triar roba nena 4 anys

Comenta les teves experiències, alegries i dubtes.
tacai
:: tigre
:: tigre
Entrades: 744
Membre des de: dg. jul. 31, 2011 11:50 pm

triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: tacai » dl. abr. 25, 2016 9:25 am

Hola,

Avui al matí hem tingut super pollo. La meva filla ara vol triar cada dia el que es posa, faldilla, mitges, aquesta samarreta no, l'altra. Avui al final li he dit que res de res, que anava amb pantalons. S'ha posat feta una fiera, el vestit que li he portat no el volia, volia un altre, després faldiles, li he dit que aquelles mitges no, que unes altres, total, que al final, no he cedit i ha anat amb pantalons.
No estic disposada a que cada dia hagi de triar ella però tampoc vull imposar-li el què, i qeu cada dia sigui una baralla.
Trobo que està manant massa i quan se li diu que NO , monta un sidral come el d'avui. No sé on està el límit.

A l'escola la mestre m'ha dit que ho triem la nit abans, però trobo que serà el mateix, ella dirà que es vol posar això i això.

Han de triar ells ja la roba a aquesta edat? Tinc amigues qeu diuen que passen, que es posin el que vulgui.

Potser he de ser més permisiva amb això i no amb altres coses. No sé, estic feta un embolic i vaig perduda amb això i altres coses, on ella demostra tenir molt 'poder'...

Avui estic molt trista i enrabiada, perquè al final acabo cridant i montant un show entre les dues

Gràcies,
petipe
:: granota
:: granota
Entrades: 241
Membre des de: dj. set. 27, 2012 11:10 am

Re: triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: petipe » dl. abr. 25, 2016 9:49 am

La meva també va começar a aquesta edat. Jo faig això de triar-ho la nit abans, però li faig 2 opcions. Què vols: aquest conjunt o aquest? Així ella pot "triar" i jo també puc dir la meva. I si s'entesta molt, negociem: "avui no pot ser per tal motiu, però ho portaràs aquest altre dia (que sigui més adequat...). Conec casos que el que fan és "entre setmana trio jo i el cap de setmana, tu".

Però no sé on està el límit. Depèn de la dimensió que agafi el "pollo", suposo.
Avatar de l’usuari
DarthVero
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 68
Membre des de: dj. març 28, 2013 9:01 pm

Re: triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: DarthVero » dl. abr. 25, 2016 9:50 am

La meva filla té tres anys i mig, és molt "princeseta" i l'agrada triar la roba. Jo el que faig és deixar-la triar dintre d'uns paràmetres que poso jo. És a dir, jo li dic: a l'escola anem amb pantalons o leggins. Els caps de setmana pots escollir la faldilla o vestit que vulguis. Si, per exemple fa fred, li dic: avui fa fred, posem un d'aquests pantalons d'hivern, en trec quatre o cinc que veig adients i ella decideix. D'aquesta manera tria ella, però també entén que pot triar dintre d'uns limits. Ella entén que no els hi imposo jo els límits, sino coses externes (el fred, la calor, la necesitat de comoditat a l'escola, etc). D'aquesta manera també la eduques en sentit comú (no s'hi val tot). Allò de triar per la nit és bona idea per tal que no et posis nerviosa pel matí que anem sempre amb presses...
Vampirets
:: gosset
:: gosset
Entrades: 403
Membre des de: dj. feb. 24, 2011 6:08 pm

Re: triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: Vampirets » dl. abr. 25, 2016 11:30 am

Doncs jo amb això sóc molt hippy... Les meves es trien la roba cada dia des dels 2 anys! Ara estan a punt de fer-ne 5... A vegades van ben combinades, a vegades duen samarreta de quadres i pantalons de flors, però han anat millorant :D

Aquest sistema ens ha anat sempre molt bé. Els límits que els hi poso estan més que res relacionats amb la temperatura i normalment els accepten tot i que algun pollo també hem tingut amb això, sobretot quan éren més petites.
sugar
:: papallona
:: papallona
Entrades: 137
Membre des de: dc. oct. 22, 2008 12:00 pm

Re: triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: sugar » dt. abr. 26, 2016 8:44 am

Jo també ho feia abans d'enfadar-me amb ella pel tema roba però un dia vaig pensar que perquè li havia de dir jo quina roba s'havia de posar, que era assumpte seu. Desde que té 3 anys (llargs) que ho escull ella, de fet no li aviso ni de quan s'ha de posar el xandall per educació física. El que si faig és dir-li si fa més o menys fred, o de si anem a dinar a un lloc que ha de posar-se més arregladeta, etc.
sugar
pirene1979
:: rateta
:: rateta
Entrades: 155
Membre des de: dt. feb. 16, 2010 5:58 pm

Re: triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: pirene1979 » dt. abr. 26, 2016 10:40 am

