BLW, problemes logístics!

Cereals, fruita, verdura, carn i peix.
AnnaGR
:: puça
:: puça
Entrades: 25
Membre des de: dg. feb. 11, 2018 8:15 pm

BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: AnnaGR » dg. abr. 14, 2019 8:58 am

Bon dia!

El meu petit ha fet ara 8 mesets, vam començar als 6 mesos amb AC, i fem lactància materna a demanda també es intolerant a la proteina de llet de vaca. Tant la gastroenterologa com la seva pediatra ens van recomanar començar amb triturats i cereals de farmàcia. La veritat es que ho vaig provar, cereals els holle, però no li agrada massa i el puré tampoc... així que hem provat el BLW i la veritat es que el nen gaudeix molt més menjant encara que mengi menys. Una de les coses que ens passa es que quan agafa algunes verdures amb la mà com el carabassó o la patata se li aixafen pel camí i no se les ppt menjar bé, llavors s'enfada i ja hem abocat. Us passa a vosaltres? Que feu per ajudar-los? Una altra cosa que em preocupa es que com menja menys que si li dono puré la pediatra em va dir que podria tenir falta de ferro... Què en penseu? Gràcies per avançat!!
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: Anna Maria » dg. abr. 14, 2019 10:58 am

Bones guapa!
A veure, jo no vaig fer BLW. No hagués pogut tampoc, a l'any l'Isaac la galeta se li encallava al coll! :-o00m
Però respecte a això que comentes de la falta de ferro, el "problema" no és exclusiu de la BLW, perquè jo vaig donar purés combinant-ho amb LM i va tenir falta de ferro. Pot passar, al canviar a l'alimentació mixta. Amb l'Isaac ho vam detectar en una revisió de pes, que s'havia estancat molt, a diferència que quan sols feia LM que augmentava força. Llavors vam fer un anàlisis i va sortir fluixet de ferro, i li van donar un suplement. Al cap d'uns mesos ja estava solucionat! També em van recomanar que al triturat li posés més vegades vedella, i que quan coincidís amb la vedella li donés taronja (amb el medicament també) perquè fa que el ferro s'absorbeixi millor. En el teu cas, doncs no sé si li dones vedella a trossets, els hi pots tallar a trossos molt petits i podries provar de fer un triturat amb vedella i pastanaga bullida, deixant-ho poc triturat, que fos grumollós, a veure si s'ho menja.
Pel que fa a què se li aixafen la patata i el carabassó... A veure. Pel que fa a la patata, hi ha moltes classes de patata, i n'hi ha que són "farinoses" i tenen tendència a desfer-se més. Quan vagis a comprar, busca una de les següents varietats: Quenebec, Agata, o Lucinda (la segona jo la trobo a la cadena Plus). Jo la patata, si la faig amb mongeta verda, la poso més tard. Pel que fa al carabassó, el pots bullir un pelet menys estona (jo el bullo 20 minuts a 7,5 de la vitro d'inducció, però cada màquina va diferent, ves provant) i el bulls en talls més grossos, per exemple un carabassó tallat en tres parts només. Després ja els hi podràs tallar més petits per posar-los al plat i que li sigui còmode per agafar i que li càpiguen a la boca. També pensa que la verdura menys bullida té més vitamines.
A veure si t'he pogut ajudar, ja diràs!
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: Anna Maria » dg. abr. 14, 2019 11:00 am

Ah! ara que recordo, jo al principi donava la verdura i tall per dinar, i la fruita per berenar. Per sopar fèiem popa només. A partir d'això del ferro també vam passar a donar sopar, i la popa per dormir (o durant el dia, ja saps, ;-))) )
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Ally83
:: conillet
:: conillet
Entrades: 352
Membre des de: dv. nov. 04, 2016 6:55 pm

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: Ally83 » dl. abr. 15, 2019 9:45 am

El ferro es troba a la carn i a algunes verdures, durant els 6 primers mesos els bebes tenen una reserva de ferro suficient, però a partir dels 6 baixa i x això és comença amb l’alimentació complementaria. La llet materna no te ferro.

