SER MARE I DONA TREBALLADORA...

Reflexions sobre criança, educació i tot els que ens aporta ser pares/mares
Lod
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1506
Membre des de: dt. jul. 19, 2005 11:37 am

SER MARE I DONA TREBALLADORA...

EntradaAutor: Lod » dl. set. 19, 2005 3:43 pm

Hola!!

La Sibil.la ha fet un comentari molt interessant sobre aquest tema, i he pensat obrir aquest nou post pq totes nosaltres, mares, futures mares... opinem i donem diferents punts de vista...

-Hem de deixar de treballar per cuidar els nostres fills? que en penseu...
-És bó per les dones sacrificar la nostra vida professional? Sempre i quan ens ho podem permetre...
-Compaginar ser mare i dona treballadora, com ens ho hem de fer? diferents opcions...
-Surt a compte economicament i emocionalment treballar i dur a una guarderia el teu fill? experiències...

Noies.. en a mi personalment aquest tema em preocupa per diferents raons: en primer lloc i crec que molt important... l'entrada d'un sou en una llar avui en dia és important, en segon lloc per mi anar a treballar és una manera de continuar independent m'enteneu? necessito sentir-me útil (ja se que estar a casa també és feina i ets molt útil.. no m'enteneu malament...), en tercer lloc tinc moltes ganes de ser mare i cuidar al meu fill en cada moment... buuf!

En fi.. deixo preguntes a l'aire a veure si entre totes ens podem ajudar en explicar les nostres idees i experiències.

Un petó guapes!
Avatar de l’usuari
gemma
Site Admin
Entrades: 341
Membre des de: dl. març 31, 2003 2:36 pm
Ubicació: bcn
Contacta:

mare, treballadora...amant i amiga

EntradaAutor: gemma » dt. set. 20, 2005 4:21 pm

Bé, suposo que és una qüestió que es planteja tothom o bé tota dona en un moment de la seva vida. Doncs jo em vaig quedar embarassada i com d'altres mares treballadores em vaig veure al carrer una vegada finalitzada la baixa maternal. Em va agafar en un moment que no m'ho esperava i clar, doncs vaig dir que com sempre les empreses tenen les de guanyar i és injust. Quina ràbia!! Ara estic desenvolupant les tasques comercials de GuiaNupcial i estic força contenta, però clar sempre recordo com es van portar amb mi, companys, companyes i empresa.. Ja seguiré un altre dia, ok?
Lod
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1506
Membre des de: dt. jul. 19, 2005 11:37 am

EntradaAutor: Lod » dt. set. 20, 2005 4:44 pm

Ostres Gemma!

No em diguis que et van fotre al carrer tal qual?? no m'ho puc creure que encara hi hagi empreses tan " sense escrúpuls".. és increible!!

Bé, ja ens acabaràs d'explicar ok?

Es que jo tinc... tants dubtes amb tot plegat!!


Una abraçada noia!
Avatar de l’usuari
gemma
Site Admin
Entrades: 341
Membre des de: dl. març 31, 2003 2:36 pm
Ubicació: bcn
Contacta:

Si i no soc l'unic cas

EntradaAutor: gemma » dt. set. 20, 2005 11:18 pm

Si, Ostres!!! Jo no m'ho podia creure...a més tot va començar amb les classes de preparació al part que per llei pots agafar unes hores...però el cap no ho va veure bé que afages el dijous de 12:00 a 14:00h em va comentar de fer-ho a un altre centre i fora de l'horari de feina. La gran malloria de dies marxava tard i corrent per no deixar coses pendents..encara que tornava a les 15:30. Imagina em va comentar de fer les classes a un altre centre mèdic que no fos el Hospital del Mar (a on neixia el bb). Tot i així quan va neixer el bb no pensava en res d'això doncs la seva dona també va quedar embarassada 15 dies abans que jo i mira sense pietat... després de rebre dos rams de flors, una de l'oficina central i l'altre de l'oficina de Barcelona. L'injusticia es que he conegut d'altres mares amb la mateixa història o similar..amb "moving"..etc, jo vaig acceptar 30 dies/any treballat, tot i que un acomiadament improcedent son crec 44 dies/any treballat..però em va agafar tan de sorpresa i Toni es trobava de viatge de feina a Roma. També portava dos anys i mig amb contracte fixe i per a la diferencia, no compensava el arribar a un judici i no tenir els papers de l'atur. Els seus arguments deien que la producció, feina havia baixat, però van renovar el contracte a la meva sustituta de la baixa maternal..que va venir a casa amb dues companyes més a coneixer el nen. Quin morro!! Ara estava veient el programa "6 a traició" de TV3 que es com la vida real. Després em van comentar que si no acceptava la seva proposta es veurien obligats a tornar-me a readmetre, però imagina el mal rotllo, no? Vaig pensar: A la merda!! Per veure les cares d'aquesta gent tots els dies..no val la pena. Et deixo Dolo que com pots veure encara que han passat tres anys, m'escalfo pensant..Fins la propera guapa!!
Lod
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1506
Membre des de: dt. jul. 19, 2005 11:37 am

EntradaAutor: Lod » dc. set. 21, 2005 9:22 am

Hola Gemma!

Ei.. encara estic flipant!! normalment el mobbing, és molt trist, però existeix en totes les empreses, es clar, en diferents nivells.. però hi és!
Peró en el cas de les dones embarassades, picarols! és un tema que avui en dia les empreses "més o menys" tenen assumit, a més que s'ha maxacat molt.. no ho entenc!
El més bó, és que per una empresa, que una dona es quedi embarassada no li suposo un cost excessiu, m'explico: només ha d'assumir el cost de les hores que falti doncs per metge (encara que tenim 16h l'any per temes personals...), per fer classes de pre-part i el cost d'una substitució... perquè el que és el cost del sou de la dona és 0! ja que, aquest cost per baixa de maternitat l'assumeix al 100% seguretat social...
no ho entenc.. perquè un treballador que arribi cada dia 10 minuts tard a la feina durant tot l'any... ja els hi suposa més cost que una dona embarassada! (i ho he comptat!) i en aquest no li diuen res!! és una calamitat!!!
Les dones encara no acaben d'avançar en el mon laboral...igualtat? jo encara no l'acabo de veure... en cap sentit!

Noia.. quina pu....! ajuntar-se totes aquestes circumstàncies de cop, l'embaras, la maternitat, el part, pèrdua de feina... ha de ser molt dur!

Bé.. però ara ja està no? doncs que els dónin pel sac!!!

Un petó guapa! i gràcies per explicar la teva experiència...
Vi
Visitant

EntradaAutor: Visitant » dt. set. 27, 2005 1:41 pm

Gemma ho veig fortíssim, però malauradament és producte de la nostra societat.
Jo tinc un nen i una nena i sóc mare treballadora.
Tinc molt bon horari, a les tres i mitja del migdia ja sóc a casa però obviament tot això vol dir renunciar a la carrera professional. A mi, en aquests moments el que m'omple es poder dedicar totes les tardes als meus fills, fer els deures amb ells, portar-los al parc, he sacrificat pujar a la fèina i ho he fet de gust. He estat moltíssims anys estudiant i llavors era de les que penssava que el primer era una carrera professional, ara penso que avui en dia les dones ho tenim mot difícil però es tracta de trobar l'equilibri entre feia i casa i amb molt d'esforç es pot trobar.
Avatar de l’usuari
gemma
Site Admin
Entrades: 341
Membre des de: dl. març 31, 2003 2:36 pm
Ubicació: bcn
Contacta:

Hola nenes!!

