croissants (versió fàcil)
croissants (versió fàcil)
Els croissants originals van nèixer a Viena el s.XVII. Un segle més tard es van fer molt populars a França i els francesos van fer-se seva la recepta "tunejant-la" una mica (la mantega en comptes d'afegir-se a la massa des del principi s'incorpora després a base de plecs, com amb la pasta de full, aquí teniu un exemple)
i aquesta és la recepta dels primers croissants, els vienesos:
de mantega
i versió 100% oli d'oliva:
400 gr. farina de força
65 ml de llet
65 ml d'aigua
1 ou batut (i un altre ou opcional per pintar abans d'anar al forn)
170 gr. de mantega (120 gr d'oli per la versió sense mantega)
25 gr. de sucre
1 pessic de sal
8 gr. de llevat fresc
- unir els ingredients i amassar fins que quedi una massa homogènia i llisa
- deixar fermentar tapada en un bol fins que gairebé dobli el seu volum
- donar forma de croissants (com es mostra a les fotos del pas a pas)
- deixar fermentar altra vegada tapats amb un drap fins que gairebé doblin el volum
- pintar amb ou batut i coure al forn a 180ºC 15 minuts
aquesta recepta porta molt poc sucre i és que la dolçor l'aporta la mantega...en la versió d'oli s'hi podria afegir sucre perquè tal qual queden molt poc dolços tot i que jo no ho fet perquè a l'ametistu li agraden així (i els obre pel mig i hi posa mermelada)
volia fer un pas a pas xulo i m'ha quedat molt petiiiiiiiiiit...espero que es vegi bé...
i aquesta és la recepta dels primers croissants, els vienesos:
de mantega
i versió 100% oli d'oliva:
400 gr. farina de força
65 ml de llet
65 ml d'aigua
1 ou batut (i un altre ou opcional per pintar abans d'anar al forn)
170 gr. de mantega (120 gr d'oli per la versió sense mantega)
25 gr. de sucre
1 pessic de sal
8 gr. de llevat fresc
- unir els ingredients i amassar fins que quedi una massa homogènia i llisa
- deixar fermentar tapada en un bol fins que gairebé dobli el seu volum
- donar forma de croissants (com es mostra a les fotos del pas a pas)
- deixar fermentar altra vegada tapats amb un drap fins que gairebé doblin el volum
- pintar amb ou batut i coure al forn a 180ºC 15 minuts
aquesta recepta porta molt poc sucre i és que la dolçor l'aporta la mantega...en la versió d'oli s'hi podria afegir sucre perquè tal qual queden molt poc dolços tot i que jo no ho fet perquè a l'ametistu li agraden així (i els obre pel mig i hi posa mermelada)
volia fer un pas a pas xulo i m'ha quedat molt petiiiiiiiiiit...espero que es vegi bé...
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: ds. jul. 06, 2013 9:16 pm, en total s’ha editat 8 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: croissants (versió fàcil)
que xulos!!!
L'ou només és per pintar? és que nosaltres no mengem ous, però si és així, no els pinto i punt!!
L'ou només és per pintar? és que nosaltres no mengem ous, però si és així, no els pinto i punt!!
Re: croissants (versió fàcil)
no, l'ou va a la massa però segur que es pot substituir sense molts problemes, no? (tu que domines)
ara veig que no ho he posat a la recepta, ai quin despiste porto avui! però fa falta un altre ou per pintar...si es vol, perquè a l'ametistu no li mola i els croissants d'oli són sense pintar, es nota no?
ara veig que no ho he posat a la recepta, ai quin despiste porto avui! però fa falta un altre ou per pintar...si es vol, perquè a l'ametistu no li mola i els croissants d'oli són sense pintar, es nota no?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: croissants (versió fàcil)
Què bons!
Amb aquestes mides, quants te n'han sortit? I de quina mida? M'apunto la recepta.
Amb aquestes mides, quants te n'han sortit? I de quina mida? M'apunto la recepta.
Re: croissants (versió fàcil)
els d'oli els vaig fer més grandets i ja es veu a les fotos, me'n van sortir 8 (diria que del tamany estàndard dels que compres al forn) per fer-los petits, es divideix la massa en dos abans d'aplanar amb el corró i es fan dues rodones, a partir d'aquí mateix procediment i en sortiran 16
els de mantega els vaig fer d'una mida entremig, havia fet el doble de massa i vaig dividir-la en 3, me'n van sortir 24 (i la majoria estan al congelador )
els de mantega els vaig fer d'una mida entremig, havia fet el doble de massa i vaig dividir-la en 3, me'n van sortir 24 (i la majoria estan al congelador )
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: croissants (versió fàcil)
cATXIS, jo a la feina i ara, amb ganes de fer croissants
Re: croissants (versió fàcil)
Gràcies ametista, Ja provaré i us explico els resultats!!
