No li agrada anar amb bicicleta

Comenta les teves experiències, alegries i dubtes.
Bruixapirula
Entrades: 2
Membre des de: dv. jul. 29, 2016 9:57 pm

No li agrada anar amb bicicleta

EntradaAutor: Bruixapirula » dt. ago. 22, 2017 7:44 pm

Bones,
Sempre havia pensat que saber anar amb bicicleta era necessari, tant a nivell motriu com social. Però, ara em plantejo si realment és imprescindible que hi sàpiguen anar.

Tinc una filla que aviat farà els 5 anys. Ens van recomenar comprar una bicicleta sense pedals i, com què tots els seus amics/amigues en tenien, ho vem fer. Però va ser pujar, anar uns segons i caure. Va baixar i ens va dir que no la volia. Vam esperar, al cap d'un temps la vam animar a tornar-hi, fins i tot quedavem amb altres nens. Però res de res, no vam aconseguir que sapigués anar. I va arribar un moment que no la volia ni veure.

L'any passat ens va demanar una bicicleta amb pedals i rodetes. Li vàrem comprar pensant que li seria més fàcil, agafaria pràctica i ara li treuriem les rodetes.
Doncs tampoc, dos pedalades i ja està. Hem quedat amb d'altres i acaben ells amb bicicleta i ella correns radera seu.
Li hem preguntat que passa i ens diu que es cansa, que no li agrada...

Arribat a aquest punt no sabem si passar de bicicleta. Però a l'escola fan circuits i sortides amb bicicleta, i tenim por que tingui problemes per no saber-ne.

M'agradaria saber si algú s'hi ha trobat.

Gràcies
mel2010
:: papallona
:: papallona
Entrades: 113
Membre des de: dl. juny 07, 2010 8:28 pm

Re: No li agrada anar amb bicicleta

EntradaAutor: mel2010 » dc. ago. 23, 2017 9:52 pm

Doncs jo estic igual amb la meva filla de 6 anys,no hi ha manera i també diu que es cansa. Cap mena d' afició i com més insisteixo pitjor. Tampoc sé que fer.
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2125
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: No li agrada anar amb bicicleta

EntradaAutor: Anna Maria » dc. ago. 23, 2017 9:59 pm

Bones!
Jo t'anava a contestar que crec que no hi ha problema en què no sàpiga anar en bici...
M'ha recordat molt a mi mateixa i el tema del potro i el plinton a gimnàstica quan feia EGB... no vaig saltar ni una vegada. També em va anar fatal l'any que vaig "entrenar" a bàsquet, i ho poso entre cometes perquè vaig fer UNA cistella en tot un curs. També vaig anar molt temps a gimnàstica fora de classe, en teoria perquè tenia els peus plans (?!?) i recordo aquella espècie d'escala a la paret, que al principi pujava fins a dalt i que quan vaig créixer vaig començar a agafar-li por i a suar-me les mans, i al final no la podia ni veure. I pel que fa a la bici en sí mateixa, de petita sí que hi anava, jo recordo que era bastant més gran del que aprenen avui en dia la canalla a anar-hi quan jo ho vaig fer. I també, de grandeta vaig tornar-me "pato" total, fins que la meva última experiència va ser desastrosa: vaig anar a Holanda de viatge de fi de curs a l'Institut i vam llogar-ne unes amb tots els de la classe. Eren super altes i els frens anaven tirant els pedals enrere! Em vaig fotre cada nata.... aix! I moltes altres historietes més. Amb els esports (per dir-ho genèricament) hi tinc una relació amor-odi, perquè m'encanta mirar-los (futbol, tennis, basquet, fins i tot córrer) però practicant sóc un desastre.
Com pot afectar a ta filla això doncs ho aniràs veient, a nivell vida familiar no crec que afecti perquè adaptareu les activitats a allò que us agradi i us sentiu bé. Pel que fa a les sortides a l'escola, jo intentaria sondejar-ho a la mateixa escola, si fan activitats alternatives quan es vagi en bici o hi ha alguna solució.
Ella potser canviarà amb el temps, però crec que ha de ser ella la que tingui ganes d'anar-hi. Realment la pressió social (i escolar) és molt forta en segons quins temes, sembla que tots els nens els hi hagi d'agradar tot igual, i no és així.
Molts ànims, guapa!
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
airuni
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 325
Membre des de: dl. gen. 11, 2016 6:02 pm