EntradaAutor: gemma » dt. set. 27, 2005 8:11 pm

Doncs això ja es agua passada.. ara estic contenta de tenir dos nens, doncs si hagues començat a treballar..el més segur es que només tendria a l'Arnau, ja que als seus 8 mesos vaig anar a buscar el germanet. Donen molta feina però omplen molt...jo també treballo els matins fins les 14:00 o una mica més tard..i ara que ha començat l'escola P3 l'Arnau surt a les 16:30. Sariketas l'equilibri sempre és necessari, però com dius també molt dificil, podriem dir que som unes privilegiades amb aquests horaris..normalment la gran majoria fa fins les 19:00 o més tard. Imagineu els horaris que jo tenia abans, un finalitzava a les 20:00 i l'altre a les 18:30.. I ara practicament a les 19:15 hores ja estan a la banyera..Fins la propera!!!
Vi
Visitant

EntradaAutor: Visitant » dj. set. 29, 2005 10:37 am

Està clar que tindras uns fills d'una manera o altre depenent de com els acostumis a ser.
Pel que fa a treballar i cuidar els nens... jo tinc clar que m'agafarè algun mes de baixa, però desprès continuarè treballant. Tinc l'avantatge de que la meva mare (i llavors àvia de la criatura) és la meva jefa. Farè com ella va fer amb nosaltres: m'els endurè a la feina amb mi fins que tinguin una edat raonable per anar al cole o guarderia.
Aquesta és la idea que hem d'acabar de perfeccionar quan arribi el moment.
Crec que no soc dona de deixar de treballar per a passar-me el dia a caseta...
Ja anirem parlant !!!



HOLA NOIES!

M'AGRADA MOLT QUE LA DOLO HAGI OBERT AQUEST POST, PQ TBE ES UN TEMA QUE EM PREOCUPA.

DE FET, BASICAMENT PER AIXO VAIG PRENDRE LA DECISIO QUE VAIG PRENDRE: VAIG DEIXAR LA FEINA QUE M'AGRADAVA MÉS PER ANAR A TREBALLAR A TEMPS COMPLERT A L'EMPRESA DEL MEU PARE.
PQ? BÀSICAMENT PER PODER FER EL QUE TÉ PENSAT LA XIARA. JO, COM ELLA, HO HAURÉ DE CONCRETAR, PERÒ ÉS AIXÒ.

VAIG POSAR DUES COSES A LA BALANÇA:
- UNA FEINA QUE M'ENCANTA PERÒ QUE ARA PER ARA ESTÀ FATAL PAGADA I TÉ UNS HORARIS INFERNALS, I NOMÉS DURA 9 MESOS
- O TREBALLAR A L'EMPRESA DE CASA, QUE CONEC, QUE EM PERMETRÀ TENIR UNA SEGURETAT ECONÒMICA, EDUCAR ELS FILLS COM JO VULL, PERÒ QUE NO M'OMPLE TANT

DIGUEU-ME CONFORMISTA O POC AMBICIOSA, PERÒ... NOMÉS ES VIU UN COP A LA VIDA, I A MI M'HA IMPORTAT MÉS EL SABER QUE PODRÉ ESTAR AL MÀXIM AMB ELS MEUS FILLS. REALMENT M'IMPORTA MÉS QUE LA FEINA.

CADASCÚ ÉS DIFERENT I JO, CONSCIENT QUE TINC AQUESTA OPORTUNITAT, DONCS HE APROFITAT.

CREC QUE HE FET BEN FET. :*:-)

PERÒ JA ENS HO ANIREM EXPLICANT
Vi
Visitant

EntradaAutor: Visitant » dj. set. 29, 2005 10:39 am

AH! jeje, a mi sí que m'agrada estar-me a casa. Entre gustos...

