TR3 gener-amanides
TR3 gener-amanides
ui, que m'he despistat...(aquestes feeeestes )
la proposta per aquest mes de gener és fer:
AMANIDES
que s'han de compensar els excessos
la proposta per aquest mes de gener és fer:
AMANIDES
que s'han de compensar els excessos
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. gen. 09, 2013 10:48 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 gener
índex de receptes
amanida d'albergínia i mango (muc)
amanida de pastanaga (muc)
amanida amb surimi (ametista)
amanida de bacon i nous (ametista)
amanida amb carxofes saltejades (ametista)
amanida de tomàquet i pastanaga (ametista)
amanida de tonyina (ametista)
amanida amb cigrons (ametista)
amanida verda (Ponioleta)
amanida de tomàquet i mozzarella (ametista)
amanida d'albergínia i mango (muc)
amanida de pastanaga (muc)
amanida amb surimi (ametista)
amanida de bacon i nous (ametista)
amanida amb carxofes saltejades (ametista)
amanida de tomàquet i pastanaga (ametista)
amanida de tonyina (ametista)
amanida amb cigrons (ametista)
amanida verda (Ponioleta)
amanida de tomàquet i mozzarella (ametista)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: ds. abr. 20, 2013 10:17 am, en total s’ha editat 5 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 gener
Jo a 'hivern no en menjo massa d'amanides, però provaré de fer-ne algunes de "calentes" o amb les verdures mig cuites, que així de pas en menjo més
Re: TR3 gener
sí Ponioleta, també serveixen amanides tèbies! amb verdures, llegum...el que es vulgui!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 gener
Ei!! Bon any, nenes!!!
Aquest mes em va genial, que d'amanides en faig moltes (i més ara que m'han prohibit un munt de coses...).
Va, començo amb una amanida un pèl diferent que a mi m'agrada molt. Vaig a buscar la foto, que ja tinc feta, i la penjo!
Aquest mes em va genial, que d'amanides en faig moltes (i més ara que m'han prohibit un munt de coses...).
Va, començo amb una amanida un pèl diferent que a mi m'agrada molt. Vaig a buscar la foto, que ja tinc feta, i la penjo!
Re: TR3 gener
Amanida d'albergínia i mango
Ingredients:
1 albergínia
1/2 mango (o un de sencer si és petit)
Coriandre fresc
Vinagre balsàmic de Mòdena
Oli, llimona, sal i pebre
Talleu l’albergínia a dauets petits. Coeu-los amb una mica d’oli a foc viu, de manera que no perdin aigua i quedin com bullits, sinó enrossits. Mentre s’està coent l’albergínia, talleu el mango també a dauets de la mateixa mida, i poseu-los en un bol. Un cop l’albergínia sigui cuita, aboqueu-la també al bol i afegiu-hi coriandre picat. Salpebreu l’amanida i finalment afegiu-hi un raig d’oli, i un rajolí de vinagre de Mòdena i un de suc de llimona (molt poc). Remeneu bé i ja tindreu llesta l’amanida.
La foto és d'un dia que vam acompanyar l'amanida amb gambes.
Bon profit!
Ingredients:
1 albergínia
1/2 mango (o un de sencer si és petit)
Coriandre fresc
Vinagre balsàmic de Mòdena
Oli, llimona, sal i pebre
Talleu l’albergínia a dauets petits. Coeu-los amb una mica d’oli a foc viu, de manera que no perdin aigua i quedin com bullits, sinó enrossits. Mentre s’està coent l’albergínia, talleu el mango també a dauets de la mateixa mida, i poseu-los en un bol. Un cop l’albergínia sigui cuita, aboqueu-la també al bol i afegiu-hi coriandre picat. Salpebreu l’amanida i finalment afegiu-hi un raig d’oli, i un rajolí de vinagre de Mòdena i un de suc de llimona (molt poc). Remeneu bé i ja tindreu llesta l’amanida.
La foto és d'un dia que vam acompanyar l'amanida amb gambes.
Bon profit!
Re: TR3 gener
eeeei que bé! potser sí que aquest mes serà més participatiu, ja tenim la primera recepta!
muc, com m'alegra que aquest mes et vagi bé per posar receptes que puguis menjar
muc, com m'alegra que aquest mes et vagi bé per posar receptes que puguis menjar
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 gener
Molt bona idea això de les amanides!!!
i quina pinta que fa aquesta de la foto!!!
i quina pinta que fa aquesta de la foto!!!
Re: TR3 gener
Ei! que bé que us hagi agradat la recepta! Pot semblar una combinació un pèl estranya, però a mi aquesta amanida tèbia m'encanta!
Re: TR3 gener
Hola!
estava xafardejant la bona cuina, i he vist aquesta amanida i hem decidit fer-la i ens ha quedat boníssima!!!
Moltes gràcies per la inspiració!
estava xafardejant la bona cuina, i he vist aquesta amanida i hem decidit fer-la i ens ha quedat boníssima!!!
Moltes gràcies per la inspiració!
Re: TR3 gener-amanides
Marteta, quina il·lusió que hagueu fet l'amanida!! No heu fet cap foto per penjar-la aquí?
No t'animes a participar amb una altra proposta d'amanida?
No t'animes a participar amb una altra proposta d'amanida?
Re: TR3 gener-amanides
Si,si, n'estic pensant alguna però la veritat és que a l'hivern faig poques amanides... En breu en poso alguna!
Re: TR3 gener-amanides
Bona tarda de diumenge!! Us porto la segona amanida. Aquesta és freda i potser ara no entra tan bé com a l'estiu, però a mi m'encanta!
