Treure el bolquer

Els bolquers, el xumet..

tineta14
:: granota
:: granota
Entrades: 239
Membre des de: dl. oct. 13, 2014 9:31 am

Treure el bolquer

EntradaAutor: tineta14 » dc. juny 15, 2016 3:35 pm

Hola! Ahir vam anar a la pediatra per la revisió dels 2 anys (els va fer ahir), i ens va dir "Encara duu bolquer?",i jo... "Sí, però si tot just acaba de cumplir els 2 anys!" ?-) . Ella ens va dir que ja podiem començar perquè ja estava preparada (i ella què sap...dic jo...). La veritat és que teniem previst començar aquest estiu, ja que és més pràctic pel tema roba, però no sé com fer-ho... Ja li vam comprar un orinal fa mesos, per provar, però no veig que ho tingui massa assimilat. Ella és conscient quan fa caca, perquè t'avisa, i crec que també n'és abans de fer-ne, però no avisa mai en plan "Tinc caca vull seure a l'orinal". De fet, fa uns dies em va agafar per provar-ho en una hora que sovint fa caca, que és després d'esmorzar, i li vaig dir Quan tinguis caca avisa'm que la faràs a l'orinal!, i ella em deia que sí.. doncs em va avisar quan ja se l'havia fet, i volia seure a l'orinal amb la caca feta, i així dues vegades. Aleshores no sabem com començar! la vaig posant a l'orinal de tant en tant? haig d'esperar que ella avisi? cosa que de moment no veig que faci... o li trec el bolquer a saco i potser aleshores ella notarà que ha de fer-ho a l'orinal... :-:) . CONSELLS SIUSPLAU! Gràcies!
rundi
:: gosset
:: gosset
Entrades: 460
Membre des de: dc. ago. 19, 2009 10:04 am

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: rundi » dc. juny 15, 2016 4:30 pm

I com ho va esbrinar que estava preparada? Ai, mare, quin món...
Jo faria el que teníeu pensat i sense forçar. Teniu tot un any, si és pel tema d'anar a l'escola!
Calma.
nb_30
:: tigre
:: tigre
Entrades: 749
Membre des de: dj. feb. 02, 2012 5:14 pm

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: nb_30 » dc. juny 15, 2016 5:12 pm

Jo li vaig treure a la meva filla a l'estiu q va fer 2 anys. El que vaig fer es posar-la a fer el primer pipi del dia a l'orinal i despres cada dues hores. Quan sortiem li posava bolquer pero igualment m'emportava l'orinal i la posava a fer pipi. En un mes ho vam tenir dominat. La caca va costar una mica mes..però un cop va dominar el pipi, la caca va anar rodada.

Potser em vaig precipitar a treure-li als 2 anys pero vaig pensar q a l'agost podria estar per ella, ja q estava de vacances, i q no hauria d rentar tanta roba..vist en prespectiva tampoc m'arrepenteixo.
tineta14
:: granota
:: granota
Entrades: 239
Membre des de: dl. oct. 13, 2014 9:31 am

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: tineta14 » dc. juny 15, 2016 8:05 pm

Ja però quan l'assec a l'orinal tota l'estona diu "ja està", (i no fa res) i es va aixecant continuament... :-:)
nb_30
:: tigre
:: tigre
Entrades: 749
Membre des de: dj. feb. 02, 2012 5:14 pm

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: nb_30 » dc. juny 15, 2016 9:06 pm

tineta14 ha escrit:Ja però quan l'assec a l'orinal tota l'estona diu "ja està", (i no fa res) i es va aixecant continuament... :-:)

Això al principi es normal. Intenta-ho amb el pipi del mati primer q es el mes facil. A la meva filla el primer q va fer a l'orinal li va fer molta gracia. Despres jo anava controlant cada dues hores i a vegades tmb obria l'aixeta pq el fes.
pucpuc
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1394
Membre des de: dc. maig 21, 2008 6:51 pm
Ubicació: catalunya

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: pucpuc » dc. juny 15, 2016 9:13 pm

jo crec que ho heu de fer quan ella et doni mes senyals de que ho vol i esta preparada i tu estiguis preparada tambe no quan ho diu "una pediatra".
Arigalma
:: tigre
:: tigre
Entrades: 701
Membre des de: dj. ago. 29, 2013 3:26 pm

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: Arigalma » dc. juny 15, 2016 9:21 pm