Però bé, amb matisos, eh! és que explicar exactament tots els nostres pensaments aquí és molt difícil!
:*:-)
Avatar de l’usuari
gemma
Site Admin
Entrades: 341
Membre des de: dl. març 31, 2003 2:36 pm
Ubicació: bcn
Contacta:

Treballar amb la família

EntradaAutor: gemma » dv. set. 30, 2005 12:17 am

Treballar amb pares, mares o marits com és el meu cas ..naturalment té els seus avantatges i els seus inconvenients, però compensa tenir la seguretat moltes vegades a que asumir certs riscos i menys si es pensa a tenir la teva pròpia familia, ja que quan neix el bb no crec que es pensi això però la vida canvia tant que tot acava al voltant dels teus fills i per mi també son el primer davant de moltes coses com somnis o reptes a la vida..Ei!! Però de somnis sempre es tenen i dia a dia creixen de diferents al voltant d'altres coses que no tenen que estar vinculades a la vida professional..Fins la propera!!!
Vi
Visitant

EntradaAutor: Visitant » dv. set. 30, 2005 8:38 am

Hola!
A mi també m'agrada estar-me a casa, i de fet tinc tota la tarda sensera pels meus fills, això és el que vull i és el que em fa feliç. Sempre penso que tinc el dia dividit en tres grans blocs, el primer és desde que m'aixeco fins que arribo a casa dels meus pares (que són qui cuiden la Clàudia de d'una manera extraordinaria), després comença el segón bloc, anem a buscar l'Aleix a l'escola i aqui comença la meva tarda amb dos nens, després arriba el Jordi i com que és un sol entre els dos acabem dutxes, banyeres i sopem. I, ara el tercer bloc que és quan els nens dormen i podem estar l'un per l'altre, sense preses ni interrupcions. I aixi un dia i un altre. Ho porto molt organitzat perquè jo sóc molt desorganitzada i l'unica alternativa per no posar-me histèrica és tenir-ho tot controlat al milímitre.
Per mi els meus pares són un ajut magnific i el Jordi és impressionant com es desenvolupa amb els nens. Fins i tot sovint vaig a ioga als vespres!!
Avatar de l’usuari
gemma
Site Admin
Entrades: 341
Membre des de: dl. març 31, 2003 2:36 pm
Ubicació: bcn
Contacta:

Seguir sempre les rutines

EntradaAutor: gemma » dv. set. 30, 2005 9:25 pm

Sariketas, l'organització i les rutines son molt importants, jo també tinc alguns blocs com tu dius. El Toni porta al cole a l'Arnau que entra a les 8:00, jo porta al Pau depend a les 8:30 aprox.- Després treballar, menjar i a les 16:30 recullir al gran, i despres al petitó..parc..cosetes i a casa ja que a les 19:30 s'han de banyar per sopar com molt tard a les 20:00 hi han dies que això es una mica abans imagina..i com dius el dia següent la mateixa història, però els dimecres quedo amb un grup de mares i la setmana vinent començaré les classes d'alemany i l'Arnau començarà la piscina dos dies a la setmana ..està super-content..li agrada tant!!! Ho farà els dimarts i dijous de 17:00 a 17:45h..suposo que aguantaré el ritme..pels matins menjo forces cereals...jejeje
Lod
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1506
Membre des de: dt. jul. 19, 2005 11:37 am

EntradaAutor: Lod » dl. oct. 03, 2005 7:10 am

Hola!
Bé... per el que dieu ha de ser estressant!!! Però estic ben segura que ens en sortirem... ja que, a casa només en som dos i portem una organització dia a dia... el meu home li agrada controlar-ho tot!! de bon rollo eh? je je... fins i tot els diumenges fem un menú per tota la setmana.. i tenim un calendari amb les coses pendents per fer i això... no ens agrada que se'ns escapi res! Per tant, quan tinguem un petitó només serà ampliar la organització... encara que serà un canvi molt radical, almenys la organització la tenim no?

Un petó!!
Vi
Visitant

EntradaAutor: Visitant » dt. oct. 11, 2005 8:55 am

Quin tema més interessant, de ganes no en falten pel bebé, el que ens plantejem és aquesta situació.

Deu ni dó Gemma! Quina paciència!

Sibil·la donc la nostra situació és semblant, el meu home i jo també treballem a l'empresa del meu pare i sí que tenim més llibertat, però alhora també més responsabilitats, jo per exemple porto tot el despatx i es clar seria impossible de fer una baixa de maternitat sencera. Abans treballava a una gestoria 1/2 jornada i l'altra la feia aquí, fins que al maig vaig plegar perqué anava tot el dia a corre cuita i amb el casament vam decidir fer tota la jornada amb el meu pare (d'aquí venien moltes diferències abans del casament, ara ja sol·lucionades). Si tingués un bebé, la meva sogra no treballa i la meva mare només a les tardes o sigui que ho tindria força bé, però el que no vull són repartir obligacions, si jo tinc un bebé ja el cuidaré, una cosa és disfrutar-lo un dia i una altra crear una obligació diària. Per això fins que no estem situats i amb les coses més clares no el buscarem. Què n'opineu?

No crec que es tracti de ser conformista o poc ambiciosa, sinó de crear una estabilitat familiar fins que sigui necessària.
Lod
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1506
Membre des de: dt. jul. 19, 2005 11:37 am

EntradaAutor: Lod » dt. oct. 11, 2005 2:05 pm

Hola Xènia!!

Benvinguda en aquest altre forum.. je je!! Jo estic amb tu, vull dir la mateixa opinió, fins que tu no creguis tenir una estabilitat adequada val més esperar. Llavors, si no ho fas així encara vas més perduda...

Encara que ho tens força bé no? amb el tema de cuidar el nen.. encara que no vulguis dependre de ningú, saps que en qualsevol moment et poden donar un cop de mà.. tens com una mena de coixí i això dóna molta seguretat.

Ja ens anirem parlant!

Adéu guapa!
Vi
Visitant

EntradaAutor: Visitant » dt. oct. 11, 2005 2:28 pm

Sí, el que faria seria que la meva mare me'l cuidès al matí (ella treballa de tardes) i jo fer 1/2 jornada només al matí i a la tarda cuidar-lo jo, però ja sé que ella estaria encantada, però també té feina a casa i no vull crear-li més obligacions. I la meva sogra viu fora de Girona, a Llagostera i si cada dia haig d'anar i tornar, faria molts viatges!
Avatar de l’usuari
xiara
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2625
Membre des de: dc. set. 14, 2005 8:42 pm

EntradaAutor: xiara » dt. oct. 11, 2005 8:44 pm

Hola !!
Xènia benvinguda a aquest fórum !!!
Veig que tu tb treballes en el negoci familiar !!! Trobo que està bé que la teva mare et pugui cuidar la futura criatura mitja jornada... sense crear una obligació, com tu dius.. Encara que hi ha mares i mares. N'hi ha que els hi encanten les criatures i d'altres que diuen que ja n'han tingut prou amb les seves i que cadascú es cuidi els seus nens !!!
Jo crec, que a casa meva estaran la mar de contents de cuidar el net/a, però el que tb tinc clar, és que me'l endurè a la feina sempre que pugui. A la farmàcia tenim un petit piset al darrera, així és que durant els primers mesos no tindrem problema de tenir-lo allà, tranquilet !!!
Avatar de l’usuari
Laia
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3086
Membre des de: dj. jul. 21, 2005 10:59 pm

EntradaAutor: Laia » ds. nov. 12, 2005 12:14 am

Hola noies!!!
doncs ja tb vull aportar el meu granet de sorra en aquest tema que és super ineressant i a la vegada ens fa obrir els ulls per veure en quin mon vivim, encara, per desgràcia!!
us explico la meva situació (encara que la Sandreta i la Dolo ja la coneixen)
Jo treballo en un hotel de 5* a Lanzarote des de fa 2anys i mig.Abans era recepcionista però al gener em van ascendir a 2ªjefa de Recepció.
La categoria en un principi no me la van canviar per motius del periode de prova i tal, però que als 6 mesos me la canviaven.
Bé, jo al maig em quedo embarassada i a mitjans de juny ho dic pk no aguanto massa hores dreta al mostrador i necessito més estara sseguda i fer treball d'oficina, els agafo la baixa 2 dies pk tenia molts dolors, més els meus 2 dies de festa que tinc a la setmana, més 1 que em devien i descanso (encara que vaig aprofitar per anar-me'n a Tgna ja que tenia el bitllet de feia temps i els volia donar la noticia als pares en persona)

Fins aqui tot bé, però a l'agost (ja feia 8mesos que era 2ª i portava reclamant un temps el canvi de categoria) em criden al desptax de personal i em comuniquen que no he passat el periode de prova a 2ª (quan la llei marca que passats els 3 mesos fent unes funcions assumeixes automàticament la categoria, però no tenia res que ho demostrés) i que per tant tenia 3 opcions:
- o bé el dilluns m'incorporava com a recepcionista altre cop
- o els portava la baixa mèdica i em quedava a casa cobrant menys (i ells a la llarga em farien un contracte de substitució i acabaria cobrant una misèria)
-o firmava la baixa voluntària

què us sembla?em donaven dos dies per decidir!!!!!!!!!!!!
al final vam pactar que firmaria la baixa voluntària però amb tres condicions:
1-firmava que marxava però en data 30 de novembre (vaig calcular que ja estaria de 6 i que abans dels Nadals era una bona època per plegar del mon de la hostaleria i passar els Nadals a caseta que fa temps que els treballo!)
2-em donaven la categoria de 2ª jefa ja!i almenys el dia de demà podia demostrar el meu curriculum
3-m'arreglaven els papers per l'atur

i res, aixi ha estat, en tres setmanes plego, marxo a caseta sense indemnització però almenys tinc un atur durant un anuy que em servirà per poder gaudir del meu nen un temps i viure tranquila.ës una ll`stima que el món laboral encara estigui aixi en alguns llocs però....
i no res, ara estic feliç de la vida de marxar, dedicar-me el tercer trimestre a descansar, gaudir d el'arribada del nen, preparar les cosetes, dormir, fer la gimnàstica, i de tot una mica.i l'any vinent quan sigui el moment ja buscarem feina!!!
sariketas
:: granota
:: granota
Entrades: 231
Membre des de: dl. oct. 03, 2005 9:23 am
Ubicació: El Maresme

ser mare i dona treballoadora

EntradaAutor: sariketas » dl. nov. 14, 2005 1:10 pm

Ostres Laia!
Mira, si et serveix de consol, aquests mesets que et quedan abans de tenir el teu nen podràs descansar. A mi se'm va adelantar el part gairebé cuatre setmanes, estava treballant i em va coincidir una època de molt estrès i moltíssima responsabilitat, avui en dia si fas bé la teva feina, encara que vegin que estàs embarassadísima et s'egueixen carregan de feina sense tenir en conte ni el teu estat ni que un bon dia de sobte estaràs de baixa. Després d'aquesta experiència vaig decidir que en un proper embaràs m'ho agafaré d'una altra manera i si és necessari reposaré l'ultim mes.
Avatar de l’usuari
xiara
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2625
Membre des de: dc. set. 14, 2005 8:42 pm

EntradaAutor: xiara » dt. nov. 15, 2005 10:24 am

Hola !!
Laia, jo tb ja havia llegit la teva história i déu n'hi do quina gent corre per aquest món !!!
Ànims, doncs, i trobo que t'en vas sortir molt bé, i et compensa bastant el tracte que vas pactar !!!
Ja no et queda res per a venir cap a la Península !!!!

Torna a “La maternitat/paternitat”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::