Els cereals abans sempre es donaven xq tenen ferro, ara es preferible la carn o el peix, si menja 30-40 gr al dia i va be de pes jo no em preocuparia, amb blw li pots fer en hamburguesa, a trossets.

Jo per eixemple la meva tb te 8 mesos i fem lactancia artificial, pren un bibi amb cereals, dina triturat xq li dona la yaya, i el berenar fem blw de fruites, que intento sempre posar tronja o mandarina.
Desembre 15 Positiu
Gener 16 Abort espontani
Finals 2016 3 IA’s fallides
Maig 2017 FIV 4 embrions- transfer 2 20/5/2017 0 congelats- 31/05/2017 Abort bioquimic
Octubre 2017 2 embrions bons DGP
28/11/2017 transfer 1 embriò
9/12/2017 beta positiva
31/07/2018 neix la nostra petita
20/05/2019 te +
AnnaGR
:: puça
:: puça
Entrades: 25
Membre des de: dg. feb. 11, 2018 8:15 pm

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: AnnaGR » dl. abr. 15, 2019 1:21 pm

Hola!

Ell ha pres suplements de ferro pq quan va néixer (35 setmanes) va fer una mica d'anèmia. Ara en poc suposo que farem la darrera analítica de control pr ja se li havia normalitzat. Els cereals de farmàcia duen ferro pr els holle que jo li donava no...De tota manera com tampoc se'ls pren gaire bé ho substituirem per una mica de pa, flocs d'avena ... De carn i peix en menja pr li he d acabar donant jo a trossets, sinó li acaba caient al damunt i s'enfada, com amb la patata. Provare amb els tipus de patata que comentes Anna Maria, potser són més duretes i no d'aixafen tant. La veritat és que tot i que encara no té ni una dent té gràcia, sembla que mastegui i tot!!

Jo també li dono força taronja ara que és el temps Ally, a mes que es cert que ajuda a absorbir el ferro. Lo de les hamburgueses és bona idea per donar-li la carn...ho provaré!

Gràcies noies!!
Avatar de l’usuari
Ally83
:: conillet
:: conillet
Entrades: 352
Membre des de: dv. nov. 04, 2016 6:55 pm

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: Ally83 » dl. abr. 15, 2019 2:21 pm

Anna pensa que d’aquí res farà pinça, la Paula ha començat aquesta setmana te 8 i mig, i els hi va molt millor x agafar el menjar, i els trossets petits!

Hamburgueses, mandonguilles (li pots fer amb salsa de verdures) o barrejat amb pasta (cereals), o amb llegums que tambè duen ferro!

Segur que esta perfecte!!

Una abraçada!!
Desembre 15 Positiu
Gener 16 Abort espontani
Finals 2016 3 IA’s fallides
Maig 2017 FIV 4 embrions- transfer 2 20/5/2017 0 congelats- 31/05/2017 Abort bioquimic
Octubre 2017 2 embrions bons DGP
28/11/2017 transfer 1 embriò
9/12/2017 beta positiva
31/07/2018 neix la nostra petita
20/05/2019 te +
crunchi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1349
Membre des de: dj. ago. 08, 2013 12:51 pm

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: crunchi » dl. abr. 15, 2019 5:57 pm

Hola,
Primer de tot dir que amb 8 mesos i fins el 1r any de vida del bebé, l'aliment principal és la llet, sigui materna o artificial. Crec que això ha de quedar molt clar perque sino perdem el nort. I sobretot, si vols fer BLW crec que és molt important entendre el concepte, doncs va mes enllà de diferencia entre sencer i triturats.

Nosaltres vam fer BLW perque el meu fill tenia molt interés en el nostre menjar des del principi (ell estava preparat i ell volia, cosa basica per fer BLW) i per mi va ser lo més pràctic i natural. Es un procés evolutiu, i sorpren lo rapid que aprenen i lo bé que ho fan!! Comences donant fruita, ell la toca, juga, se li escapa, li cau.... potser el 1r dia menja la meitat del platan, i potser a l'endemà ja és capaç de menjar-se'tot. O no, no ho sé, depen de cada nen. Però és tot un procés maduratiu, que va mes enllà de si s'ho acaba tot o no, perque ell té tot l'aliment base en la llet. Per tant, partint d'aqui, no has de patir pel ferro ni altres vitamines.
Com deia, el BLW treballa aspectes tan interessants com que sigui el bebe qui decidexi quina quantitat de menjar vol, que sigui conscient de que mossega-mastega-empassa aquell aliment (en un triturat nomes traga), que mengi el mateix aliment que els adults, que el bebe estigui integrat en la dinamica del dinar o sopar (integrat a taula), l'autonomia en fer servir els utensilis com la cullera (mes endavant, clar). En fi, mooooltes avantatges té el BLW.

Si el nen "juga" amb el menjar, no passa res, perque allò que menja no és l'aliment principal. Que el nen es frustri perque li rellisca un menjar forma part del procés en aprendre a menjar. Mica en mica ho aprendrà a agafar bé i no es frustrarà.

El meu nen amb 21 mesos menja de tot (el peix li costa mes, ho admeto) amb molta autonomia. Avui el meu pare flipava perque el nen s'ha menjat la sopa ell solet. :-D

Jo no estic a favor de les papilles de farmacia. Si vull donar cereals dono arros, civada, semola de blat, pasta... que és més natural, més sa, (economic!) i en definitiva, és el que menjem els adults a la nostre vida. Volem que el nen mengi menjar de veritat o volem donar papilles? Jo entenc el BLW com que vull oferir al meu fill menjar real.
I a nosaltres l'enfermera també ens va dir que fessim un platan i una poma triturada amb una galeta Maria. Obviament no li vaig fer cas, em va semblar super incoherent. No podem donar sucre als bebés i li posem una galeta María carregada de sucres i Oli de palma???? Va home va!!!

El meu consell es que segueixis el teu instint i facis el que creguis que més us convé. Informa't molt, mes enllà dels venedors de cereals.... si els vols donar, dona'ls, però que sapigues per què els dones. No perque t'ho diu la pediatra, que sovint estan mega desfassades informant-nos. :-()-)

Edito per afegir que sincerament no crec que tinguis cap problema logistic. Ens creen problemes on no n'hi han. Si el bebe rep la llet com a 1r aliment, tota la resta és complementari. Fent BLW no menja menys quantitat que si li donguessis triturat, crec que està mal enfocada aquesta idea. El nen menjara el que cregui que ha de menjar, s'ho mengi ell o li donguis tu amb cullera. Poder li tritures 4 aliments i nomes menja 2 cullerades. No sé si m'explico.
Imatge

Imatge
Beikost
:: rateta
:: rateta
Entrades: 181
Membre des de: dc. maig 31, 2017 8:58 am

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: Beikost » dt. abr. 16, 2019 9:21 am

Molt d'acord amb la Crunchi, nosaltres sí que vam fer BLW, per dir-ho a la moderna, vull dir que jo no coneixia el terme però sí que tenia molt clar que no pensava fer dos menjars diferenciats, tampoc pensava donar-li "papilles" quan jo no m'ho menjaria, em semblava d'una hipocresia brutal, i finalment també volia inculcar des del principi el valor de menjar a taula amb tothom i compartint el mateix menjar. Després vaig començar a llegir sobre BLW i vaig descubrir un altre valor que no m'havia plantejat, el de l'aprenentatge: amb el BLW aprenen a manipular el menjar amb els dits i més endavant amb els estris, i també aprenen a mastegar, a empassar, aprenen inclús a què cal fer si un s'ennuega, és a dir, cal deixar que s'ennueguin per que ells puguin aprendre a solucionar la crisi, ja sigui tossint o inclús vomitant.

