Viure a Sant Cugat

Explica'ns on vius
Akanne79
:: rateta
:: rateta
Entrades: 196
Membre des de: dl. nov. 14, 2011 2:22 pm

Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Akanne79 » dg. set. 22, 2013 1:39 pm

Seguint els missatges escrits en un altre post, he decidit obrir-ne aquest ja que sempre trobo ajuda al Soc Petit.

Estem pensant en anar a viure a Sant Cugat perquè està a prop de Barcelona i les comunicacions en transport públic són molt bones. També val a dir, i espero no ofendre a ningú, que no hi ha gaire xusma i veig que serà un bon lloc per que els meus petits creixin. Em podeu suggerir altres poblacions similars si voleu!!

Les que sou de Sant Cugat, quines zones recomaneu? Estem mirant Torreblanca que està a prop del centre.
Per altre banda voldriem començar a mirar pisos de lloguer cap a finals/principis d'any.

El petitó neixerà cap el Febrer però la nena haurà de començar p3 l'any que ve, i és el que ens fa correr una mica més del que voldriem ja que haurem de buscar coles i matricular-la. Les preinscripcions s'han de fer Abril/maig? (no se quan és exactament).

Una altre opció seria que comencès l'escola a Barcelona i la canviessim més endevant però llavors no sé quines possibilitats tindriem d'escollir escola.

Total, mooolts mals de caps i de vegades nits dormint malalment pensant en que fer, com i quan!!,

Em doneu un cop de mà???
Avatar de l’usuari
Nime
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1507
Membre des de: dv. des. 30, 2011 10:32 pm
Ubicació: Sant Cugat del Vallès

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Nime » dg. set. 22, 2013 2:02 pm

Hola! Sobre zones per bussr pis depèn també del que busqueu, voleu pis amb zona comunitària? La zona de Coll Favà també està bé, una mica més llunys tens parc Central II (part alta del parc) amb pisos nous o Can Mates i Volpellered ja més allunyats del centre també amb pisos nous i preus de lloguer interessants.

Jo visc a Volpellered i estic molt contenta, encara que és un barri nou, hia poc comerç, és més ben aviat residencial, però tenim l'estació de FGC i autobusos que et porten al centre. També val a dir que jo moltes vegades vaig caminant al centre i trigo 20 minutets, que venint de Barcelona no em sembla gaire tampoc ;)

Si no voleu zona comunitària post mirar més cap al barri de Sant Francesc. Pensa que Sant Cugat no deixa de ser un poble i més menys tot queda prop del centre ;)

Tema escola no et puc ajudar, el meu ins al gener no comença la llar :)
Imatge
Avatar de l’usuari
Alehop
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1165
Membre des de: dl. oct. 18, 2010 12:23 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Alehop » dg. set. 22, 2013 7:41 pm

Hola Akanne,

Jo fa 6 anys que visc a Sant Cugat. Hi vaig venir perquè la meva parella vivia aqui i tots dos hi treballavem, però jo no estava gaire convençuda. Ara no ho canvio!!

Quan em vaig mudar vam llogar un piset a coll fava; esta molt be perque els pisos son bastant nous i hi ha molt de comerç i arees verdes (en general hi ha bastant verd pertot!). Mentre vam ser 3 el pis perfecte, peri quan va neixer el petit ens vam mudar a un pis una mica mes gran a l'eixample, que esta mes centric.

Torreblanca, a prop del mercat esta molt be! I coll fava, i vulpelleres, i sant francesc. Pensa que, com diu la nime, al final es un poble i, tot i que de vegades si que agafaries el cotxe, pots anar a per per tot arreu.

Si tens nens, sempre hi ha activitats per fer, es un lloc que recomano. Hi ha molts parcs, moltes places i mooooolts nens!!

I sobre els coles, passat pel post d'Escoles a Sant Cugat, que les que hem patit el proces aquest any hem xerrat força!! ;-) Hi ha molt bona oferta educativa, tant publica (es molt bona) com concertada. Pel meu gust la privada es millorable, pero per gustos els colors!!

