Vacunes

Alèrgies, otitis, problemes..

formiguetes
:: papallona
:: papallona
Entrades: 113
Membre des de: dj. set. 17, 2015 9:25 pm

Vacunes

EntradaAutor: formiguetes » dc. ago. 03, 2016 1:06 pm

Hola, tinc una nena de 25 mesos i ara em trobo amb que a la peditra la visitem una vegada a l'any a no ser que hi anem per malaltia o altres motius. Aleshores aquests dies estic sentint varies mares que comenten que els hi estan posant vacunes als seus nens (menors d'1 any) que jo ni coneixia, simplement perquè són vacunes que no són obligatories i la pediatra no ens n'ha dit res. Aquestes són la Varivax, Rotatec, Bexsero, varicel•la. Nosaltres com a extra li hem posat la Prevenar, però aquestes no. Vosaltres els hi heu posat? No sé si trucar a la pediatra i comentar-li o no cal...i és que penso que si realment hi hagués perill ens ho haguessin dit de posar-li...no? Tinc una amiga que estan obsessionats en posar-li totes les vacunes a la seva filla de 5 mesos, i ahir mateix va tenir una reacció a la Bexsero i va estar tota la nit a més de 38°... Però al final et fan sentir malament si no li posem a la nostra...en fi, què n'opineu?
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Vacunes

EntradaAutor: jaruma » dc. ago. 03, 2016 2:18 pm

Nosaltres anem pel CAP, i de bon principi ens van passar una llista amb les que entraven i les optatives (en aquell moment eren la Prevenar i la Rotatec). Vam decidir posar-les totes, per si un cas, tot i que pel que he sentit la Rotatec no és tan "necessària" si no van a llar d'infants.

Fa uns mesos vaig sentir això de la Bexsero, i al mateix CAP, a la revisió dels 18 mesos (ara en té 25) em van dir que la Varivax aviat entraria. Ahir vaig preguntar i em van dir que als 3 anys ja li posaran. Així que ara vull posar-li la Bexsero (quan la trobi).

Amb tot això només volia dir que jo sí que considero important posar totes les vacunes, perquè n'hi ha que un any no són obligatòries i al següent sí, així que no és indicatiu de com són d'importants. Però està clar que n'hi ha de més imprescindibles que altres, i si esculls no posar-les totes no t'has de sentir malament. També penso que la pediatre hauria d'haver-te informat de totes les opcions, i després tu ets lliure d'escollir quines poses.
giuletta
:: peixet
:: peixet
Entrades: 282
Membre des de: dj. juny 16, 2011 9:17 am

Re: Vacunes

EntradaAutor: giuletta » dc. ago. 03, 2016 3:18 pm

Fa uns mesos vaig sentir això de la Bexsero, i al mateix CAP, a la revisió dels 18 mesos (ara en té 25) em van dir que la Varivax aviat entraria. Ahir vaig preguntar i em van dir que als 3 anys ja li posaran. Així que ara vull posar-li la Bexsero (quan la trobi).


Jaruma: A mi em va dir la pediatra que la Varivax només la posaran gratis als nens nascuts al 2016. En tens més dades?
Gràcies!!
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Vacunes

EntradaAutor: jaruma » dc. ago. 03, 2016 4:04 pm

Oh! Doncs l'únic que sé és que ahir vaig preguntar-li a la pediatra que hi havia, i primer em va dir que la comprés i que allà li posarien al nen. Però després em va trucar, perquè deia que ho havia consultat amb la infermera, i aquesta li havia dit que no calia que la comprès, que als 3 anys li posarien igualment.

S'haurà de confirmar, però jo em vaig quedar tranquil.la!
neuetes
:: dinosaure
Entrades: 5536
Membre des de: dj. oct. 09, 2008 5:54 pm

Re: Vacunes

EntradaAutor: neuetes » dc. ago. 03, 2016 6:38 pm

Fa unes setmanes que vam anar a la revisió dels tres anys de la meva petita i li van posar la varivax gratuïtament. La meva filla és del 2013.
La segona dosi li posaran als 12 anys per la ss.

La meva gran no li vam posar la varivax en el seu moment i si no pasa abans la varicel·la, li posaran als 12 anys x la ss.

Tema bexsero, tinc pendent de vacunar-les a les dues però espero que no hi hagi tanta llista de espera i també estalviar una mica pq deu ni do el que costa cada una. :ufs:
shyla
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1360
Membre des de: dl. abr. 07, 2008 9:11 am

Re: Vacunes

EntradaAutor: shyla » dc. ago. 03, 2016 9:09 pm

Al meu fill li an posar la varivax per la ss f uns dies amb la dels 15 mesos. La prevenar no li entra perqué han canviat la pauta . al gran si no l'ha passat abandonó li posaran varivax als 11 o 12 anys. Jo la del.rotavirus no els hi he posar. La bexsero per que es?
Imatge Imatge
Boniqueta
:: peixet
:: peixet
Entrades: 269
Membre des de: dl. gen. 14, 2013 9:38 am

Re: Vacunes

EntradaAutor: Boniqueta » dc. ago. 03, 2016 9:41 pm

Nosaltres li hem posat totes (Prevenar, Rotatec, Varivax té una dosi posada i ara al setembre li posaran l'altre i Bexsero també ja té una dosi posada). Jo si que crec que és super important que portin totes les vacunes. Hi ha molta immigració i surten moltes enfermetats. No em perdonaria mai que agafés alguna cosa per culpa de no haver posat una vacuna.
Però bé, això són decisions molt personals de cadascú.
Imatge
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Vacunes