Amb tot això vull dir... que que se li caigui el menjar i s'enfadi, no encerti la boca, etc. etc. és normal i el que s'espera, és part de l'aprenentatge. La meva petita al principi inclús intentava menjar-se la sopa amb els dits...! I sobre que mengen menys... Home, no ho sé, què és menys? No sé on vaig llegir que el seu estómac quan son tan petits és de la mida d'un platan, cosa que vol dir que esperar que es mengi una crema de verdures, una hamburguesa i un bol amb fruita tallada és ser molt optimista... I dic jo, si realment realment ha menjat menys de que hauria hagut de menjar i s'ha quedat amb gana, això és també part de l'aprenentatge, oi? Ja menjarà més la propera vegada, quan se n'enrecordi.

Ànims doncs, amb el BLW! Ningú ha dit que sigui un camí de roses, però jo ho trobo més fàcil logísticament parlant* i també més reconfortant i inclús divertit que no pas seure durant una hora donant un plat de farinetes a un bebè que s'hi nega.
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: Anna Maria » dt. abr. 16, 2019 11:41 am

Bones de nou,
em sap greu, però jo vaig donar consells sobre com deixar la patata i el carabassó més bé per poder menjar. Sé que no voleu atacar, però m'he sentit atacada. Perquè la nostra companya ens preguntava temes logístics, i això s'ha convertit en un "els que donem BLW sóm fantàstics".
Cadascú fa el que li sembla més convenient, de la mateixa manera que jo encara dono popa a l'hora de dormir i hi ha mares que han decidit donar biberó des del primer dia, i jo no dic que res estigui més bé.
NO he enganyat al meu fill per donar-li puré, de fet jo ara que sóc adulta prefereixo el puré de carabassó al carabassó a trossos, tot i que a ma fill li dono a trossos perquè a ell li agrada més així.
NO li vaig donar BLW perquè jo vaig creure oportú donar-li primer triturat, i com vaig dir, ni que ho hagués volgut hagués pogut, perquè l'Isaac és menjador i s'ennuegava amb tot, i punt. I li alternava donant-li trossos per veure que anava fent, també, perquè una cosa no treu l'altra, perquè jo era la primera que volia que mengés com nosaltres. I sempre ha menjat assegut amb nosaltres. I va començar amb coberts sol a l'any i mig, i no és potestat de la BLW.
Perquè totes, totes ho fem bé, o si més no, ho fem el millor possible. Per tant, vigileu, perquè el BLW i el triturat pot convertir-se en el mateix debat penós que popa sí o popa no.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Beikost
:: rateta
:: rateta
Entrades: 181
Membre des de: dc. maig 31, 2017 8:58 am

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: Beikost » dt. abr. 16, 2019 12:19 pm

Hola!

No m'he explicat bé, potser el to ha quedat massa alliçonador, em sol passar en el mitjà escrit, res més lluny de la meva intenció, disculpa'm! El que volia dir és que em sembla fantàstic si es donen farinetes, triturats, biberó, teta, etc. El meu comentari anava dirigit als moments en que es fa BLW, i el que pretenia dir és que precisament s'espera que li costi agafar el menjar al principi, amb 8 mesos és força petit i no recordo quan comencen a provar de fer servir la forquilla... sobre l'any, any i poc? I doncs això, que si, des del meu punt de vista el BLW va d'això, d'aprenentatge, entenc que no s'ha de fer res o, si de cas, canviar d'aliment, pastanaga i coliflor, per exemple.

Sobre el comentari últim, era un comentari més personal, jo les vegades que em posava (i em poso, encara) a donar-li el menjar, ho trobo esgotador mentalment i sempre acabo cridant, que si vols fer el favor d'obrir la boca, etc., la petita també acaba enfadada i no menja a gust si és que acaba menjant alguna cosa, perquè tossuts ho son un rato. Per això dèia que, el BLW pot semblar més complicat però jo trobo que és just el contrari.