Tema llars d'infants, tambe tens varietat, pero pel numero de nens que hi ha, l'oferta publica ee mooolt reduida. Aixo si, de privades i de ludoteques en tens un munt!!

Sobre el tema de la xusma, suposo que parles a nivell de delinquencia, robatoris, etc...I en aquest sentit tambe es un lloc tranquil. Vaja, que jo no conec ningu (ni hi he sentit a dir de ningu) que l'hagin robat, atracat, el que sigui...Que segur que ha passat alguna vegada, però que no es una zona conflictiva, vaja...

I si necessites res mes, no dubtis en enviar-me un privat; si et puc donar un cop de ma en el que sigui, encantada!!
Avatar de l’usuari
àngelsms
:: papallona
:: papallona
Entrades: 127
Membre des de: dt. juny 26, 2012 1:57 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: àngelsms » dl. set. 23, 2013 7:29 am

Hola,

Visc a una població veïna de Sant Cugat i sí que és veritat és que s'hi està molt bé: tingues en compte, però, que és una ciutat cara per viure-hi, tant que els joves de la ciutat marxen a viure fora i són els de fora que els qui vénen a viure-hi.

L'adjectiu "xusma" no m'agrada gens (els pobres ho són? immigrants?), però és una ciutat tranquil·la i molt preparada per als nens.
<a href="http://alterna-tickers.com"><img src="http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/9/95t2kudr6.png" border="0" alt="AlternaTickers - Cool, free Web tickers"></a>
usuabc
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 66
Membre des de: dt. abr. 03, 2012 3:12 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: usuabc » dl. set. 23, 2013 9:59 am

Visc a Sant Cugat, i s'hi viu bé, sí.
És car? Sí, bastant, i es nota en botigues, impostos municipals i varietat/oferta de segons què.
Sobre viure-hi amb criatures no tinc gaires coses a dir, el meu fill és petit i puc valorar el fet que hi ha molts espais verds i activitats amb prou freqüència.
El tema xusma és molt personal... Per al meu gust, per exemple, hi ha massa escoles elitistes i de l'Opus Dei, massa votants de determinats partits i massa poca barreja efectiva i varietat de classes econòmiques i socials, i culturals. Però s'hi viu bé, sí.
Avatar de l’usuari
melela
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 553
Membre des de: dc. ago. 12, 2009 12:30 pm
Ubicació: Sant Cugat

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: melela » dl. set. 23, 2013 11:08 am

Hola! Nosaltres portem 7 anys a Sant Cugat i la nostra filla gran farà 4 anys d'aquí poquet.

Vam escollir Sant Cugat per la proximitat i les connexions amb Barcelona i perquè en semblava un bon lloc per créixer els petits. Creiem que ho vam encertar perquè ens trobem molt bé aquí i no ho canviaríem.

Però, a diferència d'algunes noies que han contestat abans, penso que en absolut no és el mateix viure al casc urbà o a les urbanitzacions antigues/als barris nous. Al centre hi ha tot tipus de comerços, es pot anar caminant més o menys atot arreu, encara hi ha vida de poble. A les urbanitzacions antigues (Mira·sol, Valldoreix, i evidentment La Floresta i Les Planes) i també als barris nous (Volpelleres, Can Mates) no hi ha gaire cosa, són zones residencials i per desplaçar-se s'ha de fer servir transport públic o cotxe. Nosaltres vam estar més de 5 anys de lloguer (aprop de l'Europa) i vam comprar far un any i mig: ens ho vam "patear" tot i després de molta recerca i analitzar pros i cons vam decidir quedar-nos al centre (a l'Eixample sud) justament per això. Tot depèn del tipus d'habitatge que busquis i del tipus de zona on t'agradaria viure.

Punts a favor: espais verds, zones de joc per a infants, oferta cultural/esportiva/d'activitats, població "jove"

Punts en contra: preus de l'habitatge, cost de la vida més alt, problemes d'aparcament a tot el centre, més concentració de famílies pijas (jeje).

