Escoles Esplugues de Llobregat

P3 P4 i P5 educació a l'escola i a casa.
lparetas85
Entrades: 3
Membre des de: dc. oct. 08, 2014 5:44 pm

Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: lparetas85 » dc. oct. 08, 2014 5:58 pm

Hola!

Tot i que encara falta una mica per començar a mirar escoles pel curs 2015-2016, ja començo a mirar el tema!
Som d'Esplugues de Llobregat i volem una escola catalana i laica. Al nostre barri la gran majoria de nens van al Natzaret, però no ens fa gaire gràcia.

Entre les nostres dues opcions principals hi ha el LOLA ANGLADA (públic) o l'ISABEL DE VILLENA (concertat).

Em podrieu dir les vostres opinions de cadascun d'ells?

Moltissimes gràcies!

Laura
Avatar de l’usuari
VespresVerds
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 566
Membre des de: ds. gen. 18, 2014 11:13 am

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: VespresVerds » dc. oct. 08, 2014 7:36 pm

Jo conec el Garbí.

D'Isabel de Villena me n'han parlat molt bé. Jo vaig anar al Thau, que estan bastant a prop, i la gent que ha vist totes dues escoles diuen que s'assemblen molt.
CriCri
:: puça
:: puça
Entrades: 8
Membre des de: dt. març 13, 2012 3:24 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: CriCri » dl. oct. 13, 2014 9:11 pm

Hola!
Jeje! Nosltres fa un any estavem igual!

La nostra peque ha començat P3 aquest any al villena i estem molt contents, en un mes ha apres moltes coses noves (a dibuixar persones amb un detall impressionant, cançons i contes nous...) i, el q és més important, va al cole contenta, molt contenta! I li encanta menjar alla, el cuiner és un crack i diu q fa un menjar molt bo!
Vam estar mirant tb el lola anglada, i ens va agradar tb molt: familiar, cooperatiu...conec nens q han començat ara i tb estan contents.
Et recomano que els vagis a veure tots dos i valoris quin et fa mes el pes...la part "dolenta" del villena potser és la ubicacio, però et puc assegurar que en cotxe és un plis i amb l esplubus vas molt bé tb (els horaris estan sincronitzats amb les entrades i sortides del cole).

Espero haver te ajudat una mica!
Sort!
Avatar de l’usuari
Danu
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1893
Membre des de: dv. set. 10, 2010 4:49 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: Danu » dl. oct. 13, 2014 9:32 pm

Holaaaa!!! Jo estic igual! Busco una escola que estigui bé i sigui laica, i m'he informat una mica, t'explico el que crec que et podria interessar:

- Com a millor opció segons el meu punt de vista si cerques una catalana laica, estaria l'escola Garbí. Això sí, es una mica cara, però té molt de prestigi i és catalana catalana.
- De l'escola Isabel de Villena no m'han parlat gaire bé, es veu que abans era genial però ara no tant, per canvis en la direcció i tal... abans era com familiar i ara és gran i freda, i la relació amb els pares és una mica escasa i tallant... això m'han dit, eh?
- El Lola Anglada a mí m'agrada, però m'he passejat per davant amb la nena i toots els nens que sentia al pati parlaven en castellà jeje.
- De col.legis públics, si busques un català bo, per les meves investigacions et diria que l'Isidre Martí. Té bones instal.lacions i un ambient catalanista.

El Gras i Soler i el Folch i Torres de vegades m'agraden i de vegades no, pel que sento i veig... I els altres no els conec gaire...

Ah, hi ha un altre que tenia Infantil però també obrirà Primària dintre de poc, si no ho ha fet ja, que es diu MOMO i és una escoleta lliure amb inspiració Montessori. Però, encara que hi hagi una mestra que parla català (i una altra que parla anglès, i una altra castellà), si el que busques és que s'identifiqui pel català, no te l'aconsello. Vam anar a la reunió de pares i allà tothom parlava en castellà, hi ha molta gent de fora (argentins...). A mí ja m'està bé, però no coincideix amb el que has dit que cercaves.
Avatar de l’usuari
VespresVerds
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 566
Membre des de: ds. gen. 18, 2014 11:13 am

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: VespresVerds » dt. oct. 14, 2014 11:39 am

Jo l'escola més catalana que conec pel moment, és el Thau.
Sóc mestra i he vist moltíssimes escoles diferents. Sóc ex-alumna del Thau, i t'asseguro que si et preocupa la catalanitat, el Thau és un exemple incomparable. Està molt aprop d'Esplugues, just al costat de l'Hospital de Sant Joan de Déu. Té uns patis immensos i unes instal·lacions per caure-s'hi de cul.
A infantil i primària es treballa sense llibres, fan molts projectes i moltes experiències són vivencials i manipulatives.
Jo no en tinc dubte, a la que tingui fills i si puc pagar-ho, aniran allà.
CriCri
:: puça
:: puça
Entrades: 8
Membre des de: dt. març 13, 2012 3:24 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: CriCri » dt. oct. 14, 2014 12:27 pm

