L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

Els hàbits de dormir de 1 a 3 anys.
Avatar de l’usuari
mamajo
:: rateta
:: rateta
Entrades: 156
Membre des de: ds. gen. 23, 2010 7:45 am

L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: mamajo » dc. ago. 13, 2014 10:58 pm

Hola,
Doncs el meu maldecap del moment és l'hora d'anar a dormir:
Tinc dos nens, un de 4 anys i un d'1 any. El gran té moltíssims gelos del petit i on millor es veu reflectida aquesta gelosia és a l'hora d'anar-se'n al llit.
Fa cosa d'un mes que el petit ha començat a dormir a la mateixa habitació que el gran i la rutina que he començat a utilitzar (i que no em funciona, perquè ningú no hi està còmode) és, després de llegir un conte tots tres a la butaca, ficar-me al llit amb el petit i anar-li dient que s'estiri, que tanqui els ulls, que és hora de dormir... i quan el petit ja s'ha adormit (que normalment no li costa gaire), m'estiro amb el gran, xerrem un momentet, li demano que tanqui els ulls i també s'adorm sense massa dificultat. Això és la descripció d'una nit tranquil·la, que en són poques...
El que sol passar és que o bé s'engresquen l'un amb l'altre i riuen o "xerren" i no aconsegueixo que parin si no m'hi poso ferma o m'hi enfado; o bé el gran comença a queixar-se que perquè faig dormir primer el petit, que ell també vol companyia, que ell no vol estar sol...
L'inconvenient principal és que estic sola, el meu home a les nits no hi és i em toca a mi fer-ho tot... A vegades he provat de deixar el gran una estona enfeinat amb alguna història (àlbum d'enganxines, joguina nova interessant...) però al cap de poca estona ja ve a reclamar-me amb qualsevol excusa.
També he provat de dormir el petit a l'esquena amb la Manduca mentre passo una estona amb el gran endreçant la cuina... però la meva esquena ja no aguanta gaire estona el seu pes!
Podríeu explicar-me com us ho feu, les que en teniu dos de diferents edats amb diferents comportaments, i que a més esteu soles?
Moltes gràcies,
Mamajo.
ada_bcn
:: lleona
:: lleona
Entrades: 919
Membre des de: ds. gen. 01, 2011 7:51 pm

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: ada_bcn » dj. ago. 14, 2014 7:45 am

Jo sóc monoparental i en tinc dos, un de 6 i un de 1. El que faig al vespre és que al gran el deixo veure dibuixos abans de sopar, al peque el poso a dormir bastant aviat perque és molt dormilega així que mentres mira dibuixos el gran el banyo, poso bolquers pijama i preparo un bibi i el poso al llit. S'adorm sol enseguida perque normalment está rebentat. Llavors posao el sopar a taula sopem i per no despertar al petit ens quedem a la sala d'estar, ara que es estiu mirem junts una peli abans d'anar a dormir i llavors a dormir, a l'hivern llegim contes que mai són menys de 3... Al gran si li costa molt adormir-se així que m'estiro amb ell fins que s'adorm (que pot ser una hora perfectament, especialmente quan va al cole que allà no es cansa prou sembla ser)... total que abans de les 11 de al nit mai surto de la habitació, amb sort... Llabors em toca fer el que sigui així que abans de la una no vaig mai a dormir, el peque a les 6 està despert i l'altre ara es desperta a les 9-10 quan l'altre ja té ganes de fer migdiada així que tot és una mica desastrós pq o bé el petit no dorm per poder sortir o bé el gran s'ha de quedar a casa esperant que el petit es desperti de al migdiada...
El que no faig és dormi-los junts a la vegada pq el petit està mort de son pero el gran està super actiu i llavors fa q l,altre es peti de riure...
giuletta
:: peixet
:: peixet
Entrades: 282
Membre des de: dj. juny 16, 2011 9:17 am

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: giuletta » dj. ago. 14, 2014 11:23 am

M'interessa el fil.
Avatar de l’usuari
karruxina
:: papallona
:: papallona
Entrades: 143
Membre des de: dg. gen. 25, 2009 9:02 am
Ubicació: Vic

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: karruxina » dj. ago. 14, 2014 1:10 pm

Holaa! Jo t'explico el que fem a casa i demoment ens va mb. Jo tinc dos nenes, que dormen juntes desde els 4m de la peque i la gran en tenia gairebe 4. La peke a sigut de dormir tota la nit desde petita, així que no es despertava. Les dues sempre han anat juntes a dormir a la mateixa hora, llegim un llibre, mirem un conte, es fa un petó a cadascuna i cap al llit, tanquem llum i la porta, i elles es queden tant tranquiles i s'adormen. Si que alguna vegada tenen ganes de festa, pero els obro la porta els dic q es hora de dormir i allà es queden dormint.
Fins hi tot a les migdiades, que la fan de 3h, fem el mateix, pero sense contes, les poso al llit cadacuna, petó i a dormir.
Jo sempre he dit q els nens son de costums, i els primers dies potser costarà mes, potser hauràs d'entrar a l'habitació varies vegades abans no s'adormin, pero despres segur que s'acostumen.
A veure si tens sort!!
KaRRuXiNa
Avatar de l’usuari
Mara17
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4365
Membre des de: dv. març 26, 2010 11:14 am

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: Mara17 » dj. ago. 14, 2014 1:33 pm

Mai t'han plorat fent això, Karruxina? Jo això no ho hauria pogut pas fer, de sempre que no han volgut quedar-se sols. Vull dir, que sí que són de costums però si un nen no tolera quedar-se sol despert en una habitació tampoc l'hi acostumaràs, no? Jo no sé com ho faria, amb bessons anem alhora.
Glinda, Rela i Mara
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Carme-it
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 309
Membre des de: dc. juny 09, 2010 4:21 pm

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: Carme-it » dj. ago. 14, 2014 9:12 pm

hola!

a mi tb em passa que a vegades (força sovint, el pare viatge) i estic sola per posar-les a dormir.

la gran té 3,5 anys i la petita 1, i a diferència teva, no hi ha masses gelos entre les dues.
Des que la petita tenia 3 mesos que dormen juntes, les dues són bones dormidores. El que faig jo (o quan hi ha el pare, fa el mateix). El que fem: llet (una biberó i l'altra tassa), conte (més per la gran i l'altra volta per allà i en tant en tant, ve a mirar què fem), anar a fer pipi, i cap a l'habitació les dues. Poso la petita al seu llit i "acompanyo" la gran al seu (posar-li bé el llençol, nino,...) petó i tanco el llum i els hi dic "bona nit". M'estic a dins amb el llum tancat (dreta a prop de la porta) i vaig posant la petita bé pq no para, es va aixecant! i la gran, em demana si sóc a l'habitació, li dic que sí i anem fent...Així podem estar-hi força estona (20min) pq la petita té una molla al cul, i sobretot el que vigilo és que no arrenqui a plorar pq després ja es lia l'altra, i tot plegat es pot complicar.

ja veus que no t'he pogut ajudar gaire, t'he explicat com ho fem però igual demà ja no em funciona... avui encara m'ha funcionat! :ok:

fins aviat!
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Tutty29
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1819
Membre des de: dg. gen. 16, 2011 6:12 pm

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: Tutty29 » dj. ago. 14, 2014 9:33 pm

Mamajo, i si els poses a dormir junts al mateix llit.
Jo tinc un nen de 30 mesos i el gener arribara el seu germanet, aixi que em quedo per aqui perque m'interessa el tema
cosma_shiva
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 51
Membre des de: dv. jul. 11, 2014 12:02 pm

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: cosma_shiva » dj. ago. 14, 2014 10:10 pm

.
cosma_shiva l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. març 09, 2022 10:31 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
pesol
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2106
Membre des de: dl. juny 29, 2009 3:15 pm

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: pesol » dv. ago. 15, 2014 1:02 am

Els meus es porten 2 anys, ara el petit té 21 mesos. El que mésxens funciona és estirar-me jo amb els dos nens al llit de matrimoni, expliquem algun conte, tanquem el llum, el petit al pit (i el gran algun xupito de teta), el gran estirat al meu costat ben aprop (necessita contacte per adormirse: que se'ns toquin els caps, o les mans...). Quan estan els dos adormits (sol ser prou rapid, 10-20 min) surto de l'habitació (això si no m'he quedat adormida :content: ). I quan anem a dormir traspassem cada nen al seu llit.

A nosaltres així ens funciona, espero que aviat trobis la manera de dormir-lis que et funcioni. Paciència
ada_bcn
:: lleona
:: lleona
Entrades: 919
Membre des de: ds. gen. 01, 2011 7:51 pm

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: ada_bcn » dv. ago. 15, 2014 9:35 am

No se us desperten quan el canvieu de llit? El meu gran no es desperta un cop adormit, bé obre el sulls i em diu: Què fas? però es torna a adormir, però al petit com el mogui una mica, o el toqui es desperta i es posa a plorar i he de començar un altre cop
Avatar de l’usuari
soneta
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 313
Membre des de: dv. juny 12, 2009 3:49 pm

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: soneta » dc. set. 17, 2014 11:48 am

M'interessa aquest fil, per nosaltres l'hora d'anar a dormir és una mica caotica, si estem els dos encara però si o l'un o l'altre no hi sóm és un caos, us explico el que fem ara si estem els dos, van a dormir a la mateixa hora però el gran a la seva habitació i el petit amb nosaltres, el gran s'adorm amb un conte i 5 o 10 minuts al seu costat...el petit s'adorm amb el bibi, al nostre llit i al nostre costat i ja no podem marxar, això les nits tranquiles....què pot passar? doncs com aquesta nit passada, el petit no hi havia forma que s'adormis al nostre llit ni amb bibi ni bressolant-lo ni estirat, total, que el gran com que el sentia plorar, començava a cridar que no podia dormir...li deia que callés al petit....i el petit quan el sentia es posava a riure, i fins que el meu home ha anat al llit amb el gran al seu costat i al petit bressolant-lo mentre ell feia l'exorcista s'ha acabat dormint als meus braços, i com que aquesta nit hi ha hagut tempesta cap a la 1 el gran s'ha posat a plorar que tenia por, ha despertat el petit que li he fet un bibi i s'ha adormit (el bibi he de dir que a la nit en fa sempre 1) però el gran allà esperant i he hagut d'anar a dormir amb ell al seu llit.

Total, tot aquest rotllo per dir-vos que els dos són mal dormidors, el gran té el són molt fluix i el petit li costa molt dormir-se i si el poso al bressol només tocar-lo ja plora desconsolat i a més per la nit es desperta i tinc por que em desperti al gran, per tan no ens atrevim a posar el petit a l'habitació amb el gran tot i tenir-ho tot preparat...uf no sé és molt complicat però a les nits no descansa ningú a casa meva
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
charito
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2409
Membre des de: dv. jul. 03, 2009 10:11 pm

Re: L'hora d'anar a dormir... quan se'n tenen dos

EntradaAutor: charito » dt. oct. 28, 2014 12:56 pm

Soneta jo els tinc a la mateixa habitacio des del primer dia i com estic sola amb ells cada dia, el que faig es que s'adormi la peque primer alla les 20.30 mentres el gran veu dibuixos. Quan la nena dorm amb el gran fem contes al nostre llit i mimitos i com ja enten les coses quan acabem el porto al seu llit sense fer soroll i m'estiro amb ell una miqueta. I de moment molt be. Si la nena plora a la nit el gran ni s'entera o es remou una mica.

Torna a “La nit”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::