TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

Aitona
:: granota
:: granota
Entrades: 214
Membre des de: dl. abr. 02, 2012 2:54 pm

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: Aitona » dt. gen. 07, 2014 9:22 pm

Ostres nb_30 quina bona pinta :ok:

Jo vaig intentar fer el tortell de reis per treure'm l'espineta que em va quedar del tortell de setmana santa però noies el desastre va ser igual. Es veu que les masses que han de llevar i en teoria ser esponjoses "se me resisten".

Això que del blog on vaig treure la recepta posava la receta definitiva, pèrò es veu que no tinc sort o alguna cosa faig malament.

Si tinc temps potser provo aquesta recpeta que has posat nb_30 a veure si tinc més sort.
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: ametista » dt. gen. 07, 2014 11:08 pm

nb_30 que booo >.-<:

Aitona així se't resisteixen les masses fermentades? si no et queden esponjoses potser els falta fermentació? pensa que les masses enriquides com la del tortell necessiten molt més temps per pujar així que paciència i ànims, a veure si a la tercera va la vençuda :ok:

aquí van els meus, el farcit de massapà:

2014 (1).JPG


i el dels nens (sense massapà i decorat per ells mateixos):

2014 (2).JPG


vaig fer aquesta recepta http://blogs.cuina.cat/culturadelpa/201 ... pas-a-pas/
amb aquest massapà http://www.lacuinadesempre.cat/2011/01/ ... -reis.html

van volar!! >.-<:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Aitona
:: granota
:: granota
Entrades: 214
Membre des de: dl. abr. 02, 2012 2:54 pm

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: Aitona » ds. gen. 11, 2014 4:40 pm

Doncs jo tot i tard aporto la meva contribució. És el postre que vaig fer per Nadal i més senzill impossible tot i que va donar molt bon resultat i em varen dir que estaba molt bo.

Mousse de turró

300 gr. turró de xixona
1 tarrina de mascarpone
200 ml nata per montar.
Muntar la nata i reservar. Barrejar el turró amb la terrina de mascarpone, una vegada estic unit afegir amb moviments envolvents la nata.

Ho vaig servir en unes terrines de galeta que venen al Mercadona i´espolvorejat amb encenalls de xocolata negre i blanca.
Fitxers adjunts
mousse turro.jpg
Aitona
:: granota
:: granota
Entrades: 214
Membre des de: dl. abr. 02, 2012 2:54 pm

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: Aitona » ds. gen. 11, 2014 4:42 pm

I també deixo la foto del tall del tortell de reis, però aquest sense comentaris :ufs: :ufs:
Hauré de seguir practicant amb les masses...
Fitxers adjunts
tortell.jpg
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: muc » dg. gen. 12, 2014 12:13 pm

Aitona! quina pinta! :ok:
M'apunto la recepta de la crema de turró amb mascarpone! que no cal ni que la transformi a "sense gluten", que ja ho és! >.-<:
I el tortell fa molt bona pinta també!! :-()-)
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: ametista » dg. gen. 12, 2014 6:49 pm

ooooh m'encanta el torró i m'encanta el mascarpone, deu ser boníssim!! >.-<: >.-<:

ara recordo que un Nadal vaig fer un postre similar però diferent pastís de torró i mascarpone deliciós! és una molt bona combinació >.-<:

doncs el tortell fa bona pinta! només la molla una mica tupida, pot ser? potser li va faltar temps de fermentació, però bo deuria estar, que només en queda un trosset! :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Aitona
:: granota
:: granota
Entrades: 214
Membre des de: dl. abr. 02, 2012 2:54 pm

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: Aitona » dg. gen. 19, 2014 2:28 pm

Doncs noies us puc ben asegurar que la fotografia del tortell es pot clasificar de publicitat enganyosa.. :-:)
La veritat és que no se si va faltar temps de llevat (vaig seguir la recepta fil per randa) o que jo sóc un petit desastre però el troç que falta de tortell va acabar a les escombraries, us asseguro que no es podía menjar.
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: ametista » ds. gen. 25, 2014 4:00 pm

Aitona a vegades amb seguir la recepta fil per randa no n'hi ha prou, sobretot amb les masses fermentades ja que el temps de fermentació depén de diferents factors com per exemple i molt important, la temperatura. Si en una recepta donen temps i no s'especifica la temperatura s'entén que és a una temperatura ambient d'uns 22-24ºC així que si per exemple aquell dia a casa teva estàveu a 20ºC la massa hauria necessitat potser 30-60 minuts més de fermentació...
ànims que mica en mica li aniràs trobant el punt! :ok: :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Momo
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4884
Membre des de: ds. gen. 12, 2008 2:09 pm
Ubicació: Andorra
Contacta:

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: Momo » dt. feb. 04, 2014 2:03 pm

Avui pensava... Que encara no sabia quin era el tema de'aquest mes (febrer). I quan he PENSAT de veritat, he vist que no sabia ni el de febrer, ni el de gener, ni el de desembre!!!
Quin desastre!!!
Bé, per sort, justament aquest mes he publicat al blog una recepta postnadalenca, que servirà. :-)
http://www.niniscooking.com/2014/01/28/ ... de-xixona/

P1080786.jpg


Ingredients:
3 fulles de gelatina neutra
120 gr. de torró de Xixona
400 gr. de nata líquida
40-50 gr. de sucre morè

Preparació:
Posem en remull les fulles de gelatina amb aigua freda. Hi han d’estar uns 10 minuts.
Triturem el torró amb la picadora o la Minipimer. Hi barregem la nata i el sucre i ho posem en un tupí. Ho escalfem a foc lent durant 10 minuts, sense que bulli.
Ho apartem del foc, hi afegim les fulles de gelatina escorregudes i ho tornem a passar per la Minipimer.
Un cop està tot ben barrejar, ho colem amb un colador fi, directament dins d’unes flameres o pots de vidre com els dels iogurts.
Ho deixem refredar a temperatura ambient i després ho posarem a la nevera un mínim de 3 hores perquè acabi de quallar. És millor fer-ho d’un dia per l’altre per assegurar-nos una bona textura.
Bon profit!
Momo l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. feb. 13, 2014 2:13 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: ametista » dt. feb. 11, 2014 12:20 am

Momo ha escrit:I quan he PENSAT de veritat, he vist que no sabia ni el de febrer, ni el de gener, ni el de desembre!!!

:-D :-D :-D

Momooooo posa'ns una fotitooooooo vaaaaaaa!!!!
(així qui vingui des de l'enllaç de l'índex ja pot veure la bona pinta que té >.-<: )
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Momo
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4884
Membre des de: ds. gen. 12, 2008 2:09 pm
Ubicació: Andorra
Contacta:

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: Momo » dj. feb. 13, 2014 2:14 pm

Ja està fet Ametista! Perdoneu, però ho vaig escriure des del telèfon i era més fàcil de l'altra manera. ;-)))
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: ametista » dg. feb. 16, 2014 9:47 pm

>.-<: >.-<: :ok: :ok: :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Re: TR4 desembre-postres nadalencs i de festa!

EntradaAutor: kine » dt. feb. 18, 2014 12:41 pm

Bones!!! Vaig fer les panna cottes de xixona i van dir k eren molt bones!

Torna a “Taller de Receptes”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::