Angoixa cdiap.

Comenta les teves experiències, alegries i dubtes.
Avatar de l’usuari
nutella
:: rateta
:: rateta
Entrades: 174
Membre des de: dv. març 01, 2013 11:27 am

Angoixa cdiap.

EntradaAutor: nutella » dc. feb. 10, 2016 4:19 pm

Doncs aquest seria l'adjectiu que descriu el que sento en aquest centte.
Us faig cinc cèntims de la meva situació..tinc un nen de tres anys que és un bombonet...a l'escola bressol, la psicòloga ens va recomanar que el portéssin al cdiap perque als dos anys i poc no xerrava massa.
El vam portar i després de diverses sessions el diagnòstic va ser un retard simple del llenguatge.
Ara que ja va a P3, el nen ha avançat molt, encara està despegant però res alarmant.
El seu pare i jo el trobem un nen normal, les mes seves mestres també...però la terapeuta del cdiap sempre em fa comentaris del tipus psicoanalista..."hay cositas" es ficava les mans a la boca quan la veia amb dos anys i mig ja veia "cositas" ara ja no ho fa "després las cositas" eren que no li agradava embrutar-se les mans...ara es una baralla netejar-li les mans...doncs ara les "cositas" és que ea grata molt...dermatitis atòpica que té des de petit i de vegades fa brot i li pica...la setmana pasada em va dir que ens tornaríem a reunir...portem des de juny passant anant...i que voleu que us digui...vaig amb l'ai al cor.
Estic pensant en deixar d'anar-hi, perque cada setmana que hi anem a mi m'afecta...sembla que vulgui psicoanalitzar i buscar més enllà.No sé, estic farta del tema...cansada i decebuda que la teràpia que li fa no ens estigui ajudant.
Val a dir que sóc mestra i treballo amb nens, i veig casos de nens.
Si sóc objectiva, veig el retard del meu fill en llenguatge, però tot indica que el seu desenvolupament serà positiu, però aquesta dona vinguda del món psicoanalista i d'adults...no sé, que en penseu? Hi deixo? Continuo? Moltes gràcies per les vostres aportacions marones!
lavidaesbonica
:: granota
:: granota
Entrades: 233
Membre des de: dg. oct. 12, 2014 7:21 pm

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: lavidaesbonica » dc. feb. 10, 2016 5:04 pm

Jo sempre dic que el més important és veure que el nen/a comprèn el què li dius i tingui intenció comunicativa. Evidentment que si als 3 anys no digués més que tres paraules doncs sí que seria bo dur-lo a un especialista, però sempre és un conjunt de factors els que determinen un trastorn.
La meva filla té 20 mesos i diu: no, mama, papa, àvia, pa, mà, caca, parc, galeta, dit. I ja està. Mentre que hi ha nens de la seva edat i més petits que xerren, i molt. Em preocupa?? gens. Perquè és una nena que ho entén tot, té intenció comunicativa, senyala, imita tots els sons dels animals, juga a imitar, etc... L'altre dia, com a anècdota, li dic al meu marit; "Mira si la nena té febre", i va i veiem que ella mateixa es posa la mà al front!! vam al·lucinar... neujor:-) . Amb tot això vull dir que la maduració de cada nen és diferent, i per tant evoluciona a ritmes diferents als demés, sempre dins uns paràmetres, és clar, però en aquest tema ens hem de fixar en moltes altres coses i no únicament en si diu 10 paraules en comptes de 20.
Com a psicòloga infantil t'informo del següent:

Parlem de llenguatge immadur o retard simple en el cas d'aquells nens que lingüísticament són immadurs ja que inicien el llenguatge amb 6 mesos de retard respecte a l'interval d'adquisició normal, però segueixen el curs del desenvolupament com els seus companys. Normalment, aquesta situació d'immaduresa es modifica quan aquests nens inicien l'escola bressol per l'atenció al llenguatge que es fa en aquesta etapa educativa. No és una situació patològica i, fins i tot, poden ser considerats com a nens i nenes sense dificultats lingüístiques pels seus familiars.
Retard Específic del Llenguatge (RELL)

Retard específic del llenguatge: Els nens que presenten un RELL són aquells que inicien la producció lèxica cap als dos i mig o tres anys, és a dir, un any o any i mig més tard del que seria d'esperar. Són nens i nenes que, escolaritzats a P2 (escola bressol), poden acabar el curs produint una única emissió lingüística (unes 50 paraules aprox.) fet que pot implicar que el nivell lèxic no està suficientment desenvolupat, quantitativament i qualitativament.

Inicien P3 amb l'inici de la frase simple. És a dir, inicien l'escolaritat obligatòria amb un perfil baix o mínim en tots els nivells de llenguatge. En aquests casos s'ha d'anar fent un seguiment i observar si el nen/a va ampliant el seu vocabulari.
Avatar de l’usuari
Maria V.
:: conillet
:: conillet
Entrades: 363
Membre des de: dl. des. 05, 2011 12:22 pm

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: Maria V. » dc. feb. 10, 2016 5:47 pm

A part de dir-vos coses rares, us aconsella algun entrenament? Perquè el que sembla més adequat és no tornar-hi més. Potser m'equivoco, no he estudiat la carrera de psicologia; però, pel que dius, l'únic que fa la terapeuta és alarmar-vos sense motiu. Tu mateixa, com a mestra, ja pots veure en què porta retard i inventar jocs que el diverteixin, per estimular-lo.
Avatar de l’usuari
nutella
:: rateta
:: rateta
Entrades: 174
Membre des de: dv. març 01, 2013 11:27 am

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: nutella » dc. feb. 10, 2016 5:52 pm

Gràcies per les teves aportacions lavidaesbonica.Ell feia unes 150 paraules quan el vam derivar, de comprensió està molt bé, era capaç d'entendre ordres complexes amb dos anys tipus:ves al calaix del teu armari i agafa la teva tovallola.
A mi i al seu pare no ens preocupava gens fins que vam entrar en aquesta roda del cdiap.
Es la manera de la terapetua, no sé...recursos zero per ajudar, però una gran verborrea teòrica que trobo a anys llum de la realitat amb nens.
Avatar de l’usuari
nutella
:: rateta
:: rateta
Entrades: 174
Membre des de: dv. març 01, 2013 11:27 am

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: nutella » dc. feb. 10, 2016 5:55 pm

Exacte Maria V. Com a mestra us aseguro que sense agobiar al nen, que tampoc ho trobo sa, hem fet "teràpia" i hem treballat el llenguatge a casa.
Ella només fa que psicoanilitzar les coses que fa.
Si es tirés un pet davant seu, crec que també ho psicoanalitzaria.
rundi
:: gosset
:: gosset
Entrades: 460
Membre des de: dc. ago. 19, 2009 10:04 am

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: rundi » dc. feb. 10, 2016 8:20 pm

És només una opinió però si una cosa que hauria de servir per ajudar, el que fa és angoixar-vos, no està bé.
I si el portes a una segona opinió i a partir d'aquí decidiu? No hi ha opció que us canviïn l'especialista?
cyprus
:: papallona
:: papallona
Entrades: 100
Membre des de: dv. abr. 27, 2012 1:51 pm

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: cyprus » dj. feb. 11, 2016 6:39 am

Nosaltres anem al cdiap per altres motius pero des de sempre hem tingut clar que l'objectiu es ajudar-lo en el seu desenvolupament. I per aixo es basic donar seguretat als pares, perque si no li podeu transmetre aquestes inseguretats i angoixes al nen. Al principi d'anar-hi teniem una psicologa que acompanyava les sessions, la qual ens psicoanalitzava a nosaltres. Ho vaig comentar amb una terapeuta i des d'aleshores no ha vingut mes. En el teu lloc faria el mateix. Anims!
Avatar de l’usuari
xinxa
:: poltre
:: poltre
Entrades: 647
Membre des de: dv. març 22, 2013 7:31 am

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: xinxa » dj. feb. 11, 2016 8:14 am

Bon dia, a nosaltres també ens van derivar al cdiap, i també vam patir una angoixa totalment innecessària.

T'explico, al mes de vida del nostre fill, vam veure que sempre dormia amb el cap al mateix cantó, li vam comentar a la pediatra i ens va derivar a la fisio del cdiap, i t'asseguro que aquí vam començar un calvari. La fisio pretenia que amb 2 mesos de vida el nen seguís objectes amb la mirada (ni de broma ho feia! ho fan als 4 mesos aproximadament), a partir d'aquí, visites i més visites. Ens va visitar un munt de vegades la fisio (obsessionada amb que seguis objectes), la neuròloga, la pediatra d'allà, i fins i tot la psicòloga (ens va preguntar què hi feiem allà, i li vam dir que no ho sabiem!).

Ens van arribar a dir que el nen tenia problemes de visió i d'oida! Flipant!!! Cada vegada que teniem visita em feia un fart de plorar abans i després d'anar-hi, no podia. Al final vam comentar-ho a la nostra pediatra, i va al·lucinar! I curiosament, a la següent visita, ens van donar l'alta.

Sincerament, no entenc com els cdiap, amb l'alta demanda que tenen de les escoles (hi ha verdaderes llistes d'espera per a poder atendre als infants) fan perdre el temps (i el cap) als pares de nadons d'aquesta manera! Nosaltres fins hi tot volíem posar una queixa, però al final vam passar, perque no volíem tornar a veure mai més ningú d'aquell centre.

Així que només et puc dir que ànims, i parla amb qui hagis de parlar perque us tractin com us mereixeu! Si puc ajudar-te amb alguna cosa m'ho dius!
Imatge

Imatge

Panxupacte DEURES :-())
Avatar de l’usuari
nutella
:: rateta
:: rateta
Entrades: 174
Membre des de: dv. març 01, 2013 11:27 am

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: nutella » dj. feb. 11, 2016 2:19 pm

Cyprus, gràcies per aportar la teva experiència personal, vau fer molt bé, a nosaltres, evidentment també ens ha psicoanalitzat! Ben fet el que vas fer!
I xinxa...sento molt la teva experiència! Quins objectius amb dos mesos!per flipar! Sento molt el patiment i sento molta empatía vers els vostres casos i patiments.
De ben segur mouré fitxa, perquè encara que intentem actuar amb normalitat i anar-hi amb bona disposició, surto d'allà enfadada i enfonsada.
La meva data límit és d'aquí a dues setmanes que ens tornem a reunir.Escoltaré les noves "cositas" que té el meu fill
...per sort sóc una persona bastant segura i forta i sé com és el meu fill...no penso deixar passar més aquesta situació.
De nou moltes gràcies per les vostres aportacions, fan sentir-me recolzada.
Avatar de l’usuari
nutella
:: rateta
:: rateta
Entrades: 174
Membre des de: dv. març 01, 2013 11:27 am

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: nutella » dj. feb. 11, 2016 7:58 pm

Rundi...doncs ho hem pensat, el tema de la segona opinió, el meu marit hi està dacord i jo també, però ho hem de rumiar amb calma per no fer-li un lio al nen.Tot plegat, com dieu, un servei que ens hauria d'ajudar ens està donant més mal de caps que altra cosa
Avatar de l’usuari
pimpam
:: pantera
:: pantera
Entrades: 838
Membre des de: dj. abr. 29, 2010 12:30 pm

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: pimpam » dj. març 03, 2016 12:02 pm

bufff sembla que expliquis la meva experiéncia.

Nosaltres hi vam anar durant 8 mesos per un problema de babeig que ells no van solucionar ( va ser començar p3 i la mestre en un mes ens va ajudar i va deixar de babejar) i després van començar amb que era molt sensible i que haviem de treballar el tema..jo estava d'acord, però es que anaven pasant les setmanes i no ens donaven pautes, només ens feien anar a parlar de la setmana, i allò no tenia ni cap ni peus i ens sentiem com amb un problema que no tenia solució ..al final deixar-ho va ser el millor que vam poder fer, pq com a minim a un psicoleg que li pago li puc exigir i a aquest no :ufs:
PanxuPacte Positiu complert!!!! Anem per la segona ronda...Us estimo boniques!!

