SER MARE I DONA TREBALLADORA...

Reflexions sobre criança, educació i tot els que ens aporta ser pares/mares
Avatar de l’usuari
Laia
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3086
Membre des de: dj. jul. 21, 2005 10:59 pm

EntradaAutor: Laia » ds. nov. 19, 2005 9:36 pm

Gràcies noies!!!
la veritat que si, ara estic super feliç de deixar la feina pk em començo a trobar molt cansada, em fa mal la panxa, l'os de la pelvis,....
i res, ara ja marxo en 3setmanetes cap a casa els meus pares i a descansar fins que vingui el meu home al gener i després ja ens traslladrem a la nostra casa i a preparar les coses!!!
petons
ImatgeImatgeImatge

TE+ Nadal'13 Quedat aquest cop! http://www.fertilityfriend.com/home/Laia
15/04/14 Ets una :cnena:
Panxupacte twins d.abril'13: Araneta :-()) i Laia :-())
Avatar de l’usuari
xiara
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2625
Membre des de: dc. set. 14, 2005 8:42 pm

EntradaAutor: xiara » dl. nov. 21, 2005 4:00 pm

S'ha de fer estrany anar a viure amb els pares un altre cop, no?
Bé, no sé quan fa que estaves visquent fora... però a mi em vindria molt gros !!!!
:o-o:
Avatar de l’usuari
Esther
:: papallona
:: papallona
Entrades: 128
Membre des de: dc. des. 28, 2005 6:34 pm
Contacta:

EntradaAutor: Esther » dl. feb. 13, 2006 7:41 pm

Mirar chicas leeros esto que es la auténtica realidad!!!!!

¡Qué bonito ser mujer!

Qué me decís del trauma que supone mirarte al espejo por la mañana y encontrarte con que ese gremlin que te mira fijamente eres tú?

Te duchas, te vuelves a mirar, y decides que lo mejor va a ser darte una capa de titanlux,a ver si aquello mejora. Y no, no mejora. Sigues siendo un gremlim, pero así como churruscao.

Una vez churrascada, te diriges a despertar a tus niños. Aquí siempre ocurre algo.

Supongamos que el niño tiene fiebre. Tú eres una mujer con recursos!!!
......recurres a la súplica ....y suplicas a la suegra, que se quede con el niño hasta que llegue la chica,
....a la chica, que venga un poco antes para que se vaya la suegra,
....al cielo, que la seguridad social deje de comunicar,
....a la "encantadora enfermera" que te dé cita tarde para no pedir permiso
......a tu jefe que te dé permiso porque la encantadora enfermera ha pasado de ti y entre súplica y súplica tú sigues trabajando, así como haciéndote la relajada.

Y al final del día, nunca antes, te llama tu ocupadísimo marido, y te pregunta ¿qué tal cariño?.

Cuando te oye rugir como un rinoceronte en celo, recuerda que el niño estaba enfermo y hace ver que no se le había olvidado y te cagas en to lo que se menea...

Y sales corriendo al pediatra, y llegas por los pelos, y te dice lo del virus, y te manda no se qué medicina, y cuando llegas a la farmacia han cerrado, y llamas a tu marido y le suplicas que cuando salga de trabajar, si no le supone mucha molestia, se pase por una farmacia de guardia, y entonces él te dice "no voy a poder, es que tengo una reunión", que yo creo que mi marido no vive, se reúne!!

Y le matarías, pero por teléfono no puedes así que decides arrastrarte hasta la farmacia de guardia, y allí que llegas tú con todo colgando:
- al pequeño que le cuelgan los mocos, el mayor que se cuelga literalmente de tu manga
- De la sillita cuelga tu bolso, la bolsa del bebe, la bolsa de gimnasia, la bolsa del trabajo, y la mochila del mayor, que ya quisiera Pérez de Tudela, que yo creo que este niño no crece porque la mochila se lo impide.
Parecemos unos "sin-techo".

Entras en la farmacia y el espejo del fondo te enseña al gremlin churruscao pero como a trozos porque el maquillaje también se ha "descolgao" y te suda el bigote como una foca, y te la encuentras a ella, la SUPER-ORGANIZADA.

La super-organizada es esa mamá del colegio de tus hijos que siempre quisiste ser. Lleva a sus nenes a alemán, a judo, a pintura, al foniatra, a fútbol y a natación.
......Y es de las que comen y no engordan, y es delgada.
......Y en los cumpleaños del nene, lleva a toda su clase "un güevo Kinder", que son tres deseos a la vez, y tu niño con su bolsa de sugus, que yo creo que le estoy creando un trauma, ...y además prepara la bechamel de las croquetas.

......Yo hace tiempo que descongelo las famosas croquetas ¡que le den por culo a la bechamel!.
......Y todo esto sin movérsele ni una de las siempre perfectas mechas; porque a este tipo de mujer no le crece el pelo. Yo creo que tampoco “sudan”, pero de esto no estoy segura.

......Y tú que “intentas recolocar todo lo que te cuelga y ella” y su perfecta hilera de dientes que te sonríe y te suelta:
"Chica, es que no te organizas, ¿por qué no pides reducción de jornada..?"
Aquí es donde le soltarías una leche por cada euro reducido por reducir tu jornada.

Superada la prueba, tus colgajos y tú regresáis a casa. La autoestima decidió quedarse en la farmacia.
Y bañas a los niños, haces los deberes del mayor, le das la medicina al pequeño, les preparas la cena, se la das y les acuestas y te tiras en el sofá.

Y para rematar el día, al cabo de un rato, llega tu marido a casa con cara de agotamiento y te dice que no ha parado en todo el día de reunión en reunión en la oficina (ha tenido tres reuniones) y que ha tenido que comer con los compañeros en un restaurante de aúpa y te pregunta “que qué hay de cena” y que si no te importa preparar a ti la mesa porque él está muy cansado.

Y ni siquiera te pregunta por el niño, tu trabajo, la suegra, la chica, el jefe, la enfermera, el médico, la farmacéutica y la super-organizada, y remata diciendo que “vaya pinta de gremlin churruscada que tienes con el maquillaje descolocado”; que “a ver si te cuidas un poco, con la cantidad de tiempo libre que tienes”.

Y al encender la tele aparece otra super-organizada que te dice:
"Auxonia, hoy me gusta ser mujer".
¿¿¿???
Imatge
Avatar de l’usuari
xiara
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2625
Membre des de: dc. set. 14, 2005 8:42 pm

EntradaAutor: xiara » dl. feb. 13, 2006 9:46 pm

Vaja tela !!!
Hem de procurar no arribar a aquest extrem !!!
Bé, de fet, nosaltres serem com la mama organitzada que es troba a la farmàcia, no?

:ok:
Lod
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1506
Membre des de: dt. jul. 19, 2005 11:37 am

EntradaAutor: Lod » dt. feb. 14, 2006 7:18 am

Je je... és súper bó!!! he rigut una estoneta jo soleta! Bé, és la súper realitat no?? quina me... tan trista!

Jo com la Xiara.. tinc moltíssima fé i crec que serem mares organitzades, guapes... bé, dones perfectes. Però jo al contrari d'aquesta noia "chamuscada" tinc un home perfecte!

Apa noies!!

:--/)
samba
:: papallona
:: papallona
Entrades: 143
Membre des de: ds. feb. 11, 2006 8:25 am