Amb la meva filla de 5 anys ja fa temps que tenim el pacte de que ella pot triar la roba per anar a l'escola si se la prepara el dia abans. Si un dia se'n oblida (cosa que no passa gairebé mai), sóc jo qui li prepara abans d'anar a dormir, i al matí s'ho troba i ho accepta bé. Jo no intervinc en les opciones estètiques, he après a acceptar les combinacions estrambòtiques! Cosa cada cop menys freqüent, per cert. El que sí que establim és el tipus de peces de roba que pot triar, i quantes capes, de manera que només pot haver-hi dubtes quan el temps està canviant, com passa ara. Els caps de setmana pot optar per vestit o faldilla, tot i que darrerament s'inclina més pels pantalons. A banda, només té a mà la roba de la temporada, de manera que no pot triar unes malles finetes al gener, per exemple. I, per últim, té clar que jo tinc dret a veto si el resultat final no quadra per algun motiu: per exemple, si es posa una samarreta i de sobte descobrim que té una taca o un forat molt escandalòs. Pero vaja, gairebé mai he d'intervenir en aquest sentit.
La petita, de 3 anys i mig, és un altre estil. De vegades al vespre sí que vol triar la roba com la seva germana. Ja fa temps que és capaç de fer-ho autònomament perquè sap què té a cada calaix i què li cal. Però hi ha molts vespres que no s'interessa pel tema, i llavors sóc jo qui li prepara sense més. Els caps de setmana darrerament ella sí que prefereix vestit, i llavors fa la tria al seu aire: sovint es posa vestit i pantalons en combinació impossible, però li deixem fer.

Un altre capítol és la qüestió dels clips, cuetes... Porten el cabell escalat de manera que no és imprescindible posar-lis res al cap, però sovint ho volen, especialment la gran. Per funcionar bé els matins, jo només m'asseguro que es desenredin el cabell, i deixem aquest capítol de les decoracions pel final, només si ens sobra temps. La gran s'autogestiona ja fa temps els clips i les gomes (tot i que en perd quantitats industrials), se'ls sap posar força bé, cada cop millor, i tot just ara és capaç d'aguantar tot el dia amb ells posats. La petita, en canvi, tot i que hi ha dies que en demana, necessita ajuda per posar-se'ls i a més no li duren res perquè se'ls va tocant, de manera que sovint arribem a l'escola ja sense ells.
Avatar de l’usuari
kabbisa
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1397
Membre des de: dc. feb. 23, 2011 5:33 pm
Ubicació: Barcelona / Cabrils

Re: triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: kabbisa » dt. abr. 26, 2016 2:21 pm

Totes es vesteixen soles ja?
02.feb.11: 1a eco: 2cm 9setm
05.set.11 : DPP : DPR

"Quiérele cuando menos lo merezca, porque será cuando más lo necesite"
Vampirets
:: gosset
:: gosset
Entrades: 403
Membre des de: dj. feb. 24, 2011 6:08 pm

Re: triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: Vampirets » dt. abr. 26, 2016 6:27 pm

Les meves sí, kabissa, des de fa molt temps. El que més els ha costat són les mitges, però amb 4 i poc ja les van dominar també.

De tota manera, moltes coses elles les han fet abans que els seus companys, tinc la impressió que com que són bessones s'espavilen més... Si volen que ho faci la mama han d'esperar! :D

A més, com amb tot cada nen té el seu ritme...
Avatar de l’usuari
sarins
:: gosset
:: gosset
Entrades: 446
Membre des de: dc. gen. 25, 2012 3:33 pm

Re: triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: sarins » dt. abr. 26, 2016 7:24 pm

Vols dir que cal enrabiar-te tant?. Estem parlant que tria la seva roba. No el que menja o si es pren la medicacii o no. Imagino que tal com ens han criat abans havies de fer tot el que deien els altres. Jo amb tema roba no m'hi amoinaria. Hi ha coses que si pero aixo pot triar perfectament... dona importancia a les coses que verdaderament son important. No malgastis energia amb aixo que segur que hi ha altres moments que si has de posar-te ferma. Jo estaria tranquila amb aquest tema. El meu des dels 2 anys que tria la roba.
Panxus de PRIMAVERA--->Duna81-Sarins :-()) -Boop-CRIS86 :-())-Witchy :-()) -Judy* :-()) -Lexi-clarivcl :-())

grafi-sarins: http://www.fertilityfriend.com/home/3d29d2
camdem
:: puça
:: puça
Entrades: 33
Membre des de: dt. gen. 14, 2014 8:50 pm

Re: triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: camdem » dc. abr. 27, 2016 12:40 pm

Hola
La meva amb 18 mesos ja em deia aixo si aixo no, pero la podía manegar i "guanyo a" jo.ara amb 33 mesos entre setmana trio jo ( pero hi ha coses que no vol i li respecto) els caps de setmana tría ella.
Obre l'armari, agafa i es vesteix..
Tinc bessons i el nen passa de tot mentre que la nena..doncs aixo..jiji
yunav
:: puça
:: puça
Entrades: 15
Membre des de: dt. maig 01, 2012 11:57 am

Re: triar roba nena 4 anys

EntradaAutor: yunav » dv. abr. 29, 2016 10:27 pm

Jo també la deixo escollir. Ara be, tambe dic la meva. Avui, per exemple, es volia posar nomes una samarreta d'estiu. Obviament li he dit que a sobre s'havia de posar algún jersei, però l'ha escollit ella. La meca te tres anys i al principi li donàvem a escollir pero ja uns sis mesos que li vam posar una armaris del ikea per a que ella mateixa s'agafi la roba i es vesteixi

Torna a “General”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::