croissants (versió fàcil)

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: ametista » dl. oct. 01, 2012 11:54 am

Els croissants originals van nèixer a Viena el s.XVII. Un segle més tard es van fer molt populars a França i els francesos van fer-se seva la recepta "tunejant-la" una mica (la mantega en comptes d'afegir-se a la massa des del principi s'incorpora després a base de plecs, com amb la pasta de full, aquí teniu un exemple)

i aquesta és la recepta dels primers croissants, els vienesos:

de mantega
croissants de mantega.JPG


i versió 100% oli d'oliva:
croissants d'oli.jpg


400 gr. farina de força
65 ml de llet
65 ml d'aigua
1 ou batut (i un altre ou opcional per pintar abans d'anar al forn)
170 gr. de mantega (120 gr d'oli per la versió sense mantega)
25 gr. de sucre
1 pessic de sal
8 gr. de llevat fresc

- unir els ingredients i amassar fins que quedi una massa homogènia i llisa
- deixar fermentar tapada en un bol fins que gairebé dobli el seu volum
- donar forma de croissants (com es mostra a les fotos del pas a pas)
- deixar fermentar altra vegada tapats amb un drap fins que gairebé doblin el volum
- pintar amb ou batut i coure al forn a 180ºC 15 minuts

pas a pas.jpg


oli3.jpg


aquesta recepta porta molt poc sucre i és que la dolçor l'aporta la mantega...en la versió d'oli s'hi podria afegir sucre perquè tal qual queden molt poc dolços tot i que jo no ho fet perquè a l'ametistu li agraden així (i els obre pel mig i hi posa mermelada)

:-:) volia fer un pas a pas xulo i m'ha quedat molt petiiiiiiiiiit...espero que es vegi bé...
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: ds. jul. 06, 2013 9:16 pm, en total s’ha editat 8 vegades.
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Ponioleta
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4658
Membre des de: dj. set. 03, 2009 12:41 pm
Contacta:

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Ponioleta » dl. oct. 01, 2012 12:05 pm

que xulos!!!

L'ou només és per pintar? és que nosaltres no mengem ous, però si és així, no els pinto i punt!! :ok:
http://fentpensantdient.wordpress.com/ (criança, cuina, costura i una mica de tot)

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: ametista » dl. oct. 01, 2012 12:11 pm

no, l'ou va a la massa però segur que es pot substituir sense molts problemes, no? (tu que domines)

ara veig que no ho he posat a la recepta, ai quin despiste porto avui! :content: però fa falta un altre ou per pintar...si es vol, perquè a l'ametistu no li mola i els croissants d'oli són sense pintar, es nota no?
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Yanara
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 562
Membre des de: dv. juny 10, 2011 1:10 pm

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Yanara » dl. oct. 01, 2012 12:29 pm

Què bons!

Amb aquestes mides, quants te n'han sortit? I de quina mida? M'apunto la recepta.
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: ametista » dl. oct. 01, 2012 12:37 pm

els d'oli els vaig fer més grandets i ja es veu a les fotos, me'n van sortir 8 (diria que del tamany estàndard dels que compres al forn) per fer-los petits, es divideix la massa en dos abans d'aplanar amb el corró i es fan dues rodones, a partir d'aquí mateix procediment i en sortiran 16 :ok:

els de mantega els vaig fer d'una mida entremig, havia fet el doble de massa i vaig dividir-la en 3, me'n van sortir 24 (i la majoria estan al congelador :content: )
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
nessy
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1930
Membre des de: dj. set. 16, 2010 10:12 am
Ubicació: Barcelona

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: nessy » dl. oct. 01, 2012 12:55 pm

cATXIS, jo a la feina i ara, amb ganes de fer croissants :-o00m
Passa a veure el que faig: http://milmolt.blogspot.com.es/

Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
Ponioleta
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4658
Membre des de: dj. set. 03, 2009 12:41 pm
Contacta:

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Ponioleta » dl. oct. 01, 2012 12:58 pm

Gràcies ametista, Ja provaré i us explico els resultats!! :ok: :ok:
http://fentpensantdient.wordpress.com/ (criança, cuina, costura i una mica de tot)

Imatge

Imatge
kellyaaron
:: rateta
:: rateta
Entrades: 155
Membre des de: dc. juny 20, 2012 8:00 pm

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: kellyaaron » dl. oct. 01, 2012 1:23 pm

mmm que bó¡¡¡
sargantana:28
:: poltre
:: poltre
Entrades: 646
Membre des de: dg. ago. 19, 2012 11:07 am

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: sargantana:28 » dl. oct. 01, 2012 1:27 pm

Ostres que bo!!!
Avatar de l’usuari
Ginger
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2246
Membre des de: dv. maig 22, 2009 11:11 am

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Ginger » dl. oct. 01, 2012 2:28 pm

MOLTES GRÀCIES per la recepta. Feia temps q tenia ganes de fer-ne, però em semblava molt complicat.
Una coseta... més o menys quanta estona ha de reposar la massa, cada vegada?
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Ixena
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 566
Membre des de: dv. març 16, 2007 6:57 pm

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Ixena » dl. oct. 01, 2012 2:36 pm

mmmmm... quina bona pinta! >.-<: >.-<: Els provaré de fer i tot, i mira que sóc petardo!
I pregunta tonta, ja ho sé, però on es compra la farina de força? al mateix forn de pa? deu ser diferent de la farina blanca, oi?
Això de la cuina no és per mi, però mira de tant en tant també em ve de gust cuinar.
Imatge
Avatar de l’usuari
Ginger
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2246
Membre des de: dv. maig 22, 2009 11:11 am

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Ginger » dl. oct. 01, 2012 2:42 pm

HOla, la farina de força al Mercadona mateix la pots comprar, per exemple.

En relació a això... es pot fer una versió integral? Clar, farina de força integral no n'he vist mai... es podria posar una part de farina integral i l'altra de força, blanca??? :-:)
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Pesolada
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 97
Membre des de: dl. set. 03, 2012 11:26 am

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Pesolada » dl. oct. 01, 2012 9:26 pm

Molt bona pinta, els faré
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: ametista » dl. oct. 01, 2012 10:39 pm

me n'alegro que us agradin, la veritat és que són molt fàcils de fer :ok:

Ginger pots fer-los de farina integral+farina de força (amb la proporció de cada que més t'agradi) només amb farina integral quedarien molt densos i no pujarien gaire....i farina integral de força és difícil de trobar...
i sobre el temps, doncs dependrà de la temperatura...però en principi 1,5 o 2 hores la primera fermentació i una hora la segona
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Ginger
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2246
Membre des de: dv. maig 22, 2009 11:11 am

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Ginger » dt. oct. 02, 2012 8:20 am

ametista ha escrit:me n'alegro que us agradin, la veritat és que són molt fàcils de fer :ok:

Ginger pots fer-los de farina integral+farina de força (amb la proporció de cada que més t'agradi) només amb farina integral quedarien molt densos i no pujarien gaire....i farina integral de força és difícil de trobar...
i sobre el temps, doncs dependrà de la temperatura...però en principi 1,5 o 2 hores la primera fermentació i una hora la segona



Moltes gràcies pels aclariments!!! quines ganes de fer-ne!!
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Nusol
:: rateta
:: rateta
Entrades: 161
Membre des de: dj. set. 06, 2012 11:44 am

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Nusol » dt. oct. 02, 2012 8:44 am

Mmmm... que bons!

Una altra recepta que m'apunto!!
Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
Morty
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1207
Membre des de: dv. oct. 14, 2011 9:50 pm

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Morty » dt. oct. 02, 2012 2:53 pm

Ametista!

Moltes gràcies per la recepta! Feia temps que buscava la de croissant i no en trobava cap que m'acabés d'agradar i trobar fàcil per fer a casa.
Només una pregunta, el llevat pot ser químic? D'aquell del Royal que va amb sobres?

Gràcies!
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: ametista » dt. oct. 02, 2012 5:53 pm

nooooooo, el llevat químic és per fer pastissos i magdalenes no per fermentar masses! per aquesta recepta s'ha de fer servir llevat fresc o sec (si no els coneixes ho explico aquí :ok: )
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Cabana
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 349
Membre des de: dg. gen. 08, 2012 9:42 am
Ubicació: Al país de la Tramuntana

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Cabana » dt. oct. 02, 2012 5:59 pm

Que bona la recepta! I quina proporció de farina integral/farina de força li hauríem de posar? Es que estic a dieta i ni pensaments de fer-los amb mantega i farina! Jo tb sóc anti-mantega i pro-oli d'oliva! XDD
Avatar de l’usuari
Ginger
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2246
Membre des de: dv. maig 22, 2009 11:11 am

Re: croissants (versió fàcil)

EntradaAutor: Ginger » dt. oct. 02, 2012 7:59 pm

ametista ha escrit:nooooooo, el llevat químic és per fer pastissos i magdalenes no per fermentar masses! per aquesta recepta s'ha de fer servir llevat fresc o sec (si no els coneixes ho explico aquí :ok: )


El llevat q s'utilitza per al pa, no?
Imatge

Imatge

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::