EntradaAutor: samba » dt. feb. 14, 2006 2:39 pm

Boníssim! :-D Però jo us explicaré el meu cas que és real, i no tan còmic, perquè ara me adonat que ser dona es molt dur. Us explico, jo treballo com autònoma, tinc un taller desde fa 6 anys i les coses sempre m'han anar molt be, tinc uns clients fixes i encara que treballo sempre molt,(min. 10 hores diaries i de vegades caps de setmana, si cal) puc viure molt be.
El més de Juny passat, em vaig quedar embarassada, no m'ho podia creure! Va ser tot molt rápid, pero estabem molt contents. Em trobaba perfectament, així que jo feia la meva vida completament normal,( amb el nivell d'estrés que això soposa).
El día 13 de Juliol, en arribar a casa al vespre, vaig anar al lavabo, i vaig deixar una petita taqueta al paper higènic, espantada, vaig trucar al meu ginecòleg i van ferme una eco d'urgències en la que van veure que el/la nostre petit, ja no bategaba :ufs: , el día seguent vaig ingresar per ferme un raspat, va ser un infern.
Vam anar de vacances a verure la família del meu home, i quina sorpresa la meva quan en una visita mèdica allà a conseqüència d'un fort mal de panxa, em diuen que torno a estar embarassada (només habia passat un mes!).
Els dies següents van ser una barreja d'emocio per el nou embaràs i por per l'experiència viscuda. Un cop aquí el meu gine em va visitar i tot estaba molt be, pero em va recomenar fer repòs durant 15 dies degut a l'experiènica anterior, i així ho vaig fer.
Aquí és on va començar el problema, vaig trucar als meus clients per dirlos que durant 15 dies habia de tancar el taller perquè habia de fer repòs . Un d'ells, vaig saber de seguida que el perdria, quan li vaig donar la noticia a la secretaria, i per error d'ella, em va dir, un moment, i mentre li explicava al jefe que jo no podria fer feina perquè estaba embarasada, i tal había de fer repòs i tal, va oblidar de posar el telèfon de manera que jo no sentís el que deien, així que ho vaig sentir tot. Com el jefe li deia que se li en fotia que jo estigués embarassada, que la feina había de sortir igualment i que ha podía estar buscant un altre que li pogués fer la feina que jo els hi feia. Ja no l'he tingut mes com a client.
Després d'aquells 15 dies,vaig començar a treballar amb normalitat, però un altre dels meus clients, m'ha arraconat a la "banqueta", ara es època de poco feina, i alhora de repartir la que hi ha, ni tan sols ha comptat amb mi, (ho sé per un altre noi que hi treballa), ha pensat que jo ja no sóc una "fixa" segura.
Conclusió, mentre era com una màquina, treballant les hores que fés falta, caps de setmana i tot, era la més bona. Quan he passat a ser "humana", m'han arraconat. I això noies, em fa molt de mal, perquè en el fons es cert, el meu cos ara està limitat, però no es just que només et vulguin quan no es així. Es trist però aquesta es la realitat de una autònoma que vol se mare.
Imatge
Lod
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1506
Membre des de: dt. jul. 19, 2005 11:37 am

EntradaAutor: Lod » dt. feb. 14, 2006 2:46 pm

:--/)

Bé.. Samba és la realitat pura i dura!! siguis autònoma o treballadora... és el que hi ha! encara de treballadora sempre pots optar per una baixa per fer repòs i cobres alguna cosa més que no pas d'autònoma eh?

Ara pensa amb tu i la teva nina que portes dins... la feina va i bé, hi han èpoques bones i dolentes però la teva filla sempre hi serà...


De totes maneres ànims!!! :ok:

:oink: :oink: :oink:
samba
:: papallona
:: papallona
Entrades: 143
Membre des de: ds. feb. 11, 2006 8:25 am

EntradaAutor: samba » dt. feb. 14, 2006 2:49 pm

[color=orange]Si Dolo, tens raó, i això es el que faig, ara he de pensar només en ella i prou, pero no puc evitar sentir molta ràbia per aquest fet./color]
Imatge
Lod
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1506
Membre des de: dt. jul. 19, 2005 11:37 am

EntradaAutor: Lod » dt. feb. 14, 2006 2:52 pm

Si... em penso que aquesta ràbia sempre la durem a sobre amb aquest tema oi?
Jo encara no estic embarassada però creu que ja pateixo per el tema de la feina quan ho estigui.. ara treballo 9 hores i no em deixen fer-ne menys.. així que no sé que faré. Però bé, ja arribarà...

Tu tranquil.la i disfruta de l'embaràs!! :-()) i de la teva nena <:-<


un petó guapa!! :ok:

:--/)
Avatar de l’usuari
pigada74
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1475
Membre des de: dl. feb. 13, 2006 5:04 pm
Ubicació: Vallès Oriental, però amb el cor de La Selva

EntradaAutor: pigada74 » dt. feb. 14, 2006 2:56 pm

Anims Samba i totes les demes amb aquest problemes, que realment fan vergonya.
Jo la veritat no em puc queixar. Sempre he traballat, casualment, en feines amb moltes dones, i realment semblava que habia de demanar tanda per casarme, tenir fills, etc. Un dia em vaig cansar de suportar jefes imbècils, sous de misèria, crits i males cares i vaig decidir treballar al negoci familiar, que ja feia temps que em tiraven la canya. Bon horari, bon sou, bon ambient, no puc demanar res mes, la veritat. Ara que sé que estic embarassada no tinc cap problema per anar al metge i fer el que hagi de fer, i jo sóc la primera a recuperar les hores que puc faltar, per amor propi, que el negoci es el negoci!!
El meu marit també tenen negoci familiar, i ens ho podrem combinar molt bé.
Tinc mare i sogra molt guais, pero de principi la nostra idea es deixar-lo/la a la guarderia el més aviat possible, la meva idea es que ja han tingut prou feina els pares de criar-nos a tots nosaltres que a sobre hagin de carregar amb els nostres nens. Sempre hi seran per poguer fer un cop de ma i malcriar-los, que per aixó son els avis, no?
<a><img src="http://b1.lilypie.com/z-byp1.png" alt="Lilypie Primer Ticker" border="0" width="400" height="80"></a>
Lod
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1506
Membre des de: dt. jul. 19, 2005 11:37 am

