més o algun tema de serveis socials i et quedes fora t'enfadaries amb raó amb l'escola no?

Igualment jo suposo que abans del 30 tindran tots els moviments fets, perquè el que no seria just seria que no et cridessin a segona volta perquè estàs dintre, i després al final et quedessis fora per les NEE i no haguessis pogut optar a segona volta. Això seria molt al·legable.
lapampalluga
:: puça
:: puça
Entrades: 9
Membre des de: dc. abr. 03, 2019 2:53 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: lapampalluga » dl. maig 13, 2019 11:35 am

Calculo que al nostre barri s’han quedat fora de la primera opció una vuitantena de families i que omplint les poques escoles que no han omplert en primera opció quedaran unes 50 sense plaça a la pública. D’aquí falta saber quants aniran a la concertada, però d’entrada els números són ben elevats.

Amb aquests números la possibilitat de que es fassin “bolets” sembla factible. Les meves preguntes són:

- Els bolets es decideixen abans del dia 30 de maig?

- Els bolets com s’omplen? amb les families que el dia 30 s’han quedat sense plaça a cap de les opcions de la seva llista o bé s’omplen abans tenint en compte les families que volien aquella escola i que no han pogut entrat en 1a opció?

Gràcies!
Avatar de l’usuari
LyD
:: tigre
:: tigre
Entrades: 707
Membre des de: dc. oct. 10, 2012 3:08 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: LyD » dl. maig 13, 2019 12:32 pm

Crec que els bolets s'han de decidir abans llistes definitives, però no abans de la segona ronda i s'omplen segons les peticions de les famílies i el sorteig.

És a dir si en llistes provisionals una família a estat assignada a la seva tercera opció però abans de les definitives s'obre bolet en la seva segona opció teòricament se l'assignaria; dic teòricament perquè a vegades el consorci aquest tramit el porta una mica malament. Jo recomano estar al cas de totes les modificacions que és facin.

Tot això ho dic segons el procés de l'any passat, no si algú a la sala te informació més oficial.
Libella
:: puça
:: puça
Entrades: 34
Membre des de: dt. abr. 09, 2019 4:16 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: Libella » dl. maig 13, 2019 1:26 pm

Lapampalluga ets de Sagrera/Navas-Congrés-Indians? T’ho pregunto perquè aquí es quedan fora una vuitantena i si n’hi ha un altre barri així em sembla un escàndol.

Jo entenc que als bolets entraran amb preferència qui tingui aquesta escola com a primera opció. Que tampoc em sembla del tot just però... em penso que ho faran així.
meferi
:: puça
:: puça
Entrades: 5
Membre des de: dl. abr. 15, 2019 12:51 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: meferi » dl. maig 13, 2019 2:53 pm

Hola!

jo sóc de Sagrera..

entenc que si hi hagués un bolet, s'ompliria amb els que el tenen en 1ª opció perquè són els que estan en la llista d'espera, no?? a mi m'han dit que ni que entris en 2ª o 3ª opció, sempre estàs en llista d'espera de les anteriors... és així??

i el tema augment de ratis? suposo q fins el 12/06 tampoc res, no?
Libella
:: puça
:: puça
Entrades: 34
Membre des de: dt. abr. 09, 2019 4:16 pm

Re: Dubtes preinscripció escolar NEE

EntradaAutor: Libella » dl. maig 13, 2019 3:52 pm

Sí això és veritat. A la xerrada del consorci ho van comentar que tu continues en llista d’espera fins al 5 de setembre que és quan es tanquen les llistes i que de fet normalment es mouen i bastant al setembre perquè sol passar que una família renuncia a la plaça i comencen a trucar als reserves però les famílies ja s’han organitzat de cara al curs que comença. Però clar, això també comporta un risc. En tot cas deien que l’important és matricular-se de l’opció que et dónen i després només és moure la matrícula de centre si et canvies perquè et truquen de llista d’espera mentre que si no et matricules perds el dret a llistes d’espera (això a P3).

Ampliació de ràtios a les escoles del barri fa uns anys que n’hi ha, només has de veure les places que hi ha a p4, p5, 1ER a les llistes de places vacants, però això són 1 o 2 infants per classe, no gaire més.

Torna a “Educació Infantil”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::