Hola noies
M'interessa molt el tema. El meu fill té 28 mesos i no vol sentir parlar ni l'orinal ni de wc.... mai avisa quan fa caca i si li preguntes si porta caca sempre diu que no.
A la guarde han començat a seure'ls al wc i han aconseguit que segui amb una amigueta seva però no fa res. En canvi a casa si li pregunto si vol seure surt corrents.
I a sobre clar, arriba l'estiu i tothom es pensa que sigui com sigui li he de treure ja el bolquer i jo em canso de repetir que no està preparat psicològicament. Passo de forçar-lo i que acabi fustrat i nos també.
A veure com va...veient que no li treurem ja li hem comprat bolquer de platja.
Algún consell? Idees?
Gràcies wapes!
Imatge

Imatge
Boniqueta
:: peixet
:: peixet
Entrades: 269
Membre des de: dl. gen. 14, 2013 9:38 am

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: Boniqueta » dc. juny 15, 2016 10:05 pm

Pel que expliques jo crec que no està preparada. Ni cas al pediatra en aquest aspecte!! Jo li vaig treure als 2 anys i mig per Nadal aprofitant que jo feia vacances. Està clar que cada nen/a és un món però diria que 2 anys és molt aviat....
Imatge
giuletta
:: peixet
:: peixet
Entrades: 282
Membre des de: dj. juny 16, 2011 9:17 am

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: giuletta » dj. juny 16, 2016 5:43 am

Hola,

jo li vaig voler treure el bolquer l'estiu que feia dos anys (per la ditxosa pressió social, tothom al meu voltant havia tret bolquers al nens abans dels dos anys amb èxit ?-) ) i va ser un fracàs absolut. O sigui que vam tornar a posar al bolquer i fins el maig següent no li vaig treure. Aquesta segona vegada va anar rodat i en menys d'una setmana ja controlava pipis i caques. O sigui que si passats uns dies veus que no ho controla no us agobieu que la nena encara és petita. Cada nen té el seu ritme i no és una competició, encara que socialment sí que ho sembli i aquest fet sigui un reflexe més de la societat tant competitiva en la que vivim :ufs: .

Una abraçada
turuleta
:: gosset
:: gosset
Entrades: 432
Membre des de: dv. maig 24, 2013 12:33 pm

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: turuleta » dj. juny 16, 2016 7:15 am

Asseurela cada x hores es com ensinistrar un gosset.no anira sense panyal pq estigui preparada. I el dia q no estiguis tu x controlar lhorari sho fara a sobre igual.fes segons el pla original
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
June
:: granota
:: granota
Entrades: 224
Membre des de: dl. maig 28, 2012 11:55 am
Ubicació: Barcelona

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: June » dj. juny 16, 2016 7:27 am

Hola!

Mira, la mestra de la llar, quan el meu fill tenia 27 mesos ens va dir que ella el veia superpreparat i molt motivat. Ella ja anava asseient tots els nens (encara que portéssin bolquer) al lavabo en determinats moments del dia (abans de sortir al pati, abans i després de la migdiada) i ja ens va dir que el veia molt bé per provar-ho però que ella recomenava que ens esperessim a la setmana santa per poder estar per ell uns quants dies seguits. Vam seguir el seu consell, el vam treure i ja no hi ha hagut marxa enrere. Súper bé. ho va controlar molt ràpid. Hi va haver mares de nens de la classe que quan ho van saber van anar a la mestra a dir-li que com podia ser que els seus fills fossin més grans i encara no els hagués dit el tema del bolquer i ella va dir "Que us penseu que això va per ordre d'arribada al món o què? Quan el teu fill estigui preparat, també t'ho proposaré. Ets lliure de treure-li quan vulguis. El que jo no faré és dir-te que ho facis quan jo crec que està preparat encara per fer-ho".

Així que quan sigui el moment, la teva patufa ho farà genial!
Avatar de l’usuari
charito
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2409
Membre des de: dv. jul. 03, 2009 10:11 pm

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: charito » dj. juny 16, 2016 8:08 am

Nosaltres acabem de passar per aixo jejejeje. Els dos els vam treure els bolquers quan ho van dir a la guarde, perque si fos pels pares em sembla que no ho fariem, fa respecte i no saps per on començar. El gran tenia 23 mesos perque els fa al juliol i la peque 27 perque els fa al març.

El gran no havia vist mai un orinal pobret i va ser molt a saco, pero despres de la primera setmana tot rodat, aixo si va trigar potser mes en demanar quan tenia caca i pipi i havies d'estar molt pendent.