Espero que ara m'hagi explicat, una abraçada!
Avatar de l’usuari
Ally83
:: conillet
:: conillet
Entrades: 352
Membre des de: dv. nov. 04, 2016 6:55 pm

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: Ally83 » dt. abr. 16, 2019 2:34 pm

Caram quants comentaris!!

Jo el que deia és que no tots els nens son iguals, i si amb blw et pots trobar falta de ferro, no en tots, xo si algun cas. La meva menja fantastic, a trossos o triturat no costa res que mengi, i si fos per ella es menjaria tot el que hi ha a la taula, així que no crec que sigui x triturat o blw sino que és el caracter del nen. Com que el dorm 10 hores a la nit, o el que gateja amb 6 mesos...

I que al final cadascú ha de fer el que vulgui, jo vaig pendre farinetes fins als 6 anys i no he tingut cap problema així que tampoc cal demonitzar res, al final ara no li donen papilles i amb 5 anys li donen cereals de capsa que venen a ser el mateix.....

La llet (materna o artificial) ha de ser el seu principal aliment fins l’any, i de fet només s’hauria de completar amb 30 grams de proteines, la resta d’aliments (fruites, verdures, cereals, llegums) s’introdueixen x ensenyar al nen a menjar. Així que en general el que em de fer és no capficar-nos!!
Desembre 15 Positiu
Gener 16 Abort espontani
Finals 2016 3 IA’s fallides
Maig 2017 FIV 4 embrions- transfer 2 20/5/2017 0 congelats- 31/05/2017 Abort bioquimic
Octubre 2017 2 embrions bons DGP
28/11/2017 transfer 1 embriò
9/12/2017 beta positiva
31/07/2018 neix la nostra petita
20/05/2019 te +
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: Anna Maria » dt. abr. 16, 2019 6:39 pm

Bones,
disculpeu, potser jo he anat massa ràpid llegint i no he entès el sentit.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
AnnaGR
:: puça
:: puça
Entrades: 25
Membre des de: dg. feb. 11, 2018 8:15 pm

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: AnnaGR » dt. abr. 16, 2019 8:37 pm

Gràcies per respondre noies!

Totes teniu raó i ho comparteixo, no crec que hi hagi una opció millor en si mateixa sinó en funció de les circumstàncies: nen/a, familia...Jo la veritat es que vaig voler provar blw pq em sembla coherent pr també us he de dir que hi ha moments en què cedeixo una mica i acabat donant-li jo menjar. Avui, sense anar més lluny, he fet peix i li agrada molt, se'l volia menjar pr no se n'acabava de sortir pq se li desfeia aixi que l'he anat ajudant a posar-se'l a la boca. No sé si ho faig bé o no pr el nen tot i haver fet pit primer tenia gana i he actuat com m'ha semblat coherent. .. Totes intentem fer-ho lo millor possible, tot sigui per aquests bombonets, oi??

He probat la patata kenebec, molt millor, la veritat que no es desfà tant tot i que se li ha trencat un tros més gran i m' he angoixat una mica. La veritat es que passo nervis eh i més quan tin algú per la vora com la meva mare que repeteix "maree, s'ofegara, Déu meu!". Aaix, llavors jo em faig petita... Us passa a vosaltres??
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: BLW, problemes logístics!

EntradaAutor: Anna Maria » dc. abr. 17, 2019 9:47 am

Bones,
sempre tindràs algú a la vora que pensarà al contrari que tu, Anna, i que et farà dubtar. Tu endavant!
Per cert, ajudar-lo... jajajaj jo tinc un fill de 4 anys que quan es posa morrut o està cansat no vol menjar sol, i l'ajudo. No passa res!
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?

Torna a “Els aliments”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::