Dorm molt malament

Comenta les teves experiències, alegries i dubtes.
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Dorm molt malament

EntradaAutor: jaruma » dg. abr. 08, 2018 6:04 am

A veure si algú em pot ajudar a millorar el descans del meu fill (i de retruc el meu).

Té quasi 4 anys ja, el llit el té enganxat al nostre, i gairebé sempre ve amb nosaltres (bé, amb mi, perquè el pare prefereix quedar-se al sofà i dormir). També pren pit encara.

En tota una setmana, potser hi ha una o dues nits que dorm bé: pren pit a l'adormir-se i al despertar-se al matí, i dorm seguit tota la nit. La resta de nits és un nervi, fa patades, cops amb les mans, frega les dents, no acaba d'agafar el son profund, i el que és pitjor, a les 6 del matí (o abans) ja es desperta totalment, es posa a parlar, a dir que té gana, pipi, etc. i ja no hi ha qui l'adormi.

He provat a posar-lo a dormir més tard, i se segueix despertant a les 6. Posar-lo a dormir més aviat (normalment dorm cap a les 8:30, perquè no vol fer migdiada i va molt cansat) i sembla que alguns dies dorm millor, però es desperta igual d'aviat.

No sé què fer. El pare diu que el provem de posar a dormir tard cada dia, fins que comenci a despertar-se més tard, però va tan cansat que em sap greu, sobretot tenint en compte que a les 6 ja estarà despert. Però si ha de funcionar ho faré.

També es pot fer el contrari, posar-lo a dormir a les 7, i que almenys així dormi les hores que li corresponen, però és una mica inviable portar aquest horari en aquest país. Però si cal ho faré.

També puc portar-lo a dormir a la seva habitació, si em dieu que pot ajudar. Però penso: si segueix igual de nerviós necessitarà el llit envoltat de barreres perquè si no caurà, amb les voltes que fa, i cada dos per tres m'hauré de llevar a calmar-lo (si no dorm millor).

O treure-li el pit, que ja va sent hora i ja en tinc ganes, però no sé fins quin punt ajudarà.

O portar-lo a un especialista?

Algú s'hi ha trobat i em pot recomanar alguna cosa? Val a dir que jo sóc molt nerviosa i ell ha sortit a mi, i que jo de petita també dormia malament. Però potser es pot ajudar d'alguna manera. Qualsevol idea serà benvinguda!
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Dorm molt malament

EntradaAutor: Anna Maria » dg. abr. 08, 2018 11:03 am

Hola guapa!
Et comento això perquè m'hi he trobat fa poc amb el meu fill. Per això et pregunto:
- Quan dorm ronca?
Ho dic perquè l'Isaac va començar a fer-ho i fins i tot va haver-hi un dia que dels mateixos roncs es despertava. Em van dir que tenia les amigdales una mica grans. Llavors, com que per la banda de la meva parella en són propensos, vam mirar el tema de les amigdales i els carnots. I és aquí on vaig. Em van fer grabar un vídeo de com respirava dormint i també vaig haver de contestar un qüestionari, i entre els ítems que em preguntaven hi havia el tema de desperar-se durant la nit, moure's molt, si quan es despertava durant la nit li costava tornar-se a dormir, etc etc. En el seu cas, tot i que ronca encara (menys i des de que ha pres antibiòtic aquesta setmana sembla que li han marxat els mocs...) no farem res perquè tot i que té una mica les amígdales grans (que també em van dir que era normal en aquesta edat i més si el nen apunta que serà una persona "gran" de mida) no ha fet otitis ni amigdales de repetició, només ha tingut una otitis de molt bebè i d'amigdalitis no n'ha tingut mai. I el teu fill, n'ha fet forces?
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Dorm molt malament

EntradaAutor: jaruma » dg. abr. 08, 2018 1:32 pm

Hola Anna Maria!

Ostres, doncs algun dia ronca, si està refredat, però normalment no. El que sí que, des que ha començat l'escola, ja ha tingut 3 otitis. Abans cap ni una. Llavors pot estar relacionat?

Una cosa que sí que li passa és que molt sovint el nas li fa soroll al respirar a la nit, com si el tingués mig tapat. I llavors es mig desperta enfadat, fa patades, plora, etc. Això últim li ho vaig dir a la pediatra i em va dir que li posés suero abans de dormir (cosa que ja faig, i no serveix de res). També li poso humidificador d'aire fred a les nits.

Una altra cosa curiosa és que, en els estranys dies en què fa migdiada, aquesta la fa bé. Tranquil, sense moure's, fins i tot el puc tapar i no es destapa. Encara que dormi 3 hores.

Aish, no sé, haurem d'anar al pediatra suposo.