- kellyaaron
- :: rateta
- Entrades: 155
- Membre des de: dc. juny 20, 2012 8:00 pm
Re: croissants (versió fàcil)
mmm que bó¡¡¡
- sargantana:28
- :: poltre
- Entrades: 646
- Membre des de: dg. ago. 19, 2012 11:07 am
Re: croissants (versió fàcil)
Ostres que bo!!!
Re: croissants (versió fàcil)
MOLTES GRÀCIES per la recepta. Feia temps q tenia ganes de fer-ne, però em semblava molt complicat.
Una coseta... més o menys quanta estona ha de reposar la massa, cada vegada?
Una coseta... més o menys quanta estona ha de reposar la massa, cada vegada?
Re: croissants (versió fàcil)
mmmmm... quina bona pinta! Els provaré de fer i tot, i mira que sóc petardo!
I pregunta tonta, ja ho sé, però on es compra la farina de força? al mateix forn de pa? deu ser diferent de la farina blanca, oi?
Això de la cuina no és per mi, però mira de tant en tant també em ve de gust cuinar.
I pregunta tonta, ja ho sé, però on es compra la farina de força? al mateix forn de pa? deu ser diferent de la farina blanca, oi?
Això de la cuina no és per mi, però mira de tant en tant també em ve de gust cuinar.
Re: croissants (versió fàcil)
HOla, la farina de força al Mercadona mateix la pots comprar, per exemple.
En relació a això... es pot fer una versió integral? Clar, farina de força integral no n'he vist mai... es podria posar una part de farina integral i l'altra de força, blanca???
En relació a això... es pot fer una versió integral? Clar, farina de força integral no n'he vist mai... es podria posar una part de farina integral i l'altra de força, blanca???
Re: croissants (versió fàcil)
Molt bona pinta, els faré
Re: croissants (versió fàcil)
me n'alegro que us agradin, la veritat és que són molt fàcils de fer
Ginger pots fer-los de farina integral+farina de força (amb la proporció de cada que més t'agradi) només amb farina integral quedarien molt densos i no pujarien gaire....i farina integral de força és difícil de trobar...
i sobre el temps, doncs dependrà de la temperatura...però en principi 1,5 o 2 hores la primera fermentació i una hora la segona
Ginger pots fer-los de farina integral+farina de força (amb la proporció de cada que més t'agradi) només amb farina integral quedarien molt densos i no pujarien gaire....i farina integral de força és difícil de trobar...
i sobre el temps, doncs dependrà de la temperatura...però en principi 1,5 o 2 hores la primera fermentació i una hora la segona
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: croissants (versió fàcil)
ametista ha escrit:me n'alegro que us agradin, la veritat és que són molt fàcils de fer
Ginger pots fer-los de farina integral+farina de força (amb la proporció de cada que més t'agradi) només amb farina integral quedarien molt densos i no pujarien gaire....i farina integral de força és difícil de trobar...
i sobre el temps, doncs dependrà de la temperatura...però en principi 1,5 o 2 hores la primera fermentació i una hora la segona
Moltes gràcies pels aclariments!!! quines ganes de fer-ne!!
Re: croissants (versió fàcil)
Ametista!
Moltes gràcies per la recepta! Feia temps que buscava la de croissant i no en trobava cap que m'acabés d'agradar i trobar fàcil per fer a casa.
Només una pregunta, el llevat pot ser químic? D'aquell del Royal que va amb sobres?
Gràcies!
Moltes gràcies per la recepta! Feia temps que buscava la de croissant i no en trobava cap que m'acabés d'agradar i trobar fàcil per fer a casa.
Només una pregunta, el llevat pot ser químic? D'aquell del Royal que va amb sobres?
Gràcies!
Re: croissants (versió fàcil)
nooooooo, el llevat químic és per fer pastissos i magdalenes no per fermentar masses! per aquesta recepta s'ha de fer servir llevat fresc o sec (si no els coneixes ho explico aquí )
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- Cabana
- :: tortuga
- Entrades: 349
- Membre des de: dg. gen. 08, 2012 9:42 am
- Ubicació: Al país de la Tramuntana
Re: croissants (versió fàcil)
Que bona la recepta! I quina proporció de farina integral/farina de força li hauríem de posar? Es que estic a dieta i ni pensaments de fer-los amb mantega i farina! Jo tb sóc anti-mantega i pro-oli d'oliva! XDD
Re: croissants (versió fàcil)
ametista ha escrit:nooooooo, el llevat químic és per fer pastissos i magdalenes no per fermentar masses! per aquesta recepta s'ha de fer servir llevat fresc o sec (si no els coneixes ho explico aquí )
El llevat q s'utilitza per al pa, no?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |