mascotes i bebès!!

Gats, gossos i ocells i tots els nostres animalots.
xauxeta
:: puça
:: puça
Entrades: 30
Membre des de: ds. maig 05, 2012 6:59 am

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: xauxeta » dg. set. 29, 2013 6:35 am

Hola noies! Sóc veterinària , mare d'una nena de 16 mesos i convivim amb 2 gossos i 2gats. Us explicaré alguns consells que sempre dono als futurs pares que m'ho pregunten a la clínica:
Amb els gossos podem fer unes quantes coses abans i després de l'arribada del nadó per afavorir una bona adaptació:
- quan comencem a fer canvis a casa: al preparar lhabitació del nadó si no voldrem deixar entrar el gos quan hi sigui el petit ara ja no li hem de deixar entrar, però manteniu les portes obertes mentres estem fent coses dins i premieu-los amb xuxes per a que ho vagin veient com quelcom positiu.
-quan hagi nascut el nadó, abans de la presentació és bo portar-li al gos alguna peça de roba del bebe i/o bolquers, deixar-li olorar i premiar-lo
- el millor és fer la presentació en un lloc neutral, que no sigui el territori del gos; a vegades es impossible de fer pero si podeu perfecte. Deixarem olorar el nado al gos, li parlarem suau, l'acariciarem i el premiarem
-en els dies i setmanes següents aconsellem fer més cas al gos quan el nadó estigui despert, eviteu fer-li cas quan el nadó no hi és. Premieu el gos quan el nadó estigui despert amb nosaltresi el gos estigui tranquil.
Com veieu el reforç positiu és la millor manera d'educar al gos, els premis donats en els moments adequats fan que el gos vegi al nadó com quelcom positiu i no una amenaça.

Els gats són força diferents i sobretot els estressen moltíssim els canvis. Si heu de fer grans canvis de mobiliari hi ha quelcom que va molt bé que és un sprai de feromones antiestrés que es diu Feliway, spraieu la part baixa de les parets d la casa, sofas, mobles nous.., cada 12h. Ajudarà molt a que el gat es vagi acostumant al canvi i quan arribi el nadó feu-ho també, permetrà al gat sentir-se tranquil, en un entorn confortable, tot i el gran canvi que és la vinguda d'un nou ésser viu a casa, que a més fa sorolls molt rars i capta tota la nostra atenció.
Podeu deixar olorar el nen al gat i premiar-lo però no ho forceu mai.
Per últim no deixeu mai sols als nens amb la mascota, no ens podem fiar mai al 100%.
Espero haver ajudat,
Bon embaràs, part i postpart!
martina13
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1102
Membre des de: dl. set. 02, 2013 10:43 pm

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: martina13 » dg. set. 29, 2013 7:30 pm

gràcies!!!!!
Avatar de l’usuari
martona1980
:: puça
:: puça
Entrades: 36
Membre des de: ds. set. 21, 2013 10:06 pm

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: martona1980 » dt. oct. 01, 2013 7:58 pm

ostres retalls quina sooort!!! Jo també tinc una gata i és poc receptiva amb la gent, per dir-ho d'alguna manera...
M'alegra saber que la teva s'hi va adaptar i confio que la Lluna també s'acostumi al bitxet que tenim de camí!!!
M'has animat! :ok:
Imatge
Avatar de l’usuari
retalls
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dt. set. 03, 2013 8:32 pm
Contacta:

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: retalls » dt. oct. 01, 2013 8:04 pm

martona1980 ha escrit:ostres retalls quina sooort!!! Jo també tinc una gata i és poc receptiva amb la gent, per dir-ho d'alguna manera...
M'alegra saber que la teva s'hi va adaptar i confio que la Lluna també s'acostumi al bitxet que tenim de camí!!!
M'has animat! :ok:

Segur que si!! no la forcis mai, serà ella qui demanarà del seu temps. El meu el primer dia la va anar a olorar i ella va fer un gemec i ell es va espantar. Va trigar uns dies en acostar-s'hi de nou.
Però ara, ella ja gateja i el persegueix i ell mai li ha fet res, i mira que abans si veia als meus nebots baixava d'on fos per apropar-se i bufar-los.