Imatge
Imatge
Alaieta
:: puça
:: puça
Entrades: 9
Membre des de: dl. set. 19, 2011 10:16 am

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: Alaieta » dv. març 11, 2016 10:20 pm

pimpam ha escrit: ..al final deixar-ho va ser el millor que vam poder fer, pq com a minim a un psicoleg que li pago li puc exigir i a aquest no :ufs:


Noies, jo crec que cal parlar-ho clarament amb el professional que sigui, és la seva responsabilitat. No cal empassar res que ens faci sentir incomodes i malament.
I si és del sistema públic encara més, que l'estem pagant amb els nostres impostos!
Avatar de l’usuari
pimpam
:: pantera
:: pantera
Entrades: 838
Membre des de: dj. abr. 29, 2010 12:30 pm

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: pimpam » dc. abr. 13, 2016 9:34 am

Alaieta, ja ho vam fer, però ens deien que eren els seus protocols ( per mi d'observació interminable) i que era aixó o demanar l'alta.Així que vam decidir demanar l'alta pq no ens semblava gens efectiu i com deia,només ens generava angoixa per com ho estaven tractan.
PanxuPacte Positiu complert!!!! Anem per la segona ronda...Us estimo boniques!!

Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
nutella
:: rateta
:: rateta
Entrades: 174
Membre des de: dv. març 01, 2013 11:27 am

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: nutella » dt. abr. 19, 2016 9:43 pm

Us escric finalment per dir-vos que el meu marit i jo vam decidir demanar l'alta.
A la última entrevista quan li vam dir li va canviar la cara i ens va repetir com quatre vegades que era sota la nostra responsabilitat...amb el seu informe final i la seva exposició final només va fer sentir que erem uns pares irresponsables.
"Donde no se quiere ver..." gran filla de p... si ens has generat més ansietat que un altre cosa.
Val a dir que abans de tot això vam voler parlar amb la seva mestra i psicòloga de l'escola i en tot moment els hi vam dir que erem conscients del seu retard en el llenguatge, però que no necessitem una persona que ens angoixi sino que ens ajudi.
Sóc mestra i quan parlo amb pares sempre els intento ajudar i mai jutjar...s'ha d'anar molt al tanto en com es diuen les coses i l' enfoc que se les ha de donar.
Aquesta dona m'ha ensenyat a com no ho faria de cap de les maneres.
Ara estarem en alerta amb el nostre fill, respectant-lo i ajudant-lo, intentant recuperar la nostra autoestima perduda com a pares que una desgraciada ens ha fet perdre i treballant la inseguretat en la criança amb tota la responsabilitat i l'amor del món.
Si alguna vegada us hi trobeu com nosaltres no deixeu que us enfonsin i si necessiteu un bon professional busqueu-lo.
Nosaltres ho farem en el cas que el peque es quedi estancat, que per sort ara, no es el cas.
Gràcies per les vostres opinions.
Avatar de l’usuari
pimpam
:: pantera
:: pantera
Entrades: 838
Membre des de: dj. abr. 29, 2010 12:30 pm

Re: Angoixa cdiap.

EntradaAutor: pimpam » dt. juny 21, 2016 7:28 am

Nutela, a nosaltres ens van fer un informe tb psicoanalitzant-nos més a nosaltres que al nen.. que està molt bé, però hi ha coses que per mi no toquen..semblava un informe en plan rabieta, una pena

Clar, es que has d'estar a gust amb com es tracta el tema del teu fill, sino es perdua de temps i una angoixa que no val la pena.

Espero que continueu veient l'evolució positiva del vostre petit i si cal , ja saps el que no has de permetre :ok:
petons
PanxuPacte Positiu complert!!!! Anem per la segona ronda...Us estimo boniques!!

Imatge
Imatge

Torna a “General”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::