LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

Embaràs, maternitat, educació...
Avatar de l’usuari
izascun79
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1321
Membre des de: dv. gen. 08, 2010 11:13 am

LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: izascun79 » dj. jul. 18, 2013 10:33 pm

Bona nit.

Des del post de grafiqueres, algunes noves panxolines ens han demanat recomanacions de llibres per llegir-se en relació a l'embaràs, part i demés... en el fòrum Estic Embarassada hi ha un post molt antic on algunes noies havien anat recomanant alguns llibres, però està perdut per les immensitat del fòrum, i volia recuperar-lo. I què millor que fer-ho al fòrum de Lectura?? Aquí existia també un post amb algunes recomanacions de llibres de criança i he pensat en incloure-ho tot en un únic post on es pogués fer un llistat prou exhaustiu de tots els llibres que parlen de la maternitat en general, des de l'embaràs fins que els nens ja són grans, com un guia de llibres per anar creixent amb el nen.

Jo ara tinc el Pau amb 14 mesos però començo a llegir llibres de criança on t'ajuden a solucionar problemes de comportament en nens grans i trobo que avançar-se al que ha de venir serveix per evitar cometre els errors des del primer moment, augmentant la teva seguretat, tenint coneixement per poder afrontar amb garanties l'educació dels fills, que no és cap tonteria.

Ho he agrupat per temàtiques i totes esteu convidades a donar la vostra opinió sobre els llibres que us llegiu que es puguin incloure en qualsevol d'aquests grups, o en nous grups si cal!!!!
Si algun llibre cal canviar-lo de grup aviseu-me, o es creen sub-grups...
He deixat alguns llibres que no ha comentat ningú perquè estaven inclosos dins els posts originals. L'interessant, crec jo, és que les foreres donem la nostra opinió dels llibres, perquè llegir el pròleg és fàcil, però treure'n l'entrellat només ho pots fer quan te l'has llegit de debò...
Qualsevol aportació serà benvinguda!!!!

Els posts originals d'on he tret la majoria de la informació són:
viewtopic.php?f=11&t=1955" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.socpetit.cat/forum/viewtopic ... 08&t=21561" onclick="window.open(this.href);return false;

Quan pugui acabaré d'afegir llibres que he llegit jo però no volia saturar el post només començar...

El que sí us animo, a les que ja esteu embarassades o teniu nens petits, a avançar-vos al que us ha de venir. Jo vaig trobar-me al Pau en braços i vaig sortir-me'n més o menys bé però amb la informació que tinc ara, després de llegir uns quants llibres i extreure'n les meves pròpies conclusions, algunes coses que vaig fer amb el Pau les hauria fet lleugerament diferent des del primer moment si hagués disposat de la informació adequada...


Embaràs

“Diario de mi embarazo” (Christine Harris)
Et diu dia a dia com va evolucionant el bebè, que es forma, quan pesa o mesura...està molt bé perquè després et deixa espai per comentar una mica com et sents, quan peses, contorn de la cintura perquè vegis la teva pròpia evolució. (by Laia)
He fullejat el Diario perquè va arribar el dia 24 i amb Nadal i tot no he tingut temps. Però m'ha semblat molt xulo, l'únic que vaig començar a posar les dates, començant per darrera, per la data prevista de part, i quan he arribat a la setmana que estic ara no em coincideix. O sigui que esborraré tot i començaré a posar les dates des del dia que estic ara. (by Sibil•la)
No vaig pensar en dir-t'ho pk ja ho tenia oblidat però tb em va passar el mateix, saps pk? pk l'agenda és de 38 setmanes i naltres calculem la data del part a les 40setmanes.per tant, si ho esborres tot després et faltaran 2 setmanes!! Jo vaig deixar-ho tal qual pk al principi en realitat saps que estàs embarassada a les 4setmanes. (by Laia)
Encara no m'he posat en arreglar lo del diari perquè clar, és un rotllo. Jo llegeixo el que em correspon per setmana i dia però no em coincideix amb la data del calendari. Llavors no és real pel dia que ho vulgui recordar :-( o sigui que ho canviaré tot quan pugui. M'imaginava que seria més guay, no sé... No hi ha prou espai per anotar coses meves, i no veig que tingui per anotar visites al metge i tal. (by Sibil•la)
Jo he acabat llençant el Diario de mi embarazo. He arrencat les pàgines on vaig escriure quelcom per posar-ho a l'àlbum que li vull fer a la Joana, però l'he llençat. A mi no em quadraven les dates de cap manera, i no me'l llegia perquè no m'aportava res de nou de la meva "súper-bíblia". (by Sibil•la)


“9 Meses en el paraíso” (Alfred Tomatis)
Explica com la veu de la mare influeix sobre el desenvolupament del futur bebè i condiciona el seu benestar, entre altres coses. És molt impactant el que va sentint el nen, si se'l desitja, si se l'estima, si tu estàs estressada, tot....és un món impressionant. (by Laia)

"La vida secreta del niño antes de nacer" (Dr.Thomas Verny y John Kelly)
L'embrió pot veure, escoltar, experimentar, degustar i, de manera primitiva, fins i tot aprendre!
Aquest de tots és el que més m'ha agradat en el sentit de que he après i entès moltes coses. La importància de la manera de néixer, si és prematur i està a la incubadora, el contacte amb la mare després del naixement, el que sent durant tot l'embaràs,... (by Laia)
És un recull de diferents estudis sobre com afecten les nostres emocions, els pensaments, el que mengem, el part, els somnis, etc... sobre el nostre nen/nena. A mi me l'han deixat i ara a les vacances l'he agafat amb força i el trobo molt interessant. Està clar que res és cert al 100% però és bo saber-ho, crec. (by SòniaBanyoles)

“Que es pot esperar quan s’està esperant” (Eisenberg, Arlene, Murkoff, Heidi E. i Hathaway, Sandee E.)
Una guia de l'embaràs que respon de manera assenyada totes les inquietuds de les futures mares i dels futurs pares, des de la planificació fins al postpart.
El de què esperar... és més totxo que Serem Pares, molta lletra. És americà traduït. Clar algunes coses nosaltres no les fem (certes anàlisis etc.) Però hi ha molta info i molt útil i completa per embaràs, part i post-part. És en plan "enciclopèdia" de consulta. Està molt i molt bé. :ok: :ok: :ok: Parla des d'aspectes de l'evolució del fetus, passant per una informació exhaustiva sobre dieta, exercicis, preguntes i respostes. Què et pot passar, perquè et passa i com solucionar-ho (mals de cap, pèrdues, el cabell, l'esquena, insomni, esta anímic, la gent que t'envolta... tot tot i tot). I va fins els primers dies de vida. Tot sobre el part i post-part. Està molt bé. :ok: Jo li'n dic la bíblia perquè t'ho explica tot tot i tot super detallat. (by Sibil•la)
Està súper bé! t'explica més coses i més tècniques que Serem Pares... qualsevol mena de dubte que tinguis allà ho pots trobar, és com una mena de guia bastant complerta. (by Lod)
Per mi genial, em va ajudar molt en els moments de crisis, de dubtes. Em passava alguna cosa i Pam! allà ho trobava! (by puski)


”Maravillosamente embarazada. Consejos prácticos para disfrutar de un embarazo feliz (52 ideas brillantes)” (Huggins Cooper, Linn)
Los consejos de esta genial y divertida obra ayudarán a comprender a los médicos y a los bebés. Todo lo que se tiene que saber para disfrutar de nueve meses tranquilos con final feliz, desde cómo hacer que toda la familia colabore hasta qué puntos valorar a la hora de dar a luz, de qué forma y dónde.
Són trossets curts i va per temes que pots buscar per un índex, i hi ha trucs i està molt bé pq no cal que el llegeixis seguit, sinó allà on t'interessa. Hi ha de tot. Explica l'evolució del nen, alimentació mare, exercici, sentiments, de tot una micona. (by Sibil•la)

"Criatura i companyia" (Carles Capdevila,el director de l'APM de Cat radio i TV3)
És molt, molt divertit! És en plan conya i no hi ha res informatiu. Com una noveleta! (by Sibil•la)

“Estoy embarazada, ¿y ahora qué?” (Lorraine C. Cadish)
No esta malament, hi ha coses que realment m'hi estic reflectint i altres no tant, però suposo que és com tots, no? (by pigada74)

Revista “Embarazo sano”
Surt cada mes al quiosc i és toooot sobre l'embaràs i post-part. Està també força bé, explica coses interessants, proves, el part, menjar,... (by Laia)

”¿Qué puedo comer si estoy embarazada? ” (Roca, Elisenda i Basil, Carlota)
M'agrada molt, l’he comprat avui i ja me n'he llegit un bon tros (by danu79)

”Serem pares” (Elisenda Roca i Carlota Basil)
És una passada. L'hagués devorat en una tarda però m'he aturat al tercer mes per anar llegint al ritme. Està molt i molt i molt bé. És escrit per una periodista (l'Elisenda Roca) i una ginecòloga. T'expliquen coses tècniques però de forma planera i sense agobiar amb molta xerrameca i hiperinformació. I llavors parlen de supersticions que es diuen i no són certes, però ho escriuen amb molt d'humor i llenguatge nostre de cada dia. Recomanacions, bé, en general, molt amè i útil. Recomanable per lectura amena de tenir al capçal del llit 100%. (by Sibil•la)
És genial, ho explica tot d'una forma molt natural i col•loquial... fàcil d'entendre i divertit.. aquest me l’hagués llegit tot sencer però em vaig aturar.. Però en Xavi ja fa dies que se l'ha polit sencer!! (by Lod)


”Padre, el último mono” (Berto Romero, Oriol Jara, Roger Rubio i Rafel Barceló)
Instrucciones para leer un libro de instrucciones
1. Coja el libro de la estantería de la tienda de libros.
2. Empiece a leerlo por delante (al revés de como lo está cogiendo ahora mismo).
3. Hojéelo para ver si le interesa.
4. En caso afirmativo, diríjase a la caja y pague lo que le digan.
Una vez en casa, descubrirá todo lo que necesita saber un padre y que, hasta ahora, nadie se atrevió a contarle. Capítulos tan útiles como:
- Bienvenido a la secta
- Enhorabuena. Está a punto de adquirir un producto líder
- Compruebe que el producto está en perfecto estado
- Instalación del producto en su casa
- Complementos necesarios para el producto
- Uso correcto de los otros miembros de la familia
- Cargado de baterías y suministro de combustible
- Habilidades básicas del producto adquirido
- Puntos de cuidado y mantenimiento de su producto
- Acuda a un técnico autorizado
- Y el segundo, ¿para cuándo?
Cuidado, este libro no es sólo humorístico, es también un libro con el que aprenderá cosas útiles. Si tiene alergia o intolerancia a nuevos conocimientos, deje el libro en la estantería.
És un llibre escrit per humoristes, entre ells el Berto Romero, i no m'he pogut riure més amb aquest llibre, en serio, ho recomano molt. Parla, evidentment, de tot el que té a veure amb l'embaràs, part i primers anys amb fills des del punt de vista del pare, tot en clau d'humor, per pixar-se de riure! >.-<: >.-<:(by Dawn)
El meu marit i jo hem tingut verdaders atacs de riure, dels de mal de panxa jajajaj (by puski)


”Vincles” (Àngels Torras i Míriam Tirado)
L’he afegit en l’apartat d’embaràs, tot i que cobreix tot el període des de l’embaràs fins els primers mesos de vida del nadó.
Un manual per preparar l’arribada d’un fill. Vincles us ofereix reflexions i consells a l’entorn de la gestació, el part, la lactància i l’inici de la criança, en un llenguatge senzill i sincer que pretén ajudar els futurs pares i mares a iniciar aquesta primera etapa de la vida amb tot l’entusiasme que es mereix. L’Àngels i la Míriam, mare i filla, us hi ajuden: l’Àngels, gràcies a la seva llarga experiència acompanyant parelles i dones embarassades en les sessions de preparació al part; la Míriam, entrevistant parelles amb fills que expliquen vivències amb les quals sovint us hi trobeu identificats. Escrit des de l’amor i l’experiència i ple d’orientacions molt útils, aquest llibre us ajudarà a l’hora de trobar la confiança en les vostres pròpies capacitats per tenir i criar fills.
Jo afegiria per l'embaràs un que es diu "Vincles" de la Míriam Tirado. A mi em va agradar molt i un temps després vaig descobrir el seu bloc "A flor de pell". (by carbasseta)

”La agenda para el embarazo: listas mensuales, calendario, consejos y más” (Smolen, Marguerite)
Enhorabuena! ¡Estás embarazada! Una vez que se te haya pasado la primera emoción tendrás probablemente montones de preguntas acerca de todo el proceso; por no mencionar las muchas cosas que hacer. Pero no te preocupes, este libro está ideado para ayudarte a que los próximos nueve meses sean lo menos estresantes posible. La Agenda para el embarazo está pensada para que la uses y disfrutes en cada aspecto de tu gestación. Puede servirte para recordar cómodamente en qué semana de tu embarazo te encuentras, para estar al tanto de tus citas con el médico, de las pruebas y de cuándo te dan los resultados. Úsala como un diario donde puedes apuntar tus pensamientos y tus sentimientos acerca de los días concretos que son importantes para ti: el primer día que notaste que el bebé dio una patadita, cuando dejaste de sentir mareos, el día que tu ropa normal dejó de valerte, tu primer día de compras en una tienda premamá...

”Nutrición óptima antes, durante y después del embarazo” (Holford, Patrick i Lawson, Susannah)

”Melodías para el bebé antes de nacer (+ CD) ” (Federico, Gabriel F.)

”Música prenatal. Reflexiones para compartir con el bebé durante la gestación” (Federico, Gabriel F.)
Gabriel Federico, musicoterapeuta argentino reconocido en foros internacionales. Este libro esclarece un aspecto básico y poco tratado en la bibliografía y entre profesionales: de qué manera una mamá y su bebé aun no nacido pueden entablar un estrecho y placentero vínculo. He aquí nuevas pautas y recomendaciones para que se logre ese nexo tan anhelado, gracias al único de los sentidos que le permite al bebé conectarse desde el vientre materno con el exterior: el auditivo. Lo maravilloso es que la música deja de ser un fin en sí misma y se convierte en el recurso con el cual mamá y papá abrazan, acarician, sostienen y nutren al nuevo ser, mucho antes de poder tocarlo.

”El nuevo libro del embarazo y nacimiento. Una guía práctica y completa para futuros padres” (Stoppard, Miriam)
Práctico y completo manual de la doctora Stoppard, la perfecta guía sobre todos los aspectos del embarazo y el nacimiento, para los futuros padres. Proporciona información y orientación para ambos padres sobre cada etapa, desde la planificación antes de la concepción, hasta los primeros días de la vida del bebé. Contiene un completo calendario mensual que destaca los cambios físicos y emocionales que ocurren durante el embarazo y el desarrollo del bebé dentro del útero. Ilustrado con fotografías, dibujos y diagramas; incluye nuevas ilustraciones a color.

”Yoga y embarazo: Guía práctica para el embarazo y parto natural” (Palomas, María Teresa)
El yoga te brinda la oportunidad de aprender a conocer tu cuerpo y a confiar en su sabiduría, de forma que puedas disfrutar del embarazo con naturalidad. La práctica del yoga durante el embarazo beneficia y armoniza tu estado de salud en general, preparándote al máximo para el parto y la maternidad. Las posturas y respiraciones yóguicas actúan no sólo en el cuerpo, sino que proporcionan también un estado de armonía que favorece la confianza, el crecimiento espiritual y la vinculación con el bebé. La autora nos ofrece una práctica guía de las diferentes etapas del embarazo, mostrándonos los principales cambios corporales, las mejores técnicas para cada momento, la alimentación y las posturas más adecuadas, así como la preparación para el parto y el recibimiento del bebé.

”Su embarazo semana a semana” (Glade B. Curtis, MD, Facog, Fisher Books)
És americà, com Qué se puede esperar... Parla d'aspectes més de l'evolució del petit setmana a setmana.

”Nueve meses bien alimentados” (La nutrición en el embarazo y el post parto) (Dra. Josefina Ruiz Vega)
(recomanat by Leias)

”Diario del embarazo” (Marcone, M. I Mattiot, N.P.)
En esta obra, preparada por dos especialistas en temas de maternidad, podrá seguir los cambios profundos que el nacimiento de un hijo introduce en la vida de Lara, ¿Quién es Lara? Podríamos decir que Lara es cualquier mujer embarazada. Los problemas a los que se enfrenta, las alteraciones afectivas y psicológicas que experimenta, sus reflexiones, su humor


Part

”Por un nacimiento sin violencia” (Frederick Leboyer)
¿Quién ha pensado en evitarle al niño la tortura de su primer contacto con el mundo? la hiriente luz, los agudos sonidos, la brusca entrada de aire en sus pulmones, el vértigo, el frío,....Dr. Leboyer preconiza un nuevo método, un modo de nacer, que evita sufrimiento al niño.
es llegeix molt ràpid i a mi m'ha fet pensar molt en el moment del cordó umbilical sobretot, acostumen a tallar-lo massa ràpid i no deixen que la criatura s'adapti al nou medi. (by Laia)

"Los secretos de un parto feliz" (Marta Espar)
Ayuda a tu hijo a nacer de forma segura y sana.
Llibre que em va impactar molt (potser massa) i que posa en evidència els problemes actuals de l'obstetrícia al nostre país. A partir de testimonis de diverses mares i personal sanitari (llevadores i ginecòlegs) l'autora et dóna les claus per a que puguis triar, amb total coneixement de causa, quin és el part que vols tenir. Llibre que no et deixarà indiferent, et fa qüestionar-te el sistema sanitari del nostre país i pot crear-te certes ansietats si, com jo, no vols deixar res a l'atzar. En molts casos, la immensa majoria de nosaltres, no tindrà possibilitat de triar un munt de les coses que passaran el dia del part i tenir coneixement del que seria el part ideal no sé fins a quin punt és contraproduent. Jo vaig tenir la sort de tenir finalment un part molt poc instrumentalitzat (en part pq vaig decidir anar a parir a un hospital que em donés opció de triar quin part volia) però coneixent el que vaig aprendre al llegir aquest llibre, pots endur-te una bona decepció quan, com acostuma a passar, el part no és tan perfecte com esperes, i les coses s'escapen al teu control per temes de protocols mèdics o problemes d'altra índole. Llibre que cal llegir amb xarxa. (by izascun79)

"Parto seguro" (Beatrijs Smulders, Mariël Croon)
Si el llibre anterior cal llegir-lo amb xarxa, aquest directament necessita d'un arnés cordat de principi a fi. Llibre de gran ajuda per a preparar psicològicament la mare per a un part natural, sense epidural. Des de les experiències personals de dues llevadores holandeses que porten anys i panys atenent parts a casa, et veus immersa en tot un món d'autosuperació personal, on a cada pàgina sents que ets més forta i capaç que l'anterior per a tenir un part natural. No obstant això, moltes de les notes dins el llibre que fan referència a estadístiques i números diversos estan des actualitzats, i poden dur a una sensació equivocada de que parir a casa és millor que parir a un hospital. Cal ser conscient que el llibre està escrit en base al que passa a Holanda, un país on tradicionalment les dones pareixen a casa seva i només van a l'hospital quan hi ha un problema de debò. No crec que sigui un llibre de lectura lleugera per a qualsevol embarassada... (by izascun79)
m'he llegit "parto seguro" i estic encantada! És veritat q no estic embarassada (encara! ) i q no he parit mai, però m'ha donat molta tranquil•litat llegir experiències de dones q pareixen a casa... Te n'adones q les dones estem preparades per fer-ho... Jo el recomano molt per deixar de tenir por a aquell moment!! :ok: (by araneta)

”El bebé es un mamífero” (Dr. Michel Odent)
Un llibre d'un doctor molt reconegut a nivel mundial, és un gran lluitador en defensa del part respectat. (by labrisadelmar)

”Parir sin miedo” (Consuelo Ruiz)
Un llibre potentíssim per acabar de perdre la por al part. (by labrisadelmar)

"El Periné Femenino y el Parto" (Blandine Calais-Germain)
Aquest és un llibre per les apassionades de l'anatomia, per a les que ens agrada saber com som per dins i què li passa al nostre perineu i pelvis durant el procés d'embaràs i part. Pq la simple visualització dels dibuixos d'aquest llibre ens pot ajudar a entendre moltes de les coses que ens passen i ens passaran. És un llibre ple de dibuixos de la nostre gran font de vida, la nostre pelvis! (by SòniaBanyoles)

"La revolución del nacimiento" (Isabel Fernández del Castillo)
M'agradaria demanar a la izascun79 que inclogui a la llista aquest llibre que m'estic llegint ara, m'està agradant molt i estic aprenent un munt! He recopilat algunes de les opinions que he trobat al fòrum (de fet, el vaig conèixer gràcies al comentari de la Arys: (by Juna)
(BRUTAL!) el vaig llegir casi del tirón i aixó que és gruixudet, interessantíssim!! (by sarins)
És el llibre que després de llegir-lo, em vaig acabar de convèncer de que ho havia de fer a casa- Us el recomano molt, ademés té moltes adreçes web apuntades sobre els diversos temes que tracta. No sé quin preu té, però no crec que passi dels 20 euros... (by Nunaika)
Moolt canyero, potser massa, però diu veritats com punys (by Ayrs)