EntradaAutor: Lod » dt. feb. 14, 2006 2:59 pm

Si.. si treballes al negoci familiar sempre tens més llibertat per aquest tema, això és una sort, així que aprofiteu aquesta aventatge!! :ok:

Les demés ens ho farem com poguem... que d'altres ho han fet eh??

:--/)
Avatar de l’usuari
Esther
:: papallona
:: papallona
Entrades: 128
Membre des de: dc. des. 28, 2005 6:34 pm
Contacta:

EntradaAutor: Esther » dt. feb. 14, 2006 9:01 pm

Ostras Samba...que gente :ufs: ...la verdad es que aunque sepamos que cada uno va a la suya y que todo el mundo mira por su interés, hasta que no te ves en un caso así, seguimos pensando que los clientes, los jefes, las supervisoras, si que piensan en nosotras...pero a la hora de la verdad las máscaras se caen!!

Ostras y luego dicen que el dinero no hace la felicidad,,,puede que no...pero como ayuda, eh??

Con lo fantástico que seria poder pasar un embarazo cuidándonos, mimándonos...pero nada, yo trabajo 12 horas en el hospital , y a veces los enfermos están por dejarme la cama cuando llega la tarde....

Bueno Samba, y para cuando tendrás a tu bebé??? :p-)
Imatge
samba
:: papallona
:: papallona
Entrades: 143
Membre des de: ds. feb. 11, 2006 8:25 am

EntradaAutor: samba » dt. feb. 14, 2006 9:53 pm

Salgo de cuentas el 1 de mayo, y tengo unas ganas!!!!!! <:-<
Imatge
Avatar de l’usuari
Sibil·la
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3875
Membre des de: dj. set. 29, 2005 11:06 am

EntradaAutor: Sibil·la » dc. feb. 15, 2006 10:24 am

jo també treballo al negoci familiar. És curiós perquè la meva història s'assembla a la de la pigada.
Jo no sé com ho farem. Encara no n'hem parlat. Espero que un dia o altre ataquem el tema, si més no per jo estar més tranquil·la de coco.
En principi a mi m'agradaria quedar-me amb el <:-< durant la baixa. Idealment m'agradaria tot un any o dos, abans de dur-lo a la llar d'infants.
Però tinc el dilema de precisament per ser negoci familiar, de tornar a la feina.
Ara faig jornada partida. De 9 a 1 i 4 a 2/4 de 9 (depèn de quan tanquem caixa). Amb l'embaràs ara començo a les 10 del matí, i a la tarda entro una hora abans, a les 3.
No sé, potser podria fer jornada intensiva. No sé, a veure quina solució trobem. :ok:
Eunasi
:: gosset
:: gosset
Entrades: 463
Membre des de: dt. gen. 17, 2006 2:48 pm

Jo també !

EntradaAutor: Eunasi » dc. feb. 15, 2006 10:35 am

Jo també treballo al negoci familiar !!! I agafant de referència a la meva germana portava als nens al despatx, els deixàvem a un despatx a part amb un llit d'aquests de viatge, quan es despertaven els portàvem al nostre, i l'hi donàvem el menjar i tal, bé en el cas de la meva germana primer va ser el seu fill i després la filla no de cop com serà el meu cas. Però a la que van gatejar cap el cole perquè ens ho remanaven molt .No sé com ho faré jo, tinc l'avantatge que tinc la casa dels meus pares al costat. I a Riudarenes no poden anar a la LLar d'Infants fins que no caminen o sigui imagineu-vos que no em caminem fins els 18 mesos tel.la no ! Per altre banda tinc la sort que han obert una ludoteca al costat de casa que funciona molt bé, jo més que res dic que és un llar de infants privada i hi puc portar els nens a partir dels 4 mesos. Jo no m'agobio d'aquest tema quan arribi el moment ja veurem, perque tinc l'avantatge de viure en un poble petit !
Avatar de l’usuari
Sibil·la
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3875
Membre des de: dj. set. 29, 2005 11:06 am

EntradaAutor: Sibil·la » dc. feb. 15, 2006 10:49 am

sí, jo tampoc m'agobio. La meu amiga ja té comptat dp de la baixa, on el durà, dp per Nadal amb sa mare, i dp no sé què. Ja ho té tot pensat.

Sí, una opció seria endur-me'l a l'oficina, perquè hi estic sola. També tenim una llar d'infants privada que està bé pq hi treballa una xicota d'un cosí.

La meu mare, com diu la pigada74, em va dir que ella no faria pas de cuidadora cada dia. Primer em va sentar malament, però dp la vaig entendre (és com opina la pigada74). Diu que cada dia tenir el bebè no, que ella ja va fer de mare. Que quan volguem sortir, viatjar, que encantada el temps i les vegades que facin falta. Clar que tothom em diu que quan arribi el moment potser canviarà d'idea.

Per això dic que hi ha molts factors. Ja veurem. Ja ens ho muntarem. <:-<
Lod
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1506
Membre des de: dt. jul. 19, 2005 11:37 am

EntradaAutor: Lod » dc. feb. 15, 2006 11:02 am

:--/)

Bé per les que treballeu en empresa familiar és diferent.. però les que estem treballant per una empresa privada és un altre mon! Ens hem de pensar les mil i una...
Jo conec una noia, que només de quedar-se embarassada ja va anar a la guarderia a agafar plaça per després de maternitat.. pq si no et trobes que després no tens plaça.. un xou!
En a mi personalment és un tema que em preocupa, pq jo ara estic fent 9 hores i no m'en deixen fer ni una menys i reducció de jornada sé que no els interessa i per estar malament tampoc és plan.
Així que si tot va bé, quan acabi la baixa per maternitat els diré que vull reducció de jornada que és tot el meu dret, que no volen, doncs que em posin al paro i així tindré dos anyets per estar amb el meu fill i llavors ja trobaré feina, això no em preocupa!
Bé.. aquesta és la meva estratègia.. però alhora de la veritat ja veurem com m'ensurto! ?-)

un petó reines!

:oink: :oink: :oink:
Avatar de l’usuari
Sibil·la
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3875
Membre des de: dj. set. 29, 2005 11:06 am

EntradaAutor: Sibil·la » dc. feb. 15, 2006 11:11 am

Dolo, en el teu cas faria el mateix. A veure com anirà! :ok:
Avatar de l’usuari
Esther
:: papallona
:: papallona
Entrades: 128
Membre des de: dc. des. 28, 2005 6:34 pm
Contacta:

EntradaAutor: Esther » dc. feb. 15, 2006 6:21 pm

Ostras , la verdad es que este tema a mi me agobia bastante.
Seria ideal poder estar el primer año cuidando del bebé...pero bueno eso no va a ser....

Yo como pariré en Julio, acumularé el mes de vacaiones con la baja maternal, al menos será un poquito más, y luego miraré de pedirme reducción de jornada, hay la posibilidad de reducir unas horas cada dia, o que te junten las horas para tener más dias enteros de fiesta...

Sería genial que en la guarederia pagaras por horas, no?? Pero eso debe ser imposible, verdad??
Imatge
Avatar de l’usuari
Kikita
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 595
Membre des de: dj. març 02, 2006 1:37 pm

EntradaAutor: Kikita » dj. març 02, 2006 6:02 pm

Holaaaa!

Hi ha una web molt interessant en que vaig ser part implicada per crear graficament un curs que hi ha a dins.
La web es diu http://www.equal-compartir.net/

Aquesta web ens explica l'important que es compartir les tasques de la casa, l'educacio dels fills, etc... amb el marit.

Un dels problemes que te la dona avui dia, es que te la carrega no nomes de la feina sino que gran part de la casa i dels fills. En aqest curs, s'explica la importancia de que tots dos participin per diferents motius.

1º Es important que la dona treballi perque mai se sap el futur el que ens pot donar la vida (per exemple, el meu pare es va morir amb 44 anys!)

2º Si l'home comparteix les tasques de la casa, la dona estara menys cansada, menys estressada i mes receptiva amb la familia.

3º Si l'home arriba mes d'hora a casa, podra compartir l'educació dels fills i veure com creixent!

4º Les dones tindriem menys problemes en el mon laboral per trobar feines dignes, si els homes/marits també compartissin dies per poder quedarse quan els seus fills estan malalts (cosa que ha fet el meu germà aquest mateixa setmana!) ;-)

etc... etc... Espero que sigui del vostre interès! ;-)

Torna a “La maternitat/paternitat”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::