EntradaAutor: Anna Maria » dj. ago. 04, 2016 10:18 pm

Bones!
Els metges tenen l'obligació de comentar-te totes les vacunes que hi ha, les que entren i les que no. al 2015 eren la Rotavirus i la Prevenar.
La Varivax es va deixar de posar (no sé quin any), fins i tot es va com a prohibir de posar, si la gent la comprava a Andorra depenia de si el professional te la volia posar o no. És cert, als 12 anys (em sembla que és als 12?) els hi posen la varivax si no han passat la varicel·la i no tenen la vacuna posada anteriorment. Jo en un principi no li volia posar perquè sempre havia tingut entès que la varicel·la en nens petits és lleu i que és en adults que és pitjor, però la pediatra em va dir que hi havia casos que atacava fort en nens i li hem posat la primera dosi i cap als 2 anys la de recordatori.
La Bexsero per aquí ho vam conèixer per boca-orella, i la gent que ho volíem ens vam anar apuntant a la llista d'espera. Ara que li toca ja la tinc. Shyla, la Bexsero és per la Meningitis B, al calendari de vacunes hi ha la C.
Per cert, Boniqueta, sense ànim de crear polèmica, et comentaré que el virus Zika l'han agafat persones d'aquí que han viatjat a països on hi ha el mosquit que la produeix. El moviment de les malalties el produïm tots, els immigrants, els turistes, els transports d'aliments, etc.
Vacunar o no vacunar, aquesta és la qüestió. Les vacunes no son innocues, com els medicaments, però jo prefereixo vacunar-lo.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Boniqueta
:: peixet
:: peixet
Entrades: 269
Membre des de: dl. gen. 14, 2013 9:38 am

Re: Vacunes

EntradaAutor: Boniqueta » dv. ago. 05, 2016 7:54 am

Anna Maria, hi tant ja ho sé que no és només problema d'immigració i que és cosa de tots només em referia a que la immigració ha ajudat i força a fer ressorgir enfermetats d'anys cap aqui. A part, clar està, de les famílies que decideixen no vacunar tot i no ser immigrants.....
Fora polèmiques, només faltaria. Crec que el tema vacunació és un tema seriós. Almenys jo em considero totalment pro-vacuna. Potser abans no ho era tant i fins i tot quan va néixer la meva filla no n'estava segura de posar-li segons quina com per exemple la Varivax que no la considerava necessària. Però quan algú de prop viu de primera mà el patiment d'un fill per no haver posat una vacuna la perspectiva canvia.

Enfí, com he dit en l'altre post, és molt personal i molt respectable. Cert és, com bé dius, que els metges tenen la obligació d'informar de totes les vacunes que hi ha però després és la nostra decisió posar-ne o no.
Imatge
formiguetes
:: papallona
:: papallona
Entrades: 113
Membre des de: dj. set. 17, 2015 9:25 pm

Re: Vacunes

EntradaAutor: formiguetes » dv. ago. 05, 2016 3:43 pm

Gràcies per les vostres opinions i aportacions. Hem decidit demanar hora amb la pediatra per a que ens comenti quines són totes aquestes vacunes "extra" com ara la Bexsero, Varivax i Rotatec, i demanar cita per a posar-les-hi ja! Suposo que no hi haurà inconvenient pel tema edat...oi? Ara té 25 mesos.
Avatar de l’usuari
Clara13
:: gosset
:: gosset
Entrades: 436
Membre des de: dc. nov. 20, 2013 11:40 am

Re: Vacunes

EntradaAutor: Clara13 » dg. set. 04, 2016 10:27 pm

Hola Formiguetes,

La Bexsero es pot posar a qualsevol eda (són dos dosis per l'edat que té la teva nena), la Varivax amb l'edat que té ja se la posarien als 3 anys (i abans també si vols). La única que ja no ets a temps és la Rotateq, que s'ha de completar abans de les 32 setmanes, però és la que evita la enfermetat menys greu (gastroenteritis agudes).
tineta14
:: granota
:: granota
Entrades: 239
Membre des de: dl. oct. 13, 2014 9:31 am

Re: Vacunes

EntradaAutor: tineta14 » dt. set. 06, 2016 2:07 pm

Hola! Sabeu si passa res que guardem durant un mes la vacuna Varivax a la nevera?? (calaix de les verdures, la zona més freda...), o seria millor que ens la guardessin a la farmàcia?
Avatar de l’usuari
Clara13
:: gosset
:: gosset
Entrades: 436
Membre des de: dc. nov. 20, 2013 11:40 am

Re: Vacunes

EntradaAutor: Clara13 » dt. set. 06, 2016 2:34 pm

tineta14 ha escrit:Hola! Sabeu si passa res que guardem durant un mes la vacuna Varivax a la nevera?? (calaix de les verdures, la zona més freda...), o seria millor que ens la guardessin a la farmàcia?



Hola! Les neveres de les farmàcies estan més preparades, però si la vols deixar a la de casa les úniques consideracions que has de tenir és no posar-la a la porta de la nevera sino al centre i mantenir-la a una temperatura d'entre 2 i 8 ºC. Cal evitar la congelació, limitar les vegades que s'obri la porta i assegurar que corri l'aire dins d'aquesta. Com veus és més sencill demanar a la farmàcia que te la guardin ells...

:content:

Torna a “La salut”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::