Escoles a Gràcia (Barcelona)

P3 P4 i P5 educació a l'escola i a casa.
mjmarta123
Entrades: 1
Membre des de: dt. gen. 24, 2017 11:47 am

Opinió Escola Jovellanos

EntradaAutor: mjmarta123 » dt. gen. 24, 2017 11:54 am

Hola, estic buscant escola pel curs P3.
Alguna opinió sobre l'Escola Jovellanos? les que he llegit son antigues i no massa bones... :(

Gràcies!
kiti_sama
Entrades: 4
Membre des de: dc. gen. 25, 2017 1:15 pm

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: kiti_sama » dc. gen. 25, 2017 1:33 pm

Hola!

Jo l'any passat estava desesperada pensant en quina seria la millor escola per la meva filla. Al final, després de totes les jornades de portes obertes i veure tots els sistemes educatius, em vaig decantar per apuntar-la al Nou Patufet; i la veritat és que estic molt contenta amb l'elecció. Tenia els meus dubtes sobre el tipus d'ensenyament, perquè això modern de "respectar el ritme" etc sonava a "aprenen el que volen o el que els hi interessa". Tot i així totes les escoles estan anant cap aquest camí, així que al final em vaig tirar a la piscina... i de moment molt bé! La meva filla és de finals d'any i a vegades la compares amb altres del seu curs i hi ha una diferència abismal, no seria just que els hi exigissin el mateix, no?

El que més m'ha sorprès és que només amb un trimestre "al seu ritme" ha après moltes més coses de les que esperava, com algunes lletres, comptar fins a 10, fer "monigotes"... i el millor de tot és que està super feliç! Li encanta l'escola i s'ho passa genial, tot l'equip docent és una passada, molt macos tots! Està molt bé també que sigui una sola linia, els nens es coneixen tots, fins i tot amb els altres cursos. Fan un munt de sortides "de camp", és a dir teatre, excursions, visites, etc (tot inclòs a la quota) i això ho trobo molt important perquè crec que s'aprèn molt fora de les aules.

Les instal·lacions estaven una mica atrotinades, però l'any passat ja van fer molta reforma i aquest any està previst acabar de reformar-ho tot. A mi les instal·lacions de infantil m'agraden molt perquè tenen molt d'espai i ofereixen moltes possibilitats.

Podeu demanar una entrevista personal amb el director, molt maco també, que us ho explicarà i ensenyarà tot sense compromís. Jo la vaig demanar convençuda de que no escolliria aquesta escola però com que estava al barri... que no em deixi cap possibilitat per explorar... i la veritat és que em va enamorar. I si algú té algun dubte que pregunti per aquí també!

Ah! la seva web és bastant completa. Us podeu informar del projecte educatiu, fan fins i tot robòtica!
aspi
:: puça
:: puça
Entrades: 29
Membre des de: dj. abr. 07, 2016 8:14 pm

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: aspi » dj. gen. 26, 2017 5:00 am

Kiti i la quota de quant és? pq clar això de cooperativa em perd molt i no ho he trobat enlloc
kiti_sama
Entrades: 4
Membre des de: dc. gen. 25, 2017 1:15 pm

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: kiti_sama » dj. gen. 26, 2017 6:34 am

Uix, ara mateix no recordo quant és exactamennt la quota, perque com que la cobren juntament amb el menjador i aixo cada mes varia... el servei de menjador es paga segons els dies lectius del mes, no és una quota fixe. A mes, si vols pots deixar el nen a dinar nomes 3 dies a la setmana (per exemple), com que es paga "per dia" si t'ho pots combinar és molt útil (no se molt be com va perque la meva es queda els 5 dies).
El que sí que recordo és que quan vam decidir l'escola que voliem, vam pensar que l'educació de la nostra filla valia més que els 20€ de diferència que hi havia amb les altres escoles concertades de la zona; així que com dic, és una mica més cara que la resta però no és per estirar-se dels cabells. A més el servei d'acollida del matí és gratuit, com que la majoria d'escoles cobren uns 30€ d'acollida, al final les altres resultaven més cares (alguns casos).
El tema de la coperativa no té massa a veure amb la quota, abans valia més o menys el mateix. És llògic que una escola d'una linia sigui una mica més cara, ja que no hi ha tants alumnes a contribuir economicament. L'única diferència que trobo en el tema de la coperativa és que aquí els professors estan ultra motivats, no paren de pensar activitats i fer reunions (entre ells) per millorar cada dia. El tracte amb les famílies és el més proper que he vist.
airam85
Entrades: 4
Membre des de: dj. gen. 26, 2017 12:29 pm