Re: No li agrada anar amb bicicleta

EntradaAutor: airuni » dj. ago. 24, 2017 6:04 am

Hola! A mi tampoc m'agradava anar en bici, em va costar molt aprendre a anar sense rodetes perquè com no m'gradava no m'interessava.
I al meu fill tampoc li agradava i també li va costar al final a base d'insistir el vam convencer per aprendre i ara en sap pero potser l'agafa una vegada a l'any.
Potser li va bé veure a l'escola que els altres nens els hi agrada i s'ho pasen bé i ho vol provar i si no tampoc pasa res.
Ho sento per les faltes escric amb él móvil i em va canviant les paraules
Imatge
Bruixapirula
Entrades: 2
Membre des de: dv. jul. 29, 2016 9:57 pm

Re: No li agrada anar amb bicicleta

EntradaAutor: Bruixapirula » dj. ago. 24, 2017 8:58 pm

Moltes gràcies,
Ja veig que no és un bitxo raro.
Nosaltres anirem insistint sense obligar ni agobiar, però si veiem que no vol ho deixarem còrrer.
I pel que fa a l'escola ja mirarem de com solucionar-ho.

Merci a totes!
pucpuc
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1394
Membre des de: dc. maig 21, 2008 6:51 pm
Ubicació: catalunya

Re: No li agrada anar amb bicicleta

EntradaAutor: pucpuc » dg. set. 03, 2017 8:14 am

Em meu fill te vuit anys i aquest estiu n'ha apres.
Li vam dir que ja enteniem que no volia pero que el veiem preparat i que ho proves. La veritat es que al ser tan gran ja tenen molt be l'equilibri i va der molt facil, va ser pujar-lo i ja s'aguantava. Aixo si cada dia li hem fet fer "els deures " d'anar una mica en bici cada dia per consolidar i ja podem dir que hi sap anar . No es que li alucini pero li ha agradat molt saber que una cosa que li feia tanta por , ja la sap fer i que quan vulgui pot agafar-la i ja hi sap anar.
shapty
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dl. ago. 22, 2011 7:57 pm
Ubicació: Vallès Oriental

Re: No li agrada anar amb bicicleta

EntradaAutor: shapty » dl. nov. 20, 2017 4:58 pm

Apa i jo preocupada perque la meva filla no volia saber res ni de bicis ni de patinets i resulta que no és l'unica!!!
El meu pare esta obsessionat en que la meva filla ha d'anar en bici, m'escalfa el cap que ha d'apendre i que per nassos li he de comprar una perque la seva cosina va en bici i molt bé (té tres mesos més que ella). Però a la nena ni li crida l'atenció ni en vol saber res de bicis... que es cansa, que no li agrada i mil excuses. No em penso barallar amb la meva filla per que no vol saber res de bicis, no és algo prioritari... si té interés ja n'aprendrà de més gran
Imatge
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2125
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: No li agrada anar amb bicicleta

EntradaAutor: Anna Maria » dl. nov. 20, 2017 9:49 pm

Bones!
res d'única... aix, mira que l'educació de la canalla ja és prou complicada, i a vegades els pares i els sogres (perquè realment l'opinió del carrer a la llarga o a la curta et rellisca) t'ho posen pitjor. Mira, a mi em passa molt amb ma sogra, perquè tinc un nebot que es porta mig any amb l'Isaac, i clar, tot el que fa ma nebot llavors hi ha pressa perquè ho faci el meu fill, que és el petit. Amb el tema de la bici, la cosa ha arribat a comentaris ben tontos. Ma cunyats, com que tant el gran com el petit els hi agrada (el gran té 7 anys i el petit 3), s'han comprat bicis ells i al bon temps algun diumenge a la tarda van amb bici, no fan molts quilòmetres, sinó el que veuen. Amb el petit agafen la bici unes quantes voltes "a la mansana", deixen la seva bici i llavors ma cunyada el munta a la cadireta de la bici i fan la pedalada grossa. Doncs un dia, ma sogra li deia a l'Isaac: "va, aprèn a anar amb rodetes que així anireu amb bici els diumenges!" Coooooooom? Doncs no. A mi em sembla fantàstic que ma cunyats ho facin, però si nosaltres volem anar a passar el diumenge a la tarda a berenar i a la plaça, o a donar un tomb... i què? aix... I anar dient-li. I ja em va treure el tema de les rodetes. Ma fill té la bici de rodetes des de l'agost, perquè té un tractor amb pedals que vam veure que començava a pedalar bé i vam decidir provar-ho. Amb la bici però vol que l'empenyis i ho hem deixat per més endavant; jo crec que la posició del tractor és més assegut, la bici s'ha de fer més força... doncs ma sogra fent campanya: "li has d'insistir, has de dir-li que apreti..." i un dia que hi havia la bici de ma nebot a casa seva anar-li dient "vaaaaaa, apreta, venga, que lo bo coooooooosta..." aix...
Una abraçada,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?

Torna a “General”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::