Hola de nou!
Només vull comentar el que diu la Danu sobre el villena, ara q ho visc des de dins amb la peque: només portem un mes, és cert, peró en cap moment he tingut la sensació d escola freda i poc familiar...la comunicació amb les families és constant (tenint en compte que és cole i ja no és com a la llar, es clar :)
Em fa molta gracia aquest post pq jo l any passat estava igual...depenent amb qui parlaves et recomanava una escola o et tirava pel terra una altra...el millor que podeu fer es anar a veure les i valorar-ho vosaltres. A mi per exemple em van parlar maravilles del garbi, i al fer la visita no em va agradar; o em va agradar bastant l isidre pero despres em van comentar q son molt carinyosos pero q no els apreten gaire...en fi, q cadascu t explica una historia diferent i totalment subjectiva, i llavors es quan et lies més! Per aixo, insisteixo...aneu i decidiu vosaltres! Jeje!
Ah, al villena tb treballen sense llibres, van per projectes i investigacions...jo estic molt contenta, com ja he dit!
Anims! Que no és fàcil!
Avatar de l’usuari
Danu
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1893
Membre des de: dv. set. 10, 2010 4:49 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: Danu » dt. oct. 14, 2014 4:35 pm

Allò de l'Isabel de Villena ho he dit, per posar un exemple (n'he sentit més coses però aquesta és la darrera), perquè una mare que porta el fill a la mateixa llar que jo a la meva, va dir a una reunió que ens estaven malacostumant amb l'agenda de cada dia i amb el tracte proper, que ella portava l'altre fill a l'Isabel de Villena i quan anava a recollir-lo mai sortia amb la seva profe i no podia parlar amb ella; algú "anunciava" la seva visita per un megàfon i el portava cada vegada una noia diferent...
Danu l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. oct. 14, 2014 4:43 pm, en total s’ha editat 2 vegades.
Avatar de l’usuari
Danu
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1893
Membre des de: dv. set. 10, 2010 4:49 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: Danu » dt. oct. 14, 2014 4:36 pm

Però si em dius que el Villena està bé, m'ho replantejaria... m'agrada això dels projectes.
El Garbí en principi jo ni el considero pel preu, igual que el Thau.
Avatar de l’usuari
Danu
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1893
Membre des de: dv. set. 10, 2010 4:49 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: Danu » dt. oct. 14, 2014 4:39 pm

Això que dius de l'Isidre per a mí és un punt a favor... la meva filla no és una taronja per esprémer-la jajaja Cadascú busca quelcom diferent, això està clar. No és que jo busqui una escoleta lliure de fer el que vulgui el nen (perquè llavors em quedaria amb la Momo, amb tots els respectes perquè he valorat la idea), però potser quelcom intermig... i que aprengui en un ambient propici i que no es passi el dia llençant paperets de paper als profes o jugant amb l'Iphone, és clar...
rotllana
:: puça
:: puça
Entrades: 6
Membre des de: dc. oct. 22, 2014 2:34 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: rotllana » dc. oct. 22, 2014 2:52 pm

hola, oh, com m'interessa aquest post!! El nostre nen comença P3 el proper any i estem a la recerca d'escola! Quins nervis, mare meva! Apostem per la pública, però volem trobar alguna concertada que ens agradi per si no aconseguim plaça. En aquest sentit, m'interessaria tot el que em pugueu explicar de la Garbí i del Thau, especialment.
Nosaltres vam anar a visitar el Thau i vam quedar molt i molt contents de tot el que ens van explicar, però ara parlant amb uns i altres no ho tenim tant clar. Busquem una escola en que els nens aprenguin a través de l'experimentació i l'observació, que treballin per projectes, que estimulin la seva creativitat i que respectin la seva manera de ser, els seus interessos i ritmes. Pel que m'han dit un parell d'ex-alumnes del cole, potser això és així a primària, però a la secundària és molt diferent. No s'ensenya a raonar, sinó que s'ha d'empollar la matèria de torn i llestos. I de creativitat, més aviat justeta.
Vespresverds, si us plau, em podries donar el teu punt de vista? I si com a profe ens pots fer alguna recomanació d'escola, ja t'estaria eternament agraida!
Avatar de l’usuari
VespresVerds
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 566
Membre des de: ds. gen. 18, 2014 11:13 am

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: VespresVerds » dc. oct. 22, 2014 9:38 pm

rotllana ha escrit:hola, oh, com m'interessa aquest post!! El nostre nen comença P3 el proper any i estem a la recerca d'escola! Quins nervis, mare meva! Apostem per la pública, però volem trobar alguna concertada que ens agradi per si no aconseguim plaça. En aquest sentit, m'interessaria tot el que em pugueu explicar de la Garbí i del Thau, especialment.
Nosaltres vam anar a visitar el Thau i vam quedar molt i molt contents de tot el que ens van explicar, però ara parlant amb uns i altres no ho tenim tant clar. Busquem una escola en que els nens aprenguin a través de l'experimentació i l'observació, que treballin per projectes, que estimulin la seva creativitat i que respectin la seva manera de ser, els seus interessos i ritmes. Pel que m'han dit un parell d'ex-alumnes del cole, potser això és així a primària, però a la secundària és molt diferent. No s'ensenya a raonar, sinó que s'ha d'empollar la matèria de torn i llestos. I de creativitat, més aviat justeta.
Vespresverds, si us plau, em podries donar el teu punt de vista? I si com a profe ens pots fer alguna recomanació d'escola, ja t'estaria eternament agraida!



Hola rotllana! Et copio el que li vaig dir a una companya del SP per privat fa uns dies.

Des dels 3 anys fins als 16 vaig anar a l'Escola Thau. Després dels 10 anys que porto en el món educatiu, tant de monitora com de mestra, per mi és de lo milloret que he vist, parlant en global.

Comentaven que era molt elitista. No sé com està ara, però a la meva època (tinc 25 anys) al Thau hi havia de tot, gent amb molts diners i gent que s'esforçava tot el que podia per pagar una escola que creia adequada pels seus fills.

El Thau és una escola enorme a nivell d'instal·lacions. Suposo que la deus conèixer o et tocarà visitar-la ben aviat. A l'estar a la falda de la muntanya, un dels patis és el "bosquet" (no sé si te'l van ensenyar!). A infantil hi anàvem una tarda per setmana i m'encantava, podíem fer cabanyes, jugar amb la natura, berenàvem... :***:
L'educació és molt vivencial, experimental... tinc entès que ara mateix a primària no fan servir llibres de text, cosa que em sembla molt positiva. En tema d'idioma és de lo milloret que he vist (tenint en compte que no és una escola trilingüe, sinó que es potencia moltíssim la cultura catalana). La majoria dels alumnes surten de 4t d'eso amb un molt bon nivell d'anglès, amb possibilitat de treure't el FIRST i un nivell superior a la resta d'escola de francès, el DELF. Jo vaig sortir amb tots dos títols i no sóc pas ningú excepcional.
Els mestres són persones molt humanes (bé, sempre et trobes l'ovella negra, però això t'asseguro que t'ho trobes a tot arreu). En generaal, molt bons professionals, carismàtics, amb empenta, professionalitat... Jo hi tinc bon record i bona relació amb algun d'ells.
Es treballa molt la part cultural, i no amaguen les arts ni la música (tal com li agradaria al Wert).... tema que també em sembla molt positiu, ja que jo sempre he sigut una persona molt artística i aquí se'm va valorar molt! De fet, després vaig fer el batxillerat artístic.
És una escola laica (se celebren les festes típiques de Nadal, i tal... però no amb component religiós) tot i que la religió és optativa. És una escola on aprens a estimar la terra, la llengua, les tradicions... i treballa molt la cultura del país, per exemple es fa una festa enorme quan és Sant Jordi, des de P3 fins a 4t d'eso. ;-)))
Està molt ben comunicada amb autobusos i metro. Es fan moltes extraescolars. I com et deia, les instal·lacions són immillorables; poliesportiu, camps de futbol, de basquet, de hockey...

Ja et dic, jo que sóc super artística i la meva assignatura preferida eraa plàstica, pel que estic veient com a mestra, si no hagués anat al Thau, m'haurien destruït. O sigui que això de que no es potencia la creativitat... no ho sé, jo no n'estic d'acord, tot el contrari. Ens han ensenyat a pensar, fèiem "filosofia" des de 1r de primària, òbviament sense posar-li aquest nom.
A 6è teníem un aquari per classe, anàvem a l'Institut de ciències del mar i ens donaven peixos i bestioles perquè les cuidéssim i treballéssim el tema, i ho fèiem durant tot el curs!

Sí que és veritat que després a ESO tot és més de llibres, però és que és un canvi metodològic bastant fort, vull dir que trobaràs poques escoles on la ESO no sigui pura i dura com sempre... Tot i així, no tinc gens de mal record! Fèiem català des de l'aula d'informàtica amb pc, vaig fer un treball de recerca sobre les haimes, i en vaig muntar una al cole... fèiem laboratori i experiments tant de ciències com de tecnologia amb circuits i històries.. bé, no ho sé, a mi em sembla bastant més que la majoria de llocs que he vist.

No sé què més explicar-te...