Gràcies per la resposta!!
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Dorm molt malament

EntradaAutor: jaruma » dg. abr. 08, 2018 1:34 pm

Recordes algun altra dels ítems que et preguntaven? És que m'he quedat dubtant. També ha tingut dues amigdalitis aquest any, però tot ho he atribuït al cole, perquè abans no s'havia posat mai malalt.
Rossinyola
:: pantera
:: pantera
Entrades: 806
Membre des de: ds. maig 21, 2011 11:05 am

Re: Dorm molt malament

EntradaAutor: Rossinyola » dg. abr. 08, 2018 8:25 pm

hola, entenc la desesperació perquè és esgotador. Els meus han sigut molt mal dormidors també. Jo t'explico el que he observat, i que em resistia a fer però ha anat millor per a tots. Primer, deslletar de nit. Això ho vaig fer amb la gran quan tenia 2 anys perquè estava embarassada del petit i no em veia en cor d'anendre'ls a tots dos per la nit, així que el meu home es va començar a encarregar dels desperatrs nocturns, i van disminuir moltíssim. Amb el petit el vaig deslletar gairebé als 3 anys també per esgotament, i el mateix, va començar a dormir més seguit.
L'altre tema que ha estat la clau, és dormir a la seva habitació. A mi això em feia molta pena, ella tenia el seu llit enganxat al nostre, i tot i els despertars, m'encantava tenir la meva filla al costat. Unes setmanes abans de fer els 4 anys, ella em va demanar la seva habitació, jo gairebé plorant, :-D Ii vam muntar la seva habitació durant un cap de setmana i va ser oli en un llum. A vegades encara ara si està fluixa o malalta vé amb nosaltres i li respectem, segons com, a mitja nit la portem al seu llit quan ja està molt adormida, però en general quan va canviar a la seva habitació també va començar a fer les nits senceres.
Ara el petit té 3,5 anys, dorm en un llit enganxat al nostre també. A les vacances de setmana santa en que estavem en un apartament en que hi havia dos llitets en una habitació, no hi va haver més remei, i suposo que com que estava amb la seva germana ho va acceptar. També va dormir suuuper bé, molt millor que amb mi, i jo millor també, perquè amb mi busca contacte constanment mentre dorm. I ara en poques setmanes li muntarem un llitet amb la seva germana, a veure com va. Ja et dic que potser no és això i jo mateixa em vaig resistir durant molt de temps a fer aquests canvis, pero almenys en el nostre cas, a ells els veiem que s'han relax.
Imatge

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Dorm molt malament

EntradaAutor: Anna Maria » dg. abr. 08, 2018 9:36 pm

jaruma ha escrit:Recordes algun altra dels ítems que et preguntaven? És que m'he quedat dubtant. També ha tingut dues amigdalitis aquest any, però tot ho he atribuït al cole, perquè abans no s'havia posat mai malalt.


Bones de nou guapa,
he trobat el qüestionari per Internet, és aquest:
https://www.sjdhospitalbarcelona.org/si ... _bruni.pdf

Representa que és perquè ajudi al pediatra a descartar un possible trastorn del son. És un qüestionari fet per a totes les edats, per tant potser preguntes com "té malsons que no recorda el dia següent" jo no la vaig poder contestar. és més o menys, només perquè es faci una idea de com són les nits.

De tota manera, tu comentes que quan fa migdiada no ronca i està molt tranquil·let, per tant podria ser una altra cosa ben bé, perquè pel que fa als roncs quan l'Isaac ronca ho fa també durant la migdiada. Parlant de migdiada... dius que a vegades la fa de 3 hores? Jo més aviat el que faria, per veure-ho bé, és apuntar en una espècie de quadrant si coincideix que ha fet una migdiada llarga amb un dormir més intranquil, i llavors si es confirma el que faria jo és provar de reduir la migdiada. Eliminar-la del tot no perquè si s'adorm és que ho necessita, però despertar-lo al cap d'una hora i mitja o així, i ho faria paulatinament, és a dir, no passar de deixar que dormi les 3 hores si ho necessita a despertar-lo "zas" a l'1 i mitja sinó anar reduint l'estona.
També et pregunto si fa alguna activitat de moure's a part del moviment que fa a l'escola. Ho dic perquè ma cunyada, en el cas dels dos nens (el gran en té 8 i el petit en farà 4 al juliol) els té molt moguts i al que a ella li ha funcionat mig bé és apuntar-los a futbol (el gran dos dies a la setmana i el petit un dia) i també van a la piscina els divendres. És a dir, fer-los fer activitat física que els cansi perquè dormin millor.
Com diu la Rossinyola, jo també he sentit mares que han notat canvi en la manera i la durada de la son dels seus fills quan han passat a dormir sols. I en mares que no feien popa a la nit en aquell moment, fins i tot algun cas de mares que sempre havien donat biberó però dormien a la mateixa habitació i que al canviar-los han dormit més hores seguides.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Dorm molt malament