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: airam85 » dj. gen. 26, 2017 12:41 pm

Doncs, jo porto el meu fill a P3 a l'escola Gravi, a la zona de Vallcarca i n'estem molt contents. El tracte és molt familiar i el projecte de l'escola està molt bé. Ell hi va molt content cada dia i torna a casa explicant un munt de coses que han fet.
L'escola també és cooperativa de treballadors, comparteixo la opinió de kiti_sama que amb aquest tipus d'escola la motivació del personal és altissima.
Feu un cop d'ull a la web, hi ha penjades un munt d'activitats de totes les etapes, ja que tenen des de p2 fins a Batxillerat. A nosaltres ens va agradar la idea que hi hagués continuïtat en la línia d'escola al llarg de tota l'escolaritat. i la veritat és que el que hem pogut viure fins ara ens ha agradat molt!
Si algú li interessa podeu trucar a l'escola, fan entrevistes per ensenyar l'escola quan us vagi bé, a més de les portes obertes de cada any.
aspi
:: puça
:: puça
Entrades: 29
Membre des de: dj. abr. 07, 2016 8:14 pm

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: aspi » dj. gen. 26, 2017 11:07 pm

Gracies Kiti! T'importaria dir-me que has pagat aquest mes per exemple? jo crec q tb el deixariem al menjador, així q tot i que sigui per fer-me una idea ja em va bé.
Per mi el tema quota sí és important. Per altra banda, no "crec" en l'escola concertada com a concepte (per nosaltres està descartadíssim, vaja) trobo que una escola pública ha de donar educació i formació de qualitat suficient (i als barris q em moc, Sarrià i Gracia,pel que sé així és) i que una privada (cooperativa o altre sistema de finançament) és per qui vol més, ja sigui en un model educatiu diferent, idiomes o el que sigui i per tant el preu és important per valorar si suposa la pena o no.
Ngalban
Entrades: 3
Membre des de: dc. abr. 27, 2016 1:54 pm

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: Ngalban » ds. gen. 28, 2017 8:07 am

Hola a tothom!

He vist que hi ha comentaris sobre el Nou Patufet i us volia donar la nostra opinió, per si us pot ajudar en l'elecció de l'escola.
La nostra filla també hi va i estem molt contents.

En vam quedar fora de totes les opcions d'escola pública i la que ens oferien estava molt lluny de casa i amb un projecte que no ens agradava gaire. En vam angoixar molt perquè volíem una escola laica (per nosaltres aquest punt era important) i al barri gairebé no hi ha escoles concertades laiques (el Nou Patufet és una cooperativa d'ensenyament).

Us comento una mica com és l'escola: és una escola d'una línia i l'ambient és molt familiar. Els nens es coneixen bé entre ells i fan moltes activitats entre classes i cicles. Treballen per projectes, fan racons i ambients i donen molta importància a l'educació emocional (que creiem que és molt important).
També estic positivament sorpresa per la quantitat d'activitats que fan fora de classe: teatre, titelles, cinema, excursions.
Les instal·lacions potser és el que més fa dubtar als pares (crec), però és cert que les van reformant i van comprant material nou.
Tot i això, a mi personalment, que P3 tingui un edifici per a ells sols m'agrada i a la meva filla això li ha anat molt bé al període d'adaptació.

Aspi, tu preguntaves per la quota: són 122€ al mes (una mica més si s'afegeix natació, crec que es paga al trimestre). Les sortides i excursions estan incloses.

