Limits i "normes"

Gatejar, caminar, correr i saltar.

Avatar de l’usuari
ninet@
:: rateta
:: rateta
Entrades: 180
Membre des de: dj. oct. 04, 2012 9:55 am

Limits i "normes"

EntradaAutor: ninet@ » dc. maig 06, 2015 6:24 am

Bon dia mamis no se ben be quin seria el titol correcte del post aixi q intentare esplicarme.
El meu petit va cami dels 13 mesos i ja tomba sol x tota la casa amb els "riscos" q aixo comporta, hem intentat protegir/treure tot allo q es perillos pero hi han coses impossibles d'evitar, vol tocar la tele estirar dels cables posar els dits als endolls i si lhi intestes esplicar q no es fa sho pren com un joc i ho torna a fer i set queda mirant com dient mira q fai!!
Al final lagafo i el trec del "perill" acte seguit plors i mes plors...se q deu ser normal, pero necessito una mica de guia per saber q ho estic fenr be, sabeu dqlgun llibre q en parli? q doni consells exemples de com fer-ho? tots parlen de la teoria pero ningu diu q "fer" quan fa la rabieta, lagafo no lagafo el deixo q plori....vosaltres com ho feu??
Imatge
Avatar de l’usuari
nivalis
:: rateta
:: rateta
Entrades: 170
Membre des de: dj. des. 19, 2013 12:13 pm

Re: Limits i "normes"

EntradaAutor: nivalis » dc. maig 06, 2015 8:50 am

Hola!
La meva opinió és que encara és molt petit per creure sempre i no fer mai allò que no es pot fer.
El que jo vaig fer va ser evitar al màxim tots els perills. Per exemple, venen uns taps pels endolls que tapen els forats però que igualment es poden endollar coses ja que te un sistema que gira. No ho se explicar gaire bé, però a totes les botigues de puericultura en venen. Tema cables igual: Tapar-los, posar-hi alguna cosa davant per que no hi pugui accedir... Treure tot allò que pugui trencar del seu abast...
No se... Hi ha opinions de tot. Jo he sentit de pares que prefereixen no treure res i "ensenyar" al seu nen que no es pot tocar... Això va a gustos. Jo vaig preferir evitar conflictes al màxim.
Però com tu dius, sempre hi ha coses que no es poden evitar, i en aquests casos toca estar molt vigilant i tenir molta paciència (ja se que es fàcil de dir, jejeje) i intentar que ho vagi entenent a poc a poc. Són molt llestos i aviat saben el que poden i no poden fer... Però no s'ha de baixar mai la guàrdia.
Es tot el que et puc dir. No hi ha una fòrmula màgica.
Ânims!
Avatar de l’usuari
picdeladona
:: poltre
:: poltre
Entrades: 660
Membre des de: dt. gen. 26, 2010 7:19 am

Re: Limits i "normes"

EntradaAutor: picdeladona » dc. maig 06, 2015 1:33 pm

Hola Ninet@. El nostre petit té ara 15 mesos.
Nosaltres com la Nivalis hem protegit una mica els endolls, hem posat protector a la terrassa, he tret el centre de flors de la tauleta baixa..etc.. és a dir una sèrie de coses simples per tal que evitar que el petit les trenqui o es faci mal. A la vegada, però, també li estem ensenyat el valor de la paraula "no". Sense escridassar-lo ni emprenyar-nos, simplement dient-li que hi han coses que no es poden fer com per exemple fotre porrassos a la tele entre d'altres coses..Som conscients que ell encara és petit, però tot i això després de dir-li tres cops ja sap reconèixer que donar porrassos a la tele està mal fet, perquè quan va amb intenció de fer-ho ja ens mira i riu com dient.."mireu el que vaig a fer".. i nosaltres amb tota la paciència del món li repetim que la pot trencar, que no ho faci i que millor anem a jugar a un altre lloc... i així anem fent amb tot. El deixem fer observant-lo i quan ja veiem que es pot fer mal o que pot trencar alguna cosa és quan decidim actuar.
Cadascú troba les seves "normes" internes a casa. Per nosaltres és important fer-li veure tant el valor del "sí" com del "no". Però ja et dic, sense estar tot el sant dia dient "no", "no facis això".. que això personalment em cansa i no ho soporto. Espero haver-me explicat més o menys..jejj

:-()-)
Avatar de l’usuari
Clara13
:: gosset
:: gosset
Entrades: 436
Membre des de: dc. nov. 20, 2013 11:40 am

Re: Limits i "normes"

EntradaAutor: Clara13 » dc. maig 06, 2015 2:51 pm

La Rosa Jové recomana a aquestes edats dir 'No' clarament i desviar-los l'atenció cap alguna altra cosa.
inger_0
:: papallona
:: papallona
Entrades: 138
Membre des de: dg. set. 30, 2012 11:23 am

Re: Limits i "normes"

EntradaAutor: inger_0 » dc. maig 06, 2015 10:45 pm

Hola
Totalment d'acord i recomanable desviar-los l'atenció cap a una altra cosa. A més crec que és important dir el NO, però no insistir ni allargar-ho amb moltes explicacions, sinó fer un canvi de xip i passar a fer una altra cosa. Crec que quan se li diu NO, se li ha de donar alguna alternativa d'algo que sí que pugui fer, sinó es queden amb el no i ho repeteixen. A mi em va funcionar, i sobretot per evitar els plors doncs dir-li algo que sí podia fer i/o distreure'l amb una altra cosa. No sé, p.ex. volia tocar el ventilador en marxa, doncs dir-li que no i que es pot fer mal, curtet i clar, i llavors ensenyar-li que si es posa al davant amb un paper doncs fa soroll i vola... Tot això també em servia (i em serveix però no tant, ara que té 28 mesos), quan eren coses no perilloses però que no volia que fes, p. ex quan li va agafar per jugar amb el menjar i llençar-ne part a terra, li dèiem que NO i li dèiem que millor si el posava en un plat a part o en un costat de la taula... I evidentment, de seguida que fa el que vols dir-li que molt bé. Una mica el resum seria: dir que NO i una explicació curta però sense insistir ni que vegi que amb allò crida la vostra atenció, redigirir-lo cap a algo positiu i reforçar molt allò positiu quan ho fa.
lavidaesbonica
:: granota
:: granota
Entrades: 233
Membre des de: dg. oct. 12, 2014 7:21 pm

Re: Limits i "normes"

EntradaAutor: lavidaesbonica » dj. juny 18, 2015 8:29 pm

Hola mamis, la meva opinió com a mare però també com a psicòloga infantil, és que quan són tan petits aprenen més pel que veuen que no pas pel que escolten! Jo també sóc mama d'una nena que farà 13 mesos i des de fa temps que utilitzem el "NO" per situacions que realment el requereixen ja que, tal i com diu la karma, no cal estar dient tot el sant dia "no" a tot.. S'ha de deixar experimentar amb límits!!

Per tant, el millor és dir un "NO" contundent però sense agressivitat, i retirar-lo del lloc/zona on està fent allò "prohibit". Nosaltres ho fem amb ella, quan pica la tele o comença a arrencar tots els pètals de les pobres flors.. jeje.. o estira cables, etc... diem el "no" però sempre retirant-la d'allí, i ella ho entén perfectament perquè després es queixa! :-D , però aleshores o es posa a jugar o nosaltres li oferim una altra distracció.
Sobretot no pretendre fer un discurs perquè no entendrà res de res. Millor que ens vegi seriosos quan li diem el "no" i segur que així ho entendrà de seguida, ja que ara es guien pel to de veu i els nostres gestos i expressions. Més endavant ja es pot anar allargant l'explicació... per exemple: "No! això fa mal", o "No! es trencarà", etc.

:content:

Torna a “El desenvolupament psico-motriu”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::