Amb la peque vam voler ser mes respectuosos i la van començar a seure al orinal al març al cole amb tots els nens de la classe, i jo a casa tbe vaig posar el orinal i anava seient pero no feia res. Anava super conscienciada del que era fer pipi i que li treuriem el bolquer perque ja era una nena gran, llegiem contes del pipi i la caca, pero no demanava. Total que li vam treure fa dues setmanes, els primers tres dies caos, ni un pipi ni una caca a l'orinal, pero aguantant un munt d'estona sense fer o sigui que el control d'esfinters el te perfecte, a partir del tercer dia com una seda, ho demana quan te pipi o caca i no se li ha escapat cap mes. Crec que un exit.

Veient les experiencies, jo crec que fins que no veuen que els pipis surten i es mullen i aprenen a distingir la sensació de quan el pipi vol sortir, han de fer-se pipi a sobre uns quants dies, i despres ja demanen quan noten que tenen ganes. Si hagues esperat que ho demanessin m'hagues florit, crec jo.....

Afegeixo que la meva filla la sensacio de que surti pipi o caca li ha fet una mica de por, i no volia seure a l'orinal, amb molta paciencia, llegint contes, donant-li la maneta i abraçant-la ho ha superat i ara esta super contenta de fer pipis "enormes" com diu ella...
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: Anna Maria » dj. juny 16, 2016 10:40 am

I t'ho va dir el pediatra? mare meva, el que s'ha de veure. El pediatra el veu 5 minuts cada mes (a no sé que hi vagis per urgències per alguna cosa o així) i amb això ja en té prou?
Amb el tema de treure el bolquer hi ha varis mites, entre ells que s'ha de fer als 2 anys i l'altre que ha de ser a l'estiu. Evidentment, si hi ha menys roba és més pràctic perquè no n'has de rentar gaire, però si el nen no està preparat ja pot ser estiu que te'n faràs un fart, i això dels dos anys... és que no ho entenc com hi ha gent que ha tingut canalla i sobretot pediatres que es basin encara en un número. Els dos anys és un "al voltant de..." una guia aproximada, com el caminar, el parlar, etc.
El nen ha de ser conscient que es mulla, i ha de ser conscient que té la bufeta plena i que té la necessitat de fer pipí, la caca pot costar una mica més. Ho ha de saber verbalitzar, encara que sigui sols amb la paraula "pipí" o "caca", els nens a aquestes edats solen dir una paraula per referir-se a dues o més.
Posar-lo a l'orinal està bé, per crear una rutina, unes hores fixes cada dia (evidentment si ho demana en una altra hora també hi anirem), per exemple a l'aixecar-se, abans de les menjades, abans d'anar a dormir. Li baixes el bolquer o li treus, i que s'assegui a l'orinal, si no en fa doncs res, i si en fa doncs a felicitar-lo.
El nen va a l'escoleta? o has preguntat a les educadores? elles també coneixen el nen i ho podreu fer coordinadament quan sigui el moment.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
tineta14
:: granota
:: granota
Entrades: 239
Membre des de: dl. oct. 13, 2014 9:31 am

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: tineta14 » dj. juny 16, 2016 9:47 pm

Hola mames, estic molt d'acord amb el que dieu...tot són mites i la pressió és brutal, però en tot!! en caminar, les dents, parlar, ara el bolquer...en fi. Jo també tinc clar que la vull respectar i que no sigui un trauma per ella, perquè aleshores és quan esdevé contraproduent, i s'aguanten el pipí i la caca, i uffff, quins problemes! De fet jo trobo que costarà més el pipí, perquè la caca ella n'és més conscient. A banda que se li nota quan la vol fer, perquè es queda quieta, o a vegades es posa en un raconet, també ens avisa quan l'ha feta, no sempre però en general sí. En canvi el pipí, com que en fa tants, i mai avisa, no sé com fer-ho. Aquests dies em limito a dir-li que ens avisi quan tingui pipí o caca, que seurem a l'orinal, però res, no avisa... A mi també em fa l efecte que no ho demanarà mai, perquè no li fa gràcia això de l'ori nal...la veig molt còmode amb el bolquer!!
Avatar de l’usuari
rk_mat82
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 58
Membre des de: dl. gen. 25, 2016 1:34 pm