A sí, la meva cosina va tenir bastants problemes d'aprenentatge (dislèxia) i la van ajudar moltíssim, amb vetlladors, profes de reforç... i ella n'està molt contenta i satisfeta de l'ajuda que va rebre. També se segueix escrivint amb alguns dels seus professors.

Si tens alguna altra pregunta, aquí estic. Ara mateix no se m'acudeix res més...
rotllana
:: puça
:: puça
Entrades: 6
Membre des de: dc. oct. 22, 2014 2:34 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: rotllana » dj. oct. 23, 2014 10:08 am

gràcies per explicar-me la teva experiència vespresverds! això confirma tot el que ens van explicar i vam poder veure en la nostra visita a l'escola. Respecte al nivell d'exigència a secundària, ja m'imagino ja que deu ser un canvi gran. El que sí em preocupa és la forma com treballen els continguts. Tinc molt bones referències del Sunion, per exemple, que treballen en grups naturals per projectes. Buscava una cosa així. Però vaja, que encara falta mooolt de temps per la secundària i poden canviar moltes coses! Mica en mica. Primer l'infantil i la primària i després, arribat el cas, sempre es pot plantejar un canvi de cole per fer la secundària i el batxillerat.

I de l'escola Garbí, algú pot explicar alguna cosa de com treballen?

Gràcies!!
Avatar de l’usuari
Danu
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1893
Membre des de: dv. set. 10, 2010 4:49 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: Danu » ds. oct. 25, 2014 3:59 pm

I podeu posar tarifes si us plau?? M'interessa tot!!
rotllana
:: puça
:: puça
Entrades: 6
Membre des de: dc. oct. 22, 2014 2:34 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: rotllana » dt. oct. 28, 2014 12:30 pm

Hola Danu, ara mateix no tinc aquí la quota exacta però el Thau surt per uns 400€(escolarització + menjador). Això l'infantil, perquè va pujant mica en mica a primària i secundària. Demà et passo la informació exacta!
Avatar de l’usuari
Danu
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1893
Membre des de: dv. set. 10, 2010 4:49 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: Danu » dt. oct. 28, 2014 9:07 pm

Gràcies!! :love:
rotllana
:: puça
:: puça
Entrades: 6
Membre des de: dc. oct. 22, 2014 2:34 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: rotllana » dj. oct. 30, 2014 9:01 pm

A veure...info dels preus del thau...són del 2013_2014 però suposo q no canviaran gaire x aquest proper any.
Ed. Infantil: 284,14€-però t,apliquen un descompte i queda per 250,77.
Ed. Primària: 294,65€
Ed. Secundària: 299,43€

Mitja pensió: 145,69€

Hi han descomptes x germans
Avatar de l’usuari
Danu
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1893
Membre des de: dv. set. 10, 2010 4:49 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: Danu » dv. oct. 31, 2014 6:22 pm

>.-<: Gràcies
lparetas85
Entrades: 3
Membre des de: dc. oct. 08, 2014 5:44 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: lparetas85 » dl. des. 01, 2014 11:10 am

Moltissimes gràcies a totes per les vostres respostes!

La veritat és que tinc moltes ganes que comenci la recerca activament!
Probablement ens quedarem amb el Lola Anglada (si tenim sort!) però evidentment, anirem a veure altres opcions.

Una mare de la llar d'infants ja porta el seu altre fill al Lola Anglada i diu que ella està encantada (però clar, parlis amb qui parlis tothom et diu que la seva escola és perfecte!).
El que m'agrada molt de l'escola són les dues sortides anuals, la filosofia catalana i que l'escola és petita (una linia). El que em fa dubtar és, que han de passar pel canvi a l'institut, que no treballin 100% amb projectes, que les instal·lacions i recursos no són del tot moderns...

Aixi, que s'haurà d'anar a veure tot i valorar-ho. El que a mi em fa "por" d'agafar una escola concertada és el no poder seguir el ritme de les altre families...
Avatar de l’usuari
Danu
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1893
Membre des de: dv. set. 10, 2010 4:49 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: Danu » dl. des. 08, 2014 10:54 pm

lparetas85 ha escrit:El que m'agrada molt de l'escola són les dues sortides anuals, la filosofia catalana i que l'escola és petita (una linia). El que em fa dubtar és, que han de passar pel canvi a l'institut, que no treballin 100% amb projectes, que les instal·lacions i recursos no són del tot moderns...


Treballen amb projectes?
Avatar de l’usuari
Danu
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1893
Membre des de: dv. set. 10, 2010 4:49 pm

Re: Escoles Esplugues de Llobregat

EntradaAutor: Danu » dl. des. 08, 2014 10:57 pm

I en què es basa la filosofia catalana? Jo quan passejo per allà sento a tots els nens parlant en castellà :content:

Torna a “Educació Infantil”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::