Lactància

"Un regalo para toda la vida" (Carlos González)
La bíblia imprescindible per a la lactància.
Us el recomano molt i molt, per mi va ser un recolzament impagable durant els primers mesos de lactància. El rellegia constantment. Us recomano que us el llegiu abans del part per afrontar la lactància amb tota la informació necessària des del primer dia (by izascun79)
Jo no sóc massa del Carlos Gonzalez. Em va anar bé al principi de la lactància, pero no em va ajudar gens quan vaig haver d’incorporar la lactància mixta perquè no sabia/podia treure’m llet (i mira que ho vaig intentar). Per mi massa extremista, però de fet ell ho avisa al principi, per tant mea culpa jeje. (by puski)


Criança i educació en general

"Educar en el asombro" (Catherine L'Ecuyer)
Un llibre magnífic, totalment recomanable. A mig camí entre la filosofia y el llibre d'autoajuda, explica com el món frenètic en el que creixen els nostres fills els allunya de la seva essència: el nen troba la seva motivació per aprendre en la seva capacitat de sorprendre's. Un nen que ha perdut "el asombro" està desmotivat perquè creu que tot li ha de ser donat, no té il•lusió per aconseguir les coses,... No us ho sé explicar del tot bé, però us animo a totes a llegir-lo. És curtet, jo el vaig llegir d'una tirada, en un cap de setmana, i et fa reflexionar sobre la manera en la que vols educar els teus fills en el món actual. (by izascun79)
Doncs jo us el recomano moltíssim. M'ha encantat!! (by Alehop)
És fantàstic! (by Albercoca)

“Cinta aislante para padres” (Vicki Hoefle)
L’autora, americana i mare de cinc nens, és una coaching de pares. Va començar la seva carrera dirigint una escola bressol a Seatle i el seu mètode funcionava tan i tan bé que els pares van començar a demanar-li consells de com educar als seus fills. Avui es dedica a fer cursos i tallers per a pares i crec que inclús té o ha tingut un programa a la tele.
Encara no he acabat de llegir-lo però ja us puc dir que m’encantaaaaaa!!!! El llibre està enfocat a aconseguir que els nens siguin més autònoms, facin les coses per sí mateixos, aconseguint augmentar la seva autoestima i convertint-los en persones adultes vàlides. El principi del llibre és la no intervenció, deixar que el nen prengui les regnes de la seva vida, en tots els sentits. Segons l’autora, fer que el nen prengui responsabilitat dins la vida familiar evita les baralles de poder, elimina les rebequeries i millora l’harmonia de tots els membres, donat que tots saben que tenen un paper important dins la família i ningú és dictador o servent dels altres. Segons ella, no hi ha major problema que un nen avorrit. Quan a un nen petit li dones l’oportunitat de fer les coses per sí sol ho fa amb il•lusió, de fet les que sou mares sereu conscients de fins a quin punt quan el nen comença a créixer vol fer-ho tot sol, no vol que l’ajudeu. S’ha d’aprofitar aquesta oportunitat, no es poden tallar aquestes ganes d’aprendre, mantenint-se al marge i tancant els ulls quan les coses no es fan perfectes o com nosaltres voldríem, sent pacient davant els seus errors i davant el desordre que pot regnar durant uns anys, ajudant si demanen ajuda però amb l’objectiu d’ensenyar-los a fer-ho ells sols, no de fer-ho per ells, i convertint-los en nens que tenen confiança en ells mateixos i són conscients de la confiança que els seus pares tenen en ells. (by izascun79)

”Receptes per educar” (Carolyn Meeks)
Jo a la tauleta de nit hi tinc un llibre que m'està ajudant molt, sobretot ara que les nostres criatures, de 4 i 3 anys, ja comencen a plantejar conflictes gairebé a diari (by jllt)

“Com hem de parlar perquè els fills escoltin i com hem d'escoltar perquè els fills parlin” (Adele Faber i Elaine Mazlish)
Us el recomano. Proposen unes tècniques per entendre's amb els fills, de forma respectuosa (by Albercoca)

"Llantos y rabietas" (Aletha Soler)
L'hem comentat "largo y tendido" en un post que vaig obrir dins el desenvolupament emocional, es diu "Els nens necessiten plorar" (by Laure)

"Saber dir no" (Asha Phillips)
Las tendencias en la educación de los hijos han variado mucho en las últimas décadas, pasando de una disciplina férrea y autoritaria a una libertad absoluta a favor del niño.
En Decir "NO" se busca una solución intermedia y se aporta una perspectiva nueva a la educación. A raíz de sus propias experiencias como madre y de los muchos casos atendidos en su consulta, la psicoterapeuta Asha Phillips ha llegado a la siguiente conclusión: poner límites a los hijos les obligará a adaptarse, desde muy temprana edad, a circunstancias no esperadas y, en consecuencia, a buscar alternativas. Gracias a la negativa, nuestros hijos se volverán más flexibles y creativos, aprenderán a negociar y desarrollarán mejor sus capacidades emocionales.

”M’agrada la família que m’ha tocat” (Carme Thió)
Em va agradar molt, de fet és un llibre curt, amb anècdotes ens les que segurament ens hem trobat o ens trobarem, pràctic i que estic segura rellegiré varis cops (by bertamummy’s)

"El niño Feliz" (Dorothy Corkille)
Un clàssic molt interessant. Està escrit per una psicòloga i alhora mare i bàsicament parla de com afavorir l’autoestima infantil. Com cada nen es veu a sí mateix i què sent al respecte. El llibre dóna pautes molt bones a través d’anàlisi de situacions, pràctiques i indicadors per tal que els pares puguem crear relacions valuoses amb els nens i potenciar la imatge de sí mateixos. El llibre és molt bo i tot i que parla amb termes psicològics son molt entenedors. (by Psicoloca)

”La maternidad y el encuentro con la propia sombra” ( Laura Gutman)
Sobre los prejuicios de la maternidad, la educación y la forma de comunicación entre padres e hijos.
A mi personalment, em va encantar, la manera com parla dels canvis emocionals des del moment que ets mare. (by labrisadelmar)

“Crianza incondicional” ( Alfie Kohn)
Trata sobre la forma en que los padres piensan, se sienten, y actúan con sus hijos. También ofrece una serie de estrategias prácticas para pasar del modelo de "obligar a" al de "trabajar con", incluyendo la forma de cambiar los elogios por el apoyo incondicional que los niños necesitan para convertirse en adultos sanos, empáticos y responsables. Abre los ojos para romper con los paradigmas, reconecta al lector con sus mejores instintos y los inspira para ser mejores padres.
Encara no me l'he llegit, però el tinc aconsellat per una molt bona amiga i serà el proper! (by labrisadelmar)

"Bésame mucho" (Carlos González)
Un libro escrito en defensa de los hijos. Frente a las teorías que propugnan el uso de la fuerza, del castigo o de la excesiva disciplina, el doctor Carlos González - pediatra de reconocido prestigio y autor del éxito de ventas "Mi niño no me come" - defiende una educación basada en el amor, el respeto y la libertad. Ha llegado la hora de abandonar ciertos tabúes y prejuicios del pasado y de dar una respuesta razonada a tantas preguntas que asaltan a las madres: ¿porqué los niños no quieren dormir solos?, ¿por qué lloran?, ¿por qué llaman nuestra atención?, ¿por qué tienen celos?, ¿qué es el insomnio infantil? Bésame mucho nos muestra cómo respetar a nuestros hijos como personas que son, a entender sus quejas y a atender su llanto. Porque el viejo temor de malcriar a un hijo por exceso de cuidado es un cuento y, como ya sabemos, los cuentos no existen, pero sí los finales felices.
Llibre que explica les situacions típiques i "conflictives" durant la criança, tot des del punt de vista de les necessitats del nens i explicat d'una manera molt naturalista, fent referència als antics pobles i civilitzacions. Des del meu punt de vista un llibre molt interessant, sobretot per iniciar-te en el mon de la criança natural i no coneixes gaire totes les teories i mètodes fora de l'Estivill i companyia. Crec que com tot d'aquesta lectura es poden treure moltes coses bones però sempre adaptant-se a les necessitats dels nens i, perquè no dir-ho, dels pares. Trobo que tot el llibre està envoltat d'un aire molt hippie flower però s'ha de llegir amb una ment oberta i un punt de vista crític. (by Dawn)

"Juguem!" (Eduard Estivill)
Guia per comprar aquest llibre: Obre aquest llibre sempre que els nens són nens, que depenen de la teva alegria i que creixen amb els teus petons. Si no ho creus així, no malgastis els diners, pots fullejar-lo i tornar-lo a la prestatgeria. O regalar-lo a algú que vulgui viure novament al cor dels nens.
De vegades els bons hàbits -en l'alimentació, en la higiene o en el comportament- són difícils d'inculcar. Aquest llibre pretén que els pares, per mitjà de jocs divertits, eduquin els fils a la vegada que creixen amb ells.

“Ni rabietas ni conflictos” (Rosa Jové)
Ofrece soluciones para los problemas de comportamiento infantil hasta los 12 años, intentando que entendamos que cuando un niño está enojado, lo que busca es satisfacer sus necesidades no cubiertas; que esas rabietas que nos desesperan no son sino las ideas propias del niño enfrentadas al deseo de los padres.
la Rosa Jové ha tret un nou llibre...pel que sembla té èxit perquè està esgotat en moltes llibreries! (volia comprar-lo per Sant Jordi) (by ametista)
A mi personalment m'ha agradat i te'l recomanaria. Hi ha bastants exemples pràctics. Ara, potser la Rosa Jové és una mica massa carlosgonzalista pel que demanes... Tot i que jo ho he trobat tot força raonable. :ok: (by xirimoia)

“La crianza feliz” (Rosa Jové)
Como cuidar y entender a los hijos desde el nacimiento hasta los 6 años.
Un llibre diferent, per aprendre a desenvolupar el vincle que tots els nens necessiten, amb molt amor. Ple d'exemples pràctics. (by labrisadelmar)

”El poder de las caricias” (Adolfo Gómez Papi)
Per llegir durant l'embaràs, per estar preparada per als primers mesos de criança.(by montsejoel)

El concepto del continuum (Jean Liedloff)
També per llegir durant l'embaràs o primers dies de vida del nadó, per entendre el perquè de la importància del contacte físic.(by montsejoel)



Salut i benestar

“En defensa de las vacunas “ (Carlos González)

"Las semanas mágicas" (Frans Plooij i Hetty van de Rijt)
Explica com en uns períodes determinats els nadons pateixen estats d'inquietud que precedeixen un salt evolutiu o sigui, que al voltant de la setmana 5 per exemple, el peque està nerviós, irritable, li costa dormir, menjar... i quan passa aquesta fase (uns dies o setmanes) torna a estar fantàsticament bé i a més fa coses noves (seguir-te amb la mirada, somriure...). Està molt bé perquè et dóna una altra visió del desenvolupament infantil però clar, cada nen és diferent i s'ha de llegir amb perspectiva :ok: (by ametista)
M’està encantant![by montsejoel)


“Entre tu pediatra y tú “ (Carlos González)
Son cartes i respostes de temes diversos, bàsicament dormir i alinentació. Sempre hi ha algun cas en el que una es pot trobar identificada, tot i que no és el millor llibre que hagi llegit d'ell... (by PetitPrincep79)

Hàbits, rutines i aptituds particulars

"Dormir sin lágrimas" (Rosa Jové)
Todo lo que hay que saber para resolver los problemas del sueño infantil.
Un llibre bàsic per entendre el funcionament del son del nadó. Considero important tenir aquests coneixements abans del naixement per a no crear-te falses expectatives del que vols que dormi el teu fill. Cada nen és un món, s'ha dit mil cops, però la immensa majoria no dorm mitjanament bé (parlo de despertar nocturn) fins passats els 10 o 12 mesos. Saber això i comprendre com el procés de son nocturn del bebè és un procés d'aprenentatge més que té els seus ritmes, ajudarà a sobreportar aquesta falta de son amb molta més comprensió i menys ansietat. És un llibre molt teòric, gens pràctic. No és un llibre que jo aconsellaria a una persona que creu que necessita ensenya al seu fill a dormir millor. Al contrari, és un llibre per a comprendre perquè el nen no dorm bé i ajudar a sobreportar-ho, augmentant la paciència dels pares i la confiança en que, com tot, el nen un dia dormirà, igual que caminarà, parlarà,... (by izascun79)

"El sueño del bebé sin lágrimas" (Elizabeth Pantley)
És el meu llibre preferit de tots els que he llegit des que sóc mare. M'ha ajudat a resoldre els "problemes" de son del meu fill. És un llibre escrit per una mare de tres fills que ha collitat i ha fet lactància prolongada i, no per això, ha permès que les seves nits fossin un infern. Et dóna esperances de creure que pots sortir-te'n i és bàsicament pràctic. Dóna idees de possibles solucions a adoptar, que pots adaptar a les teves necessitats amb petites adaptacions. Tothom pot trobar solució al seu "problema" : el nen triga en adormir-se i només ho fa en braços, el nen només s'adorm al pit, el nen es desperta molts cops a la nit i objectivament parlant crec que està preparat per a no despertar-se tants cops, vull pesar-lo a la seva habitació i encara dorm al llit dels pares... totes aquestes situacions poden resoldre's gràcies a aquest llibre que dóna solucions però sobretot, molta força per a superar-te a tu mateixa. Per cert, considero que és un llibre que va bé llegir quan el nadó encara és petit o encara no ha nascut. Ajuda a preparar-se pel que ha de venir. Amb petites accions des del primer moment pots evitar-te un problema de debò, adaptant-te al creixement i maduració del son del nen sobre la marxa, tenint en compte sempre l’edat del nen i no creant falses expectatives. (by izascun79)

”La siesta hasta los 6 años sin lágrimas” (Elizabeth Pantley)
Un llibre complementari a l’anterior i que té una primera part teòrica on posa sobre el paper la importància de les migdiades. Dóna trucs per a identificar quan s’ha d’eliminar la segona migdiada del nen, al voltant de l’any, i quan el nen pot abandonar la migdiada per complet. Dóna alguns consells pràctics concrets per a situacions comuns a l’hora de dormir la migdiada que es poden complementar perfectament amb els trucs que apareixen al primer llibre.(by izascun79)

“El sueño del niño de dos a seis años sin lágrimas” (Elizabeth Pantley)