Sobre escoles, comparteixo al 100% els comentaris de l'Alehop; mira't el fil "Escoles a Sant Cugat", hi tens tot un tractat en la matèria! Les preinscripcions es fan al març i és veritat que si la teva nena comencés P3 a Barcelona després no tindria gaire opcions, però això també depèn del tipus d'educació que desitgis per a ella.

Si vols saber alguna altra cosa, aquí estic!
Imatge
Imatge
Akanne79
:: rateta
:: rateta
Entrades: 196
Membre des de: dl. nov. 14, 2011 2:22 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Akanne79 » dv. set. 27, 2013 9:17 am

Gràcies noies per les vostres respostes.

De moment ens decantem per la zona de Torreblanca (pisos amb zona comunitaria) ja que està a prop del centre i ben comunicat.

Tenim encara dubtes i en el fons crec que no perdem l'esperança de trobar un lloc "ideal"a Gràcia que és on actualment vivim, peròSant Cugat és l'altre opció, en qualsevol cas hem de prendre la decisió bastant ràpid!!!
Akanne79
:: rateta
:: rateta
Entrades: 196
Membre des de: dl. nov. 14, 2011 2:22 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Akanne79 » dt. nov. 26, 2013 4:02 pm

Hola a tots!

Passo per aquí per dir-vos que ja tenim pis, finalment a Coll Favà. Donar-vos les gràcies per les vostres opinions. Ara ens queda una bona feina, netejar, pintar, trasllat, adaptació a la nova escola bressol.....una bona llista.nadal pel mig i a esperar principis de Febrer perque arribi el nou petitó.
Una abraçada!!!!
Avatar de l’usuari
Nime
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1507
Membre des de: dv. des. 30, 2011 10:32 pm
Ubicació: Sant Cugat del Vallès

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Nime » dt. nov. 26, 2013 4:27 pm

Benvinguts a Sant Cugat, doncs!!! ;)
Imatge
Avatar de l’usuari
pimpam
:: pantera
:: pantera
Entrades: 838
Membre des de: dj. abr. 29, 2010 12:30 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: pimpam » dc. des. 04, 2013 7:39 am

Jo penso que l'ambient de SantCugat té coses bones i dolentes.
La ciutat és cert que està molt preparada per la vida familiar i es molt verd i maco.I la gent, doncs hi ha de tot , però de vegades he vist actituds que m'han generat molta repugnància .
No fa gaire un pare , en una ludoteca ( el Qguay) parlava a una de les treballadores jovenetes, com si no fos ni digne de l'educació..del pal, aqui estàs per servir-me..i aixó, per mi és un punt en contra pq tb n'hi ha molts així...vull dir que hi ha actituds que son tan desagradables com veure gent que potser et canviaries d'acera per només la pinta que fan .Pero vaja, aqui l'educació dels pares és la que marca com serán de educats o maleducats els nanos, tot i que l'entorn ja sabem que els influencia molt.
PanxuPacte Positiu complert!!!! Anem per la segona ronda...Us estimo boniques!!

Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Alehop
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1165
Membre des de: dl. oct. 18, 2010 12:23 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Alehop » dt. gen. 28, 2014 4:54 am

pimpam ha escrit:Jo penso que l'ambient de SantCugat té coses bones i dolentes.
La ciutat és cert que està molt preparada per la vida familiar i es molt verd i maco.I la gent, doncs hi ha de tot , però de vegades he vist actituds que m'han generat molta repugnància .
No fa gaire un pare , en una ludoteca ( el Qguay) parlava a una de les treballadores jovenetes, com si no fos ni digne de l'educació..del pal, aqui estàs per servir-me..i aixó, per mi és un punt en contra pq tb n'hi ha molts així...vull dir que hi ha actituds que son tan desagradables com veure gent que potser et canviaries d'acera per només la pinta que fan .Pero vaja, aqui l'educació dels pares és la que marca com serán de educats o maleducats els nanos, tot i que l'entorn ja sabem que els influencia molt.