Així que a poc a poc i segur que va bé.

petons i ja diras!
Avatar de l’usuari
melicanyella2206
:: rateta
:: rateta
Entrades: 168
Membre des de: dj. jul. 18, 2013 9:28 am

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: melicanyella2206 » dj. oct. 03, 2013 8:36 am

Bon dia!
Em deixeu mes tranquil.la...Tenim un pinsxer mini, és la cosa mes mimada que hi ha. Surt al carrer com un xulo, crida als gossos grossos, li rentem el culet quan ve del carrer, puja al sofà, puja al llit. Té dos llits(un a menjador i l'altre a l'habitació)...I a mi no deixa que se'm acosti ningú si el tinc en braços. Tot lo que te de petit ho te de xulo!!!Ara...és una alarma infalible i amb els amos és super fidel i atent.

I ens preguntem com reaccionarà...Tenim 3 nebots que li han fet de tot!!!
- Quan el veuen fan veure que li treuen el menjar o que se li menjen.
- Li remenen la cistella.
- L'intenten agafar per les cuixes.
- Li amaguen les xuxeríes.
- Li estiren els bigotis.
- L'intenten agafar a coll.

I el gos...mai ha anat a atacar-los( un cop va deixar anar una mossegadeta per marcar)...però esque d'avegades m'han entrat ganes de fotrel's-hi jo un bolet als nens perque deixèssin de martiritar la pobre bèstia.

Ara que estic en estat, està mes pendent de mi que mai...m'acompanya fins i tot al wc!!! i li tinc que tancar la porta als morros i dir-li que per favor!!! una mica d'intimitat!!!...(No crec que sàpiga què li dic amb això d'intimitat, però per el tó ja ho capta)
Aleshores...seguiré els vostres consells sobre portar-li robeta i algun panyal, quan jo sigui a la clinica...jajaja, em perdré la seva cara però crec que tot i lo gelòs que és reconeixerà que és l'olor de casa. NO?

Aps! una pregunta mes...Reaccionen millor un mascle amb una nena i una famella amb un nen?...ho pregunto perque dels meus tres nebots, el gos amb la nena sempre ha tingut mes bona relació...
martina13
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1102
Membre des de: dl. set. 02, 2013 10:43 pm

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: martina13 » dj. oct. 03, 2013 9:54 am

ostres a mi els meus gossos tb em segueixen més jejejeje i al wc tbbbb!!!!!!!!!!!! pobrets és que ells segur que noten algo.

els meus tb están molt acostumats als nens que els fan de tot pobrets i mai han mossegat ( alguna marcada x dir prou si)

vaig llegar que és molt important que els gossos s'acostumin als sorolls que fan els nens, els plors, crits, riures etc.

això que dius dels mascles i les femelles els nens i nenes ni idea.jo els meus nebots són nens i els gossos mascles i cap problema tret d'això alguna marcada puntual però mínima
Avatar de l’usuari
Pecosa79
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 309
Membre des de: ds. juny 15, 2013 9:02 pm

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: Pecosa79 » dj. oct. 03, 2013 10:38 am

Xauxeta, però una pregunta, el feliway no podria ser perjudicial mentre estàs embarassada o pel bebé quan neix?? no deixen de ser hormones, no? Jo tinc un gat i alguna vegada he pensat en fer-lo servir perquè va una mica estressat perquè sempre vol sortir al jardí i no el deixem (abans era gat de pis, ens fa por que es perdi o que l'atropellin) però ara que estic embarassada em fa cosa
Imatge
Avatar de l’usuari
melicanyella2206
:: rateta
:: rateta
Entrades: 168
Membre des de: dj. jul. 18, 2013 9:28 am

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: melicanyella2206 » dj. oct. 03, 2013 10:56 am

Xauxeta, tinc una pregunta!!!

Amb l'embaràs sento molt mes forta l'olor de gos a la casa i em venen una mica de fàstigs, tinc que obrir finestres per ventilar i tot i així ho sento(abans no ho notàva). Saps si hi ha algun producte no químic o tòxic tipus ambientador per treure l'olor a mascotes. He buscat per molts llocs però res...i això que el pinxer és super petit i net, però ho noto...

Merci...
xauxeta
:: puça
:: puça
Entrades: 30
Membre des de: ds. maig 05, 2012 6:59 am

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: xauxeta » dg. oct. 20, 2013 10:50 am

Hola! Perdoneu no havia vist les preguntes! El feliway son hormones felines i no tenen cap efecte sobre els humans, com a molt notaràs q la olor és desagradable, pero dura poc.
No conec cap producte "no químic" per la olor dels gossos. El millor per eliminar restes d'olor son els detergents enzimàtics tipus kalia però no sé si son segurs durant l'embaràs.
Les que teniu gos amb "hiperapego" a la mestressa us recomanaria que durant l'embaràs intenteu fer un "desapego", sinó el gos ho passarà molt malament quan arribi el nadó i no li podeu fer el cas al q està acostumat. Hauríeu de no deixar-lo seguir-vos a tot arreu, tanqueu portes, no el deixeu pujar a llits o sofàs. Quan arribeu a casa després d'haver sortit i ens rebi superexcitat haurieu de passar d'ell fins q estigui tranquil; aquesta norma s'hauria de mantenir sempre, li farem cas i li donarem afecte només quan estigui tranquil.
Crec que si seguiu aquestes recomanacions s'adaptaran millor al bebè; a vegades son dificils de seguir però si is ve de gust feu-ho de la millor manera q pogueu.
Torno a estar embarassada!! I molt feliç!
Avatar de l’usuari
melicanyella2206
:: rateta
:: rateta
Entrades: 168
Membre des de: dj. jul. 18, 2013 9:28 am

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: melicanyella2206 » dg. oct. 20, 2013 11:14 pm

enhorabona xauxeta! i merci per els consells :ok: :b-)))
Avatar de l’usuari
Sonial
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 67
Membre des de: dt. ago. 06, 2013 7:00 pm

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: Sonial » dl. nov. 04, 2013 6:30 pm

Hola,
Nosaltres a casa tenim un golden que es diu Kira i és un amor de gossa. En han recomanat que li deixem olorar la robeta del bebe ( si pot ser la primera puesta). Al entrar a casa, la mare hauria de saludar-la sense portar el bebe a sobre. Al cap d'una estoneta presentar-li al nou membre de la casa, però sense obligar al gos a que s'apropi, ja vindrà ell quan vulgui. També ens van dir que li deixem entrar a la seva habitació, per exemple quan vas a canviar-li e¡el bolquer, o canviar-li la muda... Tot amb normalitat perque sino el gos veu el bebe com algu negatiu, si sempre estem dient-li que no a tot. Petits consells a veure si funcionen.
Imatge
Avatar de l’usuari
Floreta83
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. des. 27, 2013 4:21 pm

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: Floreta83 » dt. jul. 01, 2014 3:58 pm

Ostres gràcies!! Quan consells!! És un tema que ho hem comentat, què fer a l'arribada amb el bebe... però llegint-vos, veig que també es interessant començar a fer canvis abans!!
Moltes gràcies maques!! :-()-)
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lmtf.lilypie.com/alJ4p2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Maternity tickers" /></a>
oscarjx
:: puça
:: puça
Entrades: 8
Membre des de: ds. maig 05, 2018 4:31 pm
Contacta:

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: oscarjx » dt. maig 08, 2018 9:44 pm

quin post més interessant, tot i que fagi temps que el vau escriure.. l'he estat llegint tot i em sembla molt interessant tot el que s'explica. I son coses que no "caduquen" amb el temps.

Nosaltres tenim una gossa gran (de 35 kg), la Zuma i ja abans de que vingui en Roc, estem seguint alguns dels consells que hem vist per Internet i per aquí... ja ho anirem comentant!
Futur pare d'en Roc
Juliol/Agost'18
Visita el nostre canal de youtube!
https://www.youtube.com/familiacaricu

Imatge
PereLlull
:: peixet
:: peixet
Entrades: 298
Membre des de: dl. feb. 06, 2017 12:26 pm

Re: mascotes i bebès!!

EntradaAutor: PereLlull » dt. maig 08, 2018 10:31 pm

Oscar, als pediatres no els hi fa cap gràcia bebés amb gossos i gats... Per la quantitat d'infermetats que són transmissors. Nosaltres tenim gos, i ha estat una experiència positiva. Sí que em varen recomanar veterinaris que vaig fer la consulta, fer una bona desparasitació cada 2 mesos. Com bé deien altres post, són un membre més de la família i en formen part per la part positiva i negativa. Sap greu no poder dedicar-lis el mateix temps que abans, però conforme el nadó creix, pots fer que sigui el responsable de donar de menjar i beure. La relació és molt maca. Els nens entenen que cal cuidar-lo i els hi dones autonomia en sentir-se útils. Els gossos s'adonen a la primera que el nadó és el cadell de la família. Això sí, el gos cal que estigui educat abans de l'arribada del nadó.

Torna a “Mascotes”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::