TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
i aquí les sense sucre, mateixa recepta, mateix procediment... i mireu que diferents només per treure-li el sucre!
MAGDALENES DE LLET D'ARRÒS
2 ous
250 gr de farina
120 gr de xarop d'atzavara
165 ml d'oli
165 ml de llet d'arròs
2 gr de bicarbonat
una cullerada de suc de llimona
- batre els ous amb el sucre fins que quedi una crema espumosa
- afegir els líquids i la pell de llimona
- incorporar la farina amb el llevat, tamisats i batre 4 minuts
- preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles de paper fins a 3/4 de la seva capacitat i col·locar al forn, baixant-lo a 210ºC. Coure 15 minuts
queden més blanquetes perquè el sucre fa que les masses quedin dauradetes al forn...el que no sé és perquè han quedat a topets! són fashion??
suposo que és pel bicarbonat, no tinc clar si vaig posar les proporcions adequades...però seguiré investigant!
això sí, de gust molt bones!!
MAGDALENES DE LLET D'ARRÒS
2 ous
250 gr de farina
120 gr de xarop d'atzavara
165 ml d'oli
165 ml de llet d'arròs
2 gr de bicarbonat
una cullerada de suc de llimona
- batre els ous amb el sucre fins que quedi una crema espumosa
- afegir els líquids i la pell de llimona
- incorporar la farina amb el llevat, tamisats i batre 4 minuts
- preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles de paper fins a 3/4 de la seva capacitat i col·locar al forn, baixant-lo a 210ºC. Coure 15 minuts
queden més blanquetes perquè el sucre fa que les masses quedin dauradetes al forn...el que no sé és perquè han quedat a topets! són fashion??
suposo que és pel bicarbonat, no tinc clar si vaig posar les proporcions adequades...però seguiré investigant!
això sí, de gust molt bones!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Ametista, ets una crack en química culinaria!
Fan molt bona pinta aquestes sense sucre.
Fan molt bona pinta aquestes sense sucre.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
ametista ha escrit:Nenita, jo penso que les teves deuen ser muffins, des del moment que porten la decoració damunt...per considerar-se cupcakes potser haurien de portar farcit a dins...nusé
Per mi les que porten decoració són les cupcakes. Les Muffins són les que porten coses (xips de xocolata, fruita, etc.).
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
la veritat és que és una mica embolic, no?
la meva confusió ve perquè els muffins poden portar topping tot i que no sigui el més habitual (una mica de glasa o un streusel....) com a la foto que vaig posar aquí però també és veritat que la imatge típica d'un muffin és més aviat aquesta:
com a més rústic, no? i a més la recepta es treballa poc, acostuma a portar trossets...i en canvi un cupcake es fa amb recepta de pastís/coca/pa de pessic i mirant la recepta de la Nenita seria una típica coca quatre quarts no? així que Momo penso que tens raó i que són cupcakes!
ara ho vaig a posar a l'índex!
...i de fet...m'ha donat per pensar.....per què carai em mato tant a intentar aconseguir magdalenes sense sucre amb copete i tota la pesca quan puc dedicar-me a fer muffins (que ja de per sí porten menys sucre) i menys feina???
la meva confusió ve perquè els muffins poden portar topping tot i que no sigui el més habitual (una mica de glasa o un streusel....) com a la foto que vaig posar aquí però també és veritat que la imatge típica d'un muffin és més aviat aquesta:
com a més rústic, no? i a més la recepta es treballa poc, acostuma a portar trossets...i en canvi un cupcake es fa amb recepta de pastís/coca/pa de pessic i mirant la recepta de la Nenita seria una típica coca quatre quarts no? així que Momo penso que tens raó i que són cupcakes!
ara ho vaig a posar a l'índex!
...i de fet...m'ha donat per pensar.....per què carai em mato tant a intentar aconseguir magdalenes sense sucre amb copete i tota la pesca quan puc dedicar-me a fer muffins (que ja de per sí porten menys sucre) i menys feina???
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Ametista si que t'han quedat diferents al treure el sucre...però "el copete" jo els hi veig igualment.
Ara penjaré les que vaig fer jo, que tot i amb sucre no vaig aconseguir que tinguessin barret.
Ara penjaré les que vaig fer jo, que tot i amb sucre no vaig aconseguir que tinguessin barret.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Després d'anar a comprar els motlles i mirar un munt de receptes em vaig decidir per fer les magdalenes de nata, imaginant que com portaven nata em quedarien espojoses.
Potser a algú amb més traça culinaria li sortirien estupendes però les meves tenien un regust a picant de polvos que jo ho atribueixo al llevat. Hi ha algú que li hagi passat una cosa semblant???
De totes maneres us deixo la recepta i la foto, per si alguna s'anima i ens pot dir si són realment tant bones com semblava....
MAGDALENES DE NATA
Ingredients:
• 175 gr. de farina
• 125 gr. de sucre
• 125 gr. d’oli de girasol
• 50 gr. de nata líquida per muntar
• 1/2 sobre de llevadura Royal (8 gr.)
• 3 ous
• La ratlladura d’una llimona
Preparació:
Batem els ous i el sucre uns 7 min.
I afegim la ratlladura de llimona i seguim batent.
Tot seguit hi afegim la nata i l’oli de girasol i continuem batent.
Hi afegim la farina i la llevadura i ho batem un segons més per integrar tots els ingredients.
Deixem reposar la massa uns 10 min.
Preescalfem el forn a 230ºC. Mentrestant aboquem la massa en els motlles i enfornem uns 18 min.
Potser a algú amb més traça culinaria li sortirien estupendes però les meves tenien un regust a picant de polvos que jo ho atribueixo al llevat. Hi ha algú que li hagi passat una cosa semblant???
De totes maneres us deixo la recepta i la foto, per si alguna s'anima i ens pot dir si són realment tant bones com semblava....
MAGDALENES DE NATA
Ingredients:
• 175 gr. de farina
• 125 gr. de sucre
• 125 gr. d’oli de girasol
• 50 gr. de nata líquida per muntar
• 1/2 sobre de llevadura Royal (8 gr.)
• 3 ous
• La ratlladura d’una llimona
Preparació:
Batem els ous i el sucre uns 7 min.
I afegim la ratlladura de llimona i seguim batent.
Tot seguit hi afegim la nata i l’oli de girasol i continuem batent.
Hi afegim la farina i la llevadura i ho batem un segons més per integrar tots els ingredients.
Deixem reposar la massa uns 10 min.
Preescalfem el forn a 230ºC. Mentrestant aboquem la massa en els motlles i enfornem uns 18 min.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Aitona doncs bona pinta tenen!
la recepta aquesta és bona, jo les he fet i surten bé! això que dius del regust a picant de polvos...no era a cada mossegada o sí? és que l'únic que se m'acut és que posessis el llevat tal qual, a vegades es fan petites boletes que no es desfan i queden senceres i quan te les menges tenen aquest gust com a picant! la solució és sempre tamisar el llevat junt amb la farina i així segur que es desfan
oooh ho hauràs de tornar a intentar va que segur que et quedaran molt bones!
la recepta aquesta és bona, jo les he fet i surten bé! això que dius del regust a picant de polvos...no era a cada mossegada o sí? és que l'únic que se m'acut és que posessis el llevat tal qual, a vegades es fan petites boletes que no es desfan i queden senceres i quan te les menges tenen aquest gust com a picant! la solució és sempre tamisar el llevat junt amb la farina i així segur que es desfan
oooh ho hauràs de tornar a intentar va que segur que et quedaran molt bones!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Noies, quina pinta!!! . Jo les faré la setmana vinent (ja tinc tots els ingredients), perquè aquesta me l'he passat amb una gastro de cavall i a dieta total .
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Avui he provat les magdalenes de Xavier Barriga, que he vist que parleu meravelles d'elles i les he volgut provar. Crec que he posat poca masa als motlles i sembla que han pujat poc. La foto es molt dolenta, però bé, volia ensenyar-vos el resultat de l'experiment. Les vaig treure del forn i les vaig deixar a la taula de la cuina, i mentre li donava el pit a la petita, els grans han arrasat, només quedaven aquestes quan vaig tornar a la cuina Així que van ser un èxit, la propera vegada ompliré més els motlles perquè quedin més boniques.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
ametista ha escrit: l'únic que se m'acut és que posessis el llevat tal qual, a vegades es fan petites boletes que no es desfan i queden senceres i quan te les menges tenen aquest gust com a picant! la solució és sempre tamisar el llevat junt amb la farina i així segur que es desfan
oooh ho hauràs de tornar a intentar va que segur que et quedaran molt bones!
Doncs si ametista sóc així de bruta... vaig posar el llevat tal cual. Serà qüestió de tornar-les a fer.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
així misteri resolt!
nienna quin èxit! és que aquesta recepta mai falla!
nienna quin èxit! és que aquesta recepta mai falla!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Ai nenes quina bona pinta i quina enveja!!!
Nienna, que el steus fills arrassin amb les galetes és la millor prova de que estan boníssimes
Ametista les teves sense sucre han quedat precioses!!
Les de nata també fan bona pinta
Nosaltres a casa últimament ens ha agafat per fer galetes tot el dia i no parem, però a veure si provo alguna de les vostres receptes de madalenes (o muffins o el que sigui, jo no m'aclareixo )
Nienna, que el steus fills arrassin amb les galetes és la millor prova de que estan boníssimes
Ametista les teves sense sucre han quedat precioses!!
Les de nata també fan bona pinta
Nosaltres a casa últimament ens ha agafat per fer galetes tot el dia i no parem, però a veure si provo alguna de les vostres receptes de madalenes (o muffins o el que sigui, jo no m'aclareixo )
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Segueixo amb el meu desastre a la cuina.
No han pujat gens. Clar que la llevadura com estava fent panets vaig posar la fresca.Penso que ha estat aixó.
Poso la foto pero he de tornar a fer-les.
No han pujat gens. Clar que la llevadura com estava fent panets vaig posar la fresca.Penso que ha estat aixó.
Poso la foto pero he de tornar a fer-les.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
toska, és el llevat.
El llevat per pa i el que en diem llevat per rebosteria no són el mateix ni són intercanviables.
Si poses llevat per pa en una recepta necessites deixar-ho fermentar.
En canvi el llevat de rebosteria no és realment llevat (no és viu), és simplement que amb l'escalfor fa una reacció química que provoca que pugi la massa.
El llevat per pa i el que en diem llevat per rebosteria no són el mateix ni són intercanviables.
Si poses llevat per pa en una recepta necessites deixar-ho fermentar.
En canvi el llevat de rebosteria no és realment llevat (no és viu), és simplement que amb l'escalfor fa una reacció química que provoca que pugi la massa.
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Si el problema és que com és el de la nevera, vaig pensar que servia per tot.
Gracies, encara que estigui fora de termini les tornaré a fer....
Gracies, encara que estigui fora de termini les tornaré a fer....
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
sí toska, és com t'ha explicat la Ponioleta!
no passa res per estar fora de termini, ànims i esperem les teves magdalenes!
no passa res per estar fora de termini, ànims i esperem les teves magdalenes!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Despres del desastre de les magdalenes, com la meva mare havia de fer les magdalenes famoses per tota la família vaig pensar que seria molt bona idea compartir.la amb vosaltres, ja que a tothom li agraden tant a petits com grans.
Ingredients per aprox. 40 magdalenes
7 ous
370 gr de sucre
pell de llimona
160 gr mantega
160 d'oli d'oliva
380 de farina(meitat de força meitat normal)
23-24 gr de llevat
2 gr de sal.
Ella ho fa amb la termomix, diu que va posant tots els ingredients pero deixant que es barregin abans de posar el següent.
Fer-ho normal seria anar remenant nosaltres tota l'estona
Forn 150º sols ventilador uns 10 o 12 minuts
Ingredients per aprox. 40 magdalenes
7 ous
370 gr de sucre
pell de llimona
160 gr mantega
160 d'oli d'oliva
380 de farina(meitat de força meitat normal)
23-24 gr de llevat
2 gr de sal.
Ella ho fa amb la termomix, diu que va posant tots els ingredients pero deixant que es barregin abans de posar el següent.
Fer-ho normal seria anar remenant nosaltres tota l'estona
Forn 150º sols ventilador uns 10 o 12 minuts
Re: TR4 novembre-magdalenes, muffins i cupcakes
Toska tenen una pinta deliciosa! Amb el teu permís m'apunto la recepta!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |