paraulotes I paraules lletges

Rabietes, gelos, egoisme..

Avatar de l’usuari
estefi
:: rateta
:: rateta
Entrades: 193
Membre des de: dc. gen. 11, 2012 3:40 am

paraulotes I paraules lletges

EntradaAutor: estefi » dg. jul. 27, 2014 11:18 pm

Perdoneu si duplico tema, però no he vist cap fil que en parli. El tema és que la meva petita està en la fase que tot ho repeteix. Parla molt I s' explica molt bé. Té 22 mesos acabats de fer. Resulta que ultimament repeteix "tonto" I altres paraules lletges que escolta dels adults. Sobretot li diu a la gata quan fa alguna cosa que no està bé, com pujar a la taula o rascar on
No toca. La renya I li diu "hombre ya pelusa, eso noo, tonto! Tonto!" (Sembla la nena del como la a liao pollito). Fa una mica de riure, però que digui paraules lletges no m'agrada. Jo no soc de dir-ne moltes peròper exemple ll'altre dia em vaig donar un cop al cap I em va sortir una paraulota I tot seguit ella la va repetir varies vegades. Realment, sé que cada nen/a és un món, però amb nens/es tant petits/es no sé que és més efectiu, si ignorar-la quan diu aquestes paraules o dir-li clarament que això no es diu. Se que quan sigui més gran serà conscient I no en dirà, però mentres estem en aquesta fase m'agradaria intentar que no en diguès. Com ho heu fet vosaltres? Perdoneu que escric des del mòbil.
Gràcies!
[url][url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers]Imatge[/url][/url]
Avatar de l’usuari
Marieta vola vola
:: rateta
:: rateta
Entrades: 184
Membre des de: dj. ago. 09, 2012 10:19 am

Re: paraulotes I paraules lletges

EntradaAutor: Marieta vola vola » dl. jul. 28, 2014 8:18 am

Hola,

La meva petita, de 22 mesos també, repeteix tot el que sent. Quan el gos crida, a casa els meus pares, ella li diu "calla burrico"". Si jo sóc per allà, no la corregeixo, però li dic "Calla patata" i així li canvio la paraulota per una altra. No sé, jo penso que quan més li dic que no, més ho fa, i li canvio sempre la paraula mal sonant per alguna altra.
cyprus
:: papallona
:: papallona
Entrades: 100
Membre des de: dv. abr. 27, 2012 1:51 pm

Re: paraulotes I paraules lletges

EntradaAutor: cyprus » dl. jul. 28, 2014 8:48 am

Sembla que aquest tema l'hagi obert jo!el meu fill acaba de fer 2 anys i fa uns mesos va venir de casa els sogres dient tonto. D'entrada vaig optar per renyar-lo, pero en veure que encara ho deia mes ara opto per ignorarlo i hem guanyat una mica. Si ho diu amb molta insistencia li recordo q a la mama no li agrada que digui aixo. Tothom al meu voltant em diuq es una fase que ja passara, pero no m'agrada gens! Per cert, quan mes la fa servir es amb els gats!!
jellwill2
:: gosset
:: gosset
Entrades: 429
Membre des de: ds. jul. 05, 2014 11:34 am

Re: paraulotes I paraules lletges

EntradaAutor: jellwill2 » dl. jul. 28, 2014 9:05 am

Hola,

el meu té 4 anys, i cada cop hem ignorat el que deia, algun cop li hem dit que no es diu però, no hem tornat a treure el tema i no li fem cas. I ens funciona, potser depèn del nen. Si li fem cas, llavors si que no para. També és cert que passen per fases. Jo no li donaria més importància i ho ignoraria.
luachi
:: puça
:: puça
Entrades: 41
Membre des de: dj. juny 23, 2011 8:39 pm

Re: paraulotes I paraules lletges

EntradaAutor: luachi » dl. jul. 28, 2014 10:36 am

Bon dia,
Aquesta pregunta també ens la vàrem fer nosaltres fa un temps, quan va començar a repetir algunes "paraules lletges". Primer vàrem decidir ignorar-ho, però em donava la sensació que fent això és com si no tingués importància, llavors vaig decidir dir-li cada vegada, d'una manera tranquila i sense retrets i sense donar-hi més voltes. Ell de seguida ho va captar i inclús a vegades em diu: això no es diu oi mama? O si a mi se m'escapa algo ell m'ho retreu a mi. En el seu cas i de moment que té 4 anys, no se'm revela gaire amb aquest tema i em funciona força bé dir-li. Entenc que cada nen és un món i et pugui sortir amb la reacció contrària.
Avatar de l’usuari
estefi
:: rateta
:: rateta
Entrades: 193
Membre des de: dc. gen. 11, 2012 3:40 am

Re: paraulotes I paraules lletges

EntradaAutor: estefi » dt. jul. 29, 2014 11:18 pm

Gràcies per les respostes!
Jo de moment he optat per dir-li que això no es diu, amb una vegada en té prou I no ho diu. Però al cap d'unes hores hi torna. Al principi vaig ignorar però ho diu I ho repeteix I ho torna a repetir... I fa mal les orelles! Marieta vola vola, m'agrada això de canviar-li la paraula, avui ho he provat I ha resultat.
Anirem provant a veure si deixa d'utilitzar aquestes paraules amb paciencia.
Si algú té alguna altra suggerència benvinguda sigui!
[url][url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers]Imatge[/url][/url]
Avatar de l’usuari
aseret
:: granota
:: granota
Entrades: 216
Membre des de: dc. juny 06, 2012 2:56 pm

Re: paraulotes I paraules lletges

EntradaAutor: aseret » ds. gen. 09, 2016 12:42 pm

Hola!
Doncs fa una temporada que va començar a repetir paraules lletges, quan tenia dos anys i pico ignoravem, ja que si li fèiem cas encara ho deia més, però ara gairebé te tres anys i diu tonta, mala, pega... i ho diu quan senfada amb nosaltres.
Ignorar ara no ens va bé... Ara li dic que no ens agraden aquestes paraules, però algun cop l'he enviat a lhabitacio per a q reaccioni, nose com gestionar-ho... Alguna idea? Ademes ara te contacte amb nens més grans q ja diuen altres paraulotes més fortes.
Quan em diu mala li dic que em digui que està enfadada,però nose si funciona massa això...

Fins ara!
Imatge
Imatge

Torna a “El desenvolupament emocional”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::