”Guía práctica para tener bebés tranquilos y felices” (Tracy Hogg)
El poso en aquest apartat perquè és un llibre bàsicament pràctic per a l’establiment de rutines, malgrat que globalment presenta un mètode de Criança basat en el respecte pel nen. No vull fer una valoració massa completa d’aquest llibre perquè no l’he llegit sencer. Escrit per una “supernany americana”, només diré que en el meu cas no em va servir, però sé de bona font que a molta gent sí. Per mi és un pèl massa conductista i prefereixo un sistema més “light” i progressiu, per això sóc més de la Pantley, però és un gran llibre perquè parla de diversos temes, no només del son infantil, i en general és tremendament respectuós amb el nen i ajuda a comprendre’ls. Sens dubte un llibre a tenir en compte per mares que tinguin un autèntic problema amb el son (o això creguin) i no gosin aplicar un mètode més radical tipus Estivill. (by izascun79)

"Mi niño no me come" (Carlos González)
La guía que necesitas para que tus hijos coman sin problemas.
Com tots els llibres del Carlos González, aquest enfoca el problema del "no menjar" des del punt de vista del nen. Més que un llibre per ajudar-te a que el nen mengi més serveix per a rebaixar les teves expectatives sobre el que els nadons han de menjar. És una introducció al llibre que poso a continuació, bàsicament teòric i poc pràctic, però que ajuda a comprendre quin és el problema que tenen molts nens amb el menjar: "els pares volen que els nens mengin més del que necessiten i pretenen que ho mengin d'una manera en la que ells no dominen la situació, el que en molts nens crea rebuig a l'hora de menjar... si deixes que el nen trii el que vol menjar i de quina manera vol menjar, l'hora dels àpats es pot convertir en una estona de diversió per la família... llibre happy flowers, com tots els de l'autor (by izascun79)

"El niño ya come solo" (Gill Rapley i Tracey Murkett)
Consiga que su bebé disfrute de la buena comida.
Llibre eminentment pràctic per a posar en pràctica l’anomenat "baby led-weaning". El nen dirigeix la introducció de l'alimentació complementària sense la intervenció de l'adult.
No l'he acabat de llegir però m'ha servit molt i molt per a treure idees de coses que podia donar de menjar al Pau quan tothom em deia que el que havia de prendre eren papilles de verdures amb carn triturada... Ajuda a desmentir molts mites sobre l'alimentació amb cullera i suposa un recolzament immens quan comences a anar a la deriva en el tema de la introducció de l'alimentació complementària (by izascun79)

"Se me hace bola" (Julio Basulto)
Súper fàcil de llegir, ple de revisions bibliogràfiques sobre la (bona) alimentació, la gana en els infants... Molt recomanable! (by PetitPrincep79)

“El efecto Mozart para niños” (Don Campbell)
És una guia per a entendre millor la importància de la música per al creixement, el desenvolupament intel•lectual i físic, i el despertar de la creativitat dels nens. Si us agrada la música i gaudiu escoltant-la us agradarà el llibre i entendreu la importància de posar-li música al bebè, el que recordarà després, les cançons que el relaxaran,... (by Laia)


Maternitat en el sentit més ampli

“Venida de la lluvia” (Sara Barrena)
És la història d’una adopció internacional.
Es una pasada!!!!!!!! ella es una mujer como nosotras una ciudadana normal con una vida como la nuestra a los 28 años se decide por la adopción y todavía tiene que esperar 2 años más por que el gobierno chino exige 30 años a los padres adoptivos el libro cuenta todo el proceso y al final hay un capitulo donde pone los pasos a seguir, direcciones de internet etc.... ella la llama su hija y la quiere sin conocerla, dice que se nota unida a ella por un hilo que la hace estar conectadas incluso al otro lado del mundo. Todo el libro está lleno de sensibilidad se refiere a la niña como su hija de la carita de lluvia, de los ojitos de media luna, su princesita oriental......... y te das cuenta que para ser madre desde luego no hace falta engendrarlo, se empieza a ser madre en cuanto lo ponen en tus brazos ya sea en un paritorio o en una habitación de un hotel, en ese momento asumes una responsabilidad de por vida y ese compromiso de amor es lo que te hace madre. Por supuesto que si además lo engendras tú y la mitad es del hombre que amas eso le dota de un valor especial pero el titulo lo vas ganando día a día, pulso a pulso. (by sol)

“La revolución de las madres” (Laura Gutman)
"Una mirada honesta sobre la nutrición de nuestros hijos como actitud global. ¿Cómo los nutrimos afectivamente? ¿Qué dificultades aparecen en el acto de nutrir? ¿Qué significa dar? ¿Por qué estamos tan necesitados de recibir? Una invitación a pensar con autonomía, qué, cómo, dónde, cuándo y con quién queremos comer, dar de comer y nutrirnos de amor."
(recomanat by tombarella)

“Nuestros hijos y nosotros” (Meredith F. Small)
(recomanat by tombarella)

“Enséñale a decir no”(Olga Castanyer)
Tracta del tema de l’autoestima. Me l'han deixat i estic per comprar-lo perquè m'està agradant molt. (by fox)

“La família il•lustrada”(Laura Gutman)
(recomanat by Lluna_petita)
És molt divertit i ràpid de llegir (by SòniaBanyoles)

”La feina o la vida” (Eva Piquer)
“Una reflexió desacomplexada sobre la maternitat, les contradiccions i les certeses de les dones del segle XXI. Corres amunt i avall tot el sant dia. Vas pel món amb un coet al cul, amb la llengua als peus i amb la culpabilitat per bufanda. Has acabat deduint que la famosa conciliació laboral i familiar és una llegenda urba na: se’n parla molt però no l’ha vista mai ningú. Fas de mare com pots, i sempre trobes algú disposat a explicar-te que les coses es fan justament al revés de com les fas tu.”
Brutal! és ràpid, amè i divertit. M'he rigut molt, m'ha animat i m'he sentit molt identificada en alguns capitols! (by puski)
izascun79 l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. abr. 20, 2020 9:26 am, en total s’ha editat 19 vegades.
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Si et ve de gust, visita el meu bloc... http://cosetesnostres.wordpress.com
Avatar de l’usuari
ISDISYUNAO
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1276
Membre des de: ds. gen. 26, 2013 9:40 pm

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: ISDISYUNAO » dv. jul. 19, 2013 5:58 am

wapi saps d'algun que sigui per homes? voldria comprar al meu home un llibre sobre l'embaras pero els que he vist no em dieuen res :ufs:

quina currada maca moltes gracies :ok: >.-<:
Avatar de l’usuari
HAPPY6610
:: gosset
:: gosset
Entrades: 467
Membre des de: dg. juny 09, 2013 8:31 am

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: HAPPY6610 » dv. jul. 19, 2013 6:33 am

Izascún ja ho pots ben dir, currada màgnifica súpermami!!! Tens moltíssims coneixenents i a més els comparteixes sempre que pots, només puc dir moltes gràcies, bonica!!!!!!
Imatge
Avatar de l’usuari
Annieee
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 507
Membre des de: dv. gen. 18, 2013 8:18 pm

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: Annieee » dv. jul. 19, 2013 8:47 am

Izascun felicitats de veritat i moltes gràcies per haver obert aquest post! És una passada!

:-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-) :-()-)
Annieee

Imatge
Imatge

Panxupacte DEURES: Abmo :-()), Paparra :-()), Xinxa :-()), Marsai :-()), Tiritissima :-()), Annieee :-()), Llentieta* :-()), Araneta :-()), crisgf1980 :-()), Arcdesantmarti, Anatolia :-()), Wendell :-())
Avatar de l’usuari
izascun79
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1321
Membre des de: dv. gen. 08, 2010 11:13 am

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: izascun79 » dv. jul. 19, 2013 9:49 am

Gràcies per entrar, noies!!!