Bé, espero que us hagi servit d'ajuda. Molts ànims a tots en aquest període que pot ser molt dur...
kiti_sama
Entrades: 4
Membre des de: dc. gen. 25, 2017 1:15 pm

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: kiti_sama » dl. gen. 30, 2017 3:36 pm

Aspi, estic d'acord en que l'ensenyament públic ha de tenir (i en molts casos té) la mateixa qualitat o més que la concertada o la privada. No comparteixo per això, que l'escola concertada és per "aquells que volen alguna cosa més". Estem d'acord que lo ideal seria que tots els nens anéssin a l'escola pública, però la realitat és que l'escola pública no dóna prou places com perquè hi vagin tots els nens del barri. En el meu cas jo la vaig matricular directament a la concertada perquè volia una escola que m'agradés, i les públiques que em queden aprop de casa estan molt sol·licitades i no em vaig voler arriscar a haver-la de matricular a una concertada que a sobre no m'agradés (a les portes obertes de l'Univers, ens van dir que per 75 places de l'any anterior - tenien bolet - havien rebut 150 sol·licituds. 150!!)
Així doncs, per mi el primer és mirar el model d'ensenyament, l'escola, els mestres, etc i deixar el tema de si és públic o concertat en segon terme (dins uns límits, òbviament). Com et deia, el projecte del Nou Patufet em va enamorar, i no sols per l'etapa d'infantil, sino pel plantejament que fan en totes les etapes de l'escola. Un model innovador, però conscient de la realitat que l'envolta.
Eplixe
Entrades: 2
Membre des de: ds. maig 13, 2017 12:02 pm

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: Eplixe » ds. maig 13, 2017 12:12 pm

Bon dia, pujo el post per veure si algú te informació de la posibilitat que aquest any a gracia hi hagi ampliació de ràtio o si es farà un bolet.
Hem quedat fora de primera opció i segurament de totes les altres

Gràcies
victòria
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 79
Membre des de: dl. març 09, 2015 11:17 am

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: victòria » dj. feb. 01, 2018 10:32 pm

Hola!

Algú té informació de la nova escola Gràcia?
L'any passat sabeu quantes sol.licituds van rebre?
I l'escola Eixample II? No és Gràcia, però està molt a prop.
Jessica83
Entrades: 3
Membre des de: dc. feb. 07, 2018 11:22 am

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: Jessica83 » dc. feb. 07, 2018 11:40 am

Hola!!
Victoria per el que he pogut veure en un altre post l' escola Eixample II va rebre 36 sol.licituts, aixi que van quedar plaçes lliures.
He llegit tot el post y ningu diu res de l' escola Marillac, algu en té referencies?
Gracies!
immaescoles
Entrades: 1
Membre des de: dj. feb. 07, 2019 9:08 am

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: immaescoles » dj. feb. 07, 2019 9:29 am

Hola! Hem podeu donar la vostra opinio de les escoles Patronat Domenech , La Sedeta i i Pau Casals per infantil i despres primaria¿?
Moltes gràcies
Anamaya
Entrades: 4
Membre des de: dt. maig 12, 2020 12:28 am

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: Anamaya » dt. maig 12, 2020 12:48 am

Hola!
Jo el curs passat tenia molts dubtes i finalment la vam apuntar a l' escola de les aigües. Ens va agradar molt a les portes obertes pel seu projecte educatiu, el tracte humà, els espais...
Les metres són molt afectuoses, els nens van contents a l' escola, els espais són molt acollidors, els materials amb que juguen els nens són molt nous .
Tenen projectes nous com enriquir els ambients d' aprentatge , les emocions i el projecte de teatre amb la Perla 21. Han guanyat els premis Baldiri pel projecte de teatre.
L' Afa està molt involucrada buscant pacificar l' entorn per crear illes i menys tràfic de cotxes, projecte per possar més verda i més contacte amb la natura a l' escola . Volem que es faci un poliesportiu al solar del costat de l' escola i ni ha un projecte en marxa.
Recomanem l' escola de les aigües.
Mvictoria.gon
:: puça
:: puça
Entrades: 7
Membre des de: dl. jul. 03, 2017 10:33 pm

Re: Escoles a Gràcia (Barcelona)

EntradaAutor: Mvictoria.gon » dg. maig 17, 2020 4:18 pm

Nosaltres també estem en el periple de preinscripció aquest any. Som pro-escola pública però hem visitat algunes concertades també. De públiques hem rebut bones opinions de les Aigües i de Teixidores, tot i que pel maleït Covid no les hem pogut veure. Només vam poder veure Univers, Pau Casals i Sagrada Familia. Us escric el que sé de les 5:
Sagrada Familia té un projecte educatiu molt basat en l'alumne, treballa per ambients i projectes. Té auxiliars de conversa en anglès i fa assignatures en anglès a primària. Tenen una cosa que m'encanta, a P3 separen els 50 nens en 3 grups classe. La ràtio es de 17 nens per classe. Tot i que quan fan ambients es van barrejant. Tenen padrins de lectura i el projecte Stem per impulsar les vocacions científiques i tecnològiques. Fan piscina curricular des de P3 al claror i tenen molt espai al pati. Els alumnes produeixen una gran quantitat de treballs, es veu als passadissos. Em va encantar. Tenim moltes i molt bones referències d'amics que hi porten els seus fills. De fet, la cap d'estudis els hi porta... Simptomàtic. L'Afa és potentíssima. La petita pega és que els caldria una pintada, la veritat. L'any passat van omplir just en primera opció. Hi ha 19 germans.
Les Aigües té moltíssim espai exterior i un projecte molt xulo de la nova direcció. És una escola diversa però pel que es veu no és un problema, al contari. A nosaltres és la que ens cau més a prop, una pena quebno l'haguem pogut veure. L'anybpassat va quedar alguna plaça en 2a opció. Com no vaig anar a les portes obertes no sé quants germans hi ha.
Pau Casals és l'escola de gràcia nova de tota la vida i ara també fan ambients. El pati es renovarà l'any que ve i es transformarà en un espai molt més verd, ho celebro. Tenen una bona biblioteca, laboratoris... Parteixen grupets per anglès i altres assignatures. Tenen un projecte de mates que va ser pioner al barri que s'ha anat estenent per diferents escoles. Tenim molt bones referències de veïns i coneguts que hi porten els nens. Aquest any tenen bolet i oferten 75 places, sembla que serà més fàcil entrar que els anys anteriors en q omplien en 1a opció (només una familia fora l'any passat). Aquest any hi ha 17germans.
Teixidores pujarà un pis més de mòduls aquest estiu pq ja tindran primària, en el que tindran un projecte de ràdio en anglès. És un projecte educatiu súper respectuós amb el ritme del nen. Van a conèixer el nou alumne a l'escola bressol i creen un record pq l'adaptació sigui més fluida, a mi això em va encantar. Surten molt pel barri i van a Pau Casals a la biblio i si necessiten la pista van als Lluïsos. Per pati tenen un jardí, un pati verd com cap altre al barri (potser a les Aigües...). Van al jardí del silenci també. Jo crec que el que destaca és que el nen es sentirà super estimat i segur d'ell mateix a l'escola. L'escola encara no està plena i per als petits és un avantatge, és més controlat. Els mòduls estan super bé per altres escoles iguals que vaig visitar a Poblenou amb una amiga. I l'edifici nou anirà a Camèlies amb Alegre de Dalt, tot i que no se sap quan (i amb la crisi que ens espera...). Tot i això, el jardí que tenen és molt xulo i l'Afa molt acollidora i activa (hemnpogut fer-hi una xerrada). Al ser un projecte en construcció, les families hi participen molt. La pega: l'any passat van quedar 27 families fora en 1a opció... Aquest any hi ha 16 germans.
I per últim, Univers. És un edifici força bonic, amb un petit sorral a baix i un pati dur a dalt. Hi ha una pèrgola amb una enfiladissa però no és gaire verd. Fan anglès a P5 i a final de primària alguna assignatura en anglès. Em va sobtar que no féssin colònies. Es treballa per ambients i projectes però a partir de primària crec que els "obliguen" a passar per alguns ambients. Crec que és un projecte sòlid i ben estructurat, però em va fer la sensació que si no hi coincidies al 100%, no sé si era el teu lloc, a diferència de Teixidores. De totes maneres, l'Afa semblava implicada i molt fan del projecte,npotser és la sensació des de fora. L'any passat van quedar 25 famílies fora. Aquest any hi ha 18 germans.
És un dilema la veritat... Si poses una escola súper demandada de primera, ja pots posar una concertada amb força places de segona, perquè si no, vés a saber on et toca! De concertades vam visitar Virolai Petit, Reina Elisenda i la Salle. Vam tenir conversa telefònica amb Nou Patufet, Kostka, Vedruna i Teresianes. Si algú vol saber alguna cosa d'aquestes ja m'ho dirà i encantada faig una entrada.
Sort a tots!!

Torna a “Educació Infantil”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::