Baixa de maternitat a temps parcial

La recuperació del cos després de l'embaràs i altres temes relacionats.
laury84
:: puça
:: puça
Entrades: 42
Membre des de: dj. gen. 12, 2017 4:27 pm
Ubicació: Barcelona

Baixa de maternitat a temps parcial

EntradaAutor: laury84 » dc. des. 27, 2017 9:20 am

Hola noies!!

Ja estic a la recta final de l'embaràs (casi 35 setmanes) i començo a donar voltes a com gestionar la logística de després.

He llegit que es pot agafar la baixa de maternitat a temps parcial. És a dir, que podria fer com a mínim 6 setmanes de baixa completa, i les altres 10 setmanes es convertirien en 20 setmanes treballant mitja jornada.

Alguna ho ha fet? Què tal l'experiència? Algun consell o algo a tenir en compte al respecte?

Jo treballo habitualment des de casa, pel que el fet de treballar 4 hores no implicaria separar-me de la petita, sino que hauria d'aprofitar les seves migdiades o quan el papi acabi de treballar, per treballar jo. Ho veieu factible incorporar-me a les 6 o 8 setmanes a mitja jornada en aquestes condicions?

El tema és que no vull portar-la a la guarde fins al setembre (tindrà uns 7 mesos, tot i que tant de bo pugués portar-la més tard...) i estic mirant de trobar la fòrmula màgica.

Gràcies!!
Avatar de l’usuari
ner
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 575
Membre des de: dt. abr. 17, 2012 4:15 pm
Ubicació: Girona

Re: Baixa de maternitat a temps parcial

EntradaAutor: ner » dj. des. 28, 2017 4:27 pm

Hola laury84,

Jo també estic embarassada de 35 setmanes de qui serà la meva segona filla i m'agafaré la baixa parcial que comentes. Ja ho vaig fer amb la meva primer filla perquè sóc autònoma i puc fer alguna feina des de casa i sinó me l'enduia a fer gestions o a la feina. Ara jo no podia treballar quasi mai quatre hores al dia i impossible seguides.

Crec que cal valorar molt la teva situació i el teu entorn: si hi ha familia és a dir pares, parella o persona que t'ajudi amb la petita i les feines de la llar o no perquè trobar 4 hores per treballar estant a casa amb la petita costa i molt. Les migdiades de la petita a vegades em convenien a mi també per descansar perquè les nits no les dorms tampoc senceres i vas cansat; o sinó per dutxar-me jo, fer rentadores, planxar, cuinar, ocupar-se de la casa etc.

Treballar al vespre quan el papi arribava de la feina en el nostre cas tampoc era factible ja que o estava ja molt cansada o hi havia coses a fer: o era el dia que ell es quedava amb la petita perquè jo tenia fisio per recuperar el sòl pèlvic o havíem d'anar al super a comprar coses o teníem pediatre que a ell també li agradava venir o banyavem a la petita que habitualment ho feiem entre els dos etc

Jo tinc una amiga que també va fer aquesta maternitat a temps parcial i la seva sogre s'ocupava del petit mentre ella treballava. En el meu cas això no és possible i llavors ho fem com podem. Fórmules màgiques jo no n'he trobat. Ara el que si que et diria és que esperis a prendre la decisió a què hagi nascut <:-< i saber com és (si dorm molt o poc) i com ho gestioneu vosaltres les primeres setmanes.

Ànims,
Imatge
laury84
:: puça
:: puça
Entrades: 42
Membre des de: dj. gen. 12, 2017 4:27 pm
Ubicació: Barcelona

Re: Baixa de maternitat a temps parcial

EntradaAutor: laury84 » dv. des. 29, 2017 2:57 pm

Moltes gràcies per la resposta, Ner! Sempre ajuda llegir experiències en primera persona. Tindré en compte tot el que dius i esperaré a que neixi la petita per prendre la decisió. Suposo que llavors haig de tramitar la baixa "normal" i després, si decideixo fer això, tornar a anar a la SS per modificar-ho oi?

Enhorabona pel teu embaràs i ànims per la recta final!!! :)
Avatar de l’usuari
ner
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 575
Membre des de: dt. abr. 17, 2012 4:15 pm
Ubicació: Girona

Re: Baixa de maternitat a temps parcial

EntradaAutor: ner » dc. abr. 04, 2018 3:36 pm

Hola,

Entro de nou a aquest post per a corregir la meva darrera aportació. Si es vol realitzar la maternitat a temps parcial essent autònoma cal sol.licitar-la al moment de demanar / iniciar la baixa de maternitat. Amb contractes a règim general no sé si és igual.

Amb la meva primera filla, nascuda al 2014, ho vaig tramitar com indicava anteriorment. Però amb la segona m'ha vingut denegada perquè ho vaig sol·licitar a la setmana 7 al·legant que cal sol·licitar-ho al demanar el permís de maternitat. Ho trobo injust perquè no dona opció a canviar de parer, però és el que hi ha.
Imatge
laury84
:: puça
:: puça
Entrades: 42
Membre des de: dj. gen. 12, 2017 4:27 pm
Ubicació: Barcelona

Re: Baixa de maternitat a temps parcial

EntradaAutor: laury84 » dl. abr. 16, 2018 10:47 am

Hola!

Jo finalment he demanat fer l'últim mes a temps parcial i sí que m'ho han acceptat. Però treballo per compte aliè. Això sí, s'ha de demanar un mes abans de començar el temps parcial i hi ha d'haver acord amb l'empresari (s'ha d'omplir un formulari i signar-ho treballador i empresa)

Quina ràbia Ner, que per ser autònoma no t'ho hagin deixat fer igualment... no té cap lògica... ho vas demanar també amb un mes d'antel•lació?
nopsya
:: puça
:: puça
Entrades: 9
Membre des de: dv. set. 21, 2018 3:39 pm

Re: Baixa de maternitat a temps parcial

EntradaAutor: nopsya » dt. nov. 06, 2018 2:54 pm

Hola!!!
jo estic començant el tercer trimestre i no sabia que existia aquesta possibilitat però ara que us he llegit també me la plantejo.
Com us ha anat a vosaltres l'experiència?
nopsya :-())
laury84
:: puça
:: puça
Entrades: 42
Membre des de: dj. gen. 12, 2017 4:27 pm
Ubicació: Barcelona

Re: Baixa de maternitat a temps parcial

EntradaAutor: laury84 » dt. nov. 06, 2018 9:14 pm

Hola! A mi m'ha anat molt bé, però perque treballo des de casa i tinc ajuda familiar.
Jo vaig fer dos mesos de baixa completa i quatre mesos a temps parcial.

M'aixecava d'hora al matí, cap a les 7 i el meu home es feia càrrec fins les 9.30h que començava a treballar. Llavors venia el meu pare i es quedava amb ella fins que jo acabava.
La veritat és que depenent del dia era una mica caos, perque hi havia dies que la nena només volia pit i estar amb mi, llavors potser aquell dia treballava una estona a la tarda, o treballava menys i ho recuperava un altre dia.

En el meu cas no podia aprofitar les migdiades perquè ella només les feia de mitja hora, i al vespre estava massa cansada per posar-m'hi.

Si tens flexibilitat horària i possibilitat d'ajuda, t'ho recomano, però com em van dir a mi, t'aconsello esperar a que neixi per decidir si ho fas i en quina proporció et redueixes la jornada.

Ànims i si tens cap dubte, aqui estem!

Torna a “Postpart”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::