Amanida de pastanaga (amb toc asiàtic):
Ingredients:
400 g de pastanagues
2 cullerades soperes de sèsam
2 cullerades soperes d’oli de sèsam
1/2 bitxo
1 llima (de cultiu biològic)
1 cullerada de xarop d’atzavara (o mel)
3 cullerades soperes de tamari (molt semblant a la salsa de soja i sense gluten, però podeu posar-hi salsa de soja)
Peleu les pastanagues i talleu-les a cintes molt primes. Jo ho vaig fer amb el mateix pelador i ajudant-me d’un broqueta de fusta cap al final de cada pastanaga. En una paella sense oli, torreu una mica el sèsam. Per a fer la vinagreta, barregeu bé en un bol el suc i la pell ratllada de la llima (per això millor si és de cultiu biològic, per evitar una pell que hagi estat manipulada, encerada, etc.), el bitxo picat molt finet, la salsa tamari, el xarop d’atzavara i l’oli de sèsam. Com que la salsa tamari ja és salada, no ens caldrà afegir sal. Afegiu el sèsam torrat i la vinagreta al bol de la pastanaga, remeneu i a la tindreu llesta!
He penjat aquesta mateixa recepta al meu bloc acompanyant unes boletes de salmó i gambes. Les boletes combinen molt bé amb l'amanida aquesta. Si les voleu veure: http://cuinadefireta.wordpress.com/2013 ... pastanaga/
Havia fet una foto només de l'amanida per penjar-vos-la, però no la trobo... Segueixo buscant... Edito per dir que no l'he trobada,.. la devia esborrar.. Però bé, com que la faig sovint aquesta amanida, us penjo la foto ben aviat!
Amanida de pastanaga (amb toc asiàtic):
Ingredients:
400 g de pastanagues
2 cullerades soperes de sèsam
2 cullerades soperes d’oli de sèsam
1/2 bitxo
1 llima (de cultiu biològic)
1 cullerada de xarop d’atzavara (o mel)
3 cullerades soperes de tamari (molt semblant a la salsa de soja i sense gluten, però podeu posar-hi salsa de soja)
Peleu les pastanagues i talleu-les a cintes molt primes. Jo ho vaig fer amb el mateix pelador i ajudant-me d’un broqueta de fusta cap al final de cada pastanaga. En una paella sense oli, torreu una mica el sèsam. Per a fer la vinagreta, barregeu bé en un bol el suc i la pell ratllada de la llima (per això millor si és de cultiu biològic, per evitar una pell que hagi estat manipulada, encerada, etc.), el bitxo picat molt finet, la salsa tamari, el xarop d’atzavara i l’oli de sèsam. Com que la salsa tamari ja és salada, no ens caldrà afegir sal. Afegiu el sèsam torrat i la vinagreta al bol de la pastanaga, remeneu i a la tindreu llesta!
He penjat aquesta mateixa recepta al meu bloc acompanyant unes boletes de salmó i gambes. Les boletes combinen molt bé amb l'amanida aquesta. Si les voleu veure: http://cuinadefireta.wordpress.com/2013 ... pastanaga/
Havia fet una foto només de l'amanida per penjar-vos-la, però no la trobo... Segueixo buscant... Edito per dir que no l'he trobada,.. la devia esborrar.. Però bé, com que la faig sovint aquesta amanida, us penjo la foto ben aviat!
Re: TR3 gener-amanides
uuuuuuui una mica in extremis però aquí estic amb les meves amanides!
últimament no trobo temps per connectar-me una estona al SP, i tinc monuuuuuuuuuuuuuuuuuu però no he deixat de fer amanides i fotos de les amanides! (l'ametistu ja em comença a mirar raro )
per cert, nosaltres mengem amanides a diari, sigui estiu o hivern! ens encanten i sempre acompanyen el plat principal o a vegades les fem complertes i les mengem com a plat únic d'un sopar lleugeret! (sempre afegint-li proteïna)
us en poso algunes, no són res de l'altre món, només simples amanides
últimament no trobo temps per connectar-me una estona al SP, i tinc monuuuuuuuuuuuuuuuuuu però no he deixat de fer amanides i fotos de les amanides! (l'ametistu ja em comença a mirar raro )
per cert, nosaltres mengem amanides a diari, sigui estiu o hivern! ens encanten i sempre acompanyen el plat principal o a vegades les fem complertes i les mengem com a plat únic d'un sopar lleugeret! (sempre afegint-li proteïna)
us en poso algunes, no són res de l'altre món, només simples amanides
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 gener-amanides
AMANIDA DE SURIMI
base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
i per sobre: pipes, formatge fresc, tonyina i palets de cranc
base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
i per sobre: pipes, formatge fresc, tonyina i palets de cranc
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 gener-amanides
AMANIDA DE BACON I NOUS
base: enciam i tomàquets cherry
per sobre: bacon sofregit, pipes i nous
base: enciam i tomàquets cherry
per sobre: bacon sofregit, pipes i nous
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 gener-amanides
AMANIDA AMB CARXOFES SALTEJADES
base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
per sobre: formatge fresc, tonyina i carxofes saltejades
base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
per sobre: formatge fresc, tonyina i carxofes saltejades
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 gener-amanides
AMANIDA DE TOMÀQUET I PASTANAGA
base: tomàquet i pastanaga
per sobre: pipes, formatge fresc, tonyina i xampinyons saltejats
base: tomàquet i pastanaga
per sobre: pipes, formatge fresc, tonyina i xampinyons saltejats
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 gener-amanides
AMANIDA DE TONYINA
base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
per sobre: conserva de tonyina casolana i pipes
base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
per sobre: conserva de tonyina casolana i pipes
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR3 gener-amanides
AMANIDA AMB CIGRONS
base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
per sobre: cigrons saltejats i pipes
base: enciam, tomàquet, pastanaga, ceba, pebrot, cogombre.......
per sobre: cigrons saltejats i pipes
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |