avis

Comenta les teves experiències, alegries i dubtes.
botafoc
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 17, 2015 8:58 pm

avis

EntradaAutor: botafoc » dj. des. 17, 2015 8:37 pm

Hola...Mon sogre cuida al meu fill de 3anys i mig alguns dies. L'altre dia em va dir que ha comprat unes cartes per ensenyar-li numeros i lletres..
El meu fill va a p3 i té un retràs de 18 mesos en el llenguatge. És a dir..en teoria parla com si tingués un any i mig menys...això sent generosa la logopeda....,un desconegut no l'entén i hi ha moltissimes lletres que no pronuncia.
El dubte...a casa jo li parlo català...son pare barreja català i castellà el nen també ho barreja tot i mon sogre en castellà.
No vull que li ensenyi lletres....crec que no pot ser benefición que li digui "esta es la uve...esta es la jota..." quan al cole ja ho apendrà quan toqui...en català....i ho aprenen pel so..(es a dir..aquesta és la sss la dddd no se si m'explico..no diuen v baixa diuen vvvv)
com li dic a l'avi sense que li dolgui???
ell ho fa amb tota la bona intenció del món.....
per contra...mai el porta a la biblioteca i li explica un conte!!!
jellwill2
:: gosset
:: gosset
Entrades: 429
Membre des de: ds. jul. 05, 2014 11:34 am

Re: avis

EntradaAutor: jellwill2 » dv. des. 18, 2015 8:51 am

Hola,

i si li dius que li digui el so enlloc del nom de la lletra? Si ho fa sense massa exigència (és petit i ha d'aprendre al seu ritme), el so no és diferent. O bé li dius que la logopeda no ho veu clar encara,que esperi una mica. I no quedes malament. És maco que s'impliqui. De vegades no fan les coses com nosaltres volem o faríem, i ara que no em senten els meus pares ni la sogra, fins a cert punt enriqueixen la vida del nen. La vida no és blanca i negra.

Aviamsi alguna mestra o mare més experta et dóna millors consells. Jo només aporto bona fe.
shyla
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1360
Membre des de: dl. abr. 07, 2008 9:11 am

Re: avis

EntradaAutor: shyla » dv. des. 18, 2015 8:55 am

Hola, es complicar! El nen mostrar interés? El meu te 3 anys i 8 mesos i sap tots els números i algunes lletres, i te les diu en catalá, castella i angles. Mai l'hem posar davant d'un paper a fer-li lletres ni res, ni li hem fet la fonética, ell ens ho demána. L'angles es perqué lo agraden els vídeos del youtube de cotxes i ell sol ho ha deduit. I mira que en vaig agobiar molt mirant escoles perqué no el volguessin ensenyar a escriure i llegir a infantil. Vull dir, si l'avi lo ensenya i el nen mostra interés no crec que li faci mal. Diferent si el fa estar alla davant 1 h cada día matxacant. Ahh nosaltres li parlem catala i els avis castella.
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: avis

EntradaAutor: jaruma » ds. des. 19, 2015 10:06 am

Jo no crec que li vagi a fer mal que li ensenyi les lletres a la seva manera, si ho fa com un joc i el nen té interés. Després a escola ho aprendrà de l'altra manera i ja està.
Però si no ho veus clar, jo li diria el que ja t'han recomanat les companyes, que la logopeda, o algun altre especialista, t'ha dit que és millor esperar. Que quan sigui el moment ja l'avisaràs i podran fer-les servir. I li suggeriria llegir contes a canvi, o algo així, perquè potser a l'avi ni se li ha acudit. Els avis en general tenen molta fixació per ensenyar lletres, números, etc.
botafoc
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 17, 2015 8:58 pm

Re: avis

EntradaAutor: botafoc » dg. des. 20, 2015 2:59 pm

gràcies noies....
crec que vol que el seu net sigui un "petit einstein"... el fill d'un germà de mon sogre és " superdotat" amb 9 any que té i preten que el meu ho sigui també....
No mostra interès el meu...el meu estara tot lo dia jugant al playmobil o a cotxes o simplement fent " el psllasso tocant el tambó"
A vere..crec que li diré que ho digui pel so...el so en si no es diferent català castellà excepte algunes lletres...De totes formes no crec que aguanti gaire el nen...
gracies noies

Torna a “General”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::