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: rk_mat82 » ds. juny 18, 2016 6:24 pm

la resposta es no us agobieu!!!! no no i no!! de veritat pròpia experiència.
i més agobiada q estava jo no us ho podeu imaginar.fins i tot la angoixa l'he perdut no fa gaires dies, perquè em veia l'hora d'arribar al cole i sense voler deixar el bolquer.
jo vaig començar l'any passat setmanes desprès d'haver fet els dos anys.
possant-lo al orinal i fins i tot va fer la seva primera caca en ell, a partir d'aquí un desastre, vam tornar a provar a l'estiu i era sortir al carrer i tornar sempre mullat, perquè no avisavam per més vegades q li deis, li preguntaves i continuament era dir q no, i al segon potser ja anava mullat.
total q no em vaig agobiar més i bolquer fins fa una setmana i uns dies.perquè tenia un panic horrible a intentar fer caca sense bolquer.
i el pipi un parell de dies al sortir al carrer es va fer a sobre. i ja sense problemes, ens avisa quan té pipi, hi ha dies q aguanta una hora, menys d'una hora, depèn.. >.-<: , fins i tot en el cotxe ens ho diu i intentem parar, li preguntem si aguanta fins arribar etc etc..i la caca ens ha costat força ha fet un parell de vegades al wc i ahir es va aconseguir q la fes a l'orinal, i us parlo d'un nen molt dur en les seves idees q si diu q no es q no.realment crec q sentia pànic a deixar anar la caca i no sentir-la continuament enganxada. perquè com heu dit aquest es del q no li ha molestat mai anar amb la caca enganxada hores, q li deis si tenia caca i feia pudor i et deia q no tenia res i no es deixava canviar el bolquer.
i aquests dies ha sigut un espectacle de crits per la seva part, demanant com un boig un bolquer q no us ho podeu imaginar a crits passades les 22h de la nit...però he mantingut la calma, l'he acompanyat a seure al wc, l'he explicat q la caca no passa res perquè surti del cul, ha de marxar si no fa mal a la panxa, ballem quan la fa..heu de possar imaginació al tema jeje.
això si, encara dorm amb bolquer, però es una cosa qja no em preocupa tant i la veig encara un mica lluny perquè mai es lleva sec. així q calma no us agobieu per estar en el famós moment dels dos anys + estiu i encara menys si el pediatra us diu encara va amb bolquer?? a mi tb m'ho van dir a la revisió dels tres anys i jo encara he esperat un mes adiccional.
turuleta
:: gosset
:: gosset
Entrades: 432
Membre des de: dv. maig 24, 2013 12:33 pm

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: turuleta » ds. juny 18, 2016 6:43 pm

Ostres jo si crida pq vol el panyal li poso...
De fet el meu crec q esta preparat x anar sense...pero quan li trec crida q el vol...ja el voldra deixar quan vegi q es lunic q en porta penso...
Imatge
Imatge
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: jaruma » ds. juny 18, 2016 7:09 pm

El meu ha fet ara els dos anys i li hem comprat l'orinal. El primer dia li vam preguntar si volia fer-hi pipi i va dir que sí, i en va fer un parell de vegades tan feliç. El vaig deixar una estona sense bolquer perquè, de la suor, tenia el culet molt irritat, i es va fer un pipi enorme a sobre. Així que li vaig tornar a posar el bolquer, i ara no vol ni veure l'orinal.

Jo crec que físicament està preparadíssim, perquè ja fa mesos que manté el bolquer sec durant hores, i després fa el gran pipi. I també controla, s'asseu a la banyera i apreta per fer-hi pipi (sí, és així...). Però simplement li és més còmode portar bolquer.

Jo en principi vull esperar, el pare no, i l'irritació del culet serà la que ho decidirà al final.

Però estic d'acord en què no hi ha pressa. Si un s'espera a que estiguin preparats és molt ràpid! En canvi si t'avances t'hi pots passar mesos. Quina tela que la pediatra també opini d'això...
Avatar de l’usuari
rk_mat82
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 58
Membre des de: dl. gen. 25, 2016 1:34 pm

Re: Treure el bolquer

EntradaAutor: rk_mat82 » ds. juny 18, 2016 8:08 pm

jo es q per com l'he vist amb el bolquer...
si li hagués possat no hauria intentat fer caca fora d'ell.
si els crits eren perquè tenia caca però no volia de cap manera anar al wc, volia el bolquer per fer-la. i llavors ha servit perquè l'acompanyi al wc i al menys va començar a seure en ell encara q no li va sortir res. el meu no va a escola bressol, així per veure q es l'únic q el porta hauria de ser el cole, i allà et diuen q :anec: xumet i bolquer com q no...així q d'aquesta manera et veus molt pressionat a l'hora de fer q el deixi i q no respectis tant el seu propi ritme, i els mesos abans de setembre començem si o si.

turuleta ha escrit:Ostres jo si crida pq vol el panyal li poso...
De fet el meu crec q esta preparat x anar sense...pero quan li trec crida q el vol...ja el voldra deixar quan vegi q es lunic q en porta penso...

Torna a “Els canvis”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::