EntradaAutor: jaruma » dc. abr. 11, 2018 9:15 pm

Rossinyola, jo també em resisteixo molt al canvi, buf! Em costa renunciar al contacte, a dormir juntets, etc. Però si ha de servir perquè dormi millor, s'ha de fer. El problema és que no ho tinc del tot clar, però tard o d'hora s'ha de fer igualment. Nosaltres estem a un pis de 2 habitacions, i la que no és el dormitori és on hi ha totes les joguines i els trastos de casa. Ara li diem "l'habitació del mig", però començarem a dir-li que és la seva. Posarem ordre, decorarem, traslladarem el llit... i a veure. Jo avui li he explicat que farem tot això, i que així, quan ell vulgui, doncs anirà a dormir a la seva habitació. I m'ha dit "i tu on?" perquè clar, ara dormim els dos junts, i el pare al sofà! No és gaire sostenible la situació tampoc A poc a poc anirem posant ordre, a veure si l'ajuda en el son. Gràcies!

Anna Maria, gràcies pel qüestionari! Això dels carnots queda totalment descartat, m'he fixat aquestes nits i sempre respira pel nasset, quasi sense fer soroll. Només ronca si es refreda molt.

Les migdiades de vegades les fa de 3 hores perquè tenim comprovat que no li afecten la son de la nit. Aguanta despert una horeta més a la nit, i després dorm millor. Per tant suposo que en el fons el seu és un problema de nervis. Si es relaxa a la tarda, a la nit dorm millor. Una cosa curiosa és que, les nits que està molt nerviós, com avui (sol coincidir que ha anat a veure la iaia, i s'esvera molt), si el porto al sofà es relaxa quasi instantàniament, i dorm millor. No sé, coses rares, el cas és que avui dormirem al sofà :-D
I això de l'exercici que em comentaves, no fa cap extraescolar encara, però si el volem portar a passejar, o al parc, etc. li passa que va tan cansat, que no té ganes de res! Se li nota que li falten hores de descans.

Aish, en fi. Ho comentaré a la pediatra, intentaré que faci més exercici, treurem el pit, mirarem això de l'habitació... i a veure si la cosa millora!
Arigalma
:: tigre
:: tigre
Entrades: 701
Membre des de: dj. ago. 29, 2013 3:26 pm

Re: Dorm molt malament

EntradaAutor: Arigalma » dj. abr. 12, 2018 3:00 pm

Hola

T'exposo el meu cas... el meu fill no ha dormit ni un nit sencera pràcticament fins els 4 anys....
Fins als 2 anys es depertava cada hora-hora i mitja, a partir dels 2 anys (va coincidir amb canvi de pis) va començar a alargar les dormides a 2-3 hores... (encara portava xumet i bibe). Als 3 anys treiem el xumet i mantenim bibe, i allarga les dormides a 3-4 hores... i aquest any, al NAdal (just abans de fer els 4) hem donat el bibe als reis i 2 nits després de fer-ho ha començat a dormir del tirón quasi cada nit. Gloria per mi la veritat, ho necessitava ja, Quasi 4 anys sense dormir una nit sencera és molt dur.
El meu fill també és molt nerviós i mogut.... es mou moltíssim, i quan dormo amb ell la veritat és que jo dormo fatal, no para quiet.
Ell dorm a la seva habitació des dels 6 mesos pk la cuna em cabia a la meva habitació, però si es desperta i em demana de venir al llit el porto sense problemes.

Potser, i si dius que vols fer-ho, provaria de treure el pit pk jo amb el meu fill he arribat a la conclusió que ara al final ja es depertava per la dependencia que tenia del bibe...

Ànims, les que no dormim o no hem pogut dormir molt de temps sabem el què és... zz:-) zz:-)

PD: ah, el meu fill ja no fa mai migdiadada (desde que vem treure el xumet als 3 anys) només la feia a la guarde, però ara al cole tampoc dorm, només descansa.
Imatge

Imatge
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Dorm molt malament

EntradaAutor: jaruma » dt. abr. 24, 2018 7:32 pm

Gràcies Arigalma! I perdona que hagi trigat tant a respondre! Pocs dies després d'escriure el post, el meu fill es va posar malalt d'angines, refredat, etc. i crec que arrossegava el malestar i per això dormia tan malament (més i tot del normal en ell). Des que es va mig recuperar, està passant unes nits boníssimes! Es mou molt, però no es desperta en tota la nit. No sé quant durarà però és meravellós :content:

Ara m'he de centrar en treure-li el pit i arreglar la seva habitació igualment, però almenys no vaig tan cansada! Tal com dius, dormir tan poc i tan malament durant 4 anys és molt dur! Jo el primer any, si dormia una hora sencera a la nit ja estava contenta :-o00m M'adormia fins i tot al dentista, i això que em fa pànic! :-D

Ai, en fi, gràcies pels consells! :-()-)

Torna a “General”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::