He afegit dos llibres més: Cinta aislante para padres i Guía práctica para tener bebés tranquilos y felices.

A veure si algú s'anima a fer noves recomanacions o comentar algún dels llibres!!!!!

Petonets!!!!
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Si et ve de gust, visita el meu bloc... http://cosetesnostres.wordpress.com
Avatar de l’usuari
Dawn
:: conillet
:: conillet
Entrades: 361
Membre des de: dl. jul. 08, 2013 11:42 am

QU

EntradaAutor: Dawn » dv. jul. 19, 2013 9:53 am

Ostres Izascun quina currada de post.

Ja m'he apuntat uns quants que em criden l'atenció.

El de "Besame mucho", me'l vaig llegir casi sencer en un día. Vam anar a les cabanes als arbres no fa gaire i el tenien allà a l'estanteria de la cabana, així que vaig anar llegint i em va faltar poc per acabarme'l. Molt interessant!
Imatge

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
izascun79
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1321
Membre des de: dv. gen. 08, 2010 11:13 am

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: izascun79 » dv. jul. 19, 2013 10:07 am

M'acaba d'avisar la Laia que hi havia un post de temàtica similar en aquest mateix fórum obert per l'amatista.

Laia ha escrit:hi havia aquest post més avall (no tant vell) amb recopilatori de llibres fet per l'ametista, no sé si en Toni dirà algo per obrir post nou amb semblant temàtica. :-:)(no inclu embaràs)
viewtopic.php?f=108&t=21561


si puc, aquest vespre miro d'incorporar les recomanacions d'aquest post de l'amatista al nou. Seguiré buscant pel fórum entrades similars i les unim en una sola, què us sembla ¿?¿?
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Si et ve de gust, visita el meu bloc... http://cosetesnostres.wordpress.com
Avatar de l’usuari
izascun79
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1321
Membre des de: dv. gen. 08, 2010 11:13 am

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: izascun79 » dv. jul. 19, 2013 10:09 am

Dawn, per què no fas una crítica del Besame Mucho, que no hi és, i l'incorporo??? Va, porfaaaaaaa!!!

Per cert, quin llibre ens vas dir l'altre dia al post de grafiqueres que era per homes i tenia molt d'humor? Ho volia buscar ara per a dir-li a l'Isdis. És que fora de Criatura i Companyia no he llegit cap llibre que realment estigui enfocat a pares.

Ja l'he afegit: Padre, el último mono.
Gràcies Dawn!!!


Isdis, li vaig regalar a l'izascuno un llibre del Lluís Gavaldà, però no recordo el nom. El buscaré per casa. La crítica no podré fer-la pq jo no l'he llegit i ell tampoc! :content: :content:
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Si et ve de gust, visita el meu bloc... http://cosetesnostres.wordpress.com
Avatar de l’usuari
ISDISYUNAO
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1276
Membre des de: ds. gen. 26, 2013 9:40 pm

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: ISDISYUNAO » dv. jul. 19, 2013 10:36 am

vale wapi ja em diras ;)
Avatar de l’usuari
Dawn
:: conillet
:: conillet
Entrades: 361
Membre des de: dl. jul. 08, 2013 11:42 am

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: Dawn » dv. jul. 19, 2013 11:21 am

El del Lluis Gavaldà em sembla que es diu "El pare que et va matricular" no l'he llegit pero era l'altra opció per sant Jordi pel Dawno :love:

Uff esque no me l'he acabat tot Izascun pero ara miraré de recordar i fer una mini crítica!
Imatge

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Dawn
:: conillet
:: conillet
Entrades: 361
Membre des de: dl. jul. 08, 2013 11:42 am

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: Dawn » dv. jul. 19, 2013 11:34 am

mini- Crítica de "besame mucho"

"Llibre que explica les situacions tipiques i "confictives" durant la criança, tot des del punt de vista de les necessitats del nens i explicat d'una manera molt naturalista, fent referència als antics pobles i civilitzacions. Des del meu punt de vista un llibre molt interessant, sobretot per iniciarte en el mon de la criança natural i no coneixes gaire totes les teories i metodes fora de l'Estivill i comanyia. Crec que com tot d'aquesta lectura es poden treure moltes coses bones pero sempre adaptant-se a les necessitats dels nens i, perque no dir-ho, dels pares. Trobo que tot el llibre està envoltat d'un aire molt hippie flower pero s'ha de llegir amb una ment oberta i un punt de vista crític."

off the record jajaaj:

Aquesta es la meva opinió, entenc que hi hagi gent que se l'agafi tot al peu de la lletra i gent que no hi estigui gens dacord, jo, sense ser mare i sense voler entrar en algo que encara, per desgràcia, no conec, agafo la idea general que es criar al nen amb respecte, instint i donant lo millor que tenim i que te la natura i la resta crec que un cop arriba el moment les fas servir com pots i com creus, perque una mare sempre vol lo millor pel seu fill. :-())
Imatge

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: ametista » dv. jul. 19, 2013 12:13 pm

izascun79 ha escrit:M'acaba d'avisar la Laia que hi havia un post de temàtica similar en aquest mateix fórum obert per l'amatista.

Laia ha escrit:hi havia aquest post més avall (no tant vell) amb recopilatori de llibres fet per l'ametista, no sé si en Toni dirà algo per obrir post nou amb semblant temàtica. :-:)(no inclu embaràs)
viewtopic.php?f=108&t=21561


si puc, aquest vespre miro d'incorporar les recomanacions d'aquest post de l'amatista al nou. Seguiré buscant pel fórum entrades similars i les unim en una sola, què us sembla ¿?¿?


hola noies! m'agrada molt el teu post izascun! >.-<:
sobre l'altre post, el vaig obrir fa temps i estava més orientat a criança en general, la veritat és que també havia pensat que feia falta algun post més específic d'embaràs... i fins a quin punt podem separar embaràs de criança? si quan estem embarassades ens ho llegim tot! :r)

a mi ja em sembla bé que ho posis aquí tot junt (perquè aquell post tampoc té gaire moviment) el que em sap greu és si tindràs feineta traspassant cap aquí! però així està tot més ordenat i a l'abast de tothom i l'altre post potser li puc dir al Toni que l'esborri quan hagis acabat (així no crearà confusions si algú escriu allà)
què hi dius?
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
izascun79
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1321
Membre des de: dv. gen. 08, 2010 11:13 am

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: izascun79 » dv. jul. 19, 2013 1:01 pm

ametista ha escrit:
izascun79 ha escrit:M'acaba d'avisar la Laia que hi havia un post de temàtica similar en aquest mateix fórum obert per l'amatista.

Laia ha escrit:hi havia aquest post més avall (no tant vell) amb recopilatori de llibres fet per l'ametista, no sé si en Toni dirà algo per obrir post nou amb semblant temàtica. :-:)(no inclu embaràs)
viewtopic.php?f=108&t=21561


si puc, aquest vespre miro d'incorporar les recomanacions d'aquest post de l'amatista al nou. Seguiré buscant pel fórum entrades similars i les unim en una sola, què us sembla ¿?¿?


hola noies! m'agrada molt el teu post izascun! >.-<:
sobre l'altre post, el vaig obrir fa temps i estava més orientat a criança en general, la veritat és que també havia pensat que feia falta algun post més específic d'embaràs... i fins a quin punt podem separar embaràs de criança? si quan estem embarassades ens ho llegim tot! :r)

a mi ja em sembla bé que ho posis aquí tot junt (perquè aquell post tampoc té gaire moviment) el que em sap greu és si tindràs feineta traspassant cap aquí! però així està tot més ordenat i a l'abast de tothom i l'altre post potser li puc dir al Toni que l'esborri quan hagis acabat (així no crearà confusions si algú escriu allà)
què hi dius?


Per mi perfecte, amatista. Per mi no és un problema dedicar-hi aquí una estoneta cada dia, si cal, a posar-ho tot en ordre. Ara em sap greu haver obert el post sense haver vist el teu primer… ja ho sento, de debó. Si ho hagués vist potser no m’hauria animat a unir-ho tot en un sol post i hauria obert un dedicat només a embaràs…

Per la meva part, si a tu no et sap greu demanar al Toni que elimini l’altre, potser així s’unificaran tots els comentaris sobre llibres “temàtics” en aquest únic post, com tu dius, i no s’escaparan respostes allà que potser no veig. Així, jo em comprometo a mantenint sempre actualitzada la primera entrada unificat-ho tot.
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Si et ve de gust, visita el meu bloc... http://cosetesnostres.wordpress.com
Avatar de l’usuari
Nefer76
:: rateta
:: rateta
Entrades: 151
Membre des de: dc. set. 07, 2011 11:23 am

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: Nefer76 » dv. jul. 19, 2013 1:34 pm

Izascun, quina currada! ràcies, m'he llegit algun d'aquest com el de 2Besame mucho".

Ara una que em va agradar molt i no es bé bé de criança però està molt relacionat és un de la Liedloff,"El concepto de contiuum"
Imatge
Avatar de l’usuari
Laia
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3086
Membre des de: dj. jul. 21, 2005 10:59 pm

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: Laia » dv. jul. 19, 2013 2:35 pm

Izaaaas!!!!!ja t'ho he dit a grafis que m'encanta, que t'ho has currat moltissim, i que gràcies per recopilar-ho tot, per agafar el post vell (quina gràcia veure els comments de fa tants anys) i millor que millor si damunt amb l'ametista ja us heu ficat d'acord i tb recopiles l'altre!!!!ets una crack!! :ok:

des de casa ja faré noves incorporacions que he llegit des que vaig començar a tenir fills.
ImatgeImatgeImatge

TE+ Nadal'13 Quedat aquest cop! http://www.fertilityfriend.com/home/Laia
15/04/14 Ets una :cnena:
Panxupacte twins d.abril'13: Araneta :-()) i Laia :-())
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: ametista » dv. jul. 19, 2013 2:43 pm

izascun79 ha escrit:Per mi perfecte, amatista. Per mi no és un problema dedicar-hi aquí una estoneta cada dia, si cal, a posar-ho tot en ordre. Ara em sap greu haver obert el post sense haver vist el teu primer… ja ho sento, de debó. Si ho hagués vist potser no m’hauria animat a unir-ho tot en un sol post i hauria obert un dedicat només a embaràs…

Per la meva part, si a tu no et sap greu demanar al Toni que elimini l’altre, potser així s’unificaran tots els comentaris sobre llibres “temàtics” en aquest únic post, com tu dius, i no s’escaparan respostes allà que potser no veig. Així, jo em comprometo a mantenint sempre actualitzada la primera entrada unificat-ho tot.


tranquil·la, que no passa res! i a més ja veig que pensem igual (si l'haguessis vist hauries obert un post de llibres sobre l'embaràs i hauríem tingut un post per cada tema) però com que ara ja està fet i els temes es complementen, ja em sembla bé que ho uneixis tot! >.-<:

i sobre avisar al Toni cap problema, quan acabis de traspassar info m'ho dius i li envio privi :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Araneta
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1754
Membre des de: dj. gen. 10, 2013 1:45 pm
Ubicació: Terrassa

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: Araneta » dg. set. 15, 2013 4:45 pm

Hola!! Pujo el post per que m'he llegit "parto seguro" i estic encantada! És veritat q no estic embarassada (encara! ) i q no he parit mai, però m'ha donat molta tranquilitat llegir experiències de dones q pareixen a casa... Te n'adones q les dones estem preparades per fer-ho... Jo el recomano molt per deixar de tenir por a aquell moment!! :ok:
L'Aran es fa gran :cnen: Imatge
http://www.fertilityfriend.com/home/424654

Panxupacte twins d'abril '13: Laia :-()) i Araneta :-())

Panxupacte DEURES COMPLERT!! :-()) : Llentieta, Marsai, Tiritissima, crisgf1980, Annieee, Paparra, Xinxa, Abmo, Anatolia, Arcdesantmarti i Araneta
Avatar de l’usuari
izascun79
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1321
Membre des de: dv. gen. 08, 2010 11:13 am

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: izascun79 » dl. set. 16, 2013 10:50 am

Araneta ha escrit:Hola!! Pujo el post per que m'he llegit "parto seguro" i estic encantada! És veritat q no estic embarassada (encara! ) i q no he parit mai, però m'ha donat molta tranquilitat llegir experiències de dones q pareixen a casa... Te n'adones q les dones estem preparades per fer-ho... Jo el recomano molt per deixar de tenir por a aquell moment!! :ok:

:ok: :ok: je he afegit el teu comentari!
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Si et ve de gust, visita el meu bloc... http://cosetesnostres.wordpress.com
Avatar de l’usuari
Alehop
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1165
Membre des de: dl. oct. 18, 2010 12:23 pm

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: Alehop » dl. oct. 14, 2013 1:17 am

Izascun, ets una super champion. Vaja post que t'has currat...ara nomes et falta fer-me un excel-resum ;-)

Jo et faig una suggerència...un canvi en el color blau dels comentaris dels llibres per un altre color que contrasti mes amb el blanc. He estat llegint el post des del llit amb el mòbil i sense ulleres...i m'hi he deixat els ulls!! ;-)

D'altra banda, felicitar-te per la currada del post!! Segur que ens serà super útil!! Gràcies bonica ;-)
Avatar de l’usuari
izascun79
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1321
Membre des de: dv. gen. 08, 2010 11:13 am

Re: LLIBRES RECOMANATS (MATERNITAT EN GENERAL)

EntradaAutor: izascun79 » dl. oct. 14, 2013 8:28 am

Alehop ha escrit:Izascun, ets una super champion. Vaja post que t'has currat...ara nomes et falta fer-me un excel-resum ;-)

Jo et faig una suggerència...un canvi en el color blau dels comentaris dels llibres per un altre color que contrasti mes amb el blanc. He estat llegint el post des del llit amb el mòbil i sense ulleres...i m'hi he deixat els ulls!! ;-)

D'altra banda, felicitar-te per la currada del post!! Segur que ens serà super útil!! Gràcies bonica ;-)


Fet!!!!!! neu:-D
Merci pels piropos, Alehop!!!! :love: :love: :love:
Imatge

Imatge

Imatge

Imatge

Si et ve de gust, visita el meu bloc... http://cosetesnostres.wordpress.com

Torna a “Lectures per a mares, pares, avis”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::