Pimpam jo crec que això no és gens representatiiu....gilip*lles n'hi ha a tot arreu!!
Avatar de l’usuari
Alehop
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1165
Membre des de: dl. oct. 18, 2010 12:23 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Alehop » dt. gen. 28, 2014 4:56 am

Akanne79 ha escrit:Hola a tots!

Passo per aquí per dir-vos que ja tenim pis, finalment a Coll Favà. Donar-vos les gràcies per les vostres opinions. Ara ens queda una bona feina, netejar, pintar, trasllat, adaptació a la nova escola bressol.....una bona llista.nadal pel mig i a esperar principis de Febrer perque arribi el nou petitó.
Una abraçada!!!!


Akanne, benvinguda!! Ja veuras que hi estareu de conya!! Coll Favà està la mar de bé.
Si necessites res, ja saps!!
Avatar de l’usuari
pimpam
:: pantera
:: pantera
Entrades: 838
Membre des de: dj. abr. 29, 2010 12:30 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: pimpam » dt. feb. 04, 2014 7:54 am

Alehop,Ja ho deia que hi ha de tot, tenim amics molt macos i porto al meu fill a la llar allà , però suposo que no és cap secret l'elitisme de moltes persones que hi viuen , o si?
Em refereixo a què tenir diners no es sinònim de ser un gilip*olles, però n'hi ha molts que ho són.

Ahir mateix , vam anar a veure un pis a coll favà, i la dona de l'agencia, tot i que era encantadora, feia comentaris que mataven...del pal a Rubi ( on vivim actualment) hi ha barris amb gent de color que hi ha molts "follons", que si el meu fill quant va dir que anava a viure a Rubi em va donar un disgust,que si aquí les públiques no tenen res a veure amb qualsevol altre poble, etc... i ja dic que semblava bona dona, però sense cap tipus de filtre mental.
això no ho comentaria si fos un cas aïllat, però el que venia a dir que et trobes amb moltes circumstàncies similars.
PanxuPacte Positiu complert!!!! Anem per la segona ronda...Us estimo boniques!!

Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Nime
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1507
Membre des de: dv. des. 30, 2011 10:32 pm
Ubicació: Sant Cugat del Vallès

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Nime » dt. feb. 04, 2014 8:56 am

pimpam ha escrit:Alehop,Ja ho deia que hi ha de tot, tenim amics molt macos i porto al meu fill a la llar allà , però suposo que no és cap secret l'elitisme de moltes persones que hi viuen , o si?
Em refereixo a què tenir diners no es sinònim de ser un gilip*olles, però n'hi ha molts que ho són.

Ahir mateix , vam anar a veure un pis a coll favà, i la dona de l'agencia, tot i que era encantadora, feia comentaris que mataven...del pal a Rubi ( on vivim actualment) hi ha barris amb gent de color que hi ha molts "follons", que si el meu fill quant va dir que anava a viure a Rubi em va donar un disgust,que si aquí les públiques no tenen res a veure amb qualsevol altre poble, etc... i ja dic que semblava bona dona, però sense cap tipus de filtre mental.
això no ho comentaria si fos un cas aïllat, però el que venia a dir que et trobes amb moltes circumstàncies similars.


Definitivament, de gent estúpida n'hi ha a tot arreu; no entenc aquesta mania de criticar la resta de pobles, sobretot Rubí… Però com ben dius, de gent amb diners n'hi ha de molt estúpida i de molt maca, a Sant Cugat sí que potser trobaràs gent elitista, però també a Barcelona, pensa que en realitat és com si fos una mini Barcelona per població i hi ha gent que té molta pasta i gent que se les veu magres per sobreviure, una llàstima que sempre els estúpids són els que criden més l'atenció :ufs:
Imatge
Avatar de l’usuari
pimpam
:: pantera
:: pantera
Entrades: 838
Membre des de: dj. abr. 29, 2010 12:30 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: pimpam » dt. feb. 04, 2014 9:49 am

Sí, tot i que suposo que el fet que la renta mitjana sigui tant elevada redueix molt els perfils.Crec que és més evident que a Barcelona on està molt diversificat.
PanxuPacte Positiu complert!!!! Anem per la segona ronda...Us estimo boniques!!

Imatge
Imatge
Akanne79
:: rateta
:: rateta
Entrades: 196
Membre des de: dl. nov. 14, 2011 2:22 pm

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Akanne79 » dt. abr. 01, 2014 3:59 pm

Hola noies,

Ja fa uns mesos que vivim a Sant Cugat i estem encantats, encara que hem de descobrir molts racons de la ciutat trobem que és el lloc ideal per nosaltres.

Ara bé, en aquests mesos hem comprobat que anar al super (condis,caprabo,lidl,mercadona) surt per uns 45 euros i el pitjor de tot es que arribes amb la bossa a casa i no tens res per dinar. Vosaltres que teniu més experiència, quins són els llocs més económics per fer la compra? En peixos i sobretot en carn busquem una mica qualitat preu, però tampoc comprem entrecots de bou, som més de bistec, hamburguesa i pit de pollastre.

Encara no hem visitat el mercat de Torreblanca i potser el Carrefour de Barberà és més económic.

Ens podeu donar consells?
Gràcies!!!
Avatar de l’usuari
Twix
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2194
Membre des de: ds. ago. 28, 2010 11:51 am

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Twix » dl. abr. 13, 2015 10:09 pm

Hola!!
M'apunto al post perquè ens estem plantejant marxar de Bcn i un lloc que ens agradaria per viure és sant cugat. Posats a triar,voldríem un pis amb zona comunitària i que estigui a prop dels ferrocarrils (treballem tots dos a Bcn) i que hi hagi vida de barri. Quines zones em recomaneu? He llegit que Can Favà i alguna zona més no?
Si sabeu d'algun pis per llogar us ho agrairé. He estat mirant i de moment no he vist massa cosa
Gràcies!
Avatar de l’usuari
Nime
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1507
Membre des de: dv. des. 30, 2011 10:32 pm
Ubicació: Sant Cugat del Vallès

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Nime » dt. abr. 14, 2015 5:48 am

Twix, coll favà no està gaire a prop dels ferrocarrils; només la part més allunyada del monestir que tens la parada de Volpelleres. Perquè no et mires aquest barri? És a on visc jo, la parada està a 10 minuts caminant de qualsevol punta del barri. Vida de barri? A Sant Cugat és complicat, sobre tot les zones noves són residencials i amb poc comerç; però a mira-sol tens el mercadona i a Volpelleres aquest any l'obriran també amb zona de mercat municipal. Al barri hi ha moltíssima gent jove amb nens i un munt de parcs. El 23 d'abril inauguren biblioteca ;)

Mira't aquest barri i Can Mates, prop de l'estació de Mira-sol, hi ha força pisos de lloguer.

Sort!
Imatge
Avatar de l’usuari
Twix
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2194
Membre des de: ds. ago. 28, 2010 11:51 am

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Twix » dt. abr. 14, 2015 3:34 pm

Gràcies Nime!! Ho miraré a veure si trobo res. Hem de mirar bé els preus perquè no en tinc ni idea de com està
Avatar de l’usuari
Twix
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2194
Membre des de: ds. ago. 28, 2010 11:51 am

Re: Viure a Sant Cugat

EntradaAutor: Twix » dg. jul. 19, 2015 10:17 am

Hola noies!
a veure si em podeu ajudar... Hem vist un pis que ens agrada molt a Coll Favà. Treballem a Barcelona i hem d'agafar cada dia transport públic. La Renfe ja he vist que no ens va gaire bé perquè hem de fer dos transbordaments i després tenim un bon tros des d'on ens deixa a Barcelona fins a la feina. La parada més propera de Ferrocarrils és la de Volpelleres però a peu ens queda lluny. Sabeu d'alguna alternativa (hi ha bus st.cugat-Barcelona, per exemple?)? He vist que hi ha autobusos per dins st.cugat que van a l'estació de volpelleres però la freqüència de pas no és gaire bona...
les que viviu per aquell barri, com ho feu?

Gràcies!

Torna a “El meu poble, la meva ciutat”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::